Trápenie s iPhonom 7: šesť dôvodov na zlosť

  • Denis 09.01.2017 - 20:29

    Po piatich rokoch s iOS som presedlal na Android a už sedem mesiacov spokojne žijem bez nakusnutého jabĺčka. A nielen Rišov článok ma usviedča v tom že to bolo správne rozhodnutie. Ešte je tu šanca že sa v septembri vrátim, ale to by páni z Cupertina museli vymyslieť niečo v čo už neverí ani ten najzarytejší jabĺčkar...

  • ondrakomous09.01.2017 - 20:37 Trvalý odkaz

    iphone se mi ukazuje baterku absolutne presne, kdyz mam 3 procenta, tak mi to vzdycky skoci na 2-1 a nikdy se mi nestalo, ze by se iphone samovolne vypl. delalo mi to na telefonech se spatnou baterkou, ty se vypinaly treba na 20-30%, regulace na SE funguje jedna basen, nestalo se mi, ze bych musel s jasem neco delat, automatika naprosto spolehliva, sluchatkovy vystup nastesti zustal taky, prace se soubory je hruza, pokud nemam aktivovany idrive, tak napriklad stazeny pdf vubec nejde odeslat jako prilohu mailem, co me trapi nejvic je predni a zadni kamera a prumerna vydrz baterky.

    Manobb09.01.2017 - 20:41 Trvalý odkaz

    re: Rišo

    Zvláštne správanie sa batérie (vypnutie telefónu pri cca 30% batérie) som si všimol aj pri iPhone 4s, keď som si kúpil novú baterku. Myslel som si, že ta baterka je vadná alebo ide zase o nejaký "druh kazítka", ktorý má donútiť užívateľa kúpiť si nový telefón. Stalo sa to pred niekoľkými týždňami a vôbec to nebolo pri mínusových teplotách, ale v izbe (t.j. cca 20-22 st.C).

    Predpokladám, že asi teda nebude chyba v baterke, ale v systéme iOS (9.3.5), prípadne v samotnom prístroji iPhone 4s, ktorý mám už vyše 2 rokov, t.j. po záruke.

    ondrakomous09.01.2017 - 20:50 Trvalý odkaz

    apple mel na kazdym modelu vadny serie, mel jsem jednou iphone 6s se spatnou baterkou, telefon se strasne rychle vybijel, prislo mi to divne, sel na reklamaci, iphony 4s, 5, se vypinaly bezne, vetsinou spatny baterky neoriginalni. v servisech vetsinou montovali "cheap kopie", u iphonu plus mi prislo divne, ze se telefon vubec nevybiji, pokud chce clovek dobrou a kvalitni vydrz, pak jina moznost jak iphone plus neexistuje.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne09.01.2017 - 20:55 Trvalý odkaz

    Su to trochu specificke problemy. Mne absencia jacku nevadi, mam BT sluchatka, telefon davam na 2A nabijacku, nabije sa celkom rychlo. Skor ma mrzi, ked mi manzelka povie, a teraz mi poslu fotku cez BT, a ja len smutne pozriem do zeme a tisko si poviem "Nie". S androidmi sa pracuje ovela rychlejsie a plynulejsie. iPhone bol fantasticky pristroj pred mnohymi rokmi, ked iOS bol plynulejsi a mal lepsie hry a aplikacie ako Android, tak v 2009-2012. Miernym sklamanim, bolo uz uvedenie 5 a potom 5S, ked tu uz bol Samsung S3 a HTC One X. Od cias Androidu 4 sa zacali misky vah naklanat na stranu Googlu a dnes podla mna uplne dominuje. Aj custom ROM 7.1.1 na Nexus 5 sa pouziva prijemnejsie ako iPhone 7, pokial ide o featury a pouzitelnost u bezneho cloveka v praxi. iPhone vsak ma obrovsku konzistenciu (neimplikuje stabilitu), vdaka comu je tak trochu aj nudny OS. A nema vsetky zaujimave vlastnosti Androidu (zdielanie dat, multitasking, multiwindow (nativne podporovany v Nougate, nie uz len vysada LG UX a Touchwizu), a nejake dalsie co mi nenapadnu).

    Tieto debaty, co je lepsie su nekonecne, no ja, ak chcem usetrit cas a sekundy, beriem radsej oneplus, je rychlejsi pri beznych ulohach pocas dna (vratanie foto, denne fotky na Oneplus3 su celkom ok).

    Ak budem fotit/tocit videa (s vstavanym mikrofonom), najma v horsom svetle, beriem iPhone.

    Dokonale zariadenie neexistuje, preto je dobre mat moznost volby.
    Richard, mozno je cas kupit nejaky android, ako sekundarne zariadenie :)

    ondrakomous09.01.2017 - 21:01 Trvalý odkaz

    absence jacku, to by me zabilo. doslova. vetsinou nemuzu najit sluchatka, tak mam dvoje, troje, nahradni, ktere se povaluji nekde po byte. android dosahl svyho 90% trzniho podilu, takze prijdes do obchodu a mas tam vystavenych deset mobilu od huawei, tohle si nepral ani nejvetsi fanda cinskych mobilnich telefonu. pro me nejvetsi prekvapeni 2016 byly xperie cela rada X, to bych doporucil jako nahradni android, uvedomte si jednu vec, ze i mental je v nejednom prispevku vzpomnel a to uz ledasco naznacuje

    Sategi_8209.01.2017 - 22:21 Trvalý odkaz

    Mna vytacaju tieto veci:
    1. Temne videa pri horsom svetle. Mam sice 6S Plus avsak s kamosom sme porovnavali videa s klasickou 7mickou. Rozdiel tam bol ale nie markantny. Urcite nie taky ze by ma presvedcil o kupe. Mimochodom vsimli ste si ze videa zo selfie kamery su svetlejsie ?
    2. Opat fotak - biedny wide angle -> malo objektov sa zmesti do fotky zo selfie ale aj zo zadnej kamery. Porovnaval som so s7 ale aj HTC 10, rozdiel je obrovsky. Ked chcem v preplenej krcme robit fotky veselych kamosov mam problem.
    3. Nepochopitelne vyuzitie druhej kamery u 7Plus. Ja chcem aby sa mi do zaberu co najviac zmestilo a nie zooom-ovat v telefonom ... Preto sa tesim na G6.

    A potom uz vami spominane
    4. Velke ramiky na Plus-ku a poriadna vaha
    5. Absencia stefeo jacku

    matoe09.01.2017 - 22:26 Trvalý odkaz

    Vďaka za článok, veľmi som špekuloval či sa nenechám zlákať na iPhone. Nenechám :)

    ondrakomous09.01.2017 - 22:45 Trvalý odkaz

    popravde moc nechapu nataceni videii na mobil, tocil bych urcite fotakem a strihal na pocitaci. nejlepsi je nejaka full frame zrcadlovka, nebo aspon nejaky zakladny micro4/3 treba sony alfa 6000 se setakem

    Michal09.01.2017 - 22:50 Trvalý odkaz

    Niektore tieto nedostatky su nepochopitelne, uz len tu pracu so subormi by som nikdy neprekusol.

    Scotty09.01.2017 - 23:45 Trvalý odkaz

    Tiez som pouzivatelom iphonu momentalne som presiel na 6 plus ...a vobec mi nepride rychly skor naopak pomaly ...teda aby som to zase neprehnal je to pouzitelne ale vobec nemam z toho pocit ze wau aka rychlost ...nehovoriac o praci s viac aplikaciami kde sa mi stava ze len sa prepnem na messenger a nepamata si kde som skoncil ale zapina ho nahovno co je dost otravne a hlavne to dlho trva ...ako bolo uz spomenute praca so subormi otras bluetooth to iste a co by som pridal je otravne zapinanie mobilnych dat cez nastavenia co neponuka spodna lista skratiek hlavne ze velku plochu zabera nightshift airdrop a podobne ...je toho vela no napriek tomu si na IOS zvykam a snazim sa uz pozerat na pozitiva ...u pluska som sa konecne dockal dostatocnej vydrzi ktoru mi neponukol ziadny iny telefon ani z androidov ...ak by som mal menit tak len za oneplus 3 ktory by mi vo vsetkych smeroch vyhovoval viac no tu vydrz by som asi neprezil a az pri plusku som si uvedomil aka je to ulava neriesit bateriu a ze mi telefon vydrzi az do vecera a nemusim sa strachovat ...

    Karol09.01.2017 - 23:52 Trvalý odkaz

    A mňa na iPhonoch najviac vytáča budík...keď ho aktivujem,tak mi vôbec nevypočíta,že koľko času zostáva do zobudenia...

    Fero10.01.2017 - 00:02 Trvalý odkaz

    Dobrý realistický článok, všetko to aj na hnevá... Som na iPhone 6s už cez tri mesiace. Napriek týmto spomínaným neduhom som oveľa spokojnejší, ako na androide.
    Office riešim aplikáciou WPS(super appka) a Dropbox. Ak chcem offline dokumenty, tak si ich dám do WPS cez iTunes.... Email a prílohy pridávam v originálnej aplikácií, ak keď som skúšal rrôznej som bol naklonený na návrat do Androidu (dlhým po držaním a vyber prílohy....)... Zatiaľ ostávam na ios zvykol som si aj na 3D Touch

    Patrik10.01.2017 - 09:01 Trvalý odkaz

    Viete mi porovnat vydrz na bateriu pri Iphone 7 a SE ? uvazujem ci investovat navyse tych 200€ alebo po dlhsej dobe skusit ten Xiaomi :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.01.2017 - 10:11 Trvalý odkaz

    za mna za sedmicku: ak zacnem den so 100%, skoncim vecer (~20:00) s 20-25%, pocuvam asi 60-90 minut spotify, pozeram na facebook, instagram, maily, web, asi 10-20 min telefonovania za cely den, obcas hodinu 1-2x do tyzdna, asi 5-10 sms denne, 4G data ked som mimo wifi, vacsinou od 7 do 17. Plus dokopy asi hodina hrania (hill climb racing 2, fifa mobile, zvycajne)... Ak sa chysta vecer party, zvycajne sa dobijem cez den, alebo zapnem pocas dna usporny rezim a necham ho az do noci, vtedy zostane aj na zopar fotiek a tak...

    ondrakomous10.01.2017 - 10:24 Trvalý odkaz

    iphone ma 3modely maly, velky, stredni, u malyho a stredniho je vydrz mizerna, jediny plusko je na tom vyborne s vydrzi, scotty to tady psal, SE na IOS 10 mi nevydrzi ani do odpoledne, pokud jsem aktivni. telefony s androidem 7 vydrzi podstatne dele, kdyz jsem mel ios 9, telefon nebyl tak "zravy". hlavne baterky u applu jsou nekvalitni, po pul roce uz mi telefon nevydrzi tolik co na zacatku,v prumeru vydrzi tak o 10-15% mene, sem zvedavej, jak budou resit baterky na iphonu 7 za rok, dva.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.01.2017 - 10:54 Trvalý odkaz

    Ondro ma pravdu, Android je o dost dalej. Nougat je vyborny. iOS radsej nech tento rok predstavi nieco zaujimave. :)

    Scotty10.01.2017 - 11:43 Trvalý odkaz

    Wayne myslis ze by som si velmi pohorsil baterkou s oneplus 3 oproti mojmu plusku ? Mimochodom v recenziach sa pise ze op3 je natom lepsie ako op2 s bateriou a to op2 mi neprislo nejake tragicke

    Patrik10.01.2017 - 12:40 Trvalý odkaz

    Scotty: prepac, nesom Wayne a dokonca ani nemam osobnu skusenost s menovanymi, ale podla gsmareny a jej (podla mna dobre vypovednemu battery testu) ma 6s plus hodnotenie 85hod, oneplus 3t (nema asi vyznam kupovat 3ku pri 40 eurovom rozdiele) ma 83 hod. Co je len o chlp, netreba zabudat na Dash Charge....Tak isto sa daju nejake promile baterky usetrit tmavou temou a tmavym pozadim na amolede. celkovo som velkym fanusikom oneplus a sam by som ho rad vlastnil, aj ked momentalne mam len ,,lacnu napodobeninu,,. Peace a sorry, ze vstupujem do dialogu :)

    Tomas10.01.2017 - 12:41 Trvalý odkaz

    A One plus 3T ma este vaciu bateriu ako klasicke One plus 3.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.01.2017 - 12:57 Trvalý odkaz

    To je v pohode Peekyy, ja tu nie som ziaden guru.

    To neviem Scotty. iPhone 6S Plus mi dal necele dva dni (od rana 8:00 do cca 18:00 dalsieho dna), oneplus 3 mi da s rovnakym pouzitim ledva 1 den od 8 do 18. Na druhej strane, nabijam ho 2x denne pol hodiny, rano a popoludni, oproti 2.5 hodinam iPhonu (s 2A nabijackou, 3+ so slabsou, ak nic silnejsie nie je po ruke). No mal som v OP3 dve simky a na swanke stale aktivne 4G data. S jednou a prevazne na wifi by ta vydrz 3T vs 6Plus mohla byt +- podobna.

    //edit: co ale viem, je ze na op3 ide praca s multitaskingom ovela rychlejsie, najma po aktualizacii a novym filesystemom. op3t je este o chlp lepsie na tom.

    Nejaky svetoborny rozdiel to nie je, ale citit, ze ten sedmickovy android ponuka ovela viac ako iOS. Pokial nemusis iPhone predat, aby si mal oneplus, kup si ho. Po case uvidis a rozhodnes sa sam, ktory si nechat.

    Patrik10.01.2017 - 14:56 Trvalý odkaz

    podla nizsie spominanej gsmareny ale prave SE celkom slusne vitazi nad 7 v battery life, ako je mozne ze v praxi je o tolko horsia ?
    Vacsinou mam cely den zapnuty net + doma wifi, idem messenger,whatsup,instagram obcas nieco na nete a sem tam hra ale na to mam skor tablet ked som doma + samozrejme obcas telefonaty a sms

    Penazi nieje na rozdavanie avsak ja telefony zas tak casto zatial nemenim cize tento by mi mohol vydrzať aj dalsie 4 roky :)

    Marián Petrík10.01.2017 - 15:15 Trvalý odkaz

    no jednoducho geniálny prístroj. kde sa ostatní na ten iphone hrabú. osobne by som ho nechcel ani zadarmo.

    ondrakomous10.01.2017 - 15:31 Trvalý odkaz

    protoze je to teoreticka hodnota. laboratorni test, kterej ti toho o realne vydrzi moc nerekne(je to ciste pro srovnani), iphone plus je delanej na "velkou vydrz" davaji se tam uplne jiny barerky, kvalitnejsi, takovy se pouzivaji treba v telefonu samsung s7, SE ma uplne smesnou kapacitu nejak kolem 1500 a nejlevenjsi cinsky akumulatory, bezny androidy dneska maji kapacitu kolem 3000 a vydrz je lepsi, napriklad motoroly moto g, xiaomi redmi. nekdo tady psal, ze mu iphone 6 prijde pomaly, ve srovnani s androidem 7 je pomaly vsechno, google proste potrebuje, aby to litalo, protoze nemontuji jenom telefon s vykonnymi chipsety a ty klicovy aplikace si koupili, takze vyvojari to ladi primo na android, proto se z ios stava cimdalvic druhorady system, google to proste tlaci silou a penezma a uz ma takovou moc, ze mu ostatni nestaci, to je logicke vzhledem k trznim podilum. je pouze otazka casu, kdy se ceny iphonu propadnou.

    ML10.01.2017 - 20:39 Trvalý odkaz

    Ondrakomous, praveze natacanie videi je na mobile v pohode, skor na fotenie bych preferoval fotak...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.01.2017 - 21:29 Trvalý odkaz

    Tak v prvom rade potrebujes pristroj s dobrym kodekom. Potom kvalitnu optiku. Rychlu SD kartu. Musis obsah dostat to PC. Bud priamo z karty, alebo do dalsieho zariadenia (mobil, tablet, PC), cez wifi. Tam, ak chces robit zaujimave videa, by si mal mat nejaky editor videi. Tie open-source su dost kostrbate, a ucit sa snimi chce cas. Alebo potom komercne produkty, co tiez nieco stoja. Kvalitny monitor, aby neskresloval farby. Cas na export, a spravne vedomosti o uprave audiostop a kodekoch, ako funguje h264, h265, quicktime, ak si na Macu/pouzivas videa z iOS, aky je rozdiel medzi mkv a mp4, a podobne.

    Preto je jednoduchsie otvorit iMovie a natukat si kratke video priamo "za pochodu" v mobile. Je to praktickejsie a rychlejsie. A jednoduchsie :)

    ML10.01.2017 - 21:58 Trvalý odkaz

    Kto hovorí o profifilmoch? Na tie si na Slovensku vezmeme profikameru... ;-)
    Na kvalitné rodinné videjká postačí iPhonik.
    Zrkadlovky sú z princípu vhodné hlavne na fotenie.

    ondrakomous10.01.2017 - 22:02 Trvalý odkaz

    myslim, ze cela ta debata je nesmyslna. Prece kdyz tocim video, tak to nemusim vubec strihat, upravovat. Je to stejne jako s dobrou fotkou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.01.2017 - 22:20 Trvalý odkaz

    Presne tak. Pravi profici posielaju vsade JPEG priamo z kamery.
    Mal som kedy take tricko s napisom ze
    100% handheld
    100% JPEG
    100% Amateur

    marek123412.01.2017 - 21:23 Trvalý odkaz

    Uz Android 6 je velka pecka. 7 som skusal len v rychlosti, ale to sa na iOS nechyta... A to vypinanie baterky je od akej verzie? Na androide sa mi to nikdy nestalo. Skor mi v tej kose zmrznu ruky a usi ked telefonujem a to ma viac stve :-)

    Scotty13.01.2017 - 15:44 Trvalý odkaz

    dneska som sa stretol s dalším postrehom u IOS ktorý ma vobec neprekvapuje...ako už bolo spomínané práca s dokumentmi ...spolužiačka mi píše či by som jej neposlal nejaké dokumenty do školy reku fajn...idem do ibooks ..označím si 14 kapitol a samozrejme sa to nedá zdielať iba vymazať a presunuť...čiže pekne po jednej kapitole to možem posielať mailom....a toto sú tie chvíle kedy mám chuť sa vrátiť na android.

    Scotty14.01.2017 - 00:37 Trvalý odkaz

    Doteraz sa sprtam v tom ibooks a stale neviem ako odoslat viac suborov naraz ...preto povinne vsetci iphonaci poprosim vas otvorte ibooks a skuste oznacit viac priloh a odoslat ich mailom naraz a nie po jednom ...neverim tomu ze v roku 2017 toto telefon nedokaze a uz duplom to neodpustim telefonu s takouto cenovkou ...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.01.2017 - 01:14 Trvalý odkaz

    Co su to za dokumenty?
    Preco ich mas v iBooks?
    Dropbox? OneDrive? Google Disk?
    Aplikacia na mail? Gmail? Inbox? Outlook? Vstavana posta?

    Nie je nejaka cesta, ako vymysliet nieco pouzitelnejsie ako iBooks? Mas ich kupene cez iTunes store, musis ich mat v iBooks?

    Scotty14.01.2017 - 01:25 Trvalý odkaz

    sú to normálne súbory na školské účely....stiahol som ich z messengeru kde mi ich dávnejšie posielala spolužiačka...automaticky som uložil do ibooks..no a po dlhšej dobe ich chcela dalšia spolužiačka preposlať tak reku fajn....a skúšal som ísť cez aplikáciu mail aj gmail a ked som dal pridať prílohu nemal som na výber pridať súbory z ibooks ...a posielanie z cloudových služieb je teraz druhá vec...ako je pravda že nemám to tam ani uložené...ale ide oto že mám to v mobile tak prečo by som to nemohol naraz zdielať ? Keby aspon sa viem dostať nejakým iným sposobom k tým súborom alebo ja neviem...správca súborov alebo niečo na ten štýl je to čo tomu chýba...mám stiahnutu aplikáciu documents ktorá funguje že si viem po zložkách hladať súbory v mobile...no pokial som to tam hned neuložil tak teraz to už z iBooks neviem presunuť . Jedine na novo uložiť a nie v ibooks ale do documents no komu sa chce hladať v starých konverzáciach na messengeri ? myslím že každý sa somnou zhodne že to je nedomyslené.

    ondrakomous14.01.2017 - 09:16 Trvalý odkaz

    Na fakultě se to dělalo tak, že se to hodilo rovnou na diskový uloziste, kde to všichni obslehli a stáhli, ale byli i tací, kteří ti to neukázali. Studijní materiály nam vyučující dávali také na weby. Zkoušel jsem poslat soubor z ibooks a vůbec to nejde poslat

    Scotty14.01.2017 - 10:28 Trvalý odkaz

    myslim ze je teraz nepodstatne ako funguje nejake fakulty a podobne ...ide oto ze mam nejaky subor v mobile a nemozem snim nic robit ...ale uz som sa poucil a nebudem to ukladat do ibooks

    ondrakomous14.01.2017 - 13:51 Trvalý odkaz

    abys pochopil muj predchozi prispevek musis sdilet, psal wayne.
    "Dropbox? OneDrive? Google Disk?"-priklad nahrajes na dropbox a nasdilis s tou holkou, IOS je uzavreny system, logicky co nahrajes do uzavreneho systemu je "uzavrene". dneska vsechno funguje formou stremovani, sdileni.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.01.2017 - 14:15 Trvalý odkaz

    vyskúšam to neskor, este som sa k tomu nedostal. Chcem zistiť co s takým dokumentom/súborom sa dá reálne robiť.

    Scotty14.01.2017 - 14:37 Trvalý odkaz

    Ondro ved pisem ze som sa poucil a nebudem to uz ukladat do ibooks...a dobre jedna vec je teraz to ze to z ibooks nemozem zdielat...no druha je ze ten textovy subor nemozem ani presunut do cloudu z ktoreho by som to mohol hromadne zdielat chapes ? Stale je to otom ze by som to musel na novo ulozit a nemozem uz s ulozenym suborom nijak narabat ...resp mozno s tym iba neviem narabat

    Peter Fejfar14.01.2017 - 16:04 Trvalý odkaz

    A pritom ide o úplne triviálnu vec, ktorá by mala byť pre každý moderný systém samozrejmosťou.

    ondrakomous14.01.2017 - 18:33 Trvalý odkaz

    na klasickym "meku" se nepracuje se souborama, neni to klasickej system, kde si nainstalujes vsechno, napr."totačkomanč-rozměj totalcommander" na applu clovek musi kompletne zmenit mysleni, jinak se z toho nevyhrabe. -neni to klasicka filozofie "widli", kde si stahnes zavirovanej program z ulozto, pak to rozbalis v craclem totalcommanderu a prekopirujes pres uSB do mobilu. apple system nepotrebuje otevrit, on potrebuje vydelavat, apple te donuti za veci zaplatit. je jasny, ze na takovym systemu se spatne pracuje, ale aspon ti v chromu nevyskakuji na seznamu hlasky "vas telefon je zavirovany, kliknete". clovek by si mel vzdycky dopredu rozmyslet, na co telefon konkretne bude vyuzivat. klicky windows, nebo BBOS byl nejlepsi na praci, privetivejsi v tom, ze si vubec nic dalsiho nepotreboval.

    Scotty14.01.2017 - 19:03 Trvalý odkaz

    bože ondro čo sem pletieš mac a podobné veci...ked ten systém nepotrebuje otvárať ale vyledávať ....tak nech delá a zdiela mi tie maily hromadne a nie posielať 20 príloh po jednom maily ty kks...sa nadtým zamysli a neobhajuj niečo čo je zle premyslené len preto že to je apple

    ondrakomous14.01.2017 - 19:45 Trvalý odkaz

    Nemuzes si kopirovat soubory do systemu, na tom je zalozeny cely system(na uzavrenosti platformy), uzivatel ma omezeny prava, je to stejny na MACOSX, IOS, ty se musis nauucit pracovat se soubory mimo platformu, tj. pouzivat cloudovy uloziste. kazdy kdo si kupuje iphone si musi uvedomit, ze IOS neni otevrena platforma, tj,ze soubory nemuzes kopirovat dovnitr, ani ven. respektive muzes, ale musis pocitat, ze tam budou uzivatelsky omezeni. dneska se neposilaji maily s prilohou, pouzivaji se cloudovy uloziste, kde muzes nastavit prava k jednotlivym slozkam, kde prilohy nahraje a druha strana si to otevre, mozna proto nechapes, ze proto v systemu je znacne omezena prace se soubory, protoze cela filozofie applu je postavena na cloudech, je to dost abstraktni pojem, ale proto dneska fungujujou sluzby jako netflix, spotify, dropbox, atd....za chvili to nebude umet ani preposilat prilohy v mailu.jako naprosto te chapu, da se IOS pouzivat IOS jako pracovne, ale to je spis "manazersky kaucovani", na takovy to hitech, geekovsky makani potrebujes urcite neco lepsiho.

    Scotty14.01.2017 - 20:02 Trvalý odkaz

    Ano uznavam cloudove uloziste je fajn ...no nemozeme tvrdit ze dnes sa neposielaju prilohy mailom ...to uznas aj ty sam ze proste mas urcite subory na cloude a nieco priamo v mobile ...naco by potom bolo ulozisko v mobile ? Podla tvojej teorie by stacilo vyrabat mobily s 1 gb uloziskom ved dnes uz vsetci pouzivaj cloud co nieje pravda ...preto pracovat s cloudovymi uloziskami je pekna vec no ked mam nieco v mobile tak chcem stym pracovat tak isto ...a to mi ios nedovoluje a preto to nieje softver premna ...asi pojde iphone coskoro na bazos ...

    ondrakomous14.01.2017 - 20:14 Trvalý odkaz

    musis jak mas icloud zapnout icloud drive tam je zalozka ibooks, tam se ti nahraji jednotlive soubory, v icloud drive si muzes organizovat jednotlive soubory, stahovat je z internetu, pak je nasledne posilat jako prilohy v mailu, je to zakladni nastroj s praci se soubory.https://youtu.be/-1LeA9jncC8 , muzes si to potom otevrit pres webovy prohlizec na pc https://www.icloud.com/ tam se dostanes do svyho icloudu, kdybys sis s necim nevedel rady, tak napis.

    Scotty14.01.2017 - 20:49 Trvalý odkaz

    áno toto už vyzerá na rozumnú radu...aj som to všetko vykonal a v ibooks som si uložil súbory na cloud , v nastaveniach mám zapnuté ibooks na icloud drive a aj som aktualizoval v nastaveniach icloud drive no napriek tomu nemožem nájsť súbory v cloude či už v mobilnej aplikáci alebo na PC v prehliadači

    ondrakomous14.01.2017 - 21:38 Trvalý odkaz

    podrz na priloze v mailu nebo na souboru na internetu prst, zobrazi se ti nabidka, ulozit na icloud drive. kdyz se podivas na to video, tak na plose iphonu mas potom ikonu icloud drive, tam najdes jednotlive soubory, muzes si je organizovat jak potrebujes, eventuelne preposilat.

    Scotty14.01.2017 - 22:05 Trvalý odkaz

    Ok s novym suborom mi to ide ... no z ibooks co uz som mal ulozene subory som stale nedostal na cloud ...ale dik...idem sa poobzerat po onoplus 3 dostal som potom vsetkom na to chut

    Tibor15.01.2017 - 16:54 Trvalý odkaz

    U mna je to z tych nedostatkov azda len prepipanie rezimov fotaka, co ma obcas nastve (ale to je raz mesacne), skor ma vytaca nemoznost poslat do icloudu viac ako len jeden subor (vo fotkach, ked dam vybrat viac fotiek, tak mi moznost zdielania do icloudu automaticky zmizne, co je dost naprd). Inak je to na moje pouzitie velmi vyhovujuci system a android zatial naspat nezvazujem (mam Iphone 7 plus).
    Inak Wayne, zo zvedavosti, mozes mi napisat v ktorych veciach je najnovsi android tak popredu pred IOS?

    ML15.01.2017 - 23:31 Trvalý odkaz

    Mna okrem blbej prace so subormi stve nemoznost automatickych sms doruceniek a nemoznost nastavenia hlasitosti budika nezavisle. Inak co sa tyka onej teorie uzavretych a otvorenych systemov, tak za skoro 25 rokov prace s windowsami som mal virus asi jedenkrat a na androide za cca 6 rokov ani raz.