Otázky majiteľa Nokie 5230 pri prechode zo Symbianu na Android

  • Rosinante 19.07.2013 - 04:46

    to s tym ukladanim aplikacii na pam kartu je trocha blbost. Vlastnim telefon s androidom 2.3.4 a nemozem si ulozit skoro ziadnu dobru aplikaciu na kartu. Rychlo sa mi zaplni pamäť a musim odinstalovavat. To nehovorim o stale novych a novych aktualizaciach kt. tiez davaju pamäti mobilu zabrat

  • sysell19.07.2013 - 10:04 Trvalý odkaz

    Ukladanie aplikacii na kartu nie je plnohodnotne mozne. Da sa len nainstalovat do teelfonu a nasledne neiktore presunut. Presunie sa vzdy ale len cast aplikacie a cast ostava v telefone.
    Symbian to mal lespie. Internetovy prehladc ma asi nejlespi HTC. Co som skusal original LG, chrome, dolphin vsetky su o dost horsie. Chybaju elementarne veci, v jednom sa neda nastavit klasicke desktopove stranky, daslie nezalamuju text. chrome nema myslym ani historiu a neda sa nic z histiorie mazat, neviem spravit aby hore nesvietila lista. Vsetko je to totalny odpad.
    Casom si ale zvyknes a budes s tym zit pokial eni si maniak a nemas chut sa stale s neicim bavit. Andorid ma od dokanalosti sakramensky daloke.

    rbt19.07.2013 - 10:26 Trvalý odkaz

    Čo sa týka tej navigácie, aplikácia sa uloží do pamäte telefónu, to je má časť. Ďaleko väčšia časť sú mapy, tie sa samozrejme ukladajú na SD kartu.
    Takto je to aj s väčšími hrami, slovníkmi a pod.

    Peter19.07.2013 - 10:56 Trvalý odkaz

    To ale nije pravda, zavisi od verzie androidu a tipu telefonu, na vatsine novych androidov ide vsetko len a len do internej takze treba volit radsej telefon s co najvacsou internou pamatou, minimalne 8GB, idealne 16 a viac + pridanie SD na ukladanie fotiek videi a hudby.

    Me_Gusta19.07.2013 - 11:20 Trvalý odkaz

    S4si všetko ukladá na svoju pamäť a nie na SD kartu. Note robil to isté a vtedy ma to zarazilo, pretože telefóny, ktoré som mal predtým, dokázali premiestniť časť app na kartu. Veľkú časť :) nie každá app to podporovala, ale väčšina áno. Teraz mám 16GB internú pamäť a z toho dostupných len 9,23GB.
    Je to strašne málo a to nehovorím o svojej nevyužitej karte na ktorú si môžem dávať hudbu, video, foto a pod.

    Matej Krajčovič19.07.2013 - 11:43 Trvalý odkaz

    Samsung ale vydal asi pred mesiacom update, ktorý by mal presun na kartu v S4 umožňovať, práve po kritike toho koľko zaberá TouchWiz a vstavané aplikácie.
    sysell - to, že aj po presune časť app zostane v pamäti je samozrejme pravda, doplním do článku :)

    martian19.07.2013 - 12:07 Trvalý odkaz

    Mam HTC Evo 3D, internu pamat ma 1,11 GB, aktualne mam vyuzitych 511 MB a volnych 623 MB. Este nikdy som nemal problem so zaplnenim internej pamate, ale na druhu stranu ani nemam telefon zaplneny zbytocnostami. Ked som mal este Android 2.3.4, tak som preventivne presuval vsetko mozne z internej pamate na SD kartu. Uz vyse roka to nerobim a ziaden problem sa nevyskytol.
    Tiez pouzivam nativny prehliadac HTC, zalamovanie riadkov funguje takmer bezchybne, len obcas (cisto nahodne v diskusiach sme.sk?) zavaha. Prehliadac mal este sikovnu vlastnost - pri "odzoomovani" sa zjavil nahlad na otvorene okna, dalo sa medzi nimi prepinat a otvarat nove okna. Po update na Android 4.0 je toto mozne len cez menu.

    Btw prechod zo Symbianu (N5800XM) na Android mi trval dost dlho, nez som si zvykol...

    zune8519.07.2013 - 12:59 Trvalý odkaz

    ta to radšej ostať u NOKIE ako páchať harakiri s Androidom

    Me_Gusta19.07.2013 - 15:33 Trvalý odkaz

    áno? tak to idem hneď vyskúšať.
    Ďakujem za info ;)

    rtg19.07.2013 - 16:38 Trvalý odkaz

    co sa tyka toho zvuku u HTC, neviem co konkretne mate na mysli, ale ja som si vsimol vseobecne u HTC, otrasna kvalita zvuku co sa tyka telefonovania, ked volam s ludmi co maju HTC, podla hlasu ich nerozoznam, ze kto vola... pre ludi, ktori maju mobil hlavne na telefonovanie, nie jest to dobra volba..

    martian20.07.2013 - 00:19 Trvalý odkaz

    rtg
    HTC Evo 3D vs. Nokia 5800XM - Nokia na tom je podstatne lepsie, co sa tyka telefonovania, aj reprodukcie hudby. Doteraz ju pouzivam pri praci okolo domu ako hudobny prehravac. :)
    Ked som po prvy krat telefonoval cez Evo, bol som nemilo prekvapeny. Oproti N5800 bol zvuk akysi skresleny, rozsiel asi ako medzi zvukom z normalnych reproduktorov a nejakych z notebooku. Na pozadi stale akysi zvuk, taky zvlastny sum. Ale da sa na to zvyknut a s rozpoznavanim osob nemam problem. :)

    rtg20.07.2013 - 18:12 Trvalý odkaz

    martian: Nokia ma vseobecne velmi dobru kvalitu zvuku, ale je mi zvlastne ze aj vlajkove lode HTC maju tak mizernu kvalitu zvuku pri telefonovani, podobne som sa stretol s tymto pri Motorole, tam casto odchadza reproduktor a mikrofon, a potom pri LG sice som rozpoznal, ale zvuk je plechovy, prirovnal by som to tak, ze osoba s ktorou volas ma starecky hlas, roztraseny ako 90 rocny clovek... to moj osobny nazor :-)

    buffer25.07.2013 - 17:50 Trvalý odkaz

    Ako bolo pisane, presun na SD nefunguje vzdy. Na mojom tablete Huawei by sa to dalo jedine tak, ze si rucne popresuvam aplikacie a pre kazdu si vytvorim symlink. Problem je v tom, ze je interna pamat spravena tak, ze sa sama tvari ako SD karta a doplnkova SD karta je ako druha SD karta, takze ziaden zo zarucenych sposobov nefunguje.

    Co sa tyka budiku - zaujimave ze (Symbian) Belle, ktory tiez bootuje to dokaze, zobudit aj ked je vypnuty. Normalne sa odstartuje boot sekvencia, ale len do fazy ze zacne zvonit a po vypnuti sa spyta, ci telefon vypnut alebo dobootovat.
    Identicky by to mohol vediet kazdy system, ak by bola snaha.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta25.07.2013 - 23:35 Trvalý odkaz

    moje Lenovo a asi väčšina čína "šmejdov" má plánované on/off...
    mám nastavené on pred prvým budikom, ak by som ho náhodou vypol...