SIM karty odhalili: u mladých víťazí Apple, ale najväčší podiel má Android

  • Rastislav.j 28.05.2018 - 16:16

    Lenka prepáč, ale článok, kde napíšeš "Len jeden rok stačil na to, aby Slováci začali uprednostňovať smartfóny pred telefónmi s uzavretým operačným systémom." sa ani neoplatí čítať. Je to holý nezmysel. Smartfóny sa nezačali predávať pred rokom.

    Uprednostňujem MHD pred pešibusom na trase z Rače do Dúbravky, ale to neznamená, že si kúpim trať č.5 :-)

    zmenené formátovanie, aby príspevok bol prehľadnejší

  • Lenka Ivančíková28.05.2018 - 17:05 Trvalý odkaz

    nevidim na tom nic zle. mam na vyber smartfon alebo tlacidlovy telefon. Vyberiem si smartfon, takze ho uprednostnim pred tym druhym modelom. :) Pred rokom sa u nas podla analyzy pouzivalo viac telefonov s uzavretym systemom, teraz po roku je to naopak. Ludia pouzivaju viac smartfonov. Ved ked ma clovek na vyber dva produkty, tak ked si jeden z nich vyberie, znamena to, ze ho uprednostnil pred tym prvym. Nikde predsa nepisem, ze sa smartfony zacali predavat pred rokom. Tvoje prirovnanie je mimo.

    Tomas28.05.2018 - 18:06 Trvalý odkaz

    Az 2/3 ludi do 26 rokov pouziva iPhony? Celkom prekvapujuca informacia pre mna. Myslel so, ze to bude menej.

    Rastislav.j28.05.2018 - 18:30 Trvalý odkaz

    Lenka a keby si analýzu robila každý deň, tak napíšeš "Len jeden deň stačil na to, aby Slováci začali uprednostňovať smartfóny pred telefónmi s uzavretým operačným systémom."?

    A miešaš dve veci. Nevieš koľko ľudí by radšej používalo smartfón teda ho preferuje ale je donútená používať blbofón a naopak.

    Ja používam 1 android, 1 win8 a X blbofónov a ešte nejaké routery. Tak ktorý preferujem?

    Lenka Ivančíková28.05.2018 - 18:33 Trvalý odkaz

    ano, aj mna to prekvapilo, najma ked ide o drahe zariadenia, ktore si v tejto vekovej skupine zrejme malokto kupi sam. :) takze platia rodicia, mozno decka nieco prispeju z brigad, alebo si nasetria. Ale zasa je tu aj dalsia moznost, ako u nas v rodine. Ja si kupim novy model (lebo maniak), starsi kusok posuniem dcere, ta svoj predchadzajuci iPhone mladsej sestre a hotovo. :D

    Tomas28.05.2018 - 19:26 Trvalý odkaz

    Nieco na tom bude. Ked sa tak zamyslim, malokedy vidim niekomu v ruke novy iPhone (8 alebo X). Vacsinou su to 6 alebo 7 a stale aj 5s. Vela ludi siaha po sedmicke, kedze je lacnejsia a oproti 8 v podstate o nic nepridu. Ale aj tak sa mi 2/3 zda prilis. 1/2 by som uveril.

    Rastislav.j28.05.2018 - 20:19 Trvalý odkaz

    Merrick tie údaje nie sú ani od všetkých operátorov ani od tých troch najväčších nie všetci zákazníci. Však len aktívnych (z pamäte, nechce sa mi to hľadať a bez mýta) OR 2,8 + O2 1,9 + TK 1,7 vybrali 2,9 len na základe súhlasu.

    Peter28.05.2018 - 22:48 Trvalý odkaz

    Apple zariadenia si mladí kupujú pre to, aby boli "cool" a "IN", that´s all.
    Stretávam sa s veľkým počtom mladých ľudí a väčšina tých, ktorí majú Apple sa vyjadrila na otázku, prečo máš Apple? No lebo je to proste top, a prečo? Lebo neseká a nemrzne a je rýchly ... A pritom väčšina z nich má model 5, 5s, se, 6, 6s a minimum z nich 7čku. Kúpia si aj 3,4,5 ročný model z bazoša, len aby mali Apple, no a keď hovoria, že su neskutočne spokojní a vidím ako čakajú na spustenie nejakej aplikácie par minut a ona par krat ešte crashne, tak si pomyslím svoje :D Ako môžu hovoriť, že je rýchly (pre nich), keď prešli z androidu, ktorý kúpili pred 7 rokmi za 150 € :)))
    (nemam nič proti Apple, sám využívam ich veci, len konštatujem, že aké telefóny používajú mladí, aká je príčina ich používania a ako hodnotia spokojnosť s týmito výrobkami, a potom sú aj také výsledky prieskumov spokojnosti... jasné existujú aj takí čo využívajú aj novšie zariadenia)