Xiaomi sa stalo členom Wireless Power Consortium

Čínsky výrobca zatiaľ nemá vo svojom portfóliu zariadenie s bezdrôtovým nabíjaním. Je možné, že sa to čoskoro zmení.

Čínske Xiaomi je známe tým, že sa pri svojich telefónoch necháva inšpirovať firmou Apple. iPhony pre nasledujúci rok prichádzajú prvýkrát s podporou bezdrôtového nabíjania, a tak sa zdá, že rovnaký krok urobí aj Xiaomi. Pripojilo sa k Wireless Power Consortium. Ide o skupinu technologických firiem, ktorých cieľom je podpora bezdrôtového nabíjania platformy Qi.

Apple vstúpil do tejto skupiny vo februári a zatiaľ čo Xiaomi ešte nevydalo oficiálne vyhlásenie, na webovej stránke WPC je už uvedené ako právoplatný člen. Medzi ďalších členov patria napríklad firmy Asus, LG, Lenovo, ZEN či Samsung. V prípade Xiaomi tak môžeme očakávať, že podporu bezdrôtového nabíjania pridá do svojej pripravovanej vlajkovej lode, ktorou má byť Xiaomi Mi 7.

Telefón s podporou bezdrôtového nabíjania na platforme Qi stačí položiť na podložku (bezdrôtovú nabíjačku), ktorá je pripojená k zásuvke. Technológia využíva indukčné nabíjanie a v spojení s cievkami v telefóne vytvára magnetické pole, ktoré produkuje elektrickú energiu.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu