Samsung Note9 -vyhladavanie kontaktov

  • 5 príspevkov
  • Hotspace 22.02.2019 - 20:22

    Mam jednu otazku na skusenejsich :) Som dlhorocny pouzivatel iphone. Kedze ma v iOS zacali mnohe veci omedzovat, vymenil som iOS za android. Kupil som si aj koli velkosti displeja aj koli peru Samsung Note9. Zatial som spokojny, no niektore, ktore som pouzival na iOS mi chybaju. Co mi najviac chyba je funcia vyhladavania. Na iOS potiahnutim palca po displaji z hora na dol na spodnej strane displeja sa objavilo vyhladavanie, automaticky sa zobrazila klavesnica. Stacilo zacat pisat meno hladaneho kontaktu, ci programu a ziskal som to, co som potreboval. Samsung Note ma tiez tuto funkciu, spojenu so zobrazenim vsetkych aplikacii. Po potiahnuti palcom z hora nadol sa zobrazia vsetky aplikacie, a v hornej casti sa zobrazi vyhladavanie v telefone. Ale s jednym rozdielom. Aby sa mi zobrazila klavesnica, musim kliknut do vyhladavacieho pola. A to je ten problem. jedna vec, ze je to stlacenie naviac, to by nebol hlavny problem. Vadi mi, ze pokial sa snazim ovladat telefon len jednou rukou, do toho pola dotiahnem s problemom, kedze je hore a displej je velky. Musim vacsinou pouzit druhu ruku. Manzelka ma Huawei mate 20 lite a tam jej tu klavesnicu zobrazi okamzite po potiahnuti . Nie je nutne klikat do vyhladavacieho okna. Tento sposob je pre mna najrychlejsi a rad by som ho ziskal bud instalovanim nejakeho doplnku, pripadne ak je to mozne nastavenim. Ja som zatial sposob nenasiel. Vie mi prosim niekto poradit , ako to dosiahnut :) . Dakujem

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.02.2019 - 08:21 Trvalý odkaz

    Na hlavnej obrazovke máš Google riadok, ak si si ho nedal preč, tukni doňho. Ak ho nemáš, podrž prst na ploche a nájdeš ho v miniaplikaciach. Môžeš si ho posunúť kde chceš. Gesto zdola na hor nemá za úlohu otvoriť vyhľadávanie ale zásobník všetkých aplikácií, ktorý je vychodziou voľbou a preto ti ihneď nezobrazí možnosť vyhladavania.

    Hotspace23.02.2019 - 19:21 Trvalý odkaz

    Ano, skusil som aj tuto moznost. Je to riesenie, no google vyhladavanie prehladava primarne web, nasledne ostatne kontakty adresara. Pokial dam hladat kontakt napr. Peter , dostanem najprv odkaz na Petra Sagana, nasledne Peter Pellegrini, potom Peter Falk > vsetko web odkazy a az nasledne prehladava kontakty. Nedokazal som najst moznost nastavenia priorit pre google riadok. t.j. Aby vyhladaval len kontakty telefonu, pripadne najprv zozbrazoval kontakty a az potom ostatne. Ale to asi google najskor ani nebude podporovat :) Akurat vcera som kupil sikovny launcher Fast Finder. Ten sa da nadstavit tak, ze po podrzanu home page buttonu nabehne Fast Finder. Tomu je mozne nadstavit rozsah vyhladavania. Je to v tom momente dost rychle. Samozrejme, pokial bu bolo mozne upravit rozsah vyhladavania google riadku, bolo by to pre mna idealne.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy24.02.2019 - 01:31 Trvalý odkaz

    Vyhladavanie kontaktov :) tuknem do ikony "telefon" vyskoci numericka klavesnica na zadanie volaneho cisla. Pod číslami su 3-4 pismenka a ked chces nájsť Petra v kontaktoch tak das 7-3-8 a uz mas na displeji všetkých petrov..

    Hotspace24.02.2019 - 15:26 Trvalý odkaz

    Mas pravdu. Casovo je to rovnako. Na iphone tento sposob nefungoval a odvykol som si :)