Nokia Lumia 635

  • lubo 05.04.2014 - 15:19

    uz aj tu zrusili LED blesk, zas ide nokia dolu vodou, to co napravili s wp 8.1, toto pokazili
    A neviem na co nadavuj strednu triedu take hebedo velke, keby mala do 120mm a LED, vezmem manzelke, takto zas nic a cakat

  • Ray Ben06.04.2014 - 01:33 Trvalý odkaz

    Ak chceš fón s led bleskom a do 120mm tak sa poobzeraj inde a daj Nokii pokoj. Za tú cenu je ten fón fajn a ty si môžeš manželke kúpiť nejakého mrznúceho androida s podpriemernýn foťákom a led bleskom od Sony alebo od podobných úžasných výrobcov. Načo ten telefón hodnotuješ keď nespĺňa tvoje požiadavky, nájdi si niečo iné.

    Marián Petrík06.04.2014 - 11:53 Trvalý odkaz

    áno, ten fón je fain, ale tá chýbajúca ledka je neodpustitelnou chybou. treba zobrať do úvahy, že momentálne nokia robí mobily s bleskom len v drahých kategóriách. táto nová rada 630, 635 bude pre tú chýbajúcu ledku veľmi trpieť, čo sa predajov týka.

    DoubleG06.04.2014 - 13:31 Trvalý odkaz

    Pokial to bude nastupca 520 v podobnej cenovej hladine, tak by som to nevidel ako problem. 520 ma ako zakladny wp telefon velmi pekne predaje aj bez toho blesku. Skor mi chyba znovu nejka stredna trieda od Nokie, do cca 250€. Nieco ako bola 820 pred dvoma rokmi.

    ondrakomous06.04.2014 - 13:44 Trvalý odkaz

    si blazen, nastupce 520, bude nokia x, xl, nokie s windows sou pase, ted frci nokie s androidem.

    DoubleG06.04.2014 - 15:08 Trvalý odkaz

    Ty si otvor oci. X rada od Nokie tak moze nahradiť akurat Asha dotykové modely. Pozri sa na Nokiu 503 a pochopis ;)Nokia dobre spravila, ze pouzila aosp a nahradila nim nepodarenu a uzatvorenu ashu. WP bude naďalej os číslo jedna pre Nokiu.

    ondrakomous06.04.2014 - 16:05 Trvalý odkaz

    to si myslis akorat ty a elop, ze budou winsky os cislo 1 pro nokie, koukni se na gsm arenu, je tam takova kolonka daily intrest u nokie xL je tam brutalne vysoky cislo. sem zvedavej, jak to bude nokia dal resit, az si vsichni koupi nokie s androidem a nokie s winskama se jim budou valet na sklade. za nastupce nokie 520 povazuju nokii xl a ty si rikej, co chces, frajere.

    DoubleG06.04.2014 - 18:01 Trvalý odkaz

    Elopa a ani celé vedenie nezaujíma počet otvorení článku o Nokií XL. Ešte raz ti píšem, otvor očí a začni uvažovať logicky a nie ako zmanipulovaná ovca. Microsoft dokončuje akvizíciu Nokie, takto získali gigant, ktorý pre nich robí hardware a oni tam môžu tlačiť vlastný softvér. Tento rok vidíš posledné mobily od Nokie, ktoré nesú názov Nokia na sebe... budúci rok to už bude len Lumia by Microsoft. A teraz sa ťa opýtam, uvažuj a keď aj odpovedaj logicky... prečo by mala Nokia preniesť svoju smarthphone radu výhrade k androidu?? prečo? kvôli tomu aby vyhoveli pár ľuďom ako si ty? prečo apple neprejde na android a ide si svojou cestou? prečo MS by mal prijať android, ak bojuje proti nemu s vlastným wp? Pozri sa na X rady... tá ani nepachne androidom a keby sa to všade nemedializovalo že to má android, tak si to väčšiná potencionálnych zákazníkov ani nevšimne. Jasne dali najavo že nechcú mať nič spoločné s googlom, len si požičali to čo bolo voľne šíriteľné, upravili si to po svojom a použili do rady telefónov, ktorý budú kupovať nanajvýš Indovia, Čína a podobné rozvojové krajiny. A ušetrili veľa peňazí na tom ako keby mali vyvíjať nový os alebo upravovať starú Ashu.
    Apropo, je mi jedno aký máš ty názor, ideš si svoje už dosť dlhú dobu a meníš názory ako trenírky podľa toho čo ti vyhovuje viac. Škoda písať takéto litánie textu na tebe. bye

    ondrakomous06.04.2014 - 19:09 Trvalý odkaz

    ovce ses ty, lidi chcou android, kolik ma android podil na trhu celosvetove 80 procent, minimalne, to ze podepsali nevypoveditelny smlouvy s microsoftem je chyba manazeru, kteri podepsali smlouvy, windows neni budoucnost, windows je utopie. do lumie xl, x pudou nahrat vsechny apk z googlu, to je pro koncovyho zakaznika nejdulezitejsi,zadny omezeni tam nebudou, to co tvrdis ty o googlu je takova polopravda, nejdriv si o tom neco zjisti. logicky zbozi po kterym je obrovska poptavka se bude vzdycky skvele prodavat. jasne, ze je to urceny pro rozvojovy zeme, pac kdyby do toho osadili lepsi komponenty, tak by byli sami proti sobe. ze starou ashou to nema vubec nic spolecnyho, asha pouziva jednoduchy operacni system s40, sou v tom uplne jiny soucastky, cili to s tim nastupcem nemuzes myslet vazne, tady sou normalni stredne vykonny procaky, ramky, ips panely, velky baterky, nejlepsi operacni system na svete, je to nebe a dudy oproti ashe. to je uplne fuk, na kterou radu navazujes, jde o to, ze lidi na ty lumie s droidem cekali strasne dlouho, nakonec si to vymodlili, sem stastnej za ne, hned si pobezim jednu xl koupit, "na protest" proti dlazdickam.

    DoubleG06.04.2014 - 19:41 Trvalý odkaz

    hahah, tak jediná ovca si tu ty... Lebo ty sa pasieš na 80% košiarisku zelených. A bojíš sa vykročiť z rady, aby ťa iné ovce náhodou neoznačili za čiernu ovcu. Okej možno máme rozdielne vízie o budúcnosti, ale tvrdiť že windows nemá budúcnosť je nezmysel najvyššieho zrna a zavania to iba strachom zo znižovania tvojho 80% košiara...
    to čo vykonal Elop ako vtedajší CEO Nokie neschvaľujem ani ja (položiť ziskový podnik na kolena ako bola Nokia a poslať ho do červených čísiel len kvôli výhodnejšej kúpe), ale po tých troch-štyroch rokoch môžem povedať, že to bol nakoniec dobrý krok prijať nový a svieži windows a vybrať sa individuálnou cestou. Prečo by to mal byť iba ďalší výrobca androidových mobilov a konkurovať tak priamo samsungom a iným šikmáčom? Pozri sa na čísla: wp dosahuje pomaly 5% podiel a stále prudko rastie... ale z toho cez 90% má na tom zásluhu Nokia a čisto len jej práca sa presadiť na trhu. A to je len rada Lumii. Plus veľkým ťahúňom je divízia hlupých telefónov, na ktoré sa poväčšina výrobcov úplne vykašľala a práve takéto telefóny stále vedú na svete pred smartfónmi v predajoch.
    S inštaláciou google aplikácii do AOSP by som si tak veľmi istý nebol na tvojom mieste. Google blokne svoje appky a pustí len do zariadení, ktorých výrobcovia sú zazmluvnený s googlom. A to sa v prípade Nokií nikdy nestane ;)

    ondrakomous06.04.2014 - 19:56 Trvalý odkaz

    s cislama se daji delat kouzla, ale kdyz potom jdes mezi obycejny lidi, treba do obchodu, tak i blbej prodavac ti rekne, "hele, ty windows dneska nikdo nechce", to ze zachranili firmu pred bankrotem je sice pravda, ale na druhou stranu jim museli delat ctyri roky poslicky a budou jim delat poslicky do konce zivota, myslim, ze to je docela kruta dan, on ten bankrot je kolikrat zdravejsi!!! nokia si ted prosadila android, dokazes si predstavit, jak ta firma musi byt uvnitr rozpolcena. to spojeni je od zacatku bizarni, trumfne ho akorat spojeni lenovo-motorola.

    DoubleG06.04.2014 - 20:52 Trvalý odkaz

    Vidíš, tu je rozchod s realitou u teba... vychádzaš zo svojich tušení alebo z toho čo jedna pani povedala. Sám som predavačom mobilov a viem z vlastnej skúsenosti čo ide ako. A sám by si bol prekvapený ako sa veľmi mýliš. Horšia je tá mediálna masírka v prospech androidu, operátori dotujú android telefóny... jasné že majú veľký podiel keď ľudia zoberú lacné mobily do 100€ alebo na paušál mobil za euro a doma, alebo od známych sa až dozvedia že to má nejaký android. Ale ľudia v prípade Nokie si sami prichádzajú po tie mobily už s jasným cieľom a vedomostiami do čoho idú.
    Aby sme sa rozumeli, bankrot nehrozil Nokii. Nokia sa skladala z viacerých divízii. MS kúpil iba mobilnú divíziu. Tú divíziu ktorá bola pre Nokiu ako celok skôr príťažou. (kto koketuje s akciami a kúpil si vtedy nejaké akcie Nokie, tak dokázal na tom obrátiť nejaké to euro v prospech seba, hlavne vtedy ak vyhlásili odpredaj mobilnej divízie ms). Jasné že vlastencom od Nokie sa to nepáčilo, tí sa hrajú dneska na vlastnom piesočku s Jollou. MS zobral mobilnú divíziu, ktorá bude predávať pod značkou Nokia možno ešte tak rok... a potom sa prepadne do zabudnutia pomaly táto značka medzi mobilmi. Pod Nokiou ostane už len divízia Solutions & networks, drive navigácia, patenty...
    pozri škoda polemizovať, jedine čas ukáže ako správne bolo rozhodnutie ísť do wp

    ondrakomous06.04.2014 - 21:45 Trvalý odkaz

    nevychazim z zadnych tuseni, vychazim z vlastnich realnych zkusenosti, spojeni dvou firem dela vzdycky bordel. neni to o zadny medialni masirce, android pouzivam, protoze je realne o tisic procent lepsi jak windows, takze tvrzeni, ze sme ovce je jenom prazdna fraze. staci se podivat na vyvoj toho systemu, kolik novych aplikaci se objevilo za ty ctyri roky, jaks tady uvadel cisla, porovnej si ty dve cisla, kolik mas aplikaci na android a kolik na windows, kdyz ses takovej realista, tak musis videt jasnej nepomer. kolik novych her vychazi na windows, zadny. a klasickej windows_user mi da protiargument dyt my hry vubec nehrajem, ale o tom to prece je, android mi nabizi daleko vic, proto ho pouzivam, takovy bachorky, ze beha pomalu nebo ze se seka, to sou povidacky, ktery platili leda o gingerbredu. kdyz sem treba pouzival ios a pak sem presel na winsky, tak sem byl uplne zdesenej, protoze v tom marketu nebyly zadny poradny hry, tam nebylo nic, ty vogo, jenom nejaky litaci kuratka s mecema, na to jim kaslu. falesny aplikace, napodobeniny originalnich aplikaci od googlu jako youtube, ktery vytvoril uzivatel Honza X, nevim, kdo ty apk schvaluje, ale videls nekdy ios? tam to prochazi prisnym schvalovacim procesem, tady si to kdejakej Jenik zmasti a je to tam. Jedina medialni masaz byla, ze na androidu sou bezpecnostni chyby, ze windows je super bezpecny, ty vogo, jak muze byt ten system bezpecny, kdyz ti aplikace dela tadyhle Jenik ze Lhoty, pak se divis, ze ti do rana sezere baterku. takze ve vysledku si nainstalujes nejakej falesnej youtube, ted si vem, ze ta nokia se teda rozhodla, ze pude do toho androidu a oni rekli zase ne, hosi, market tam nebude, spis mam pocit, ze microsoft haze nokii klacky pod nohy, tak se to bude resit, ze se tam doistaluje zase nejakej falesnej market, kterej google pozdejc zablokuje a bude pruser, takhle se microsoft stavi k problemum, nepotrebujeme originalni store, googlu nedame ani korunu a ty vogo, vyvojarum taky nic nedame a takhle voni jako fungujou X let. jestli to na tebe jako pusobi dobre, tak ses prave ty odtrzenej od reality.

    DoubleG06.04.2014 - 22:34 Trvalý odkaz

    Tak ale pozri sa od kedy tu je android. V tej dobe ms produkoval zariadenia na windows mobile, ktorý bol síce ešte otvorenejšie ako android, ale nestíhal s dobou držať krok. Vývojári sa rýchlo chytili možnosti robiť appky na android, lebo ten sa rozšíril od ťažkých low-end zariadení po high triedu. Dneska je to pochopiteľné, že vzniknú aplikácie na android prv ako na wp, to plynie zo zastúpenia na trhu, to ti nebudem vyvracať. Veď každý vývojár chce zarobiť čím skôr. Ale pozri sa koľko nepotrebného odpadu máš na playi. Pri WP mám 10 aplikácií, ktoré som rovnako používal aj pri androide, takže osobne som nepostrehol problém, že by mi chýbalo to čo na android je.
    Celkovo sa pozri na skupinu ľudí, ktorá používa WP a iOS. Sú to ľudia, ktorí preferujú jednoduché a rýchle zariadenie, kde potrebujú mať pár dôležitých aplikácií k životu a sedí im to, čo im výrobca predostrie. Kde to typicky user androidu inštaluje a upravuje systém k obrazu svojmu.
    A čo sa týka toho, že behá android pomaly, tak tam sú dve strany mince. Zober si taký android strednej triedy do 150-200€, poväčšine tam tyká nejaké dvojadierko a celé to fachčí na 512 ramke. Zaručujem ti, že ak tam zapneš hoc i len fb alebo messenger a o rýchlosti si môžeš nechať len zdať. (námatkovo si vyskúšaj LG opt L5, Samsung Fame, Trend, Sony M, J, E). Áno, android je rýchly. Ale na to potrebuješ aspoň 4jádro a aspoň 1gb ram nech to funguje tak ako má (Linux základ) a na to ti veľa ľudí nedá peniaze, lebo väčšina si nemôže dovoliť mobil od 300€ vyššie.

    ondrakomous06.04.2014 - 22:52 Trvalý odkaz

    windows je podle me dobrej pro cloveka, krerej neni geek. ty mi tady uvadis pomalu predminulou generaci telefonu xperia m,j,E, proc teda neuvedes xperii s,p, kdyzuz. dobrej priklad je xperia L, koupis ji za 220euro cca, zkus si ten telefon koupit, uvidis tu rychlost na dvoujadru, jak to maji v sony paradne optimalizovany. navic do tech telefonu, ktery tady uvadis nahrajes max 4.1, a andorid 4.2 vejs je uplne jina liga. takovy ty lowendy sou taky bezvadny, pokud umis ukoncovat aplikace a nepouzivas multitasking, treba osobne to vubec nepouzivam a aplikaci hned zaviram, pak ti teoreticky staci i tech 512, ze je windows mene narocny na hw. vime vsichni, ale rychlost operacniho systemu je jenom jedno z hodnoticich kriterii, prvotni hodnotici kriterium je dostatek kvalitnich aplikaci, zduraznuji sluvko kvalitnich.

    DoubleG07.04.2014 - 01:47 Trvalý odkaz

    Tak ale modelova rada na rok 2014 od Sony este nie je v predaji. Novinkou strednej triedy bude az E1, ktora hw tiez nie je spicka ladovca. Snapdragon 200 a 512mb ram, ale za cenu okolo 130€ fajn.
    Sony ma mozno najlepsie optimalizovany os, ale oproti nadstavbe ktoru ponuka napriklad LG, Sony posobi ako chudobny pribuzny a na to ako je komplikovana je pekne optimalizovana a nikdy som nemal problem s mrznutim a padmi. Inak L od Sony poznam dost dobre, za tu cenu je to najrozumnejsia android kupa.
    Tak neviem, ale smartphone je tym chytri, ze prave dokaze multitask. Ak som sa potreboval na predchadzajucom androide prekliknut medzi dvoma troma aplikaciami, tak to som si stihol aj caffee zaliat. Problem skor robia tie updaty aplikacii, sa pozri aku narocnost mali aplikacie ako youtube alebo fb pred 2-3 rokmi a aku maju teraz. A tam to pocitis na vykon starsich alebo lacnejsich androidov.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.04.2014 - 08:35 Trvalý odkaz

    "4jádro a aspoň 1gb"
    Hohó tak s tými jadrami si mimo. Vyskúšaj si desire 500 (quad_core, cpu cortex A5, gpu adreno 203, 45 nm čipset) proti Xperia SP(dual_core, cpu krait, gpu adreno 320, 28nm čipset)
    Oba stoja okolo 200€. Tak to dvojjadro SPčko je "rakeťák Buzz" proti "šnečkovi" Des.500.. Detto Moto X, ale ten je cenou mimo.
    Za ďalšie, Xperia M má 1GB RAM kúpiť sa dá v pohode za 129€ a je to svižný fon, alebo Xperia L za 159€. Proste rýchle DVOJ-JADROVÉ androidy.

    janesbond107.04.2014 - 09:34 Trvalý odkaz

    Podstatné je to, ako je vyladený systém ! Ak by bol rovnako kvalitne vyladený na dvoj a štvorjadre, tak rozdiel by bol badatelný určite . Hlavne pri práci s náročnejšími aplikáciami.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease07.04.2014 - 11:02 Trvalý odkaz

    Áno optimalizácia systému je vždy na prvom mieste.
    Ale POČET jadier? EE
    Vplyv na výkon čipsetu má:
    1. Výrobná technológia polovodiča
    2. Architektúra CPU
    3. Použité GPU (grafika)
    4. Takt CPU
    5. Rýchlosť/priepustnosť pamäte
    6. Tuná je asi počet jadier

    Naschvál som tam dal v zátvorkách nejaké základné info o tých čipsetoch - len to dešifrovať, že jo?

    janesbond107.04.2014 - 11:40 Trvalý odkaz

    Vsak to mi je jasne. ale aby sme sa rozumeli napisem to takto.. ak mas dva zariadenia, ktore maju system, cispet a vsetky tebou uvedene veci na rovnakej úrovni , tak počet jadier ten vplyv urcite na výkon bude mať , či chceme , či nie.

    DoubleG07.04.2014 - 11:47 Trvalý odkaz

    Mental, cakal som kto sa na to prvy chyti...jasne ze nie je vsetko o jadrach. To co som ja napisal bolo zhruba zovseobecnene. Ty si uviedol dva konkretne extremy. SP bezi na kraite s gpu adreno 320 co je top dvojadierko, naopak desire 500 funguje na low cost quad core.
    M-ko som zamerne spomenul, aj ked ma podobne creva ako L. Papierove hodnoty su vcelku slusne... Ale skus sa tak prejst hoc aj po menu. Pouzita dotykova plocha na M je uplne mimo. Hrozne preklepy to robi a podobna skusenost na dvoch skusanych kusoch.

    ondrakomous07.04.2014 - 17:55 Trvalý odkaz

    jedna vec je pocet jader a druha vec, jak se microsoft chova k lidem, uvedu prikladm, lidi dva roky, mozna dyl psali do ruznejch diskuzi, ze chcou instagram, trvalo to nejmin dva roky, nez ten instagram udelali, prachy na to meli, ale meli pochybnosti investovat do vlastnich veci, cili cistej amaterismus, vem si, ze nokie dodava luxusni hardware a microsoft se k tomu stavi x let prdeli, hele mate operacni system, vic pro vas nemuzem udelat. neprijde mi fer 1/k tem lidem, kteri tady x let prosili a koupili si windows s velkym ocekavanim novejch videoher 2/k nokii, ktera dodava fantasticky masiny, cili jedina brzda je pro nokii operacni system. uvedu priklad, hod do nokie 925 android a mas nejlepsi telefon na svete, ale microsoft rekl ne, bude to nejlepsi telefon na svete s nejhorsim operacnim systemem na svete, oni na to casem prijdou, ze je fakt lepsi nechat windows vyhnit a valit jen android ve velkym, tak jak to delaji vsichni. dyt oni na tom musi projebavat neskutecny prachy, uvedu priklad, vezmu stejnej mobil a androidem a je o 30-40%drazsi, takze voni z tech prodeju pokryjou maximalne tu ztratu, kterou nadelali v uplynulych letech a zisk je nula. jasne, ze android je pomalejsi, android neni optimalizovanej na konkretni hardware, cili je delanej univerzalne, kdezto treba apple ma soft primo na konkretni hardware, takze si proste reknou hele, hodime tam tyhle procaky a ladi vykon treba rok, ostatni procaky je nezajimaji a pak to slape jak hodinky. co je podstatny, ze android vznikal jako svobodnej software, do kteryho mohl hrabat uplne kazdej, proto se vyvijel tak rychle, kdezto windows tam mastila parta borecku v rezimu top secret a zdrojaky si beztak musel prosit, proto se na ne ti nejlepsi vyvojari vykakli. to stejny udelali tedkonc s windows, totalne zprzeny system, lidi se pomalu bourili kvuli tomu jejich bezvadnymu "metru", kdybys udelal anketu a zeptal se lidi, hele, libi se vam metro, tak ti 95 lidi ze 100 rekne, ze to je neco prisernyho, myslim, ze neprehanim, je to klasicka ukazka politiky tyhle firmy a tuhle politiku razi x let. zaplatis x tisic za operacni system a oni ti po letech suse oznami, hele konci podpora, sorry, nemel sis to kupovat, jak je to na tech xp tedkonc, vem si takovej apple tam by se ti tohle v zivote nestalo, nejnovejsi os nahrajes i do 5let staryho mobilu. proc si myslis, ze ti borci tenkrat zdrhli do jolly, protoze vedeli, ze titanik se potapi. pristi rok se to bude jmenovat TErminator Windows, z nokie jako takove nezbude nic, ani napis na obalu. ty je oslavujes jako nejaky zachrance, pritom jsou to normalni zbabelci, kteri si koupili firmu, aby z ni udelali svoji "poslusnou holku", vis, jak to zpiva ten vas zpevak riso muller, o tech penezich, ne, tak tady to plati dvojnasob.

    janesbond107.04.2014 - 18:44 Trvalý odkaz

    Mne tato politika paradoxne pripomína politiku mac vs pc (windows). Mac= vlastný systém s povesťou ako stabilný pohodlný os. Pc (Windows)= univerzálny os bežiaci na rôznych zariadeniach (počítačoch) od rôznych výrobcov s obrouskou podporou.. Ovladnutie trhu a voľba ľudí (užívateľov) je jasná si myslim.. Voľnosť , podpora, rozmanitosť jednoznačne vedie nad stabilitou a menšou podporou.

    DoubleG07.04.2014 - 18:56 Trvalý odkaz

    Kámo, tomu ani sám neveríš, čo si teraz dal. Prečo by mal microsoft alebo nokia podporovať vývoj aplikácie súkromnej spoločnosti ako je instagram? To ako dlho trvalo ju vytvoriť je čistá neschopnosť vývojárov od instagramu.
    Ak ťa poteším a možno si aj postrehol už sám, v najbližších mesiacoch príde rozsiahli update na 8.1 verziu. Mimo pár doplnených funkcií príde ku zlúčeniu WP, RT a sčasti aj desktop verzií. Čo to prinesie v reálnom živote? Vývojári jedným kliknutím vytvoria aplikáciu alebo hru naprieč celým win 8.1. Týmto sa určite zjednoduchší vývoj kvalitných aplikácií a určite sa bude dať očakávať aj niečo z XBOXových herných titulov určených na xbox one.
    K tým zdrojakom: updatom sa uvolnili aj APIčka. Vývojári pri 8.1 budú môcť viac zasahovať do systému a budú mať viac voľné ruky.

    K tomu ďalšiemu sa ti vyjadrovať ani nemusím, je to čisto z tvojho zasadnutného postoja. Ja neviem či nedokážeš prijať fakt, že tu existuje aj nejaký windows, ktorý je konkurencie schopný a dokonca sa nájdu aj ľudia a je ich čoraz viac, ktorý si ho obľúbili a sedí im viac ako android. Ale vkladať sem svoje apokalyptické vízie konca windowsu len kvôli tomu, že tebe to nesedí... no to je fakt na zamyslenie z tvojej strany.

    ondrakomous07.04.2014 - 19:07 Trvalý odkaz

    DoubleG: uz chapu, proc ses fanda microsoftu, staci si precist jednu vetu. "Prečo by mal microsoft alebo nokia podporovať vývoj aplikácie súkromnej spoločnosti ako je instagram?" proc, protoze to chcou klienti, ty vole. ty porad nechapes, ze mi to nesedi, protoze ten system nic neumi, dyt na to nejsou ani blby clash of clans. uvedu priklad mam tady 10apk na predpoved pocasi, 4druhy meteoradaru, mam tady 20 prehravacu hudby, mam origo youtube player, mam aplikaci walkman, vsechny origo apk od googlu kalendar, kontakty, dalsich dvacet prohlizecu internetu, co mas ty, aha. jeden prehravac na vsechno od Jenu ze Lhoty, krerej se a/seka,b/ma hnusnou ikonku,c/sezere ti do rana baterku. videl si traba nekdy apk walkman od sony na androidu, co to vsechno umi, jak je to krasne prehledny, kristalove cistej zvuk+equalizery, windows neumi ani razeni podle slozek.jedu na dvoujadru 1ghz corex a9+mali 400, 1gb ram, takovej ficak si nevidel.

    cipiksvk07.04.2014 - 19:33 Trvalý odkaz

    Rad by som sa zapojil do diskusie, aj ked uz je to flame war v podstate.
    Ale WP 7.8 uz bol pekne pouzitelny, 8 je tom x-krat lepsie a 8.1 bude uz nieco wau. Preco? Lebo MS ma dobru politiku v tomto, update na vsetky zariadenia od low az po high, kedy toto Google urobi, alebo celkovo vyrobcovia fonov? Apple je kategoria sama o sebe.
    Mam Android aj WP zariadenia a s WP som doteraz nemal ziaden problem, stabilne, rychle. Ved uz 520 je rychlik s nainstalovanymi aplikaciami, ked to narvem do androidu tak uz seka, nestiha. Mam konzistetne menu napriec vsetkymi WP, Co android to inak riesene menu, ikony atd. Uz vstavane aplikacie mi stacia a nemusim riesit voloviny, instalovat aplikacie co mi akurat dokazu zaspamovat fon. MS urobil co uz bolo davno treba, v jednoduchosti je krasa.

    ondrakomous07.04.2014 - 19:40 Trvalý odkaz

    erik.aragorn: v jednoduchosti je krasa, nez si nahrajes prvni aplikaci, ktera ma misto ikonky obriho supermaria!!!!takze jednoduchost a krasa dlazdicek jde k sipku, protoze kazdou dalsi nainstalovanou apk si vzhled systemu dobrovolne pretvoris na "nekonzistentni monstrum". at zije grafika z atari, takze mas dvacet dokonalych nalestenych dlazdicek(50svetelnych efektu na 1mm2 ve fotoshopu) a do toho ikonky z atary s grafikou vod Jenu ze Lhoty, cistej amaterismus, du zvracet.

    DoubleG07.04.2014 - 19:48 Trvalý odkaz

    erik.aragorn: ale o tomto to je... bohužiaľ ignorantovi nevysvetlíš, ten si bude stále sedieť na svojich vajciach
    ondrakomous: a o čom to je? myslíš že google vôbec čo i len pohol prstom pri vývoji instagramu? Mal to šťastie, že sa vyvíjal v dobe, kedy vznikali aj mobilné instagrami, tak to išlo ruku v ruke... tak prečo by mal MS dávať cudzej spoločnosti ruku, ak z toho nebudú nič mať. Veď to je ekonomika, dneska sa nič nerobí len tak zadarmo.

    Ja neviem na jaku mater sa furt pcháš k článkom kde hoc len v jednom slove je spomenutý windows. Každý na týchto stránkach vie že máš averziu k tomu, tak načo stále omieľaš v každej téme to isté? Choď si potom hrabať na svoj piesoček. Teda na ktorom piesočku si teraz vôbec? Naposledy to bol Samsung keď sa nemýlim, teraz je to Sony?

    ondrakomous07.04.2014 - 20:00 Trvalý odkaz

    DoubleG: hele, povime si za pul roku, kolik se prodalo lumii s androidem a kolik s windows. ten argument s ekonomikou neprijimam, protoze vyrobce hardwaru, nokia, cili firma, kde microsoft mel vetsinovy podil potrebovala dobry aplikace uz davno, prave ze je neekonomicky ty apk neudelat a prodavat to se ztratou, stylem "dyt vono se nejak proda". stejne tak je neekonomicky ten software montovat do spickovejch zarizeni, kdyby byli trosku soudni, tak tam nahodi android a maji hned dvojnasobny-trojnasobny zisky. akorat microsoft neni soudnej, stejne jako nejses soudnej ty, cili nedokazes priznat porazku, radsi se budes hadat do morku kosti, i kdyz sam dobre vis, ze ten system nema sanci uspet, musel by se stat zazrak a zazraky se v byznyse nedeji, to je tvrdej boj. tohle si muze dovolit fakt jenom gigant, pac kazda normalni firma by davno prisla na buben, pac software a hardware jsou dve spojeny nadoby, kdyz je jedna prazdna, je to k nicemu, ze ta druha je plna. windows si urcite svoje uzivatele najde, ale realne bude w. bojovat mozna tak s applem, BB, jollou, ale goole(android) je valec! davno jim ujel vlak.

    DoubleG07.04.2014 - 20:29 Trvalý odkaz

    Chlape, ty nedokážeš nemať posledné slovo... budíš vyhral si. Ako sa hovorí múdrejší ustúpi a ďalej ukončujem flame war. Môžme sa tu stretnúť za pol roka ako si spomenul, možno ešte lepšie na konci roka a môžme bilancovať úspech/neúspech platformy WP pre rok 2014. Dovtedy dovi a dopo

    ondrakomous07.04.2014 - 21:51 Trvalý odkaz

    chlape, ten windows me nejak miji, tesim se na nokii xl, tu si koupim, hned jak bude k dostani, uz aby to bylo, mozna skoda, ze do ty nokie x nedali 5mpx kameru. ty veci, ktery sme tady psali jdou mimo me, kazdymu vyhovuje neco jinyho.

    lubo10.04.2014 - 16:51 Trvalý odkaz

    neviem, ale telefon je na volanie, nie?
    uz nokia 6610 mala celkom fajn spraveny manazer volani-prevolane min a sms, android nema nic, musis stiahnut apku, chces normalny kalendar tak dalsiu apku, a dalsiu a dalsiu a nakoniec zistis ze nemas volnu ram ani rom. Mne kludne staci 1jadro, ale 512mb na android je ubohe. A brat za viac nez 200€ a ma to fotak 5mpx, to je o com v dnesnej dobe? hlavne ze to ma 4jadra.
    Za par rokov mude mobil na vodikovy pohon takto alebo 16jadro a na volanie aj tak by stacil siemens M45, vodotesny a vydrz 7dni, nastastie aj ten honor mi s volaniami a sms vydrzi 5-6, na net a hry mam PC, asi tolko
    Dalsi mobil urcite s WP

    Peter03.08.2014 - 13:42 Trvalý odkaz

    Lumia a W8.
    Najskor som opatrne kupil 620ku mame na dochodku a zvladla jej jednoduche ovládanie bravurne. Potom si syn kupil 1020, vsetci v partii somrali dlazdice - fuuuuj, ale ked si vecer sadnu v podniku postupne si ho vsetci poziciavaju, skusaju a konstatuju, ved je to celkom dobre a ake svizne. Predvcerom si 630 dual SIM kupila priatelka, nema sice prednu kamerku ani blesk, ale je svizna a da sa jednoducho uzivatelsky prisposobit. Na prenos kontaktov, kalendara a sms je v Lumii appka, ktora to zvladla z jej starej Nokie E52 cez Bluetooth bravurne. Jej dcera ktora ma android, najskôr dlazdice ee a nie su tam ziadne appky a hry. Uz druhy den jej ho berie a hra sa s nim. W8 sa MS fakt vydaril, celkom tomu akosi osobne nerozumiem, mozno to bude aj tym , ze predsa len v Nokii zostalo nieco z pôvodného jadra vyvojarov, spojili sa s MS a je z toho stabilny a slusny OS pre mobil. Alebo im pomohol aj MS vyvoj pre "handheldy" ... Mam trochu pocit ze v spojeni s one drive, je to cesta do buducnosti. A co je pre mna najdolezitejsie, nie je to "free" system na ktorom si appky robia "co chcu" a treba instalovat dalsie appky, aby si tie ostatne svojvolne nepustili mikrofon, kamerku a nevysielali to "domov" ... No a nesmiruje ma niekto, kto obratom vsetko analyzuje a predava komukolvek kto plati. Samozrejme MS ma sleduje tiez, ale preco by ma okrem neho mali sledovat aj dalsi ovela agresivnejsi v obchodnej politike distribucie môjich dat a môjho spravania ?