Nokia Lumia 925 - prečo nie(?)

  • Brano 14.09.2013 - 14:28

    Dakujem za recenziu... Uz to nevyznieva na mna tak kriticky ako niektore recenzie na Nokie a WP vseobecne na tomto portali ;) Kazdopadne, viac veci mi v recenzii chyba. Autor sa skor zameral na to co mu vo WP chyba po aplikacnej casti. Nenasiel som napriklad hodnotenie displeja, jeho vididelnost na slnku, jemnost.. na inych portaloch sa objavili aj problemy s licovanim zadneho krytu. Reproduktor, hlasitost, citlivost gps, ovladanie v rukaviciach atd... Proste vsetky tie veci ktore k recenzii patria. Toto mi skor pripomina nejaky prvy dotyk a prve dojmy z toho co mi vo WP chyba a to co je vo WP spravene dobre.

  • Roman7114.09.2013 - 16:05 Trvalý odkaz

    Ja by som to napísal takto, ak nie je niekto postihnutý /prepáčte/ neustálym pozeraním do mobilu a nervóznym klikaním a chce mať všetko elegantne a prehľadne v mobila tak nech prejde v pohode na WP8

    petris14.09.2013 - 17:51 Trvalý odkaz

    typicke nareky androidakov :D ospravedlnte moju prostorekost no par postrehov k tomuto co pan popisal pridam aj ja:

    chybajuce priecinky? klikat do zbesnenia na priecinky a potom este na aplikaciu? naco? male ikony na uvodnej obrazovke usporiadane logicky podla skupin a je to. ale to by pan autor musel naburat svoje zauzivane stereotypne postupy. pan autor totiz hlada android vo windows fone.

    chaos na uvodnej obrazovke? to pan pouziva 100 a viac aplikacii?

    ako viem si predstavit cokolvek ale pozerat film s titulkami na mobile s uhloprieckou 4,5 palca je - no budem slusny - tryznenie tela aj ducha.

    autorovi tohoto pocitovo ladeneho clanku nevyhovuje internet explorer? uc browser nic? nokia xpress nic? hlada pan zas dalsi androidovy browser?

    explorer meni zobrazenie stranok? nastavenie preferovaneho zobrazenia na desktop verziu bolo? alebo je tam mobilne zobrazenie ako preferovana?
    http://www.windowsphone.com/sk-SK/how-to/wp8/web/change-privacy-and-oth…

    kalendar? pozna pan napriklad simple calendar? ten je free.

    http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/simple-calendar/977e5d54-01…

    kto to stihol ma free aj chronos calendar

    http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/chronos-calendar/18aae83d-c…

    a dalsi: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/super-calendar/99ae6e1f-e7e…

    kto chce dalsi android ten nech nejde do ios ani do windowsphonu. jednoznacne.

    tomas114.09.2013 - 21:27 Trvalý odkaz

    povedal by som ze je to taka dost neobjektivna recenzia a hodnotenie, pretoze na androide sa da tiez vela veci skritizovať, napriklad pan autor tu porovnava vyrobcove aplikacie na windowse s doinstalovanymi aplikaciami na androide, na windows sa daju tiez staihnut app.

    Richard Hombauer14.09.2013 - 23:35 Trvalý odkaz

    petris, internet explorer zmeni dizajn Fony.sk aj pri nastaveni ako desktop. a tie kalendare su zbytocne, hovoril som totiz o mesacnom nahlade aj s udalostami pre KAZDY den (nielen ten oznaceny). pozri si Jorte v play.google.com a pochopis. Nehladam vo WP Android, len poukazujem na nedostatky WP. Ak ich prekonate (co sa tebe ocividne podarilo), kludne investujte do Lumie. Ale to som predsa pisal aj v clanku.

    petris14.09.2013 - 23:49 Trvalý odkaz

    richard hombauer pozrel si si kalendare o ktorych som pisal ja? pozrel si si v nahladoch mesacny prehlad?

    jorte to myslis tento desny paskvil pre barbiny?
    http://goo.gl/tMXn4 to ma byt akoze co? to by si sa za to nehanbil ? co mam na tom pochopit? precackane prostredie ? asi mas zvlastny vkus. to som pochopil. aj o tom to je. mozno interaktivita ktora v tom kalendari je je jeho najvacsim prinosom. ale to prostredie je odpudive.

    ak nehladas vo wp android preco tam chces tento dropbox http://www.windowsphone.com/sk-sk/store/app/filebox/90b6f266-c0e1-4c40-… a nie skydrive?

    porovnal som zobrazenie na desktope a zobrazenie v internet exploreri vo wp pri nastavenia na destopove zobrazenie. ziadna zmena okrem znaciek telefonov ktore ten mobilny ie zobrazi vacsie ako v skutocnosti su co ja osobne povazujem prave za vyhodu. inak tam nie je ZIADNA ZMENA.

    trvam na tom ze hladas android vo wp. nuz a to je najvacsi problem aj tohoto clanku.

    do wp moze ist kazdy kto nehlada napriklad ruzove precackane kalendare v androide a nakoniec aj ten co ich tam hladal a uz sa ich prejedol. nemusi nic prekonavat. wp je uplne v pohode.

    Marián Petrík15.09.2013 - 11:21 Trvalý odkaz

    toto je všetko možné, len nie recenzia. nič o displeji, nič o zvuku,nič o plynulosti prostredia, nič o foťáku. a tak by sa dalo pokračovať do nekonečna. jediné, čo tu je, sú náreky android maniaka. o objektivite ani náznaku. voľakedy som fony čítal často. aj som diskutoval. chcelo by to zrejme zmenu redaktorov. na šťastie sú tu kvalitné české weby, kde mobil rozoberú detailne, vrátane aj polhodinových videopohľadov. názov článku je priamo ladený tak, aby si človek nokiu nekúpil.

    Richard Hombauer15.09.2013 - 12:01 Trvalý odkaz

    hovorim, ze to web upravi. ako spravca viacerych webov si skratka obcas potrebujem overit nejake veci, co na IE nepripada do uvahy. uz to pochop. dalej: moznosti skydrive su ovela mensie nez dropboxu. no a k dizajnu Jorte (o ktorom som nehovoril, ide mi o funkcnost): farby aj tvary tabulky si mozes zmenit. takze stale vidim, ze moja kritika je opodstatnena a tvoja velmi nie.
    fry, uprimne, clanok si absolutne nepochopil. je v nom uvedene vsetko zle, co som si vsimol. tak je zamerne ladeny. vsetko ostate zvlada 925 vyborne. to vsetko bude vo videu Na jeden zaber. Treba si len pockat. Problem je, ze 925 vychvalujem, ako sa len da. No necakaj odomna chvalospevy na produkt s pasivnou ledkou, zbytocnym setricom a otrasnym kalendarom. To si mam pred tymito nedostatkami zavriet oci? A videl si vobec predaje WP fonov? Ak si niekto kupi 925, bude to pravdepodobne androidak. A prave pre take pripady je tento clanok urceny.

    petris15.09.2013 - 12:24 Trvalý odkaz

    richard ja tvrdim ze to ziadnym sposobom podstatne nezmenilo zobrazenie tvojho webu fony.sk. ak ty tvrdis opak tak klames. ci uz ucelovo alebo len tak z roztopasnosti mi je jedno.

    co tu prosim ta pises ci niekto videl predaje wp? bohuzial tie predaje wp su ciastocne sposobene aj "novinarmi" ako mam moznosti vidiet napriec tymi uzasnymi odbornymi slovenskymi redakciami. vsade ste boli a vsetko ste videli. a potom napisete ako hd voice potlaca hluk v pozadi. WTF? pekne trapne pr si im urobil. dufam ze zaplatili dobre. ved aj v tom "teste" hned na uvod hovoris ze vas orange poziadal o test. nedal vam k nemu metodicky pokyn? to co vas drzi za gule a hovor si co chces su peniaze inzerentov. takto funguju vsetky "nezavisle media" na slovensku. a ani redakcia fony nebude podla mna vynimkou. z lasky k mobilom predsa nezijete.

    kalendar a nie jediny vo wp nie je otrasny. otrasny je prave ten hnusny androidacky ktory tu ospevujes. nedokazes priznat ani len tak zakladnu vec ze hladas android vo wp. bojis sa vlastneho tiena? ci uz teraz len musis drzat liniu? bohuzial sa v nicom nelisis od tych deti ktore sa chodia do diskusii hadat do krvi o tom ze android je to naj co tu kedy bolo. klapky na ociach ale praci vasej redakcii skodia.

    Brano15.09.2013 - 12:29 Trvalý odkaz

    Musim povedat ze fry ma pravdu. Spominal som to aj v prvom prispevku, toto nie je recenzia ako by clovek cakal. Ano, na nedostatky treba poukazovat, nic proti tomu nemam, ak ma WP nejake nedostatky(a ano, ma ich), treba na ne objektivne poukazat. Vela veci tu ale chyba.. Staci sa fakt pozriet ako su robene recenzie na ceskych weboch a ked ich clovek porovna s touto tu, tak si myslim ze mu pride ze niekde sa stala chyba. A to ze Lumiu 925 si kupi len androidak - s tym veru nesuhlasim. Ja androidak nie som, a ak by som zvazoval novy mobil tak toto je jeden z hlavnych favoritov.

    Richard Hombauer15.09.2013 - 14:55 Trvalý odkaz

    Kde ste prisli na to, ze toto ma byt klasicka recenzia? Kazdy, kto si precital podnadpis, musel vediet, aky clanok otvara. Ale vy ste ocividne urazeni tym, ze niekto sa rozhodol vymenovat nevyhody Lumie 925, pricom ide takmer zasadne o nevyhody WP8. Nemam problem poukazat na nedostatky ziadneho ineho fony, co aj s redaktormi robime. Opakujem, Lumia 925 sa mi velmi paci, ziadny iny WP som tak dlho dobrovolne nepouzival. Ale uz mi tu prestante tvrdit, ze IE nepozmenuje dizajn webu, lebo pozmenuje. A to JE nevyhoda, ak si nieco take neprajem. V clanku je 40 fotiek zasadne pozitivnych vlastnosti. A je tam aj dokaz, ako WP8 meni font pisma na nasom webe. Snad sa o tom nebudeme natahovat. Ak vam dana vlastnost neprekaza, mate o nevyhodu menej. To aj celu dobu opisujem. Kolko mobilov ma iba 10 nevyhod? Preco vas to stale tak uraza?

    petris15.09.2013 - 15:37 Trvalý odkaz

    mna to vobec neuraza. ide o nepodstatne hluposti ak uz to tak musim napisat. nic podstatne sa pri prezerani cez ie vo wp na tvojej stranke nezmenilo.

    okrem zvacsenia pisma casti s vymenovanymi znackami telefonov

    Apple · BlackBerry · HTC · Huawei · LG · Motorola · Nokia · Prestigio · Samsung · Sony · Iné

    ktore by si inak v tom zobrazeni na vysku nevylustil podobne ako text v mesacnom prehlade ktorehokolvek kalendara pri tabulkovom zobrazeni. ja to povazujem v tomto pripade na rozdiel od teba za vyhodu ie.

    richard naozaj som si dlhu dobu myslel ze tato vasa cinnost sa da robit dobre a ze fony ju aj dobre robia ale nehnevaj sa potom co si predviedol v tom akoze teste a co ty tu prezentujes na adresu wp je podla mna cisty amaterizmus.

    ak si nieco take ako wp neprajes tak si zostan pri tom svojom androide. ale nesnaz sa nasilu zo seba robit nezavisleho recenzenta mobilnych operacnych systemov a mobilnych telefonov. nejde ti to.

    wp ma k dokonalosti daleko. ale to v podstate kazdy operacny system. 100 ludi = 100 chuti. ale uvadzat medzi nedostatkami napriklad skryvajucu sa hornu listu v ktorej pre pana krala nemas ani percentulany stav kapacity baterky je fakt zavazny dovod preco si ludia "nemaju kupit wp". mne staci aj graficke vyjadrenie "plnosti".

    richard pokusim sa ti usetrit more casu: wp nerovna sa android. nehladaj android vo wp ani ios ani inde. android najdes len v androide. a tak je to spravne.

    salatin15.09.2013 - 15:58 Trvalý odkaz

    Chlapci,nerád sa miešam do vašej diskusie s mojim off topicom ale snáď mi poradíte. Uvažujem nad prechodom na wp 8, konkrétne buď lumia 920 alebo 925. Keďže pre mňa to je úplne nový a neznámy systém (mám belle na n8), rád by som sa s ním bližšie zoznámil. Neviete či na Slovensku niekto nepožičiava na pár dní tel. s takýmto operačným systémom? Nechcem sa vrhnúť do niečoho čo nepoznám. Prípadne nejaká beta verzia systému na nete. Ďakujem za každú radu.

    Brano15.09.2013 - 16:10 Trvalý odkaz

    salatin: ak chces WP je dobre si ho ist niekde "osahat" nazivo, idelane spytat sa znamych, priatelov, ktori ho uz maju. ak ho nikto nema, chod do nejakej predajne(orange, electroworld, nokia atd..) kde ich maju vystavene a pohraj sa s nim. Osobne som prave za 925 :)

    Richard Hombauer15.09.2013 - 16:49 Trvalý odkaz

    medzi 920 a 925 je tak velky cenovy rozdiel, ze je tazke odporucit 925, hoci je to pocitovo ovela prijemnejsi mobil. dat 290 alebo 400 eur za v podstate velmi podobne telefony je na zvazenie. ak neriesis peniaze, ber 925. prechodu na WP sa nemusis obavat, oproti symbianu je to ovela prijemnejsi OS.

    salatin15.09.2013 - 20:29 Trvalý odkaz

    Lumia 920 je už dokonca za 250-260 eur a to je iná cena. Uvažoval som ešte nad 1020 ale pochybujem,že tá cenovo tak spadne. Tiež sa mi viac páči 925 ale tam ma odrádza "iba" 16 GB pamäť na rozdiel od 32 GB v 920. Síce veľa fotím a všetko ukladám,ale aj tak...
    Blbé je,že nik zo známych nemá wp :-( Uvažoval som nad návštevou predajne,lenže mne nestačí nejaká hodinka na spoznanie systému.Tel. chcem mať v pohodlí domova,kľudne sa s ním pohrať deň-dva a nie kdesi v predajni.

    Baltazar Konvalinka16.09.2013 - 00:23 Trvalý odkaz

    Mňa ako používateĺa WP "recenzia" nijako nepobúrila. Naopak, ak recezent napíše, že WP by odporučil každému menej náročnému užívateľovi, pričom za náročného považuje toho kto potrebude v telefóne prístup na FTP (o zvyšných výhradách sa dá diskutovať,prípadne ich vyvrátiť), tak ho vlastne odporúča 99,9% užívateľov... Pre WP je táto recenzia od zatvrdnutého Androiďáka veľkou pochvalou.

    Kiko16.09.2013 - 01:00 Trvalý odkaz

    Rozdiel medzi 920 a 925 nie je len cenový.
    925 má objektívne horšie farby a subjektívne aj čitateľnosť na slnku.
    Ďalej mi vadí degradácia pamäte z 32 na 16 GB. Po 2 týždňovom testovaní som zistil, že 925 má o niečo slabšiu výdrž na jedno nabitie.
    Vzhľadom na to, že 920 je širšia, bolo možné do nej vtesnať kvalitnejší reproduktor, ktorého reprodukcia je v porovnaní s 925 vyváženejšia. Na druhej strane, ak máte problém s hmotnosťou, 925 je citeľne ľahšia. Má hliníkovú konštrukciu oproti plastovému telu 920. 920 je pevnejšia a odolnejšia.
    925 má papierovo lepší foťák, reálne je to úplne to isté a to aj pri dobrých svetelných podmienkach, pri ktorých mala spočiatku 920 problémy.
    Z môjho pohľadu je 920 asi najlepšou kúpou súčasnosti. Má krásny, výborne čitateľný displej s príkladnou citlivosťou, vcelku kvalitný zvuk, pre mňa stále prijateľné rozmery, no predovšetkým fenomenálny foťák, ktorý nemá obdoby (1020 som neskúšal). Prešiel som z androidu.

    miv16.09.2013 - 09:45 Trvalý odkaz

    recenzia ako od privrzenca androidu. a od portalu, ktory je skor orientovany na android ako na WP8 som ani nic ine necakal. Nevravim ze 925 je idealna. Ale takto ju dat dole??? A takisto dat dole WP8??? Uz len ten handroid je dokonaly.
    Offtopic... Velmi ma pobavili posledne HTC (200,500,600), ktore vyzeraju ako lowend Lumie... Podobne sa na lowend lumiu podoba iPhone 5C. Takisto ma bavi ten android kalendar spomenuty vyssie v prispevkoch pre barbiny :-)

    MoPed16.09.2013 - 12:07 Trvalý odkaz

    toto je 10 dovodov preco nekupit WP8, nie Lumia 925 .. (ako uz sa tu spomenulo, nie je recenzovany HW ale SW)

    vauvauvau16.09.2013 - 12:31 Trvalý odkaz

    Kiko no neviem 920 som neskusal ale 925 ma nadherny displej a na slnku nepoznam lepsiu citatelnost ako na 925 alebo aj 820, na 925 ma sere iba baterka, je to bieda a co sa tyka wp8 veci ktore ma szvali su po par dnoch prec bo da sa na to s prehladom zvyknut, teraz uz by som nechcel nic ine, ozaj ved 925 ma aj ediciu 32gb a da sa pohoda zohnat aj v sk eshopoch

    Michal16.09.2013 - 15:18 Trvalý odkaz

    Recenzia mi pride velmi tendencne pisana.

    Kiko16.09.2013 - 17:59 Trvalý odkaz

    Vauvauvau,
    ano 925 ma výbornú citatelnost, ale pri 920 sa mi zda ešte lepšia. Pravdepodobne je to sposobene typom displeja, keďže 920 ma lcd ips a 925 ma amoled.

    lacimir16.09.2013 - 18:28 Trvalý odkaz

    Poradim Ti, ak ho zoberies cez eshop napriklad od pomaranca, tak mas moznost ho vratit do 14 alebo 7 dni a bez udania dovodu. Uz neviem presne. Ale urcite to funguje, lebo som to sam tak urobil este volakedy s nokiou C6-00. Treba len vyskusat. Cele to trochu trvalo s vracanim, ake vsetko dobre dopadlo. A tu nokiu som vracal na predajni.

    tibikee7716.09.2013 - 19:40 Trvalý odkaz

    Pridam sa aj ja svojou troskou do diskusie.. Clanky typu co sa mi na mobile nepaci schvalujem, vzdy mi pride vhodne, ak ma niekto upozorni na nedostatky..ALE jedno velke ale by tu bolo - preco nie su podobne clanky aj na ine phony, ine vlajkove lode?? Preco neskritizovat Galaxy S3,4 ci Note? Su bez chyby? Pre tendencnu redakciu mozno..Sam mam Nexus 4, ale tieto neustale utoky ci uz fonov.sk alebo ceskej mobilmanie mi uz lezu na nervy. Co uz, peniaze hybu svetom..

    Marianxxx17.09.2013 - 00:14 Trvalý odkaz

    Musim usudiť že čo sa týka rýchlosti a komfort ovladania tak to má wp8 zmaknute, nevýhodu by som ja osobne bral že nemá podporu hdmi( N8 to mala) a tiež považujem za prakticke ked ma system spravcu suborov, wp8 nemá. Je sice nejaka app ale je platená no nieje to nič extra..Mám Lumiu 620 a nemožem povedať že by som mal nejak výhrady voči wp8, akurat tieto 2 veci mi tam chýbajú. Hmm..keď niekomu vadi IE tak má možnosť nainstalovať UC browser alebo Mozillu.

    Marián Petrík17.09.2013 - 00:42 Trvalý odkaz

    áno, netreba ospevovať, ale treba byť objektívny. ja môžem nadávať na android. z kontaktu mi vypadáva priradená melodia, ekvalizír občas prestane reagivať atď. za mesiac používania androidu už 4 reštarty. a to nemám najlacnejší mobil s jednojadrom.

    kosican17.09.2013 - 00:58 Trvalý odkaz

    klasika saso nesklamal :D toten keby mohol ta nokiu rovno zavre otrasna recenzia a vidno kto ho plati a z koho zije boze jak ja som cakal ze reku ked som v sobotu cital ze cakajte recenziu tak asi nokia mastne platila ale nesklamal nieco otrasne len jebat a jebat do nokie :) akeby mohol ta smg :) aj ... fuj mam rad alebo mal rad tuto stranku roky sledujem co sa tu pise nikdy nikde nepisem ale toto uz mi nedalo naozaj takto zdrbat telefon bo android to nieje a dookola svoje ze co je v androide ... a pritom je to WP des des des a uz to je tak roky ked nechce niekto nech sa nehraje na recenzistu na nokie bo mozno 3310 by ako tak obstala ...

    kosican17.09.2013 - 01:09 Trvalý odkaz

    kedy sa dockame zlej recenzie na samsung asi nikdy tuna :D roky rokuce :) nokia dole dole dole niekto sa strasne musel vyhrat na www.fony.sk z nokie hrozne :} hehe

    Richard Hombauer17.09.2013 - 02:32 Trvalý odkaz

    pani, bez urazky, ale vam uz z toho trochu prepina. viackrat som v texte spomenul, ze 925 je dobry smartfon, ze na nu budem rad spominat, a ze nevidim dovod ju neodporucat dalsim ludom. preco vam popri tom vadia vsetky spomenute fakty? to uz sa toho vasho oblubeneho OS nemoze clovek ani dotknut, ked ho nemieni vychvalovat do nebies? co tu furt vytahujete Samsung? to vas tak hneva, ze za par eur navyse mozete mat vymenitelnu bateriu s ovela lepsou kapacitou, pamatove karty, funkcnu informacnu ledku, full hd displej a hlavne plnohodnotny obchod aj s aplikaciami firiem, organizacii a bank? ani firmam sa totiz neoplati robit aplikacie pre WP. preco asi? lebo vas je malo. a ked tu clovek napise sice provokativny, ale pravdivy a v skutocnosti celkom pozitivny clanok o Lumii 925 a WP8, idete sa z toho niektori zblaznit. a pritom uplne zbytocne. lebo kazdy normalny citatel pochopil, ze sa mi Lumia 925 paci a budem ju s radostou odporucat mnohym nerozhodnym ludom.

    Rusnak-COBRA17.09.2013 - 03:14 Trvalý odkaz

    Riso, nesuhlasim so vsetkou kritikou ktora sa tu na Teba vzniesla od ostatnych komentujucich, ale musis uznat ze v niecom maju aspon trochu pravdu. Hladas veci ktore Ti mozno ani nie tak chybaju - ale veci na ktore si si zvykol a nemienis si odvyknut. Tychto 10 dovodov je naozaj o WP8, nie o mobile ako takom. O telefone samotnom je tu napisane skutocne malo.
    Ja mam ine, a myslim ze padnejsie dovody preco ten telefon nekupit, a su prave HW razu. Realne porovnanie ergonomie, zvuku, pocitu v rukach a vo vrecku, umiestnenia tlacidiel, repro, konektorov atd atd...
    925 som na recenziu nemal, a predprodukcaky v rukach boli kvalitou inde ako realita, takze nemozem svoje dojmy prezentovat na 100%, no pokusim sa potom napisat nieco lepsie.
    P.S.: napisanim ze je nieco "dobre" si vlastne nikomu nic nepovedal. co je dobre?

    aston14717.09.2013 - 10:01 Trvalý odkaz

    Tiez mam pocit, ze tu najviac kopu ti co uz za to vyhodili peniaze a prisli na to, ze Riso ma vo vsetkom pravdu. Mal som to mesiac, a mali by sa vratit sudruhovia z Woken k vyvoju a spravit to este raz a poriadne.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.09.2013 - 10:33 Trvalý odkaz

    Kolega predaval Lumiu 800. Vzala ju ista anonymna slecna. Hned na druhy den volala, ze to nevie ovladat, ze chce naspat peniaze.

    A mozno dobre urobila...

    miv17.09.2013 - 10:34 Trvalý odkaz

    aston147 - a co ako maju spravit poriadne? a co ti tam ako chybalo? a co ti ako nefungovalo? kopu sa zemiaky... ale ta recenzia je fakt zla... nebud zastreny iOS alebo Androidom. Daj naozaj relevantne objektivne a j subjektivne dovody. A neuvadzaj argumenty ako malo aplikacii, zla klavesnica nemoznost flešovať kástROM, nemoznost ladit ladit a este ladit system aby to slahalo ako TGV......

    miv17.09.2013 - 10:36 Trvalý odkaz

    Wayne - 800 ? ako ano aj prve androidy boli na zahodenie. ale tu sa bavime uz o WP8 aj v recenzii to je spomenute... nieco ti uniklo asi... 800 bola naozaj .o.otina... to by som ani ja nekupil zadarmo...

    miv17.09.2013 - 10:40 Trvalý odkaz

    myslim, ze na tomto webe netreba hladat relevantnu recenziu na akekolvek zariadenie s WP8. Skuste si odfiltrovat clanky pre WP8 zariadenia a hladajte apson 1 pozitivum v nich. ano je tam jedno pozituvum vzdy uvedene a to ze su tu este android telefony potazme iphony. kto chce relevantnu informaciu tak hlada na zahranicnych weboch. stale tvrdim ze 925 nie je idealne zariadenie, ale toto je uplne zcestna recenzia...

    aston14717.09.2013 - 10:51 Trvalý odkaz

    App si kupujem, rom nefleshujem, nemam na to cas. Chcem mobil co funguje. Ja mam telefon na pracu nie na sledovanie filmov v elektricke. Teraz mam SGS4 a tiez ho mam plne zuby a vratim sa k BB alebo iOS (ten vie vsetko okrem telefonovania :)). Riso to vystihol (nie v recenzii ale v nazore) celkom presne. Uplne to staci. Kto chce za kazdu cenu nieco ine nech si to kupi, ja som rad ked mam mobil hodeny v kute vecer a nemusim ho brat do ruky a preto musi fungovat vsetko ako ma, aby som si "nezral nervy". Ja ked si kupim sprostost nemam problem priznat ze som si kupil sprostost, ktora MNE nevyhovuje a jednoducho to vymenim.

    miv17.09.2013 - 11:03 Trvalý odkaz

    tiez si aplikacie kupujem a nemam mobil plny nezmyselnych programov a hier co raz odskusam a uz len zaberaju poziciu na 10 tich strankach (androidu). taktiez si nenicim oci na 4-5" obrazovke sledovanim filmov na to mam doma primeranu TV s primeranym 5.1 zvukom :-) ALE pri WP8 sa mi napriklad velmi paci klavesnica proti androidu. ANO ta "nedokonala" klavesnica. Dokonca tak dokonala, ze nie je od kraja po kraj obrazovky, ked si dam telefon do landscape (nalezato), pretoze pri drzani mobilu si bruskami palcov nestlacam postranne klavesy... v zasade blbost ale inak super napad a nehovorim a presnosti klavesnice a ovladania ako takeho ktore je daleko presnejsie ako napriklad na SGS3mini. Takisto je dokonale hladanie v zozname kontaktov. myslim kto neodskusal nevie o com hovorim... a tak, a este inych 10 dovodov by som vedel uviest preco 925 s WP8 ano. tiez pouzivam telefon na telefonovanie, sms, email s niekolkymi kontami, web (nenasiel som stranku, ktora by sa nezobrazila spravne ako sa to tu popisuje v recenzii dokonca aj fony.sk idu tak ako maju ist), dalej na sledovanie bezpecnostnych kamier, skype, a ine aplikacie a ine pouzitia telefonu s WP8. Jedine co by mi mohlo chybat je openVPN klient avsak v konecnom dosledku je to len taky chtic mat ho lebo aj tak autocad subor neotvorim a uz vobec nebudem editovat v telefone takze pripojim sa cez klienta openVPN na ntbku a urobim tak svoju pracu... a podotykam, ze vobec nie som a nikdy nebudem NENAROCNY pouzivatel alebo nenarocny jednoduchy siplementemaria uzivatel elektronickych zariadeni....

    petris17.09.2013 - 11:20 Trvalý odkaz

    richard ja tu nie som pre banku ale banka je tu pre mna. zveril som jej moje peniaze a tak ju je prd do toho aky telefon s akym operacnym systemom budem ja pouzivat. ak chce banka rozhodovat o tom aki klienti budu mat dostupnu aplikaciu tak je tu nieco blbe. a ty to este zda sa schvalujes. no cim dalej tym lepsie.

    androidove deti uz prisli do diskusie aby sa ta zastali. ake mile.

    petris17.09.2013 - 11:24 Trvalý odkaz

    asi by si mal pisat len o tom o com nieco vies z vlastnych skusenosti a nie za kazdu cenu prist do diskusie a pisat uvahy na temu zazitky nejakeho kolegu s wp7 ktory teda lumia 925 rozhodne nema.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.09.2013 - 12:20 Trvalý odkaz

    petris, miv, ukludnite sa, nevidim ziadny zmysel v boji za prava telefonov, kazdy si vybera co chce.

    mozno sa neviete na situaciu pozriet s nadhladom ani jeden z vas, a radsej budete flejmovat diskusiu, ako chapat clanok. Iste, aj tak sa da travit cas, ovela lepsie by ste urobili, kebyze pouzijete empatiu a clanok POCHOPITE.

    Ja som autorovi porozumel, rypol som do diskusie, pretoze mi je smiesne ze WP ma tuhsich fanbois ako iOS, nehovoriac o Handroide.

    Ja som po Lumii 925 pokukoval, a tento clanok mi poskytol pohlad z ineho uhla nez je klasicka sterila recenzia, co chvalim.

    ale co tam po nazoroch..
    DO BOJAA!!!!

    miv17.09.2013 - 12:44 Trvalý odkaz

    nemam byt preco nekludny som kludny a spokojny :-D a smiesne mi je skor ako sa snazis ludi pouzivajucich WP8 prirovnat k nejakym fanatickym-WP8-fanusikom daneho OS.
    mimo ineho v konecnom dosledku vieme ako vsetko funguje, kto plati ten je v prvej linii - kuknut sa staci do predajni operatorov, kde sa ponukaju zakaznikom samsungy a nic ine na svete lepsie nie je, povie predajca....
    presne tak to funguje v mediach ci uz printovych alebo elektronickych a i..
    vzdy bude nieco pretlacane, vyzdvyhovane a cokolvek ine co ma sancu aj ked je dobre, neuspeje, lebo bude pociernovane, odsudzovane, zatracovane .....
    sledujem tento web viac ako 7 rokov... ale nepresvedcis ma, ze niekto nieco tu nepretlaca... proste to je vsade tak.
    a potom... pokukoval si po 925. hmmm, mnoho ludi len pokukuje... a ked dostanu takuto recenziu tak ich to odradi. pritom to vobec nemusi byt realne tak ako sa v recenzii pise. verim jednej veci, ze keby recenziu pisal clovek, ktory je podla teba tzv. WP8-Fanusik tak napise 10 dovodov, pre ktore si ten telefon mas kupit. Potom by si si ho kupil??? Ked tato recenzia ti dala pohlad preco si ho nekupit...

    Richard Hombauer17.09.2013 - 13:20 Trvalý odkaz

    na reci o tom, ako mame zaplatene clanky a ako som ja podplacany Samsungom som citlivy. mam svoju hrdost, nikdy som sa nenechal ovplyvnit ziadnou firmou, aby som upravil clanok a na Slovensku to nikto ani nerobi. sloboda prejavu je pre mna prvorada a keby som mal opravit co len jednu vetu, s ktorou nesuhlasim, koncim s zurnalistikou. verte mi. tento clanok je iny, nez recenzie na ostatnych weboch. ma byt iny, ma vzbudit zaujem (aj o WP8), ma provokovat, ale v konecnom dosledku je to prakticky chvala 925. len to niektori nepochopili. ci je to moja chyba, je tazke posudit, lebo citanost aj pocet lajkov pod clankom hovori nieco ine nez diskusia. :)
    a drzim sa zasady, ze ked v clanku chyba nejaka chvala, je to vzdy lepsie, nez ked tam chyba co len jedna vec, ktoru som si pocas testovania vsimol a povazujem ju za nedostatok. recenzie ma hlavne vymenovat nedostatky a citatel uz zvazi, ci su dane veci pre neho vhodne alebo nie. vyhody vam totiz spomenie reklama, web vyrobcu aj predajca v predajni. my sme tu hlavne na to, aby sme kritizovali. a ked to robime, vzdy to niekomu vadi. pod S4 som napisal, ze je to nuda, pod S4 mini, ze sa stale viac oplati rok stary SGS3. v kazdom clanku sme kriticki, a teraz sa docitam, ze nas plati Samsung. no slak aby ma trafil... :)

    vauvauvau17.09.2013 - 13:34 Trvalý odkaz

    vsetko je to o case a praveze roby dobre ze porovnava andr s wp, o case preto lebo ked som mal 925 prvy den chcel som ju roztieskat tak ma sral ten wp, vsetko je zvyk a jednoducho sa treba skamaratit s tym, teraz ho ovladam aj poslepo, vzite sa do stev koze, ak by som pouzival andr roky tak by som bol s nim tak zrasteny ze jasnacka ze by som ho porovnaval problem je v tom ze ak by mal 925 napr mesiac a stale ho pouzival urcite by padol na wp ina nazor

    Nightmare17.09.2013 - 13:53 Trvalý odkaz

    ja by som si to nevsimal Richard

    vauvauvau17.09.2013 - 14:12 Trvalý odkaz

    tak a s pravdou von-naj foti moj olympus, naj moje fony su samsung jet a nokia n70 a vsetky novucke lopaty co treba nabijat kazdy den nech idu do certa, wp8 daval dohromady parta fetakov lebo vynechali take veci ktore boli v mobiloch uplnou samozrejmostou este za ciernobielych displejov

    Richard Hombauer17.09.2013 - 15:31 Trvalý odkaz

    vauvauvau, prosim, vymaz si zo svojich prispevkov vulgarizmy, inak ti budeme musiet zmazat vsetko. porusujes totiz pravidla, s ktorymi si pri registracii suhlasil. dakujem za pochopenie.

    Martin18.09.2013 - 00:56 Trvalý odkaz

    Neviem prečo všetci útočia na autora článku. Len poukázal na nedostatky, ktoré mobil, teda lepšie povedané WP 8 má. Možno ak by som túto recenziu čítal skôr, moju 920 by som nekúpil. Aj keď som si ju už oblúbil. Je tam ale stále niekolko vecí, ktoré nemôžem úplne prekúsnuť. IE je slabý, UC Browser je síce lepší ale stále to nie je ono. Kritizovaný kalendár alebo napr. klávesnica mne naopak vyhovujú a som s nimi spokojný. Ďalšie veci čo mi vadia sú nastavenie hlasitosti pre médiá a zvonenia. Áno, v update GDR 3 to už bude napravené, ale ja na svojom telefóne ešte nemám ani GDR 2 a aj tak nedokážem pochopiť, ako to mohli takto ... . Ďalej hudobný prehrávač. Naištalovaný a ani žiadny iný čo sa dá stiahnuť nedosahujú kvalít obyčajného prehrávača čo som mal na Androide. Tak isto prehrávač videí. Bohužial nie vždy som doma aby som si mohol pozrieť film doma a občas by som si nejaký rád pozrel na mobile. Jak ma ale nasralo, keď som si ten čo som si prekopíroval do mobilu nemohol nijak prehrať. Na androide som skúsil iný prehrávač a podarilo sa. Občas si sťahujem mp3 z netu. A stiahnuť si zpakované súbory z netu a potom si ich rozbaliť na WP 8 je velmi komplikované. Už keď sa mi to podarilo, tak som zistil že ich prehrávač aj tak nenašiel. Ďalej nedostupnosť mnohých aplikácií, či už internet banking alebo music jet od Orange. Aplikácia síce existuje ale vôbec nefunguje. Niekto by mohol namietať že to je chyba vývojárov aplikácií. Áno, ale to ma nezaujíma. Bol som zvyknutý na určitý komfort a ten teraz nemám. A ešte jedna vec ktorá ma ... . Neviem či to ide niekde zmeniť, ja som to nenašiel. Pri sťahovaní aplikácií z obchodu už pri aplikáciách ktoré majú napr. len 20 MB to vyžaduje pripojenie na Wi-Fi. Ale čo keď som väčšinou tam kde žiadne nie je. Preto mám predca predplatený internet v mobile. Ale aby ste ma nechápali zle. Telefón sám o sebe je výborný. Spracovanie, display, fotoaparát ktorý ma potešil hlavne pri nočných záberoch, dokonca ani velkosť mi vôbec neprekáža. Ďalej mi vyhovujú aj aplikácie od Nokie, hlavne navigácia. A aj WP 8 sa mi páči, hlavne jeho rýchlosť a stabilita čo sa nedalo o mojom Androide povedať. Práve pre to som prešiel na WP. Pred tým som mal Samsung Galaxy S 2. Dobrý telefón, ale tá spomalenosť systému a padanie ma už začali štvať. A o telefón som sa pritom staral. Nebyť tých nedostatkov čo som vypísal tak nič neriešim a len chválim. Ale bohužial niektoré z nich sú pre mňa tak závažné, že ak budem mať možnosť tak prejdem aj keď nerád naspäť k androidu.

    Lacroix_MT18.09.2013 - 14:04 Trvalý odkaz

    Autor článku sa musí obhajovať kvôli 1 recenzií, za ten čas čo tu písal mohol mať napísané už ďalšie :)

    lesi18.09.2013 - 14:13 Trvalý odkaz

    a aká by to bola recenzia bez kritiky, to čo sme v socializme? čo ked sa dozvieš, že to má GPS a v kritike neodznie, že len na Slovensku, alebo len v online režime. Ja som práveže zvedavý na kritiku a na jej základe sa rozhodujem či mi tie nedostatky vadia, alebo nie. Len tak dalej.