Samsung Galaxy TabPro (8.4) - iPad mini Retina má konkurenta

  • Veyron 18.04.2014 - 05:19

    Btw kedy konečne začnete podporovať mobilné zariadenia...resp. je rok 2014 a váš web vypadá ako z 1995 a na mobile je to katastrofa!! Pritom sa na mobilné zariadenia zameriava...

  • Lenka Ivančíková18.04.2014 - 10:32 Trvalý odkaz

    Skus ist na m.fony.sk. :-) Vzhlad webu je vecou vkusu a nazoru.

    Veyron19.04.2014 - 09:08 Trvalý odkaz

    Tak za 1. Nehodnotil som vzhľad, ale funčnosť a pokiaľ sme pri dizajne, tak čo má vkus spoločné s tým aký je dizajn stránky zastaralý??? Táto stránka má dizajn adekvátny tak ku Windowsu 95 a je fakt humus to tu čítať tieto zastaralé fonty písma, mi to pripomína počítače zo základnej školy 15 rokov dozadu.

    2. Dík za typ na m.fony.sk, no nič to nemení na tom, že je to stále zastaralé, aj keď na čítanie je to pohodlnejšie. Každopádne by to malo fungovať automaticky a nikde na stránke nato nie je ani žiadne tlačidlo. Tak isto to nefunguje ani keď sa do URL riadku pridá "m.", pretože "m" verzia stránky má úplne iné linky, čo je ďalšia blbosť. A v konečnom dôsledku v "m" verzii nefungujú ani komentáre. Takže ako mockrát "díky" za takéto "m.fony.sk"...

    3. Bral by som túto odpoveď s rezervou, keby bola od užívateľa, ale dostať takúto odpoveď od "Administrátora", tak to fakt krása...akceptoval by som odpoveď typu: "bohužiaľ mrzí nás to, ale aktuálne nato nie je priestor, ale radi by sme vynovili stránku hneď ako to bude možné"...či niečo na podobný spôsob. Ale napísať "Vzhľad webu je vecou vkusu a názoru"??? :D No v konečnom dôsledku sa iba smejem, hlavne keď si vezmem na aký príspevok som dostal takúto odpoveď :D Toto kebyže mi povie nejaký kamoš, tak sa mu zato smejem ďalších 100 rokov :D

    4. Kašlite na web, vôbec to tu už nikdy nemeňte a k čitateľom sa kľudne správajte ako k blbcom, mne je to už jedno, rovno si ruším RSS...

    Bajzik2619.04.2014 - 11:01 Trvalý odkaz

    Fony.sk je obsahovo na špičkovej úrovni, ale prikláňam sa k názoru Veyrona, že technicky a dizajnovo zaspal dobu.

    Zobrazovanie komentárov až po niekoľkých minútach v counte ?

    Reagovanie niekde vpravo dole mimo toho aby som videl ostatné komentáre ?

    Iba jednofarebný dizajn (vďaka ktorému sa mimochodom stránka zlieva do jedného celku a chýba nejaký oporný bod).

    V mojej primárnej zóne keď na stránku prídem je škaredý textový profil (správy prihlásenie atď.)

    Všade hnusné perexy z ktorých sa nič nedozviem.

    Dnes už zastaralé mini obrázky z ktorých tiež neviem nič.

    Nelogické TOP menu

    Neorganizovanosť v kategóriách, TOP news

    A všetko na jedno kopyto (a naviac zlé, kopyto, niečo ako škaredé maďarské koníky, huňaté a malé).

    Ale aby som to zhrnul, port webu do napr. Wordpressu by trval rátam max. týždeň aj s lepším vzhľadom. Tému do Wordpressu spraví podpriemerný dizajnér za týždeň, nakódovanie je vecou dvoch dobre namakaných dní. A ak máte chuť to zvaliť na "veľa článkov = tažký export do WP" , tak existuje plugin ktorý po dobrých nastaveniach dokáže z DB excelentne vytiahnúť články, dátumy, tagy aj sekcie, vrátane komentárov (aj uživateľov).

    Je to všetko o "chcení". Tento web je výborný po obsahovej stránke, ale čo keď nový návštevník sa nedostane k obsahu lebo ho odradí vzhľad.

    Toľko môj názor. Tento web má dizajnovo aj funkčne na viac, a podľa mňa by sa už patrilo ;)

    Lenka Ivančíková19.04.2014 - 12:44 Trvalý odkaz

    Veyron, moja reakcia bola na tvoju poznamku, citujem: váš web vypadá ako z 1995...co vyznelo ako narazka na vzhlad webu. Keby si napisal uz vtedy konkretne, co ti prekaza, moja odpoved by bola ina. Preto tvoj bod 3 je zbytocny. Je to dva roky, co sme menili nasu stranku a urcite tu je stale co vylepsovat. Staci ale svoje postrehy napisat inym stylom. :-)

    ondrakomous19.04.2014 - 13:29 Trvalý odkaz

    Bajzik26 ty si normalni blazen, fony. sk ma absolutne spickovu grafiku, otevres si jine weby s telefony a vyskacou na tebe kvanta hnusnych reklam+omalovanky, tohle je aspon prehledny, jednoduchy, treba na moji lumii 920 to vypada fakt spickovne. s tim Wordpressem si zaperlil. u nas v cechach mame dva vetsi blogy o telefonech, na tom jednom pisou normalni profici, ktery pisou podle toho, co jim nadiktuje zamestnavatel, protoze sou normalni bezzubi zamestnanci, pak to podle toho vypada, jejich forum ridi jeden pankac, kterej zamyka diskuze pri slove android, protoze je fanousek do windows. ten druhy blog delaji takovy dva podivinsti kluci, jeden z nich neumi poradne mluvit a ten druhy si nevidi na spicku nosu, protoze si mysli, ze sezral vsechnu moudrost sveta, recenze u nich vypadaji tak, ze jedou nekde na vylet a pak udelaji par zaberu se svou holkou, ktera je jeste pokazde jina, protoze s nima zadna nevydrzi, takze asi tak.

    Bajzik2619.04.2014 - 13:34 Trvalý odkaz

    Čo má systém s tým že ho vedú neschopní ľudia. Nechápem spojitosť.

    A druhá vec, je to vec vkusu. Fony su zastaralé, a to uzná každý. Niečo ako DSL.sk, až na to že na DSL.sk to už prestali po 9 už aj písať lebo to nič nezmenilo ;)

    ondrakomous19.04.2014 - 13:37 Trvalý odkaz

    vsetko souvisi se vsim mlady pan, kazdy neholduje super moderni grafice, mezi nama Wordpress je pekne hnusnej, v grafice se docela vyznam, cili moje slovo ma vetsi vahu jak to tvoje, vubec me nezajimaji nejaky stranky dsl. sk, navic odkazem porusujes pravidla. mne se stranky fony.sk libi.

    Bajzik2619.04.2014 - 13:50 Trvalý odkaz

    Ešte raz, čo má dizajn s Wordpressom ? Wordpress je systém, dizajn je každého vec aký si spraví. Každý web sa dá spraviť do Wordpressu, každý dizajn. To že to niekto nevie, je jeho neschopnosť. A "čili" bohužiaľ nemáš väčšie slovo, keďže ja mám navrhnutej grafiky, archiviz vizualizácii sketchov konceptov a layoutov viac za mesiac ako ty za celý život :)

    ondrakomous19.04.2014 - 14:09 Trvalý odkaz

    proc by svoje materialy davali nejakymu wordpressu, jenom protoze to vypada dobre a jinak ses zdravotne vporadku? to je reseni pro lidi, kteri se ve volnym case nudej, cili amateri, jak ses treba ty. cisi z tebe akorat nezdravy sebevedomi. takovych kluku, jak ses ty, co delaji stranky je u nas milion. a kazdej je chytrej jak ty, vis co, udelej si vlastni grafiku a starej se o sebe, o svuj blog. chod si na stranky dsl a klikej tam celej den., kdyz si z toho tak nadseny.

    Bajzik2619.04.2014 - 14:36 Trvalý odkaz

    Oj ... sklamem ťa, ja stránky nerobím, a už vôbec nie dizajn, to je na mňa príliš málo zárobková činnosť :) Ale riešiť si svoj komplex môžeš, je to tvoje právo, koniec koncov na to vždy aj diskusie pre také tipy boli :) A keď raz budeš vedieť o čom grafika a dizajn ako taký je, prídi sa poradiť a za pár stoviek ti dám prednášku ;)

    Veyron19.04.2014 - 16:31 Trvalý odkaz

    Lenka: Hej, máš pravdu, písal som pod vplyvom hnevu a potom to samozrejme poznať na celkovom vyjadrení.
    Inak to ma prekvapuje, že sú to "len" dva roky od aktualizácie webu, teda buď je to vo svete webu príliš dlhá doba alebo ste už vtedy robili web zastaralým spôsobom (a možno je to tak 50/50). No menšie aktualizácie sa na dobrých weboch robia aj viackrát do roka a rozhodne to má svoje opodstatnenie. Ono možno keby ste fungovali pod jedným z populárnych CMS, tak by tu takýto problém nebol (ako napr. bol spomenutý WordPress, poprípade Joomla! alebo Drupal). Každopádne aktuálne je to nenormálna otrava si pozerať vašu stránku na telefóne a to mám ešte jeden z tých najväčších (Note 3). Preto vám do budúcnosti želám zatiaľ veľa šťastia a snáď si vás v budúcnosti zase pridám do RSS (dovtedy sa občas zastavím keď si spomeniem alebo ak budem zháňať konkrétnu informáciu...na denné čítanie vo Feedly na telefóne ma už prešla chuť absolútne).

    Bajzik26: Čudujem sa, že sa s tým "ondrakomousom" vôbec toľko naťahuješ. Však ten človek nemá ani páru tvorbe webu a o WordPress či CMS už absolútne. Veta "proc by svoje materialy davali nejakymu wordpressu" hovorí za všetko ;)
    Mimochodom sám mám svoju stránku založenú na WordPresse a si ten systém neviem vynachváliť. Aj keď určite chcem v budúcnosti otestovať viac aj Joomlu a Drupal, ale čo sa týka jednoduchosti, tak WordPress je asi najlepší, no každý z týchto systémov je vraj najlepší v niečom inom a preto asi nie je ani možné všeobecne určite, ktorý z nich je najlepší.

    ondrakomous19.04.2014 - 16:48 Trvalý odkaz

    prvni se nauc cist, moje reakce byla na stouralka bajzlika, kterej tady akorat vyrypuje, misto aby si sel hrat na vlastni pisecek, takze jedinej kdo tady trpi nejakym komplexem je bajzlicek, druhak proc by pouzivali nejakej web na bazi blogu, pokud maji vlastni stranky a vlastni html, flash, vlastni vytvoreny stranky, to je potreba rozlisit, ale to vy dva porad nechapete, nikoho nezajimaji sablonky vzorovy, pripadne koupeny za dolary, vy dva chytracci, je lepsi, kdyz si to clovek napise sam a bude to treba cistej amaterismus, nebude se to nikomu libit, ale nauci se delat flash, html, atd. inteligentni lidi neresi vzhled, to je je to posledni, kdyz si pucim knizku v knihovne, taky si ji nevybiram podle obalu. bajzlik tady porad mluvi o wordpressu jak papousek, tak at si udela svoje vlastni stranky, me to nebavi si to ani cist. vy dva ste se tady hledali, wordpress je jeden z nejhorsich, hnusny sablony, nulova customizace, atd....dneska frci uplne jiny firmy, ale nebudu tady delat zbytecne dalsi reklamy. umim ctyri programovaci jazyky a nestezuju si tady, jak tady ten ubrecenec bajzlik, pac respektuju praci druhych lidi. ten clanek je o tabletu a vy tady resite zastaraly vzhled stranek, ste jak maly ubeceny decka.

    Bajzik2619.04.2014 - 17:38 Trvalý odkaz

    Len okolo idem =D

    Spomenúť flash a HTML v súvise so stránkami len hovorí o tvojej "webovej" gramotnosti. Flash prestali používať normálny developeri už asi pred dvoma rokmi keď zistili akú má zraniteľnosť a že zbytočne zahlcuje pamäť prehliadačov i keď to už čiastočne zriešilo rozdelenie jadier procesov prehliadačov, ale aj tak. A HTML, keď dnes systém nepoháňa HTML ale PHP, ruby ASP atď. a HTML je len výstup môže spomenúť iba niekto ako tuto "odborník". Ale čo už, niekto vie, a niekto sa snaží "tváriť" že vie :)

    A len tak na záver :

    "hnusny sablony, nulova customizace, atd" .... ty si zjavne Wordpress videl iba keď si si prečítal jeho názov na Google :) ALe neboj, keď budeš chcieť a snažiť sa, určite raz porozumieš aj ťažším veciam ako je objektové programovanie ktoré je základom pre napr. PHP :)

    A ozaj , odkedy sa BASIC, PASCAL a motion začali nazývať "chytrými programovacími jazykmi ?". Alebo myslíš že keď v C+ vyprodukuješ "Hello World" si programátor ? :3

    ondrakomous19.04.2014 - 20:05 Trvalý odkaz

    reknu ti to na rovinu na vejsce sem mel zkousky z html, pak sem delal svoje webovky v html, takze zaklady znam, pouzival jsem Wordpress nekolik let, tehdy to bylo jeste v plenkach, programovacim jazykem nemyslim pascal, basic....myslim tim java, flash, html, kdyz uz se teda o tom bavime, tak tyhle stranky absolutne splnuji zakladni poucky, aby to bylo srozumitelny, funkcni, prehledny, nikde nic nerusi, nehodnotim ted technickou stranku veci, hodnotim to, jak to pusobi na me jako na ctenare. uvedu priklad, kdyz si to otevru na svoji lumii 920, tak vidim krasne prehledny stranky, ktery mi pripominaji tisteny noviny a to je prave skvely. zrovna dneska rikali v bedne, ze trend je presne opacny, ze grafika se zjednodusuje, takze presne opacny trend, ktereho se ty dozadujes, holt windows 95 se vraceji do mody a ty se s tim budes muset smirit, uvedomujes si treba, ze windows mobile je graficky zalozenej na plochych jednoduchych ikonkach z 90.let. kazdej kdo na tyhle stranky chodi, tak najde vsechno behem vteriny, pod to se klidne podepisu vlastni krvi, proc by menili neco, co neni vadny, funguje to skvele, pokud si trosku soudny, tak musis uznat, ze nemuzou vyhovet vsem, tak proc zase ty, vecny stezovateli? jeste sis vzal pomocnicka, veyrona, mozna si svoje pozadavky mel lehce preformulovat, ale ty to reknes takovym divnym, neslusnym zpusobem, znelo to az vulgarne, vis, ze vulgarni psani je zakazany.

    Hovedo19.04.2014 - 20:40 Trvalý odkaz

    Tato diskusia nejako odbocuje od temy, nemyslite?

    Bajzik2619.04.2014 - 20:41 Trvalý odkaz

    Ja "večný sťažovateľ" píšem toto ako môj 6 príspevok (mimo tejto témy), z toho prvý kde niečo kritizujem :) Ale chápem tvoje argumenty, je normálne že hľadáš niečo čoho sa chytiť a neberiem ti to.

    A skúšky s HTML som mal ja osobne na strednej (a už tam to bol primitívny "jazyk" pre webstránky /preboha veď to ani nie je poriadne jazyk/). Myslel som že na výške sú zložitejšie skúšky (ja som mal osobne jQuery , AJAX , C++ , PHP , MySQL/MySQLi , ruby a eclipse), ale asi sa odvtedy veľa zmenilo v ponímaní čo je to programovanie.

    Naozaj nevidím dôvod rozoberať dizajn webu s niekým kto má pocit že weby alá ARPANET sa vracajú do módy. Nad dizajnami, F-Area, dosiahnuteľnosťou, kategorizáciou atď. sedíme s kolegami niekoľko týždňov aby sme web dostali do prvých priečok obľúbenosti (nie vyhľadávania, na SEO som amatér) a nemám moc chuť rozoberať algoritmy a logiku toho čo zákazík/uživateľ možno ani sám neregistruje, ale podvedome tak vníma webovú stránku s niekým, koho záber a programovanie skončilo pri základných pojmoch v Jave a zistenia čo je Alpha a RGB kanál vo Photoshope.

    Prepáč :)

    Veyron19.04.2014 - 20:47 Trvalý odkaz

    Prizerám a smejem sa, vzápätí krútim hlavou nad tým kam až ľudská hlúposť môže siahať. Za tých možno asi 10 rokov webu som videl už asi všetko, ale tento homo ondrakomous je bezkonkurenčný víťaz ;)

    Napadá má asi tisíc "nevyvrátiteľných" argumentov, ale hádať sa s hlupákom to je fakt ako búchať si hlavu o múr a dúfať, že tak zmúdriem (a to nerád niekoho nazývam "hlupákom", ale v tomto prípade je to ešte kompliment).

    BTW utekám do najbližšieho shopu si kúpiť Lumiu 920 a svoj Note 3 hádžem do kanálu :D :D :D Tie "krasne prehledny stranky" jednoducho musím zažiť :D :D

    ondrakomous19.04.2014 - 20:51 Trvalý odkaz

    ty porad slovickaris, obsah je daleko dulezitejsi jak forma. uvedu priklad, kdyz tadyhle matus napise recenzi na kus toaletniho papiru jak Kerouac, tak to bude tisickrat lepsi, jak vystajlovany top stranky s fantastickou sledovanosti, sledovanost pro me neni vubec smerodatna, my chcem osobitej, lidskej pristup, klidne at to ma vobyc grafiku z atari. ty mluvis jak lidi z televize a politici, kolace sledovanosti a vselijaky grafy, ktery ti normalne vygumuji mozek. uvedu priklad, nejvetsi sledovanost ma maser george, myslis si, ze tam je nejaka grafika, ne, tam se dejou uplne jiny veci, prijde holka k maserovi a rekne akorat, "dobry den", vsechno mu ukaze a pak jde spokojena a stastna domu, tenhle pribeh se porad dokola opakuje, ma to tisic dilu a nejvetsi sledovanost v eu.

    ondrakomous19.04.2014 - 21:21 Trvalý odkaz

    za to muze bajzlik a jeho diletantsky pristup, u nas sou davno velikonoce.

    Mato20.04.2014 - 09:03 Trvalý odkaz

    No debata o nicom....toto si vybavujte niekde inde.Treba to cele premazat!!

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.04.2014 - 11:47 Trvalý odkaz

    Cakal som stret privrzencov gayOS a prisluhovacov Handroidu, ale toto ma fakt prekvapilo, takto fajne korenisto zjest ondrovi vsetko aj s navijakom a len dokazovat svoju malost bez zmyslu pre humor, to uz ma ine grady :)

    Tablet je to pekny, dobre sa nan pozera, aj sa dobre o nom cita, ale kebyze mam po niecom siahnut, radsej to bude prastara prva generacia iPadu mini.

    Alebo Nexus 7 II s MIUI.