Samsung Galaxy S5 mini - nič viac vám netreba

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 25.08.2014 - 19:30

    Opravte si meno autora.

    Ad Compact
    "Záchranou je dokúpenie nabíjacej kolísky" Nie len. Existuje magnetický nabíjací kábel: [img]http://imshopping.rediff.com/imgshop/800-800/shopping/pixs/4909/z/z1mag…]

    "ponúka fádne farby displeja" to snáď nie? to nie je Xperia Z1, ale Compact:

    https://www.youtube.com/watch?v=-lu2gAG_CHA
    https://www.youtube.com/watch?v=xSHy9AErbhY

    Ad S5 mini
    do mobilu za takmer 400€ dávať Snapdragon 400 je ťažký FAIL.
    *edit
    Takže v základných parametroch je chyba je tam čipset Exynos 3 Quad 3470
    Čo je samozrejme tiež slabota.

  • Richard Hombauer26.08.2014 - 14:58 Trvalý odkaz

    Pocitovo sú Z1 compact a S5 mini naozaj generačne inde. Nedá sa nič robiť. Pol roka je dlhá doba. Rozmery, hmotnosť aj displej hrajú v prípade bežného každodenného používania v prospech Samsungu. Tým nechcem nijakým spôsobom urážať Xperiu.
    Ad fádne farby displeja Xperie: skús s obomi prístrojmi vybehnúť von. Sú to totiž odolné prístroje. Do hôr, na stavbu, k vode...nie na porovnávanie farieb v tmavej kancelárii. ;)

    Lumiak62527.08.2014 - 15:20 Trvalý odkaz

    Ja Amoled displayom sa vyhýbam. Podávajú nereálne farby. Radšej IPS ako Amoled. Keď nie Samsung ani Xperiu, tak potom treba zvoliť Lumiu. :)

    jarpo27.08.2014 - 19:09 Trvalý odkaz

    Lumiak625: súhlasím s tebou. Osobne by som si nevedel predstaviť uprednostniť S5 mini pred Z1 compact a to nie len kôly displeju. Ale tu sa dosť často inklinuje k samsungom ...

    ondrakomous27.08.2014 - 20:19 Trvalý odkaz

    to ja zase jo, libi se mi vic plastovy kryt u s5mini, kterej si muzu uzivatelsky vymenit, taky telefon je o dost uspornejsi, lip foti, nasel bys toho spoustu v cem je s5mini lepsi, jak pise richard je proste novejsi, v mobilech je pul roku strasne dlouha doba. cenove se z1c uplne provadla mozna o 30-40procent ceny, tak to zase takova hitparada nebude, xiaomi mi3 nici konkurenty, tenhle telefon to bude mit strasne tezky, uz to neni jak driv, kdy rejzovaly hrachy jak na bezicim pasu. sony letos totalne propadlo, povedla se jim jenom z1c, ve stredni tride ztratili a z2 skoncila pruserem, ze se prehrivala.

    Dan Ivan28.08.2014 - 09:40 Trvalý odkaz

    veta "..spokojny uzivatel SGSIII" .. ?? poznam osobne troch ludi, co maju(mali) S3 a ani jeden nieje spokojny .. plus recenzie, co som cital .. proste ta veta ma zarazila .. ;)

    Amoled vs IPS .. moj nazor, ked som ma 2 mobily vedla seba s tymito technologiami.. amoled hrackarske farbicky ako maju deti v skolke .. na IPS sa viac blizili k realite. Ked budem moct, tak sa mu tiez vyhnem ;)

    No offense - len pisem svoje skusenosti a nazory. ;)

    PEACE ..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.08.2014 - 11:32 Trvalý odkaz

    Ja som mal S3 necely polrok, bol to vyborny mobil s kvalitnym fotoaparatom, dal som vsak prednost kompatnejsiemu modelu inej znacky, nie preto, ze by bola S3 nekvalitna - prave naopak, je to sice trochu nemotorny telefon, ale celkom v poriadku vykonom este aj dnes. Ak su ludia, ktori nie su spokojni, neschopny si zaobstarat mobil, ktory by im vyhovoval, je to zvlastne...

    Farby su vec vkusu. Tiez preferujem IPS, no niekto ma rad ciernu zasa ciernu. Odsudit cloveka kvoli preferovanej technologii displeja? Neviem, ale pride mi to strasne hlupe a detinske, asi ako z tej skolky o ktorej tocis...

    No offense - _TIEZ_ len pisem svoje skusenosti a nazory. ;)

    PEACE ..

    Richard Hombauer28.08.2014 - 12:41 Trvalý odkaz

    Nezabúdajte, že Samsung ponúka v nastaveniach displeja možnosť úpravy intenzity farieb. ;) Čo sa týka iných technológií, tak aj ja patrím k fanúšikom pekných HD displejov na konkurenčných prístrojoch, ale snažím sa hodnotiť mobil celkovo. V mínusoch je jasne uvedené, že sú na trhu aj krajšie displeje.

    Luca28.08.2014 - 21:01 Trvalý odkaz

    Telefon za pomaly 400€ so Snapdragonom 400 je pekna brutalita. Taketo telefony (napr. Foxconn Infocus) idu na cinskych eshopoch za cca 122€...

    Michal28.08.2014 - 21:53 Trvalý odkaz

    Ondro ano Sony si tento rok s modelmi T3,M2 ci E1 docela spravili hanbu ale zase treba povedat,ze kazdy vyrobca trochu zastal. A v portfoliu kazdeho vyrobcu su tento rok mozno tak max. 2podarene modely. Take HTC je tento rok totalnym fiaskom,nielen modelmi ale aj problemovou distribuciou. Richard,Z1c je model z jesene minuleho roku,sice nie s tymto oznacenim,cize rozdiel je tristvrte roku a to je v tomtobsegmente mobilov kurevsky dlha doba. A na to,ze mal taky silny vyrobca tristvrte roku aby dobehlo Z1c zaostava za nim o triedu. Neda sa svietit Hw compactu je medzi top a v antutu,bencharkoch a qadrant testoch S5mini zozerie aj s nabijackou. K displayom..tie sa vyrabaju vo viacerych verziach,ja zrovna mam tu silne kontrastujucu s naozaj cierno ciernou,ale zase biele je moerne do zlta. Kazdopadne ten display je uzasny. Aj reakcie,citlivost,ovladat s mokrymi rukami,rukavicami a Hd rozlisenie na 4,3 palcoch je uplne jemne. rozmery,hmm. U Sony je to danou za skutocnu vodotesnost a nie poloatu vzdornost ako v pripade Samsungu a za kov. A kov sa v tomto segmente radi k luxusu,len si ich daj vedla seba a spytaj sa nezainteresovanych co si mysia,ktory z telefonov je luxusnejsi ci drahsi. Sklo kovovu kombinaciu ten bakelit v ziadnom pripade nemoze rovnat. Fotak? Neviem teda,ano je pretechnizovany,v automatickom rezime to je take vseliake sem tam to nastavi nie najstastnejsie,preto pouzivam manualny rezim i ked to nastavovanie zaberie cas ale kvalita je fakt trochu inde. Co sa tyka Sony fotakov,tam ide skor o tu progresiu v tom. Nie o rozlisenie ale o to,ze je to prvy a jediny fotak,ktory dovoluje svoju funkcionalitu a moznosti rozsirit instalovanim aplikacii tretich stran,ktore sa priamo zaimplementuju do softveru fotoaparatu. Neponizujem SamSung tento model nie je na odpis a urcite si najde mnoho uzivatelov,ked sa cena umudri a klesne aspon o stovku ale s kompaktom sa to neda porovnat,fakt ruku na srdce.

    ondrakomous28.08.2014 - 21:54 Trvalý odkaz

    vsechny amoledy nejde hazet do jednoho pytle, to stejny s ips displayema, treba amoledy od nokie jsou perfektni, sony prodava stary modely xperia m, l, po m2 nestekne pes, protoze se to lidem nevyplati kupovat, ty inovace jsou strasne maly, to stejny to bude v pripade tehle s5mini, u nas si kazdy koupi s3neo, protoze se prodava za hubicku, takhle my cesi uvazujem, prejidame se lacinyma parkama a kupujem krapovsky telefony, hlavne ze to je levny. cena je tady hlavni kriterium pri vyberu telefonu, sme holt chudobny narod. kdyz se podivas do prvni tricitky na heurece, tak tam najdes deset kvalitnich telefonu za pakatel, kazdy trouba si to dneska umi vygooglit. vyjimkou jsou zakaznici applu, ti sou tim svym jabkem tak posedli, ze kdybys jim do toho telefonu nacpal slamu misto procesoru, tak oni si to stejne koupi za 500euro. lidi uz si svy telefony nakoupili. dyt misto inovaci kolikrat ti vyrobci predvadi placani v bahne. treba nokia ta rovnou nenapadne downgraduje u 520.

    nerd29.08.2014 - 20:48 Trvalý odkaz

    Ja na amoled nedam dopustit, taky active dosplay od motoroly je nieco o com sa ostatnym vyrobcom ani nesniva...

    ondrakomous29.08.2014 - 22:54 Trvalý odkaz

    motorola je predrazena. okradaji lidi, za ty jejich mobily chcou nehorazny prachy, jak kdyby to bylo buhvico. za moto x chcou 321euro a ma to jenom hd display, baterka 2200, normalni vysmech. to uz ty jabka mi pripadaji levnejsi.

    Michal30.08.2014 - 01:54 Trvalý odkaz

    Holt, asi nemáš na svete dokonale zariadenie čo ma všetko minimalne na nadpriemernej urovni a za dobru cenu. A hlavne ludia maju vždy iný vkus, co sa týka materialov, dizajnu, velkosti a možno aj toho nazoru na farby a vnimanie ich. Ja uznam že tie Samsungy maju žiarive displaye s pestrými farbami a je na to krasny pohlad. Najviac sa mi predsa len pačia displaye na HTCčkach čo sa týka farieb a na Nokiach to, že ten obraz je uuuplne na skle, nevidis hrubku skla a to sklo ma taký vplyv na mna, že je sklenene, take hrube a uplne kryštalovo čiste. I tak mam Sony telefon. To su hned 4 značky spomenute. Vidis, lebo na nokiach nemusim Windows HTCčka nemaju kvalitný telefon v strednej triede pri normalnych rozmeroch, všetky su fakt velike a Samsung proste, ja tie plasty nemusim, tenke kraje, nachylne na praskanie, plastove kryty, plastové šasi plastový ram, neverim tým telefonom ked ich chytím do ruky proste. No je to subjektivne, pre mna a iný je nazor subjektivny niekoho ineho. Ale čo by sme sa mi zhodnut je akýsi pomer medzi HW a cenou. Vela vlastnikov Applu len odvrava s trapnym argumentom, že hejtujeme iphone preto lebo sme socky a nemáme na neho. Ja vravim, nekupujem si niečo čím by som len preukazal aký som hlupy lebo iná značka mi vie dat to iste(sice iný os) a možno aj viac za polovičnu cenu. Nevravim že Iphony su zle..keby stal 300ečiek čoho je ten telefon skutočne hodný tak by som ho mal možno aj ja. Takže k veci. treba brat pomer cena / výkon. Sme na slovensku, alebo česku. ludia na tu cenu pozeraju a aj tí ktorí nemaju tak hlboko do vrecka a su schopni dat 5stovak ci viac a maju prehlad v tom a rozumeju tým tabulkovým čislam, čo to bude robit v praxi tiež pozeraju castokrat na ten pomer. Na to či sa mi za "toto" oplati dat "tolko". Motorola ma zaujimave napady a v niečom je dost progresivna, ale za to v niektorých zakladnejších parametroch pokryvkava akosi, akoby ešte nedozrela a bojim sa či dozrie lebo je furt v krachu a prehadzuju si ine monopolne značky, brzdi ich horši marketing, dlhy a zla distribucia, neviem, no, ako to je s potencialom, buducnostou, lebo oni si uvedomuju svoje nedostatky a ako ondra napisal cenami trochu prestreluju, mali by začat pekne od podlahy a nie hned robit zo seba monopol. Ide to, však aj ten Huawei, LG, kde boli a ako sa vyšvihli, už aj poserkane ZTE si pýta čoraz viac lebo idu hore, pekne pomaly ale isto. Motorola si pýta vela v pomere značka(podpora)/výkon/cena. S5mini zatial tiež dost vela v pomere výkon/cena. Po výkonom myslim všeobecne HW, všetko hmotne aj display, baterku, materialy, procak, fotaka pod. Nedám dopustit, i ked som začal že dokonalý pristroj neexistuje, pre mna ako uživatela čo chce mat normalne rozmery a telefon používat jednou rukou, je Z1c najlepsi mobil na globalnom trhu s celosvetou distribuciou a aj v pomere cena/výkon je na tom nesmierne dobre. bože to je zase sloh totok

    nerd30.08.2014 - 02:37 Trvalý odkaz

    ma to len HD displey? :D chvala bohu ze niekto ma rozum.

    Michal "Motorola si pýta vela v pomere značka(podpora)/výkon/cena."
    moto x dostala kit kat v novembri minuleho roku a 4.4.4 ma viac ako mesiac. podpora je naozaj na jednotku. vykon? 2 krait jadra snapdragonu spolu adreno 320 je aj teraz dostatocne vykonna kombinacia :) spolu s "iba" HD displejom a 2GB RAM je to pocitovo rychlejsi telefon ako drviva vacsina vlajkovych lodi.

    Michal30.08.2014 - 02:45 Trvalý odkaz

    No to patrila pod googl, teraz ju ma kto? neviem, tuším Lenovo, ale fakt niesom si istý. Pol roka sa okrem hodiniek, ktore inak vyzeraju zatial na "uniknutých fotografiach" velmi dobre nepisalo, nešteklo nič, Neviem čo sa Lenovo s nimi pokusi spravit, kedže maju svoju vlastnu diviziu na robenie telefonov, zrejme ju kupili len kvoli patentom, ak tomu tak skutočne je, tak možme vravet o tom že Motorola už neexistuje. Takže týmto som naražal na "podporu" ..čo servis? autorizovaný servis robi pre to kto? Ja neviem, nehladaj v tom sakrazmus či ironiu, ja som sam servisný technik a fakt neviem kde tu v okoli ma motorola zaručný autorizovaný servis, takže dalšia naražka na "podporu" tým pocitovo suhlasim, v prvom rade ak motorola patrila pod google tak mali čistý android robený priamo na mieru telefonu a to je trošku kdesi inde ako brandovane androidy s grafickými upravami. Nič to nemeni an tom, že pýtaju vela, ten pomer nie je najlepší

    ondrakomous30.08.2014 - 12:38 Trvalý odkaz

    michale, jeste se trosku pozastavim u toho s5 mini a sony z1c, toho srovnani. michale, neni nahodou pravda, ze do toho sony montuji dva druhy displaye, to mi prijde trosku zakerne k zakaznikovi. co se tyka luxusnich materialu u provedeni, ano jsou to "luxusni" materialy, ale abys je nezhodnotil, tak musis mit vsude nalepeny "kondomy". pokud chces, aby ti takovy telefon vydzel nekolik let, tak je nemozne toho dosahnout bez pouziti "kondomu", ochranych krytu a pomoci podobne lacinych ochrannych pomucek, cili s tim luxusem je to takovy dvojsecny. dalsi vec je, ze baterka se neda uzivatelsky vymenit, dalsi vec, ze tam jsou nesmyslny krytky, ktery ti pri beznim pouzivani napr. zastrceni jacku sluchatek prekazi, vem si, ze poslouchas hudbu na sluchatka jako vetsina lidi, tak ty sluchatka zapojujes treba 10denne minimalne, to je 3600rocne. je to pakarna to porad oddelavat. navic pocatecni cena u z1c byla trosku nadstazena. nerde, camera u moto x je fakt slaba. telefon pomalu za deset micu musi fotit minimalne dobre jak iphone 5. vcem vidim nejvetsi rozdil u tohodle modelu s5 mini oproti sony z1c, ze je to tradicni nastupce uspesny rady, ze ta evoluce tam opravdu je, sice mala ale je, u sony to byl cistej experiment. kdyz reknes samsung mini, tak kazdy vi. sony musi jeste dozrat. obcas u nich mam pocit, ze ti jejich konstrukteri se vznasi nekde na oblacku, k cemu je mi krasnej telefon v krabicce, kdyz mam po dvou dnech poskrabany zadni kryt z beznyho odkladani na dreveny stul!!!

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.08.2014 - 13:25 Trvalý odkaz

    Michal AT: Motorolu koli patentom kúpil Google nie Lenovo. Google si totiž pri predaji 80% patentov ponechal..
    Moto X má dobrý a dostatočný HW, ale za tu cenu to Best Buy nie je.
    Moto G za 160 až 200€ ale Best Buy je!

    A Moto E za 110€ sa k tomu veľmi blíži, aktuálne KK 4.4.4, istý update na android L. To nemá žiaden fon ani za väčšie prachy.

    Ondra: Luxusné prevedenie majú aj iPhony a ak chceš aby to tak zostalo musíš použiť dobrú fóliu a bumper. Inak pavučina vpredu, vzadu, alebo dotlčený hliník..
    Z1C má vodotesný 3,5mm jack - žiadna krytka, ale mohli použiť už aj vodotesné MicroUSB..

    ondrakomous30.08.2014 - 13:57 Trvalý odkaz

    iphone je uplne nekde jinde jak sony zpracovanim, softwarem, proste vsim. to je luxusni telefon, za kterej sem ochotnej dat 400euro, za xperii z1c nedam ani 300euro. mentale, pekne kecas, obe ty motoroly jsou nechutne ohuleny na kamere!!!!pod to se klidne podepisu vlastni krvi. kvalitou vystupu je prekona i lowendova 520. presne jak pise michal, vsechno jim dotoval google, prototo to byl best buy, ted si muzou maximalne vyrabet olej do motoru. zivil je google, ted je bude zivit lenovo, dobre sobestacna firma, klasicti americti kapitalisti.on je teda google asi bude zivit dal, oni do toho vzdycky daji nejlepsi komponenty, ale baterky a fotaky, paneboze to je des.

    nerd30.08.2014 - 14:33 Trvalý odkaz

    Michal zarucny servis na Slovensku robí ecs.sk
    Motorola už hodnú chvíľu patrí lenovu a kvôli patentom ju určite nakúpili, dostali ju za zlomok ceny a dostali od Google aj bezplatné využívanie patentov. Lenovu sa chce cez motorolu presadiť hlavne na americkom trhu.
    To ze niečo ťahal Google?! Mám pocit že pokým ju vlastnili tak na ňu zvysoka prdeli.

    ondro videl si ty niekedy fotku z moto x?
    Pred 2tyzdnami bolo podľa teba xiaomi najväčšie hovno a teraz je to best buy? Už som ti to par krát písal aby si to nehulil, nerobí ti to dobre a navyše vyzeráš ako šašo.

    ondrakomous30.08.2014 - 14:42 Trvalý odkaz

    nerde, ty porad nechapes, ze xiaomi ma dobrej hardware, ale strasne spatny soft, na forech xiaomi je milion vlaken, kdy lidi resi nejaky problemy,ted se taky konecne ukazalo, ze ty telefony tady nemaji co delat, ze nemaji certifikaci. nekteri prodejci uz je stahli, protoze jim hrozil flastr. druhej problem jsou lidi, kteri na xiaomi parazituji,instaluji si do toho vlastni programy, hrajou si na spasny, presne jak ten pepik z prahy, jde jim jen o prachy, ne o prestiz znacky, hrajou si na oficialni distributory a jejich amatersky romky vydavaji za oficialni. cely forum xiaomi je jeden velkej svindl, tyhle lidi brzo rozprasi, kdysi sem to tady resil u lenova, ze do toho strkaji nabijecky z trznice. toto me odrazuje od koupe pristroje s kvalitnim hardwarem. bez na to ceskoslovensky forum a dej tam link na ten eu direct od xiaomi, oni ti ten link zablokuji, je to neuveritelna drzost, co si tahle sebranka dovoluje. v tomhle si mel pravdu, jsou to normalni podvodnici, krivdil jsem ti, musim se ti za to omluvit. moto x je predrazena, nema full hd, 13mpx a baterku 3000, coz bych cekal u mobilu za cenu 9000kc, nerikam, ze to je nekvalitni mobil, ale prece jen je to dost penez. fotky jsem z motoroly nevidel.

    Michal30.08.2014 - 16:21 Trvalý odkaz

    Trochu nechapem čo je to za nevýhoda, že použivatelsky nevyberatelna bateria? Uf, mam po sebe dokopy asi 3 roky telefony kde sa bateria vybrat neda a sakra prace, ja som ju ešte nikdy za tie 3 roky vybrat nepotreboval, ako seriozne važne. OK každy Mt sa sem tam, výnimočne sekne, že je nutný reštart a každy ked sa neda vytiahnut baterka ma na to klavesovu skratku, ktora je riadne napisana v každej priručke a navode. I phone nemá ani vyberatelnu bateriu ani podporu pam. kartiet, svoj vlastny iný konektor ako všetci ostatní. cez BT ten telefon komunikuje len s iphonom a tiež sa pri verziach 4 držali kov/sklo kombinacie, upatlanej nachylnej na pavučiny, obrovske okraje hore dolu..a to si usta neotvori nikto. Kondom som nikdy nenosil, transparentna folia vpredu a skinnzone folia (čierny carbon vzro) na zadnu stranu..dokopy 20e a od tých škrabancov o ktorých hovoris ako o apokalypse maš pokoj a telefon s tým skinnzonom vyzera totalne luxusne, ale totalne, viď. presne takto to mam spravene aj https://www.youtube.com/watch?v=_IAko47cwtU. No skus tomu niečo vyčitat. a skus si takýmto sposobom skrašlit a zaroven chranit ten bakelit Samsungový. Ešte sa vratim spatne, kdesi si tam pisal v nejakom prispevku plus Samsungu - lepšia výdrž..akože baterie? Joke? Samsung sa doteraz nenaučil baterky robit. To si necham hrdlo podrezat ak kecám, čo nekecam, kedže tie mobily servisujem.. Každy druhý Samsung predaný ma počas 2 rocnej zaručnej doby nasledujuce problem : nafuknuta baterka, malo vydrži, pomaly nabija, nenabíja. To patri do guinessovej knihy rekordov, tolko nafuknutých baterii si ešte nevidel, prisaham rit. Samsungacke baterie najrýchlejšie stracaju kapacitu a najčastejšie sa kazia. Sorry ale to si zadrel strašne, praveže Sony je kdesi uplne na opačnej strane s baterkami, čo sa týka životnosti, odolnosti voči plastyckým deformaciam, stratou kapacity. Maš Nokiu potom Sony a potom dlho dlho nič a ostatní vyrobcovia. Inak, tých displayov su až 4 druhy. To je naozaj loteria..každy je trošičku iný, čo sa týka čiernej, bielej, kontrastu aj jasu. Ale ani jeden s tých displayov nie je zlý. Zo Sony mi odpisali, z rakuska, z podpory pre central europe, že vraj si na tom davaju zaležat, maju 4roch distributorov ale že rozdiely su minimalne a kvalita rovnaka. Kvalitu zatial neviem posudit ale najlepšie vidno rozdiel medzi Orange a t-mobile Z1c, ta t- mobile ma čierno-čiernu, fakt jak uhlík, ale biela je mierne do žlta, kontrast je velmi vysoky a obraz taký, tmavý. Orange ma zase display s vysokým jasom, bielo bielou žiarivou ale zase s mierne vyblednutou čiernou a nižšim kontrastom. No každa minca ma 2 strany, na jednej strane je to loteria a trochu nekorektne, že človek sa nemože uplne spolahnut čo kupuje, na druhej strane, ked už ma čeknute, otestovane, teda vie čo kupuje, ma možnost výberu. Niekomu sa pači viac taký a niekomu viac taký. opakujem, oba displaye su kvalitne, ale maju rozdielny kontrast a jas.A mat možnost si vybrat, može byt celkom pozitivne., napr ja som si vybral podla displaya, čo mi viac vyhovuje, čo sa mi lepšie čita.

    ondrakomous30.08.2014 - 16:32 Trvalý odkaz

    michale, uzivatelsky vyndavaci baterka je vzdycky lepsi, kdyz treba jedes nekam daleko, tak si muzes koupit nahradni, nemusis to resit externim zdrojem. s5 mini ma na gsm arene vydrz 72hodin, z1c 65hodin. z tech malych telefonu je to vubec nejvic ze vsech. rikals, ze si servisak, pises hlavne o sony, znamena to, ze sony servisujes casto, ne to byl jenom vtip! ale fakt by me to zajimalo z pohledu servisaka, co je nejhorsi, co se tyka kvality soucastek, je to trosku offtopic, ale to vubec nevadi.

    nerd30.08.2014 - 17:42 Trvalý odkaz

    ondro naco je dobry fullHD na 4,7"? na to aby si potreboval vykonnejsi hw? vacsiu baterku?
    cim viac MPix tym viac fotoaparat? co potom take ubohe htc so svojimi 4MPix?

    Michal30.08.2014 - 18:04 Trvalý odkaz

    Ondro zaleži od modelu telefonu a samozrejme ten počet rekmalacii skresluje počet predaných telefonov. Samozrejme najviac sa predava Samsung tak je aj najčastejšie v servise. Takže tu je dobre si spravit nejaký pomer počet predaných telefonov/počet servisovaných. A tak to vychadza ze vsetko sa kazi približne rovnako. tie rozdiely su velmi malo badatelné ale najviac sa kazi asi to SONY a najmenej Lumie. Ale zaleži od modelov a distribucie, ono 90percent telefonov je od operatorov a mam pocti, že oni niekedy davaju akoby druho/treto kvalitove telefony. oprava, najviac sa kazia prestigia, gsmarty, sencory a take low značky, to sa častokrat hned meni kus za kus alebos a vracaju peniaze, lebo na to pomaly nie je servis. Ale z tých A značiek, no zaleži od modelov. Lumie sa trebars kazia možno najmenej, ale zato vsetky nokie s rezistným dotykom, hybridy a symbiany, tie sa zase kazia strasne moc, vždy dotyk. Samsungy sa najčastejšie servisuju pozaručne, holt, plasty a tenke okraje okolo LCD a zaručne je takmer každa reklamacia bud bateria alebo usb konektor, ten sa velmi častokrat vylamuje. HTC , ešte ako tak ujde, tam je to vačšinou jeden telefon a jedna vyrobna vada na jednej konkretnej sučiastke a ta furt dookola, servis je trosku problemovejši dlho trva ale zato je naozaj poriadny, holt VSP data najlepši servis v československu. A sony? Sony trpia operatorským brandom, zo všetkých značiek maju najotvorenejsi OS a aj na oficial webe najdes navod ako odomknut bootloader a nainštalovat custom ROM. Do každeho SONY potom akýkolvek operator instaluje graficku nadstavbu, brand a ten prosto nie je uplne kompatibilný, SOnyčka sa potom velmi kazia softverovo lebo pc companion ponukne aktualizaciu, lenže ta potom nekomunikuje korektne s Brandom od operatora ktorý je proste na hovno a potom je telefon spomalený, mrzne, vypina sa, vypina aplikacie, proste zabugovany zalagovaný android. ale ked mas SONY z volneho predaja s oficial androidom od SONy tak je SW absolutne bezproblemovy. Low rady SONY sa kazia dost mechanicky, tot telefony do 200e, su to šunty proste dookola, dotyk, sluchatko, mikrofon, dotyk, sluchatko, mikrofon. Xperie Tipo, E, U, J, L, M. by som nekupoval. Vašak sony servisne robí pri tom modeloch to čo Apple. Jednoducho swap jednotky = nový telefon. Prinesieš iphone s tým, nejde mi sluchatko, technik otestuje,stale nejde, bum nový telefon. Pri Z1,Z1c,Z2 sa to robi podobne, nejde LCD alebo rozliepa sa kryt, alebo do telefonu zatieklo, lebo od vyroby nesplna certifikaciu, swap, zo servisu Ti pride uplne novy telefon. Ta konštrukcia ja taka, že telefon je zlisovany, zlepeny, bez skrutiek a ked vynechaj male diely ako nejake tesnenia, lepky, štitky tak ten telefon sa defacto sklada potm asi zo 7dmych dielov a ich vymena tých drahsich, LCD modul alebo doska je drahsia ako nový telefon pre značku, tak sa to proste swapuje za nový telefon. Však výrobna cena je daleko nižšia ako predajna. iphone 5s 64gb výroba stoji 80dolarov..predava sa za 800e. no kto sa stým bude serkat? a servisovat, to?

    ondrakomous30.08.2014 - 18:47 Trvalý odkaz

    dik za info, jinak k tomuhle s5 mini, tak prece se najde jeden velkej konkurent, daleko vetsi jak z1c a to je lg g3s, zmensena g3, to bude cistej diktat. myslim si, ze bude lepsi. zacina se prodavat o necelych 100euro levneji. necelych 13,7cm 5 palec s oznacenim mini, to je proste parada!

    Michal30.08.2014 - 19:10 Trvalý odkaz

    No to je teda mini verzia:D dneska sa výrazom Mini označuje to čomu sme pred rokom a pol vraveli velká lopata:D telefony pod 13 Cm by sme potom asi mali označovat Mikro. Telefon ma byt praktický do jednej ruky, aby si ho vedel držat pevne v ruke a rýchlo s nim manipulovat, aby si ho mohol hodit do akehokolvek vrecka do rifli, kabatu, saka do naprsneho vrecka..Asi je holt moj nazor priliš subjektivny a preto pre mna je a bola jedina možna volba, a kým sa vyrobcovia iní nepohnu konečne o krok dopredu, tak aj bude Z1c.

    ondrakomous30.08.2014 - 19:42 Trvalý odkaz

    jo, me fascinuje jak je lg g3s maly!!! 13,7cm a je na to 5palec, to je fantasticky o 1cm vetsi jak iphone 5s nebo sony z1c. to ve vrecku nemuzes poznat 1cm navic, poznas 5cm, ale jeden tezko.

    Michal30.08.2014 - 20:09 Trvalý odkaz

    Hej centimeter hore, na strane pol centimetra na hrubke milimeter a tak tenke okraje..pri ovladani jednou rukou to sakra pocitis, nemotorne, do jednej ruky, nebudes moc normalne ovladat , stale s pocitim že Ti padne z ruky. už to vidim. Vid ako toto,
    http://www.fony.sk/clanky/6861-sony-xperia-zl
    ZLko ma tiež 5 palec a je to rok a pol stary mobil a pritom je este o pol centaku mensi o G3, držal so ten telefon, osobne, do ruky mi fakt nesadol.137mm ma aj Galaxy S4 a xperia Z ma 139mm. Je to proste 5 palec, a nie je vobec malý

    ondrakomous30.08.2014 - 20:31 Trvalý odkaz

    fakt, to zl je dobry? covece, lepsi jak z, nevrze ten plast? ten telefon sem vubec nevidel, jdu si ho koupit. me to do 14cm prijde normalni, nad 14 uz to citim. taky citim, ze 13 je malo.

    Michal30.08.2014 - 22:29 Trvalý odkaz

    Bol to zase model SONY s kadejakou čudnou distribuciou. Od Ztka to malo infraport, podstatne menšie rozmery, priam až na hranici, tuším, že menší 5 palec doteraz nie je. Ale stavane to bolo ako Ztko, takže je to proste rok a pol starý telefon, no viac Januar 2013.Takže to už moc moderný pristroj nebude, to boli tie prve 5 palcove HDčka a ak to ma fotak ako Ztko tak to nebude bohviečo. Každopadne nie je tam bohvieaka baterka a nie je vodotesný, narozdiel od Ztka. Ked som ho držal v ruke..proste čista tehla, uplny kvader, take neforemné, prišerne.Ako lumia 930 len tahšie. Ao pekný telefon, len proste cišta tehla.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.08.2014 - 22:42 Trvalý odkaz

    Výška u mňa nie až taký problém ako šírka. Cez 7cm sa mi to nedá pohodlne ovládať jednou rukou. Teda normálne "bezpečne" uchopiť..

    Michal30.08.2014 - 23:27 Trvalý odkaz

    Tak tak nejde o to, že by si nedočiahol povedzme do protilahleho rohu, prehmatnes a dočiahnes, ale musis prehmatnut, musis roztiahnut prsty, telefon si posunut, drzis ho vlstne tak, že ho nedržís mas ho položený na dlani, ja mam celkom velke ruky, fakt dost ale širka okolo 70 plus minus ..neverim potom tomu telefonu, zle sa mi to ovlada, nepohodlnejšie, treba si viac davat pozor sustredit sa, na to, tým padom nevieš robit určite veci automaticky naslepo. No každý sa boji tomu že mu telefon padne, však je to len velký krehký sklenený display..nenormalne drahý hlavne, pri každom 200e plus telefone.

    Profile picture for user pan.el.x10@gmail.com

    pan.el01.09.2014 - 22:42 Trvalý odkaz

    od dnes v ponuke orangeu
    ale samozrejme na predajniach (v KE)
    zatial nedostupny :-(
    takze cakame na kuriera

    Barcovic1110.01.2015 - 14:04 Trvalý odkaz

    Zdravim vsetkych. Nechcem otravovat, iba by som vas chcel poprosit o radu. Planujem si kupit novy mobil a rozhodujem sa medzi tromi : Samsung galaxy S5 mini, LG G3s a Htc One (M7) dual sim. Ktory by bol podla vas ten pravy? Dakujem velmi pekne za kazdy vas nazor.

    itlukas14.11.2015 - 14:57 Trvalý odkaz

    Z tychto ber M7 hoci je starsi ma stale dostatok vykonu kedze je to vlajkova lod htc