Orange Doma - instalacia a skusenosti

  • 73 príspevkov
  • Richard Hombauer 20.01.2008 - 14:33

    Tak mi to vcera namontovali.

    fibernet 60 Mbps
    http://www.orange.sk/sk/doma/fibernet.html

    digitalna TV Premium
    http://www.orange.sk/sk/doma/digitalnatv_chcetevedietviac.html

    1. navsteva predajne, objednavka - do troch dni vam to nainstaluju
    2. telefonat firmy, ktora instaluje optiku do bytu, dohodnutie terminu
    3. sobota 11 hod., pracovnici instalacnej firmi prichadzaju 3 minuty po dohodnutom termine. Kedze instalacia trva 3 aj 5 hodin, odporucam dohodnut sa na ranny termin a vtedy sa mozete spolahnut na cas prichodu.
    4. zapojenie prebehne pracovnikmi, ktori vam zaviedli do bytu kable.
    5. uzivajte si rychly net, telku aj telefon.

    Skusenosti v jednotlivych prispevkoch tejto temy. ;) Kludne sa pytajte.

  • aquila20.01.2008 - 15:10 Trvalý odkaz

    kua tisko zavidim .. nam cez ulicu ide optika .. vsetky neparne cisla su zapojene (panelaky) a na druhej strane su parne cisla resp. rodinne baraky a tam to ani za boha nechcu zapojit ...

    ale preventivne som im zase poslal mail, ze ci si to nerozmysleli medzicasom :)

    lenja20.01.2008 - 15:21 Trvalý odkaz

    No ja mam 30mb net bez tv. Pripojenie spravene za 2hod. Spokojnost s rychlostou je ale len cez kabel. Cez wifi o dost pomale. Skoro ako ked som mal internet expres. A to je pritom vysielac a prijmac wifi v jednej miestnosti.

    Richard Hombauer20.01.2008 - 15:37 Trvalý odkaz

    ej kurnik sopa, skusim kabel a idem zmerat. ja som pripojeny vyhradne cez wifi (1 meter od routera)

    akvila, rodinne domy vraj vobec nezapajaju. specialne na to som sa pytal tych technikov. inak, musim pochvalit, aki myli ludia to prisli namontovat. takych clovek nema absolutne problem pustit do bytu. aj sa clovek nieco dozvie, aj sa moze opytat. super.

    Richard Hombauer20.01.2008 - 15:49 Trvalý odkaz

    Zariadenia

    KABEL
    - do bytu prva diera nad dverami
    - druha diera do kuchyne
    - tretia diera do pracovne
    kable su tahane hornymi partiami bytu, aby ste ich neposkodili ani nahodou. velmi dobre si rozmyslite, kade a kam pojdu, je mozne, ze ich 10 rokov (i viac) budete spokojne pouzivat. ja som ich dal nalepit uplne hore na stenu.

    "UVODNA KRABICKA"
    Opticky kabel vedie do krabicky, ktora oddeluje kabel zo skrinky pre cely vchod panelaku a kabel veduci do konvertora (prveho zariadenia v byte). je pevne pripevnena na stenu a nesmie sa s nou hybat. ta nepotrebuje ani elektrinu. ide do nej jeden kabel a z nej jeden kabel.

    KONVERTOR
    "Konvertor - zariadenie, ktore sluzi na prevod digitalneho signalu z optickej pripojky a pripajaju sa k nemu vsetky dalsie zariadenia – telefon, bezdrotovy smerovac, ci Set-Top-Box."
    Do neho vecie elektricky prud a hlavne kablik z uvodnej skrinky. Obsahuje mnozstvo svetielok a neustale blika. Mne z neho ide kabel pre internet do Wi-Fi routera a kabel do TV set-top-boxu.

    Kedze nemate zaujem mat plny byt kablov, instalujte do rohu s uvodnou krabickou a s elektrickou energiou urcite Konvertor aj Wi-Fi router, a najlepsie bude, ak to vsetko umiestnite k TV (pri ktorej bude set top box). Kedze TV nemam a na sledovanie telky pouzivam Monitor s HDMI vstupom (set top box ma HDMI a komponentny vystup, repro ma samostatne 2 x RCA konektory).

    Takze v jednom rohu budete potrebovat 3 zastrcky s elektrickou energiou (najlepsie asi predlzovacka s prepetovou ochranou) a 4 krabicky (resp 3 + set-top-box, ktory si umiestnite asi trosku blizsie k TV, kedze kable su drahe ako slak)

    ROUTER
    Bezdrotovy smerovac (router) sluzi ako domaca datova brana pre pripojenie na internet prostrednictvom ethernetoveho kabla a WiFi. Okrem toho vykonava aj funkciu hardwaroveho firewallu.

    SET-TOP-BOX
    Set-Top-Box je zariadenie na prijem digitalnej televizie s podporou HD TV. Vsetky zariadenia doda Orange k objednanym sluzbam za akciovu cenu uz od 1 Sk s DPH pri viazanosti 36 mesiacov.

    borizz20.01.2008 - 18:41 Trvalý odkaz

    riso som zvedavy na stabilitu spojenia kedze som nad tym velmi vazne uvazoval aj ja. Okrem toho ma zaujima aj kvalita HDTV vysielania, lebo na predajniach sa vyskytovali dost casto kocecky ;)

    Richard Hombauer20.01.2008 - 23:55 Trvalý odkaz

    no ja sa na sledovanie telky velmi nechystam. stale mam zapnute cez set-top-box Radio_FM, z ktoreho ide kabel do reproduktorov a bezi to cely den. :)

    v monitore mam VGA, DVI, HDMI a komponentny vstup. Book pripajam VGA, DVD by som rad komponentnym (nejde to nejak, musim otestovat, ci je kabel dobry, zatial prehadzujem hdmi) a set-top-box hdmi kablom. tak len tlacidlom prepinam pouzivany vstup na 22' monitore.

    TV povazujem za stratu casu, a tak sa skor tesim na nejake vynimocne klubove filmy. je zvlastne mat po dvoch rokoch doma TV. :)

    ale HD stanice su dve - a obe som skusal len par minut a pohoda. Velmi pekny obraz.

    Mam monitor LG 22' 16:9 a zaujimave je, ze aj ked nastavim v nastaveniach TV (v online menu) 16:9, neroztiahne niektore taketo vysielania na celu TV. 4:3 vidim s ciernymi okrajmi, to je v pohode, ale niektore 16:9 vidim zmensene v strede obrazovky (okraje aj hore, aj na krajoch). moze to byt chyba monitora.

    borizz21.01.2008 - 00:08 Trvalý odkaz

    hmm nebude to chyba monitora, pretoze nieco podobne robi nasim klasicka kablovka. Nie vsetky stanice vysielaju full 16:9. Niektore to maju len ako 4:3 s ciernymi pasmi hore a dolu, ibaze niektore TV to vedia "zozoomovat" a roztiahnut na celu plochu obrazovky. Len som prekvapeny, ze to robi aj vramci digital TV, pretoze som predpokladal, ze to bude vysada analogu :?

    Marek21.01.2008 - 04:50 Trvalý odkaz

    Risko a co stoji ta sranda mesacne. Sice to k nam nepride, ale nech mam aspon predstavu. (u nas sice optiku zakopal PEEM, ale bohvie kedy ju spustia)

    Marek21.01.2008 - 21:57 Trvalý odkaz

    hm ja rozmyslam ci mam vymenit DIGI tv za MAGIO /ale optiku tu tahal PEEM, tak neviem ci mam radsej cakat/-orange sa tu nedockam

    ejusik22.01.2008 - 23:13 Trvalý odkaz

    ja som si dal dnes orange home v Ke. Vcera okolo 19.00 som si to objednal a dnes o 8.00 prisli montovat. bolo to dost rychle, vsetko zbehlo na prvykrat :)
    ale teraz vecer ked skusam nieco na TV tak akosi mi prestalo ist pridavanie zvuku cez setupbox - nevie niekto poradit preco? inak asi 2x mi prestal reagovat ovladac ked som chcel prepinat programy.

    Richard Hombauer23.01.2008 - 01:41 Trvalý odkaz

    ja mam problem s prepojenim settupboxu a monitora, ale tento problem mam aj s DVD a monitorom. asi som prilis setril na HDMI kabli. napriklad aj teraz: prepnem zdroj z VGA (PC) na HDMI (z settupboxu) a nic, obraz nikde. monitor podla vsetkeho protestuje. keby som vedel, ze je to zlym kablom, idem ho vratit. Ale neviem.

    Tvojmu problemu presne nerozumiem. :) o co ide?

    Al.Vlado23.01.2008 - 02:09 Trvalý odkaz

    Riso, mam otazku. Kamos mi hovoril nieco take, ze v zmluve je zakotvene, ze musis hocikedy vpustit do bytu pracovnikov Orange. Je to pravda, alebo len niekto siri bludy? ;-)

    mirec23.01.2008 - 04:23 Trvalý odkaz

    zial TV troska mrzne. V menu mas moznost REBOOT. Ak sa ti to nepodari zapnut, tvrdo resetny setobox.

    Co sa tyka kociek v predajnach, je to preto lebo velka vacsina predajni bezi cez WIFI. Takze je to skor len na ukazku moznosti, nie kvality

    ejusik23.01.2008 - 09:52 Trvalý odkaz

    myslel som to tak, ze aktualne neviem pridavat hlas cez ovladac ku setupboxu. ono sa to tvari ze pridava a ubera ale nic nerobi. ked mi to zapojili nastavil som si na telke zhruba zvuk na strednu uroven a potom som pridaval/uberal cez ovladac ku setupboxu. aktualne mi to ale nejde, cize musim mat oba ovladace pri sebe, kvoli zvuku. nikde som nenasiel moznost, ze si to viem nastavit, takze skor mam pocit ze to jednoducho prestalo ist :( priatelke som to vychvalil a teraz sa mi smeje, ze ani zvuk s tym neviem ovladat :)

    Marek23.01.2008 - 11:24 Trvalý odkaz

    Nakolko tato sluzba k nam nepride, tak som si dal Magio. Od februara pojdem cez nich a Digi tv zrusim

    borizz23.01.2008 - 12:37 Trvalý odkaz

    ja som maximalne vdacny za tuto temu a dufam ze napisu aj ostatni uzivatelia svoje skusenosti. inak richard cez vikend nie si nahodou v nr??

    Richard Hombauer23.01.2008 - 13:48 Trvalý odkaz

    tento vikend zrejme budem v NR. ozvi sa.

    Al.Vlado25.01.2008 - 01:11 Trvalý odkaz

    Risko, prehliadol si moju otazku? ;-)

    ejusik25.01.2008 - 09:41 Trvalý odkaz

    po 4 dnoch som zazil vcera vypadok :) po 23.00 v Ke - volal som tam ze vypadok ma cela oblast. o 01.00 to este neslo.. blbe natom je, ze ani TV ani inet nesiel - nato si pri takej sluzbe treba zvuknut

    Richard Hombauer25.01.2008 - 14:01 Trvalý odkaz

    tak som zistil, ze mam pokazeny monitor. takze vsetky moje problemy boli spojene s tym.

    "Kamos mi hovoril nieco take, ze v zmluve je zakotvene, ze musis hocikedy vpustit do bytu pracovnikov Orange. Je to pravda?"

    toto musim pozriet. nie som si isty, ci mam vobec klasicku zmluvu. :)

    ejusik25.01.2008 - 14:10 Trvalý odkaz

    inak piatok 13.10 (vypadok nastal vo stvrtok 23.00) a inet nejde stale. telka kanaly idu (bez mozaiky,tv guide, radii)... na linke orange mi hovoria..ze to stale riesia :)

    Richard Hombauer14.02.2008 - 19:36 Trvalý odkaz

    Tlacova sprava:

    Bratislava, 11. februar 2008 – Od zaciatku roka 2008 pribudlo na Slovensku dalsich 35 tisic domacnosti, ktore mozu okamzite vyuzivat sluzby najmodernejsej optickej siete spolocnosti Orange Slovensko. Orange splnil svoj slub pokryt optikou najmenej 200 tisic slovenskych domacnosti a celkovo tak mozu Fibernet, digitalnu Orange TV a Pevnu linku vyuzivat obyvatelia uz v 211 tisic domacnostiach v 11 mestach Slovenska.

    Orange rozsiruje svoju opticku siet razantnym tempom a multimedialne sluzby Orange Doma postupne spristupnuje dalsim domacnostiam. Od konca roku 2007 su prevratne sluzby domacej zabavy Orange Doma dostupne aj pre obyvatelov Kosic, Prievidze a Novych Zamkov. Aj oni si mozu vybrat z ponuky najrychlejsieho Fibernetu, z klasickej kablovej televizie mozu prejst na digitalnu Orange TV a s Pevnou linkou navyse aj vyhodne telefonovat.

    Zoznam novych lokalit, na ktorych mozu zakaznici od zaciatku roka 2008 vyuzivat sluzby Orange Doma:

    Bratislava: Bebravska, Bernolakova, Cabanova, Hlavacikova, Homolova, Karola Adlera, Nad luckami, Nam. M. Benku, Peknikova, Pri krizi, Repasskeho, Tranovskeho, Veternicova, Zatevna

    Kosice: Adlerova, Americka trieda, Belehradska, Berlinska, Bernolakova, Brigadnicka, Bruselska, Budapestianska, Bukurestska, Buzulucka, Cinska, Denesova, Drabova, Europska trieda, Exnarova, Fabryho, Gudernova, Hanojska, Havanska, Humenska, Charkovska, Idanska, Juhoslovanska, Kezmarska, Klimkovicova, Ludova, Madarska, Markusova, Matuskova, Michalovska, Muskatova, Nesporova, Obrody, Orgovanova, Pekinska, Popradska, Prazska, Roznavska, Ruzinska, Ruzova, Slobody, Sofijska, Stierova, Safarikova trieda, Toryska, Trebisovska, Uherova, Varsavska, Wurmova, Zupkova

    Nove Zamky: Janosikova, Jazdecka, P. Blahu, T. Vansovej

    Presov: Cergovska, Dumbierska, Exnarova, Hapakova, Karpatska, M. Benku, Magurska, Sibirska, Soltesovej, Tekelova, Vansovej, Vihorlatska

    Prievidza: Sportova

    Zilina: Gerlachovska, Karola Kmetku, Polomska

    Richard Hombauer14.02.2008 - 21:20 Trvalý odkaz

    Tlacova sprava:

    Bratislava, 13. februar 2008 – Najrychlejsi internet pre domacnosti – Fibernet a Digitalna TV su teraz este vyhodnejsie. Od 15. februara 2008 prinasa Orange vynovenu a vylepsenu ponuku sluzieb Orange Doma, v ktorej zohladnil pripomienky svojich zakaznikov pocas uplynulych 12 mesiacov: rychlost Fibernetu zvysuje az na 70 Mbit/s, znizuje mesacny poplatok za Digitalnu TV, pri ktorej zvysuje pocet televiznych kanalov na rekordnych viac ako 100 stanic. Zaroven prinasa moznost sledovania programu aj na druhom televiznom prijimaci v domacnosti bez dalsich poplatkov a skracuje viazanost pri sluzbach Orange Doma na 24 mesiacov.

    Orange opat zvysuje latku pre domacu digitalnu zabavu na slovenskom trhu. Okrem dalsieho zvysenia rychlosti Fibernetu sa Orange stava aj poskytovatelom digitalnej televizie s najbohatsou ponukou televiznych stanic na slovenskom trhu. Kym Orange zvysuje pocet dostupnych televiznych stanic na viac ako 100, mesacne poplatky znizuje az do vysky 25%. Orange zaroven rozsiruje moznosti sledovania digitalnej televizie v domacnosti nezavisle na viacerych televiznych prijimacoch za jeden mesacny poplatok. Sluzby Orange Doma sa tak stavaju najvyhodnejsou ponukou internetu, digitalnej televizie a telefonovania cez opticke vlakno spomedzi triple play ponuk operatorov na slovenskom trhu.

    Najrychlejsi Fibernet zaraduje este vacsiu rychlost

    Od 15. februara zvysuje Orange maximalnu rychlost prijimania dat s balikom Fibernet Premium novym aj existujucim zakaznikom zo 60 Mbit/s na 70 Mbit/s, a to pri nezmenenom mesacnom poplatku. Fibernet je tak nadalej najrychlejsi komercne dostupny internet pre domacnosti na Slovensku, a to bez akychkolvek datovych obmedzeni ci obmedzeni poctu pripojenych pocitacov v jednej domacnosti.

    Digitalna TV s rekordnou ponukou viac ako 100 televiznych programov

    Vyhodu prakticky neobmedzenej kapacity optickych vlakien si mozu zakaznici Digitalnej TV vychutnat tentokrat naplno: Orange rozsiruje ponuku televiznych kanalov az na 101 televiznych stanic v digitalnej kvalite. Aktualnu ponuku televiznych kanalov rozsiria dva nove baliky: Prvy – programovy Balik medzinarodnych programov rozsiruje baliky Klasik a Premium o 39 novych stanic bez navysenia mesacneho poplatku. Objednat si ho mozu aj zakaznici Digitalnej TV Start za priplatok 95 Sk s DPH k zakladnemu mesacnemu poplatku.

    Druhy - Balik rodinnych programov 3 je pre vsetky programove ponuky Digitalnej TV dostupny za rovnaky priplatok k zakladnym mesacnym poplatkom, ako za existujuce tematicke baliky. V baliku Klasik je zakaznikom Digitalnej TV ponukany zadarmo ako jeden z dvoch tematickych balikov zahrnutych v mesacnom poplatku. V baliku Premium je zahrnuty spolu s ostatnymi tematickymi balikmi v mesacnom poplatku. Balik rodinnych programov 3 zaroven rozsiruje aj ponuku programov vo vysokom obrazovom rozliseni (HD) o stanicu Luxe TV, ktora sa venuje zivotnemu stylu.

    Mesacny poplatok za Digitalnu TV o stvrtinu nizsi, zmluvna viazanost kratsia

    Od 15. februara mozu novi zaujemcovia vyuzivat Digitalnu TV o stvrtinu lacnejsie pri skratenej zmluvnej viazanosti 24 mesiacov. Za 360 korun s DPH mesacne s balikom Klasik tak mozu sledovat najmenej 64 televiznych programov. S balikom Premium ziskaju za 950 Sk s DPH mesacne az 100 televiznych programov. Vyhodnejsia je aj zakladna ponuka Start s 13 programami - Orange ju ponuka za 270 Sk s DPH. Zvyhodnena cena je platna pre novych zakaznikov Digitalnej TV, ktori su zaroven viazani aj na Fibernet.

    Digitalna TV na viacerych prijimacoch v domacnosti za jeden mesacny poplatok

    Orange vychadza v ustrety zakaznikom, ktori chcu sledovat Digitalnu TV nezavisle na viacerych televiznych prijimacoch. Pre zakaznikov Digitalnej TV Klasik a Premium ponuka druhy prijimac (Set-Top-Box) za zvyhodnenu cenu uz od 1 Sk pri podpise dodatku k zmluve na 24 mesiacov. S druhym Set-Top-Boxom moze kazda domacnost sledovat dva nezavisle programy na dvoch televiznych prijimacov sucasne za jeden mesacny poplatok.

    Pevna linka este vyhodnejsia

    K lubovolnej kombinacii Fibernetu a Digitalnej TV ziskaju zakaznici bezplatne a automaticky Pevnu linku s neobmedzenymi volaniami medzi ucastnikmi sluzby a 100 volnymi minutami na hovory do mobilnej siete Orange (v slabej prevadzke) a do vsetkych slovenskych pevnych sieti v kazdom case. Orange zaroven znizuje mesacny poplatok za samostatnu Pevnu linku zo 480 Sk na 100 Sk s DPH.

    stranger112125.02.2008 - 23:02 Trvalý odkaz

    Tie rychlosti su naozaj zaujimave. Hlavne keed si pozriem aktualny six.sk

    Orange Slovensko a.s.

    Adresa:
    Prievozska 6/A, 821 09 Bratislava
    Tel:
    Fax: 02/5851 2002
    Autonomny system: AS 15962
    Dalsie oznamovane AS:
    Rychlost pripojenia do SIX: 10 Gbit/s
    IP adresa routera: 192.108.148.25
    IPv6 adresa routera:
    Datum pripojenia do SIX: 22.12.2000

    Povereny pracovnik: Miklos Attila
    Tel: 0905/012 234
    E-mail: attila.miklos@orange.sk

    Tiez sa tu spominala instalacia. Som alternativny provider z PD a je to ozaj uzas, ako to natahovali u nas. Upchata stupacka je bodka za instalaciou. Taktiez tie nadarmo vyhodene miliony, nasobiac mestami desiatky, milardy, za optiku, ktora nebude vyuzita. Ved naco platit dane, ked sa da preinvestovat? Alebo si myslite, ze dochodcovia budu mat na fibernet? Alebo v mensich mestach si to moze z vyplaty v pohode dovolit priemerna rodina? My mame neobmedzeny net, 4 Mbit/s, zariadenie zapoziciavame, za 449,- SK s DPH mesacne. Aka je vlastne cena u Orange? Nejak som to v prispevkoch nenasiel.

    samo25.02.2008 - 23:07 Trvalý odkaz

    to az z Madarska tahaju? :lol:
    No,najprv som bol nadseny,ale po tom co som cital a videl...nebavilo by ma casto restartovat pridavne zariadenia,nefungujuci net,jeho padanie a zamrzanie televizie...

    ZraLOCK09.03.2008 - 20:48 Trvalý odkaz

    no riso... tak mozes nejak napisat alebo zhrnut skusenosti takmer po dvoch mesiacoch pouzivania?

    Richard Hombauer09.03.2008 - 21:14 Trvalý odkaz

    internet vyborny. telku pozeram malo, takmer vobec. wifi je k dispozicii neustale pre rozne mobilne zariadenia a pod. ked boli u mna kamosi, mohli sa kludne pripojit mobilmi k netu. ja pouzivam pripojenie kablom, je to stabilnejsie.

    vypadok bol jeden, aj to sa tykal routera

    set-top-box pouzivam len na prijem Radia_FM, kedze TV ma absolutne nezaujima a este mi aj blbne monitor. Takze mam k set-top-boxu pripojene stale reproduktory a dialkovym len prepinam hudobne stanice. mohol by som pocuvat aj zvuk TV stanic, ale to ma akosi nelaka. :lol:

    na taky internet 70/4 Mbps sa skratka nechutne dobre navyka. Vsetko odosiela aj stahuje okamzite a pocitujem skor nedostatky niektorych serverov nez internetoveho pripojenia. :)

    ZraLOCK09.03.2008 - 22:04 Trvalý odkaz

    ok, zaujimala ma hlavne poruchovost, vypadky... tv ma tiez zatial nezaujima..
    a ten router, ? co s nim bolo? pokazil sa, alebo co?

    stranger112110.03.2008 - 00:03 Trvalý odkaz

    Ten router je dlink di-524? A ako sa komasi pripajali cez wifi k netu? To Ti ten router nezamkli, alebo si ich povolil? Ak to mas otvorene, sused bude rad za taky net zadarminko...

    samo10.03.2008 - 00:49 Trvalý odkaz

    ....si myslis ze Riso je taky sprosty? pravdepodobne im dal heslo (momo to,oni sa ta hned pri istalacii opytaju/nastavia/zablokuju siet,podla toho co chces)

    ano ten router

    stranger112110.03.2008 - 00:59 Trvalý odkaz

    wifi je k dispozicii neustale pre rozne mobilne zariadenia a pod. ked boli u mna kamosi, mohli sa kludne pripojit mobilmi k netu.

    To napisal Riso. Tak som sa len spytal, aky ma router a ci je blokovany. Tak si samo invektivy nechaj pre niekoho mudreho ako si Ty...

    borizz10.03.2008 - 01:09 Trvalý odkaz

    riso na poziadanie vzdy vlozil heslo ked bolo treba a ked som sa chcel s P1 napojit na jeho wifi. takze ma to pekne zaheslovane ;)

    Al.Vlado10.03.2008 - 12:29 Trvalý odkaz

    Snad ty si musel vlozit heslo, ktore ti prezradil Riso, do svojho P1, nee??

    borizz10.03.2008 - 12:40 Trvalý odkaz

    Ne riso natukal do mojej p1 heslo z bezpecnostnych dovodov ;)

    samo10.03.2008 - 13:16 Trvalý odkaz

    neviem co za spekulanta mi vymazal prispevok,po prstoch asi este nedostal

    ako som uz pisal,chcel si podpichnut,neviem si predstavit ze by si niekto dnes uz nechal nezablokovanu Wi-Fi siet,doma

    graffoo10.03.2008 - 13:31 Trvalý odkaz

    ja mam nezablokovanu ;) dovod jednoduchy. v dosahu mojej wifi sa nenachadza nikto, kto by to mohol zneuzit. z jednej strany babka co je rada, ze vie pustit telku a z druhej strany starsi manzelia, co nemaju pocitac... za domom je velke pole a pred domom vela zelene a cesta. jedine ze by niner zaparkoval auto pred nasim domom a v aute by surfoval :lol: jedine zabezpecenie co mam, je skryte AP... takze wifinu najde len ten, co vie jej meno... alebo vie trochen pouzivat soft na analyzu wifi... pochybujem ze ta babka odvedla vie hackovat :D

    a ten trciaci kabel orangeackej optiky pred barakom ma stve uz rok... volal som do orange uz niekolko krat a vzdy ma odbili, ze optiku nebudem mat, lebo nie som v dosahu. este aj technikovi som jasne vysvetlil, ze mam koniec kabla 5 metrov od domu, ze ci to je problem potiahnut? on ze nie je, ale pokial im system ukazuje, ze ma nemozu pripojit, tak jednoducho technikov tam nemozu poslat... super pristup :?

    Al.Vlado10.03.2008 - 13:39 Trvalý odkaz

    Ne riso natukal do mojej p1 heslo z bezpecnostnych dovodov ;)

    ....he, Riso sa bal, ze budes chodit pod jeho okna aj s tlupou kamosov a budete tahaaaaaaat jak besny cez jeho uzasnuuu rychlost, na ktorej by to ani nepostrehol. :-)

    samo10.03.2008 - 13:41 Trvalý odkaz

    no,ja som nasiel Wi-Fi na dialnici pri TN :D

    nj,oni pocitaju presne,este aj tie pribalane kable davaju tak kratke,aby bolo vsetko pri sebe,pri telke...a ked mas zaujem kupit dlhsi kabel,samozrejme od nich,vyrubu ti cenu na zasmiatie,preto treba pocitat s tym,zesi niekde zohnat za par SK 15m sietoveho naviac,staci stovkovy

    graffoo10.03.2008 - 14:00 Trvalý odkaz

    no to jo. ale kym mi nespravia pripojku k baraku, tak si mozem akurat tak piskat... takto musim ficat na t-comackom dsl... keby bola aspon nejaka odozva, ze ja neviem o par mesiacov sa bude optika v tej nasej oblasti rozsirovat alebo nieco take... ale nic... ticho... stvu ma...

    Richard Hombauer10.03.2008 - 14:51 Trvalý odkaz

    pochybujem ze ta babka odvedla vie hackovat :D

    podla mna ta babka strikovat aj hackovat vie. :lol: ach to orezavanie diakritiky... :D :D :D

    graffoo10.03.2008 - 15:20 Trvalý odkaz

    :lol: strikovat vie, ale hackovat ani hackovat nevie :lol:

    ZraLOCK10.03.2008 - 15:59 Trvalý odkaz

    riso odpovies mi na otazku, ze co bolo s tym routerom? pokazil sa, alebo iba padli nastavenia? mozes v nom menit nastavenia, alebo je zamknuty? ked sa pokazil ako rychlo ho prisli urobit? existuje nejaka hotline non stop, kde hlasis poruchu? ako rychlo od nahlasenia pridu majstri?

    Richard Hombauer17.03.2008 - 20:30 Trvalý odkaz

    mam to uz par tyzdnov a poruchy ziadne, len dobre skusenosti

    niekedy wifi strajkuje, treba restart pripojenia alebo routera. ale nic vazne a bezne aj pri DSL. ja som neustale pripojeny cez kabel, priatelka u mna je pripojena cez druhy kabel a wifi pouzivam len na testy notebookov a telefonov.

    co sa zmenilo, odkedy som HSDPA vymenil za optiku?

    - internetove radia pocuvam PODSTATNE castejsie
    - streamujem filmy, streamujem hudbu
    - zalubil som sa do deezer.com
    - telku som odvtedy nezapol (ved nemam ani aku :lol: ), vsetko sledujem z TV archivov televizii. aj spravy.
    - nahadzovanie videi, fotiek a inych pracovnych suborov je niekolkonasobne rychlejsie, takto som si predstavoval pracu s netom.
    - ked som na cestach, spokojne pouzivam HSDPA alebo Rychly internet, lebo viem, ze ked pridem domov, tak zlozite veci v pohode okamzite nahodim na server.
    - konecne viem, ktore servery nestihaju a ktore su dobre. :)
    - netmetre, speedtesty a ine mi ukazuju rychlost 20 Mbps / 4 Mbps. Mam mat 70 / 4, ale nikdy som to neskumal, lebo vacsina serverov na download a upload suborov ani take rychlosti nepodporuju.

    ZraLOCK17.03.2008 - 21:25 Trvalý odkaz

    dakujem za vycerpavajucu odpoved.

    Richard Hombauer20.03.2008 - 15:45 Trvalý odkaz

    Prave mi dosla SMS:

    "Vazeny zakaznik, v najblizsich dnoch Vas budeme kontaktovat za ucelom predstavenia novej vyhodnejsej ponuky sluzieb Oraneg Doma. S pozdravom Orange."

    Som zvedavy. :)

    ZraLOCK20.03.2008 - 16:03 Trvalý odkaz

    ano terajsia akcia plati do 31.03. takze aj ja cakam na novinky

    stanleyjr27.03.2008 - 20:51 Trvalý odkaz

    som fibernet pozitivny :)

    klasik mi bohate staci, lebo tu 70tku aj tak clovek nevyuzije, ledva 30tku.
    vsetko fici, aj wifina...aj P2P :)

    proste parada

    Marek28.03.2008 - 07:55 Trvalý odkaz

    Ja som zase Magio pozitiv (u nas fibernet bude az budu moje vnucence fuzate)

    dufus29.03.2008 - 19:28 Trvalý odkaz

    Riso mozem sa opytat priblizne aky dlhy kabel Ti tahali od rozvodnej skrine na chodbe domu az po tu uvodnu krabicku? Buduci tyzden mi to maju prist zapojit, aby som mal aspon predstavu kam co dat.
    Dakujem