O2: LTE signál už v ďalších 29 mestách a obciach na Slovensku

V uplynulom týždni pokrylo O2 v rámci svojej druhej fázy výstavby 4G siete ďalších 29 nových lokalít. K doteraz pokrytým krajským mestám a ich priľahlému okoliu pribudlo počas druhej fázy celkovo už 82 nových lokalít.

Zákazníci so signálom 4G majú k dispozícii rýchly internet dosahujúci teoretickú maximálnu rýchlosť sťahovania 73 Mbps a reálne rýchlosti od 25 Mbps pri sťahovaní a od 15 Mbps pri odosielaní dát.

K doteraz pokrytým lokalitám pribudli: Kvetoslavov, Šamorín, Veľký Meder, Leopoldov, Horné Zelenice, Michalovce, Veľké Kapušany, Stará Turá, Veľké Kostoľany, Svidník, Stropkov, Hencovce, Nižný Hrabovec, Kladzany, Majerovce, Čičava, Nižný Kručov, Vranov nad Topľou, Moldava nad Bodvou, Nové Mesto nad Váhom, Lúka, Rakoľuby, Svit, Malacky, Lozorno, Veľké Leváre, Závod, Kúty a Piešťany. Zároveň O2 pokrylo 4G signálom aj vybrané úseky diaľnic D1 a D2. Konkrétne ide o lokality na diaľnici D1 pri obciach Horné Zelenice, Leopoldov, Veľké Kostoľany, Rakoľuby a Lúka. Na diaľnici D2 pribudol signál 4G v okolí obcí Lozorno, Veľké Leváre a Závod.

Postupne v mesiacoch október a november budú každý týždeň pribúdať ďalšie nové lokality s 4G signálom. Do konca roka plánuje O2 pokrývať už 66 % populácie Slovenska. V investíciách do výstavby siete bude operátor pokračovať aj v budúcom roku, plán je pokryť viac než 80 % obyvateľstva.

Zároveň má O2 cieľ postupne opustiť národný roamingu, ktorý využíva v miestach, kde nemá vlastné dostatočné pokrytie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

dasilva 19.10.2016 - 16:21

Ešte tak upraviť ceny pripojenia za normálne ceny a budeme sa všetci usmievať. A to som zákazníkom O2. :-)

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne19.10.2016 - 17:41 Trvalý odkaz

iste upravia. ale smerom nahor.

dasilva20.10.2016 - 01:05 Trvalý odkaz

Yes. Si zabil. 500 MB za 6€ na 30 dní je málo. Alebo 250 MB do polnoci za 50 centov x 30 dní (samozrejme iba ked to potrebujes)a super vrchol 1x za mesiac nabit za 8 €. Moja 74 ročná matka tam už má 64 €. Asi ju naučím surfovať na nete. Ale nesťažujem si. Moja volba. Počkam na pokrytie 4ka a potom papaá milý moj operátor. Skôr sa však bojím že " kto chce s vlkmi byť musí s nimi vyť" obzvlášť v Slovak republic a za chvílu to bude jednoooooo !!!

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne20.10.2016 - 01:19 Trvalý odkaz

Ved len pred 2 mesiacmi znizili navysovanie dat pre vyssie datove balicky/pausaly len na 1GB. Co myslis, ze urobia ako dalsi krok? Zlacneju? Urcite...

Celá diskusia 4 príspevky