TOP 13 smartfónov do 800 eur (jeseň/zima 2018)

  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy 04.12.2018 - 21:34

    " QHD+ rozlíšenie nemusí byť výhrou, v tomto nastavení totiž výrazne trpí len 3000 mAh batéria a jej percentá vám miznú doslova pred očami. A to ani nemusíte mať zapnuté ich zobrazenie na Always on displeji. Väčšina používateľov si preto rozlíšenie znižuje na Full HD+ nastavenie." Za toto vam niekto plati? Uz viac krat som tu od redaktorov cital tieto hluposti o fullhd. Poprosim vas uz to nesirte dalej, ludia by tomu mohli uverit. Za dalsie percenta baterky nemiznu pred očami,ak da telefon 5h sot alebo 6.5h je to stale len jednodnovy telefon. Cloveka co by si umyselne prepol z QHD na fullHD som este nestretol.

  • Tomas04.12.2018 - 21:40 Trvalý odkaz

    Plny suhlas. Je jedno, ci je to QHD alebo FHD, stale svieti rovnaky pocet pixelov a zvysena spotreba energie je len v podobe vacsieho potrebneho vypoctoveho vykonu, co nemoze mat taky velky vplyv na vydrz telefonu. A dalej na dnesnych velkych (6 a viac palcovych) displejoch je rozdiel medzi QHD a FHD vidiet na prvy pohlad, takze urcite by som si do FHD neprepinal.

    viperman05.12.2018 - 08:19 Trvalý odkaz

    merrick ja tam teda rozdiel na prvy pohlad nevidim. 6 palcov a full hd ma 367 ppi, to by si na ten mobil musel cumet snad z par cm, nedavno som cital studiu ze na bezne pouzivanie a ak si od mobilu co ja viem zo vzdialenosti 20 - 30 cm tak stacia hodnoty 300 - 350 ppi... pre mna osobne tam nie je ziadna pridana hodnota ak ma mobil napr 530ppi (qhd pri 6 palcoch napr). aj tie pokusy so 4K rozliskom od sony su tiez uplne zbytocne...mozno do buducna ak bude viac vyuzivane VR.

    Tomas05.12.2018 - 12:06 Trvalý odkaz

    3 roky som pouzival QHD amoled od Samsungu, teraz mam 2 mesiace OnePlus 6T s FHD displejom a ten rozdiel vidim stale. Nevravim, ze FHD nestaci, ale QHD by sa mi pacilo viac. A ked uz spominas studie, tiez exsituju desiatky studii, v ktorych sa pise, ze kazdy clovek vidi inak a zrak,resp. schopnost vidiet veci, je velmi subjektivna. Obzvlast v dnesnej dobe, ked kazdy druhy clovek nosi okuliare/sosovky. Ja sam vidim rozdiel ked pouzivam sosovky a ked okuliare. Tl;dr...ja rozdiel medzi FHD a QHD na oled displeji vidim, ale nehadam sa, ak niekto nie:)

    Bonyek@azet.sk07.12.2018 - 12:30 Trvalý odkaz

    Možno že tam vidíš rozdiel len preto, lebo je to iný typ/výrobca nastavenie atď.ale ne hádam sa ;)

    Matej10.12.2018 - 00:53 Trvalý odkaz

    Bonyek neblazni
    Amoled displeje maju Diamond PenTile maticu - subpixely usporiadane v tvare "diamantu", z coho vyplyva problem pri vykreslovani rovnych ciar a kriviek - teda hlavne je to viditelne pri texte.
    No a ked si jednoducho porovnas rovnaky text na fHD a QHD, velmi jasne zbadas ze 4-nasobny pocet pixelov na QHD tie krivky vie vykreslit s jemnejsim rastrom.

    Btw, nehovoriac o tom, ze displej pre OnePlus vyraba Samsung, rozdiely mozu byt akurat vo farebnej kalibracii, pochybujem, ze interpolacny radic by bol iny aby to zapricinilo viditelne rozdielne rozlisenie.

    P.S.: staci si porovnat fullHD IPS vs fullHD Oled, kto tam neuvidi rozdiel ma bohuzial zhorsene videnie (co sa tohto specifickeho pripadu tyka, inak moze mat zrak v poriadku)