Nokia uviedla novú generáciu trojice lacných modelov

Na moskovskej prezentácii sa očakávala globálna verzia Nokie X6, dočkali sme sa však trojice vynovených modelov Nokie 2, 3 a 5.

Podobne ako pri vynovenej Nokii 6, ktorá bola uvedená pod označením Nokia 6.1, sa rovnaké pomenovanie dostalo trom vylepšeným verziám minuloročných modelov. Na trh tak prídu pod názvom Nokia 2.1, Nokia 3.1 a Nokia 5.1.

Všetky tri novinky majú podľa konzorcia HMD Global, ktoré stojí za značkou Nokia, vylepšenú konštrukciu, dlhšiu výdrž na jedno nabitie, vyšší výkon a dve z nich dostali displej s pomerom strán 18:9. Už tradične ich spája čistý operačný systém Android Oreo.

Nokia 2.1

Nokia 2.1 je určená nenáročným používateľom, beží v nej špeciálna edícia operačného systému Android Go určená pre smartfóny so slabým hardvérom. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 5,5-palcový HD displej, Snapdragon 425, 1 GB RAM a opäť len 8 GB úložisko. Batéria má stále výbornú kapacitu 4000 mAh a oproti predchodcovi pribudli predné stereo reproduktory.

Nokia 3.1

Nokia 3.1 má 5,2'' natiahnutý displej s HD+ rozlíšením, zadný fotoaparát s 13-megapixelovým snímačom, kapacita vnútornej pamäte sa oproti minuloročnej verzii navýšila na 32 GB, a RAM bude k dispozícii aj v 3 GB veľkosti. Osemjadrový provesor MT6750, ktorý beží v novinke, by mal ponúknuť vyšší výkon než štvorjadrový MediaTek v Nokii 3. Batérii pribudlo 340 mAh a má 2990 mAh.

Nokia 5.1

Nokia 5.1 sa od svojho predchodcu líši väčším 5,5'' displejom s pomerom strán 18:9, vyšším Full HD+ rozlíšením, vylepšeným zadným 16 Mpix fotoaparátom, silnejším procesorom a predávať sa bude aj verzia s 3 GB operačnou pamäťou RAM a 32 GB úložiskom.

Oficiálne ceny určené pre slovenský trh ani dostupnosť noviniek zatiaľ nepoznáme. Pre každý model postupne pripravíme samostatné základné info s kompletnými špecifikáciami.

Zdroj: nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu