Prechod z Nokia Lumia 710 na HTC One S

  • roman 04.01.2014 - 13:46

    myslim ze si trosku mohol o htc napisat viac...uzivatelske prostredie,ci sa ti po case neodiera pogumovany spodok telefonu na ploche kde sa poklada...ako je na tom telefon zo sviznostou po par mesiacoch....co porovnat vydrz baterie....podla mna velmi slaby clanok...ale velmi slaby

  • Peter Pavlinsky04.01.2014 - 17:20 Trvalý odkaz

    Pozeraj na nadobudaciu cenu LUMIE 710, to ze windows bol vo verzii 7.8 v krutych zaciatkoch. A ze HTC ma nadstavbu co slubuje doladenie, a v istom case to bol TOP model znacky

    Nightmare04.01.2014 - 18:36 Trvalý odkaz

    ani nie lebo s nim bol predstaveny HTC One X vlajkova lod

    Dejvo04.01.2014 - 19:02 Trvalý odkaz

    Windows Phone bol vo verzi 7.5 iba vtedy. 7.8 update mal len prist na prelome roku 2012/2013...

    Han04.01.2014 - 20:49 Trvalý odkaz

    Ak si pouzival nokia lumia 710 a mal si vytvorene konto microsoft(windows live id, hotmail, outlook) tak stacilo v htcku pridat tento ucet a vsetky kontakty by si tam mal automaticky, ked si sa pripojil na wifi, alebo mobilne data.
    Dalsia vec ine subory ako hudbu a obrazky vo windows phone dostanex cez skydrive, nepotrebujem pripajat telefon k pc, ale v pc si ulozim subory ktore potrebujem na skydrive.
    A android je uplna krasa co sa tyka vselijakych hovadiniek, ktore po case ani nepouzijes, alebo ze ked budes prijimat a odosielat vela emailov, tak to pojde cim dalej horsie, a na toto som ja nemal naladu, a aj tie apky co na to mali sluzit tak nefungovali tak ako som chcel ja...kazdy druhy tyzden to cistit, aby mi isiel telefon. Staci mi windows phone a vsetko ide ako po masle...a to mam lumiu 800ku...a som z marketu stiahol baterku, a sdielanie obsahu cez dlna, cize sa staci pripojit cez wifi do siete a mozem potom zdielat hudbu, obrazky a videa do tv.

    nerd04.01.2014 - 21:14 Trvalý odkaz

    co vy s tymi androidmi robite ze ich treba kazdy tyzden cistit?! :D

    Michal04.01.2014 - 21:45 Trvalý odkaz

    Instaluju hovadiny a stahuju porno :-)

    F!lip05.01.2014 - 13:47 Trvalý odkaz

    pridám moje skúsenosti s htc one s. Síce som ho využíval len 3 mesiace , lebo po troch mesiacoch sa naskytla možnosť kúpiť One X. Keď som si kúpil One S tak hneď mi padol do ruky ako uliaty. Keď som ho zapol tak ma prekvapilo užívateľské prostredie, aspoň pre mňa všetko rozumne a jednoducho usporiadané a hlavne všetko dobre čitateľné, menu krásne čierny podklad a ikony aplikácií krásne viditeľné. Tak isto aj menu nastavenia, všetko s rozumom roztriedené. Za tie 3 mesiace využívania bol svižný ako pri kúpe, nemal som tam zbytočnosti nahraté, len veci ktoré som využíval, no a ešte 2 hry, ktoré mi ani raz nesekli. Batéria pri bežnom používaní mi vydržala 1,5 dňa. Samozrejme keď som hral hru tak som ho vedel vyšťaviť aj za niekoľko hodín. Rekord toho telefónu na jedno nabitie mám 4 dni (ale len na gsm,net vypnutý, čisto len volania a 3x do dňa som zapol net na gsm-ku aby som si skontroloval maily.) 3x som takto testoval výdrž na jedno nabitie a stále bola výdrž rovnaká. Potom som telefón predal kamarátovi a ten ho využíval 9 mesiacov. Za 9 mesiacov nepovedal krivé slovo naň. Výdrž batérie pri jeho používaní bola max 1,5 dňa, niekedy len 1 deň. Po 9 mesiacoch kupoval kamarát od mojej priateľky Iphone 4s nakoľko chcel skúsiť ios, tak som One s kúpil od neho naspäť. Telefón fičal ako keď som ho kúpil prvý krát, ani som ho neresetoval do pôvodných nastavení prvé 2 dni, až potom som ho dal do pôvodných nastavení keďže som čakal či si on zvykne na ios. Po takmer ročnom používaní mal mt len asi 3 mierne biele bodky od pádu čo kamarátovi spadol. Keďže som mal čiernu verziu, tak som zobral čiernu centrofixu a bodky som zaretušoval, že to nieje ani vidno :) Inak mt nemal žiadne iné škrabance. Takže ja na tento telefón poviem len v dobrom, tak isto aj na moje bývalé One X, ten bol ešte suprovejší, ten aj po pádoch nemal žiadne náznaky poškrabania, mal lepšie spracovaný obal, ten bol polykarbonát, nie hliník ako u one s. Po skúsenostiach s týmito dvoma htc-čkami chcem už len htc. Mal som teraz cca 2týždne lumiu 925, ale som ju predal nakoľko od kedy som ju využíval ma neskutočne bolela hlava, a pri držaní mt v ruke mi ruka trpla, ako keby ten mt "kopal". Každého koho som sa dotkol tak "ho koplo" ešte aj keď som išiel dať pusu priateľke a to je nepríjemné keď vás kople na perách :) Ale to bola chyba asi danného kusu. Inak windows ma veľmi milo prekvapil, všetko išlo ako hodinky, foťák tiež super, ale sa mi zdá že na One X-ku bol o niečo lepší, aspoň ja som to tak vnímal.Keďže mi to prischlo že som HTC-čkár tak aj budúci mt bude HTC, teraz asi One, ale nevravím že sa niekedy ku windowsu nevrátim, alebo windows bude ako môj druhý mt :) Neviem prečo ale ios mi vôbec nesadol. Skúšal som ho na iphone 4s a aj na iphone 5s ale nejako mi "nešmakuje" :) Snáď takýto môj postreh ti bude stačiť.
    * Ak sú v tomto texte nejaké chyby tak sa ospravedlňujem :)

    roman05.01.2014 - 14:08 Trvalý odkaz

    no a myslim si ze si napisal ovela vystiznejsi text ako ten co to vyhral...ja teda neviem ci je v redakcii fony.sk taka bieda po clankoch, ale ked toto su vytazne texty, tak by si redaktor mal pozriet niektore prispevky a vybrat radsej z nich...vid text nadomnou...

    Han05.01.2014 - 18:24 Trvalý odkaz

    Tak neviem ako pouzivas tieto smartfony, ale dost casto emailujem, a som na webe aj prilohy a na androide mi to neslo dobre, a ci som mal htc desire x, desire 500, samsung galasy s3, proste ani som tam nic neinstaloval, vacsinou som si vystacil s tym co tam bolo, nanajvys, winzip, baterku a navigaciu ak tam neboli, a nejaku dve tri hry na prebavenie.
    Na windows phone mi vzdy vsetko bez problemov, nepotreboval som winzip, telefon to vie rozbalit sam...a to som ich vystriedal samsung omnia 7, omnia W, nokia lumia 800, a HTC 8S. Podpora sdkariet vo windows phone 8 nie je dobra, ked nahrate mp3ky cez explorer, tak ich uvidite v telefone dvakrat, a ked zmazete tak ta druha uz nepojde.
    Htccko sa mi vcera aj dnes len tak z nicoho nic restartoval sam od seba. Telefon sa mi to pogumovanie zacalo trhat na pravom boku nie je to ani dobre vidiet, a sklo ak je gorilla glas, tak neviem ale ma tolko skrabancov, ako ziadne vymenovane telefony, a to s nimi zaobchadzam rovnake, cize ich nosim vo vreckach s klucami a nepouzivam puzdra, kym samsung za rok mal jeden vacsi skrabanec, a druhy tiez a aj nokia ma asi dva, tak htcko ich ma kopec.
    Chcel som si zobrat teraz lumiu 920, alebo inu, ale priatelka ma iphone 5ku a vidim to tak ze skoncim asi u iphone 5s, aj ked sa mi system nejako nepozdava, najma tie mini prepinace a nie je mozne na ne len kliknut, ale treba potiahnut po obrazovke, a tiez to bliskatko je tiez pakaren a v noci to bola aka paradna diskoteka, ked jej ten babinec zacal vypisovat cez whatssap. Este ze sa to dalo vypnut.

    F!lip06.01.2014 - 00:22 Trvalý odkaz

    Odsudzujes htc a pritom si vyuzival telefony ktore nemaju gorilla glas az na 8s , tak sa potom necuduj ze si mal poskriabane sklo. Neverim ze ked das mt do vrecka ku klucom ze neposkriabes ani gorilla glas. Pracujem v predajni s mt a videl som xyz poslriabanych samsungov s4, s3, s2, s3 mini,s4 mini, tak isto iphonov 4s, 5, 5s, sony z1, z, t, s, p, nokii 800, 820, 900, 920, 925 a cuduj sa svete ze najmenej doskriabane displeje mali htc-cka ako napriklad sensation, one s, one x, one mini, one. Lepim folie na displeje a tam vidim ktore mt maju najviac donicene a tak pekne v poradi vyrobcov som ti napisal ktore su najviac donicene. A este ak porovnavas displej desire 500, desire x, zo samsungom s3 tak porovnavas neporovnatelne ;) ako keby som porobnaval vodeodolnost na sony z1 a iphone 5 :) neviem ako ty ale ja pri kupe mt hned lepim foliu na displej aby som si ten displej chranil co najlepsie. Na one sku je folia dodnes od kupy!!!! A na one xku som mal 9 mesiacov tu istu a mozno ju ma aj terajsi majitel dodnes!!! Takze to svedci o starani sa k telefonom. Puzdra nevyuzivam. A ked si tu pisal ze pogumovany okraj schadza, mozno na 8s a desire , na 500ke nemoze ten nema pogumovane nic. A ja som v pedchadzajucom komentari pisal o one s a ten ma hlinikovy povrch takze tam sa nesucha pogumovana cast, lebo sa nema aka :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne06.01.2014 - 01:21 Trvalý odkaz

    @HanSoloSK

    ja mam iOS7 na iPade mini a na prepinace len klikam, tahat som ich prestal po par dnoch od kupy 3GS ked som to vyskusal ci to funguje.. od cias mojich zaciatkov s iOS3 staci na ne klikat...

    Inac displej sa da poskriabat kazdy, aj iphone, aj samsung, aj ipad mini, aj dragontail glass... na kluce a podobne kovove veci moze byt displej stavany ale staci jeden maly kamienok alebo zrknko ktore vam dieta kopne do vrecka ked ho nosite na rukach a uz zrazu tie skla nie su take odolne :) Ale uz som sa naucil pouzivat a lepit folie :)

    Han06.01.2014 - 18:39 Trvalý odkaz

    @ Filip
    Ja neodsudzujem htccka, a myslel som len htc 8s, ze po roku vyzera hrozne. A displej po roku ma dost skrabancov, ale urcite to je lepsie ako na xperii x10 kde som mal taku vyskrabanu plochu ze to zhorsovalo kvalitu prezerania.

    @Wayne
    ano nemusis tahat, ale na iphone je maly displej, prepiance male, a ja mam asi velke prsty.

    A displej viem ze poskarebes cimkolvek, ale akceptujem to riziko kedze neznasam folie, a ani folie. Mne slo o to ze som mal vela telefonov ale ziadne z poslednych telefonov sa mi tak velmi nedoskrabalo ako htc 8S.

    Hovedo07.01.2014 - 12:56 Trvalý odkaz

    Osobne som vlastnil lumiu 710 skoro rok a môžem povedať, že to bol vydarený telefónik. Rýchly, slušný fotoaparát, dobrý displej aj na slnku, len časom začal vŕzgať, bolo vidieť nedoliehanie zadného krytu a ako najväčšie mínus (zároveň aj plus) považujem samotný operačný systém a nedostatok kvalitných apps v marketplace. Keby sa toto zmenilo, windowsphone by bol pre mňa top.

    sareth14.01.2014 - 09:45 Trvalý odkaz

    Škoda, že si nedal šancu Lumii 820. Na bazári sa dá zohnať za 170 eur a je to iná liga ako ten šunt od HTC. V systéme WP8 je už väčšina chýbajúcich funkcií doplnená.