Facebook Messenger Lite už aj v slovenskom Google Play

Lite verzia najpoužívanejšieho messengera je dostupná na stiahnutie aj pre majiteľov androidov na Slovensku. Šetrí dáta, zaberá v pamäti telefónu menej miesta a ponúka len základné funkcie.

Mnohí si dnes bez Messengera nevieme predstaviť každodennú komunikácie. Riešime cez chat nielen súkromné, ale aj pracovné záležitosti. Ako my v redakcii. Facebook však neustále prináša rôzne vylepšenie, nové funkcie, o ktoré nemá každý záujem a aplikácia je tým stále objemnejšia.

Messeneger Lite nie je žiadnou novinkou, na vybraných trhoch bol dostupný už pred niekoľkými mesiacmi, no včera bol sprístupnený v ďalších 132 krajinách, medzi ktorými nechýba ani Slovensko.

Kto nepotrebuje všetky multimediálne funkcie a stačí mu posielať text, fotografie alebo nálepky, môže si softvér stiahnuť z Google Play.

Odľahčená verzia messengera poslúži aj majiteľom smartfónov so slabou hardvérovou výbavou a nízkou kapacitou pamätí (má veľkosť len 3,87 MB), pre ktoré je klasická verzia náročná a spôsobuje problémy. Takisto je vhodná pre používateľov s pomalým internetovým pripojením a v 2G pokrytí.

Nainštalujete ju na každý android od verzie 2.3 Gingerbread. Pre používateľov iOS zariadení zatiaľ dostupná nie je.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu