Telekom: LTE sieť pre 80 % populácie, 44 LTE partnerov v roamingu

Telekom nedávno pokryl LTE sieťou ďalších 18 lokalít. Nezabúda ani na turistické strediská a stále sa snaží o zachovanie čo najvyššej kvality siete.

Slovak Telekom počas júna prekročil hranicu pokrytia 80 % populácie Slovenska a pokračuje v sprístupňovaní 4G siete v ďalších lokalitách. K 1. júlu 2016 už Slovak Telekom pokrýval 4G sieťou o ďalšieho pol percenta populácie viac.

V júni pribudla 4G sieť v nasledujúcich lokalitách: Bacúch, Čierna Lehota, Čierny Balog, Dolný Vadičov, Chrenovec-Brusno, Kolárovice, Malachov, Medveďov, Nitrica, Nová Bošáca, Polomka, Pukanec, Rakovnica, Selce, Slopná, Tomášovce, Valaská Dubová, Vinné.

Slovak Telekom pokrýva od apríla 2016 všetkých 140 slovenských miest, takže v ďalšej fáze sa sústredí na pokrývanie vidieckych oblastí v rôznych častiach Slovenska. Nová 4G sieť je od minulej zimy sprístupňovaná aj vo významných turistických a lyžiarskych strediskách. Slovak Telekom inštaluje sieť na miesta s vysokou návštevnosťou a od tohto leta bude 4G sieť dostupná aj pri veľkých vodných nádržiach po Slovensku.

Turisti nájdu 4G sieť napríklad aj v turisticky atraktívnych lokalitách ako Čičmany, Demänovská Dolina, Donovaly, Duchonka, Jasná, Liptovská Mara, Malá Domaša, Malino Brdo, Martinské Hole, Oravská priehrada, Ružiná, Senecké jazerá, Skalnaté Pleso, Sĺňava, Tále, Terchová, Valčianska Dolina, Veľká Domaša, Veľká Rača, Vrátna dolina, Zemplínska Šírava či Ždiar.

Telekom pokrýva Slovensko LTE sieťou na viacerých frekvenciách i s rôznymi maximálnymi rýchlosťami. V Bratislave nájdu zákazníci najrýchlejšie pripojenie – LTE-A so stropom až 300 Mbps v Petržalke. Maximálna rýchlosť 225 Mbps a LTE-A sú dostupné v Nitre, v Trenčíne a vybraných častiach Bratislavy (Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Vajnory, Devínska Nová Ves). LTE do rýchlosti 150 Mbps je k dispozícii v ostatných častiach Bratislavy, v Košiciach i štvorici východoslovenských miest: Čierna nad Tisou, Kráľovský Chlmec, Sobrance a Veľké Kapušany.

V ostatných oblastiach so 4G pokrytím sa môžete tešiť na teoretické rýchlosti do 75 Mbps.

Slovak Telekom je aktívny pri LTE aktivitách nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. K 1. 7. 2016 bol 4G roaming dostupný pre zákazníkov v sieťach 44 operátorov v 40 krajinách sveta. Zároveň Slovak Telekom poskytuje LTE v našej sieti pre zákazníkov 50 zahraničných operátorov.

Slovak Telekom sa stal jediným slovenským operátorom, ktorý získal ocenenie Best in Test od P3 Communications tretí raz po sebe. Po silných výsledkoch v oboch testoch minulého roka vyhrali mobilné siete Telekomu test aj v januári 2016. Po prvý raz boli do testu zahrnuté všetky štyri slovenské 4G siete. Slovak Telekom potvrdil najlepšie výsledky v teste na celom Slovensku a získal najvyššie skóre v oboch hlavných kategóriách: hlasové i dátové služby.

Diskusia k článku:

Luca 22.07.2016 - 17:14

Dnes som dal Telekomu zbohom. Keby radsej nieco robili s cenami dat...

Milenec22.07.2016 - 18:56 Trvalý odkaz

Pre Telekom palec hore.

marek123422.07.2016 - 20:00 Trvalý odkaz

Vyborna siet. Mam SIM vsetkych 4 opov,primarne vyuzivam Telekom. Klobuk dole. Za seba dakujem. Luco..neviem ktory SK operator je lepsi s cenami a pokrytim. Kedze som sa venoval optimalizacii nakladov,mozem ti zodpovedne povedat ze za svoje peniaze najviac dostanes v Telekome. Porovnaj si bez retencnych ponuk Happy vs. O2 Pausal vs. Orange MAX a potom z toho najlepsieho dupaj na retencnu ponuku.

Knoxville22.07.2016 - 20:37 Trvalý odkaz

Tak napr. Happy XL vs Orange Max za rovnaku cenu dostanes v Orange este o 1 dat GB navyse. 4 GB v Telekome vs 5GB dat v Orange. Plus za prenos cisla dostanes bonus 150 eur a mas vlastne pausal Max 40 za 32,50 meascne a ziadna retenca ponuka to nie je tak o com to melies? Telekom nie je ani nahodou najlacnejsi. Mam 4 roky pausal Happy XL ale tato ponuka od Orange je vyhodnejsia,takze prechadzam...

marek123423.07.2016 - 00:44 Trvalý odkaz

Jasne, len zabudas na volanie do zahranicia, zabudas na roaming, zabudas na volanie od susedov za ceny ako doma. Porovnavaj vsetko a nevyberaj si len net.

Celá diskusia 22 príspevkov