Ideme vlakom: ZSSK ponúkne novú aplikáciu pre nákup cestovných lístkov

ZSSK spustí nový systém predaja cestovných lístkov v podobe mobilnej aplikácie. Má byť responzívna, jednoduchá a intuitívna. Zatiaľ ju testujú len zamestnanci.

Aktuálny web Železničnej spoločnosti Slovenska má veľa chýb a nákup lístka je pre zákazníka často malým utrpením. Železnice momentálne prekopávajú celý systém a pripravujú novú aplikáciu pre Android s názvom Ideme vlakom.

Veľkou novinkou v nej má byť možnosť nakupovať všetky druhy lístkov. Súčasný portál je značne obmedzený a vyžaduje opakované vypĺňanie množstva zbytočných údajov.

Autori aplikácie sľubujú, že rozhranie aplikácie má byť zrozumiteľnejšie, jednoduchšie a prispôsobené všetkým veľkostiam displejov. Hlavným cieľom je uľahčiť nákup cestovného lístka aj pre viacerých cestujúcich a výrazne zmenšiť počet krokov potrebných k úspešnej objednávke.

Vybrané rýchliky ponúknu grafickú rezerváciu miest a lístky pre dvoch rôznych cestujúcich vraj kúpite len v jednom kroku.

Aplikácia Ideme vlakom je aktuálne vo fáze testovania zamestnancami ZSSK. Finálna verzia pre Android by mala prísť začiatkom jesene. Spoločnosť pri nej ráta aj s rozšírenými funkciami, komplexným informačným servisom a doplnkovými službami, ktoré ešte viac spríjemnia cestu vlakom.

Verzia pre iOS sa zatiaľ, bohužiaľ, nespomína. Od jesene by však mal bežať aj inovovaný e-shop, do ktorého sa pohodlne prihlásite z akéhokoľvek smartfónu.

ZSSK sa tiež "pochválili" tabuľkou, ktorá odhaľuje, že vlani sa on-line predalo iba 11,85 % všetkých cestovných dokladov.

Zdroj: ZSSK

Diskusia k článku:

Začať diskusiu