Sony Xperia X Compact - opäť jediná svojho druhu

  • Fedor 27.10.2016 - 07:54

    Dolný ramik je nekonecne siroky !!! otrasne !

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.10.2016 - 11:29 Trvalý odkaz

    Po vybrati suflika sa mobil automaticky restartuje? To fakt? Dnes ked uz maju mobily hotswap. Snad len Windows Pohone nevie hotswap, androidy, vsekty ktore som mal za posledne 3 roky a nemali simku pod baterkou nemali ziaden problem s prehodenim operatorov a nacitanim nastaveni.

    JozaCmar dal na YT video kde X compact prirovnava k z3 compact. Prave Z3C je to, co by clovek od premioveho kompaktneho telefonu cakal, vratane vodeodolnosti...

    Ako ma kedysi seria Z*C lakala, tak ma teraz nechava chladnym..

    shaggy27.10.2016 - 15:51 Trvalý odkaz

    No som sklamany...

    O par tyzdnov budem mozno menit Z3C za daco ine... a tento novy kus okrem citacky prstov neprinasa nic navyse (moc nefotim takze ani laser by mi nechybal). A citacka je uz snad v kazdom aparate aj strednej triedy.
    Prisiel ale o par podstatnych veci ako pekny design a vodeodolnost. Tiez nema 4k video.
    A je vacsi a (nepodstatne o 6g) tazsi! Preco?!
    A vydrz na baterku podstatne nizsia. Podla gsm areny endurance test 73h vs 101h! 25% horsia vydrz v telefone o 2 roky novsom?! Katastrofa!

    ondrakomous27.10.2016 - 16:31 Trvalý odkaz

    odkaz na konci me presmeruje zpatky na hlavni stranku.

    viperman27.10.2016 - 18:27 Trvalý odkaz

    vodeodolna verzia by mala byt iba ta ruzova (oficialne) co sa predava v japonsku, ale bohvie ako to je, ten mobil ma presne rovnake rozmery, a aj vahu... s tymi "nevodotesnymi" napr velke X-ko tiez oficialne vodotesne nie je ale pod vodou prezilo http://news.softpedia.com/news/sony-xperia-x-works-after-water-test-des… a nieco podobne som cital aj nedavno o tejto mensej:) ale samozrejme do vody by som to neponaral umyselne :D

    viperman27.10.2016 - 18:28 Trvalý odkaz

    shaggy: tu horsiu vydrz ma zrejme na svedomi procesor :) lebo bateria je plus minus rovnaka...

    shaggy28.10.2016 - 01:43 Trvalý odkaz

    No prave, bateria je +- rovnaka ale vydrz rapidne nizsia. Vzladom na to, ze je medzi tymi telefonmi 2 roky rozdiel, je to dost zle. Pomer vykon/spotreba sa prudko horsil.
    Uvidim co da moj zamestnavatel do ponuky... ale asi po 3 rokoch odidem od Sony.

    Lenka Ivančíková28.10.2016 - 10:34 Trvalý odkaz

    vdaka, link opraveny.

    ondrakomous28.10.2016 - 13:14 Trvalý odkaz

    diky, z toho fotaku jsem zklamany, kdyz to srovnam s moto z, kterou jste nedavno recenzovali, tak to je rozdil tridy, bohuzel.

    Richard Hombauer28.10.2016 - 15:43 Trvalý odkaz

    Moto Z stoji 700, toto 470 eur. Porovnavajme porovnatelne.

    Mashe28.10.2016 - 19:03 Trvalý odkaz

    Shaggy - gsmarena menila cca pred pol rokom spôsob testovania výdrže batérií, čiže všetky staršie telefóny budú mať lepšie hodnoty ako tie staršie, pri tom realita bude iná ;)

    ondrakomous28.10.2016 - 23:38 Trvalý odkaz

    nemuzu souhlasit, protoze prave sony se chlubili, ze u modelu x compakt pouzili identicky kamery a snimace jako u xperie X, takze se nabizi otazka, whats wrong with sony, proste rekneme si to na rovinu, sony letosni generaci snimacu dotalne zvoralo, jde to videt na iphonech, cinskych telefonech, lonsky snimac byl daleko lepsi. zrovna dneska jsem si rikal, co vlastne sony vyviji, kdyz to pet let dela furt stejne blby fotky. docela chapu rozhorceni lidi, ze nemaji na co upgradovat, proste X compact je konecna, timto modelem definitivne zabili celou uspesnou serii, uz to zacalo jit z kopce na z5c, z3c a z1c se jim podarila, ale postupne je to o cimdalvic kompromisech. na trhnu chybi konkurent iphonu SE, top mala vlajkova androidi lod, vsichni se o tom bavime roky, ale vyrobci na to nereaguji, bohuzel. pritom SE se skvele prodava. je spis smutny, ze neexistuje neco lepsiho jak iphone SE, protoze me ten mobil fakt depta, depta me ta totalni hardwarova podprumernost, kdyby existovala alternativa na androidu prejdu za minutu, takhle s tim krapem budu muset zit jeste minimalne rok. je to trosku off, ale musel jsem si pobrecet, jak je hrozny, ze nemame malyho vykonnyho androida.

    Knoxville29.10.2016 - 01:05 Trvalý odkaz

    Ondro,male displeje su prezitok. Vyrobcovia android fonov to vedia a preto na tu drvivu mensinu pouzivatelov ktora chce maly displej,kaslu. Kto raz skusi "lopatu" vie ake tazke je sa vratit k malej uhlopriecke. Drviva vacsina ludi chce konzumovat obsah na co najvacsej uhlopriecke. Zvykne si na to rychlo. A prenesie sa cez nevyhody ktore velka uhlopriecka prinasa ako je ovladanie jednou rukou apod. Iphone poriadneho konkurenta na android systeme pravdepodobne mat nebude nikdy. Bud sa s tym clovek zmieri alebo skusi uzavrety ekosystem nahryznuteho jablka. Take su fakty. Je pravda ze zvacsovanie uhlopriecok nie rozlisenia sa zastavilo. Ale ci sa vyrobcovia vratia k uplne malym displejom ala Iphone je asi vo hviezdach...

    Richard Hombauer29.10.2016 - 02:51 Trvalý odkaz

    Knoxville, ale ta Xperia X Compact je mobil akurat do ruky. Skratka, tych 4,0 - 4,6'' je uplne paradna velkostna kategoria, ktora obsahuje tak nepochopitelne malo zastupcov. Uznavam, ze sa niekomu zda 4'' malo, ale 4,6 - 4,7'' je fakt perfektny kompromis. a zaujimave je, ze jedine Apple dava ludom na vyber, ci chcu skutocne maly mobil (SE), zlaty stred (6S, 7) alebo lopatu (6S Plus, 7 Plus). Ja fakt nerozumiem, preco Samsung nespravil A5 v tele A3, preco Huawei nenapcha P9 aj do mensieho tela (nech s jednym objektivom), atd.

    ondrakomous29.10.2016 - 11:08 Trvalý odkaz

    jojo presne, SE je o strasne moc kompromisech, 4palce uz jsou malo/nizke rozliseni, predni kamera slaba, baterka nic moc, do toho zastaraly dizajn. apple sice udelal maly telefon, ale on to v podstate byl takovej "recyklat", presne 4,5-5 palcu bych chtel, prave jsem uvazoval o tehle xperii, ale ty fotky me totalne odradili, ona to u iphonu taky neni buhvijaka slava, dalsi vec, co me odrazuje u te xperie je chipset. to sou dva velky minusy, ktery asi nedokazu prekousnout, ony ty fotky zase hrozny nejsou, jsou "slusny", to je naprosto vystizny, jinak predni kamera je vynikajici, ale prijde mi, ze tam je nejaka neostrost, oba ty portrety jsou rozmazany, podle me, jinak ta predni kamera jeste dost prepaluje, co sem se koukal na video predni kamerou, tak jsou tam vyrazny prepaly, dokonce i na fotkach uz mi prijde, ze obcas je tam moc bile, fotka bot/nejaky bily svetlo z prave strane, fotka panenenky v zahrade/strecha je moc bila a malo rozostrena, celkove to pozadi by melo byt vice rozostrene, fotka schranky vyrazna bila plocha nad strechou domu, takze autofokus, mereni expozice, vyvazeni bile nic moc teda, ale co mi vadi nejvic, ze z tech fotek mam pocit, ze jsou NEOSTRY! viz fotka teplomeru, selfiecka, je tam jakysi divny sum, kouknete se treba na to ovoce v supermarketu pulka fotky ostra a pulka rozmazana, pritom cedulky s cenovkou jsou stejne vzdalene od objektivu, pokud to ostri na stred, tak to musi byt vsechno stejne ostre, kdyz si clovek da praci a fakt si to porovna s moto z, tak se bude divit stejne, proc jsou vsechny fotky rozmazane a neostre oproti moto z.

    shaggy29.10.2016 - 20:05 Trvalý odkaz

    @Knoxville,
    ja som presiel z 5" Xperie Z1 na 4.6" Z3 Compact a bol to jednoznacne krok spravnym smerom.
    Vacsi displej mi chyba iba a len pri navigacii v aute.
    Ale co dalej? Ajfony ma nezaujimaju a ziadny poriadny "maly" fon v ponuke nie je...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.10.2016 - 01:26 Trvalý odkaz

    Bez ohľadu na to, čo si kto želal. Xperia X Compact nie je nástupca Z5 Compact. Tá bola na začiatku predaja o 100€ drahšia. Xc je menší variant od X (No Performance). Vodeodolnosť je zatajená, ako v prípade X. Firmu Sony, stávka na vodeodolnosť stála existenčné prostriedky spojené aj s výmenou kus za kus.
    Čakal som, kedy príde "dehonestácia" rady Compact. Tri generácie sa to Sony snažilo udržať na rozumnej úrovni. Márna snaha, trh rozhoduje. I napriek tomu X Compact nie je o tolko chudobnejšia ako kedysi zmenšeniny Samsung, HTC a LG (potažmo Huawei). Doba nepraje malým výkonným fonom. Nulový tlak zo strany konkurencie je toho jasným dôkazom.

    shaggy30.10.2016 - 02:53 Trvalý odkaz

    compacty mali problemy aj bez vodeodolnosti... napr. vadna seria dosiek, mne ju menili v ramci zaruky...

    ondrakomous30.10.2016 - 09:30 Trvalý odkaz

    pratele tady je nejvetsi pruse* ten fotak fotky jsou smerem od stredu do kraju kompletne rozmazane, to je pomalu na provaz, nebo reklamaci, detailne tento problem popisuje presne redakce mobilenetu, vsiml jsem si toho take, bez ohledu na tuto recenzi. cituji: "Směrem od středu fotky jde vidět stále lehké rozmazání a i při sebemenším přiblížení lze spatřit slévající se detaily a často i zrnění. A to jsme pouze u fotek za lepšího světla. V šeru, interiérech či dokonce za tmy je zrnění ještě výraznější a telefon má s ostrostí občas celkem velké problémy."

    Peter30.10.2016 - 10:50 Trvalý odkaz

    Zaujímavá diskuzia trošku perispejem aj ja :-) Mal som z3c bol to šikovný telefón veľmi som si ho obľúbil ale tie fotky za horších svetelných podmienok samé zrno ale aspoň bola fotka po celej ploche rovnaká.Potom som čakal na z5c s tým že sony mal reklamu na super fotky a vysledok ? Ľavá strana zašumená čím menej svetla tým je to viac vidiet ale ak cez deň je to vidiet dosť.Pri zxc som to už vzdal podľa mňa si sony robí prdel zo zákazníkov ;-) Cena je síce fajn aj sluchatka grátis ale fotky podpriemerné.Vždy mám dva mobili tak za dobu ako som mal xperie teda ešte z5c stále mám tak som súbežne používal samsung alpha,lg g4,lumia 1520,huawei p8,lumia 950 a teraz mám lg g5 a keď porovnám kvalitu fotiek tak sony hodnotím ako podpriemerný fotomobil.Neviem či má sony tak slabých odborníkov na vyladenie fotoaparátu alebo naozaj platí že si nechcú konkurovať pri vlastných fotoaparátoch.Zaujímavé:-)