Na jeden záber: Meizu MX4

  • Nightmare 26.01.2015 - 01:17

    Riso je aj verzia 32GB dostupna u Nas :) dokonca aj na sklade ze maju... http://mobilne-telefony.heureka.sk/meizu-mx4-32gb/

  • MiG26.01.2015 - 23:42 Trvalý odkaz

    telefon je super, mam ho v 32gb verzii, ale co ma trapi je, ze neviem na nom rozxodit mms spravy z pomaranca...ani ich specialista si s tym nedal rady...a tym padom je ten telefon nepouzitelny...asi sa vratim spat k mojmu cervenemu nexusu 5 :-P

    Michal30.01.2015 - 03:32 Trvalý odkaz

    Optimalizacia systemu asi dost mizerna,co? Trosicku ma zarazaju take detaily. Prostredie chdovne ako na androide 2.1, tvorcovia sa s tym asi mohli pohrat viac a nie tak,ze je clovek zavisly od stiahnutia launcheru. Obratene konektory alebo tlacidla v hornej cast velkej lopaty,tomu vobec nerozumiem. Pri pristroji v zakladnej cenovke 320e za najslabsiu verziu a s prazdnym obsahom krabice si dovolujem fakt pozerat na detaily. A vobec,reprak v spodnej strane ktory si clovek prekryva,ta nabijacka,ako Richard povedal,prave mne by to v mojich podmienkach vadilo,a pritom ide fakt o blbost. Chaba ponuka vypinacieho tlacidla ci znizovanie len hlasitosti medii,ten SW fotaku to je uplny fail. Radio,nfc,spust fotaku nula bodov,indikacnu diodu o ma? Nechcem posobit fakt kriticky a zbuzerovat vsetko ale dostavame sa tu na cenovku kde ho realne mozem porovnavat s pristrojmi ako Htc m7, samsung galaxy s4, S5m, sony xp z1, lg g2 a podobne alebo len o trocšku drahsimi ako lumia 930,1020 alebo sony xp z2,z3c, ci zariadeniami nexus. Takze keby si dam papier pred seba a zacnem pisat pre a proti tohto meizu a zrovnavat to s pre a proti trebars s tymito modelmi co som napisal. Mal by som dovod toto kupovat? Co typizovane prislusenstvo? Autorizovany servis? Tech. Zakaznicka podpora? Lokalizacia? To hra tiez dolezitu rolu. No neviem neviem. Myslim,ze cena privysoka.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.01.2015 - 10:14 Trvalý odkaz

    32GB verzia, ktorá jedine má "zmysel" stoji 349€
    LG G2 32GB - 299€
    dokonca za 340€ mám Xperia Z2 a LG G3
    nechápem tie pohnútky..
    a objednanie z číny je pri kurze $ 1.13 už na zamyslenie: etotalk MX4 32GB, že 322€?!

    MiG30.01.2015 - 10:38 Trvalý odkaz

    Takze ja som kupil v mall.sk 32 GB verziu za 319 €. Zrejme uvadzacia cena na prve kusy... Dizajn telefonu super, lokalizacia sa dala, iba obcas som nechapal prekladu a cely popis textu sa nemestil na displej. Meizu ma oficialne zastupenie v CR, a aj v nasom O2 ho predavaju (MX3), cize servisu by som sa nebal. Na notifikacie ti sluzi to stredove tlacitko, ale blika iba v bielej farbe. NFC mne osobne nechybalo, horsie to bolo s podporou 4G, kde podporuje iba 2600 Mhz (mesto) cize nie 800 Mhz (vidiecke oblasti). MicroUSB konektor bol uplne normalny, standardny, otoceny ako na nexus5 a v spodnej casti rovnako ako repracik, ktory bol kvalitnejsi ako na nexuse 5. Pri tomto meizu si myslim, ze skor platis za dizajn, ako za vybavu. PS: ked som pozeral videa na youtube cez tento telefon, tak bolo vidiet na nich obcasne sekanie, co sa mi pri inom telefone nevyskytovalo. Este co sa tyka teploty telefonu, tak tu na moje pocudovanie, sa vobec neprehrieval. Ak by ste este daco chceli vediet, smelo sa pytajte :)

    ondrakomous30.01.2015 - 18:10 Trvalý odkaz

    pripominka k videu, velikost krabice, u nas v CR ceska posta ma minimalni rozmery baliku, kolikrat se mi stalo, ze sem chtel postat balik originalni krabici s mobilem a oni mi ji nevzali, nevzali mi ten balik se slovy. Ten balik je moc maly. Rikam ji, co blbnete, to je krabicka od iphonu, ne my vam to nevezmeme. jo, mne se to vyzvaneni "kocicky" libi.

    ondrakomous30.01.2015 - 18:17 Trvalý odkaz

    porad je to nejvykonnejsi smartphone na trhu. na to lidi slysi.

    Knoxville30.01.2015 - 19:33 Trvalý odkaz

    Hej najvýkonejší maximálne tak na papieri.Alebo na tých vašich nič nevypovedajúcich Benchmarkoch...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.01.2015 - 19:40 Trvalý odkaz

    Ano, podla tabulky AnTuTu. Pritom čipset MediatTek MT6595 obsahuje aj Alcatel Onetouch D820, Luna Mobile Rox V8. MT6595M zasa Lenovo Vibe X2, Mogu M7, Zopo ZP999. Po nich v tabulkach AnTuTu ani stopy. Minimálne podozrivé ;-)

    V testoch GFXBench, Basemark OS II, Vellamo Metal je MT6595 docela prepadák..

    Na Phonearena je v AnTuTu prvý Nexus 6
    Na GSMarena 1. Samsung Galaxy Alpha 2. Nexus 6 (S805) 3. Meizu MX4 Pro (Exynos 5 Octa 5430)

    Samotný Mediatek má 3 novšie čipsety..

    Michal30.01.2015 - 20:34 Trvalý odkaz

    Vieš k čomu mi je taký chipset, ktorý je sice fabricky vykonný ale SW telefonu nie je dobre naladený na jeho "notu" vieš načo mi je v telefone 8 jadier a 4 GB ram (obrazne, nie konkretne na tento MT) ked SW v Mt padá mrzne výpína sa? Načo mi je vraj najvýkonnejší čipset (hardver) ked neoptimalizovaný a nevyladený SW nevie využit jeho potencial? Cele to je o vyladenosti, optimalizácii. Je všeobecne zname ako apple dokaže skvelou optimalizaciou spravit zo smiešneho hardveru (2jadra 1,4 takt, 1gb ram) dokonale odladený telefon, tak je všeobecne zname, že činske skladačkové telefony okolo vyladovania a optimalizovania nešli ani len namatkovo okolo. prečo sa LG, Samsung, Huawei ale hlavne HTC a SONY, tak hrajú so SW? upravuju optimalizuju? NA dobre odladený a optimalizovaný systém nepotrebuje človek horibilné výkony. U Sony je už dlho normalne že s dvoma jadrami a 1 gigahertzovým procesorom či 1 gb ram su bezproblemovo plynule s okamžitými reakciami. Ale činanca s takýmto vykonom plynule nevidel ist nikto.

    ondrakomous30.01.2015 - 20:58 Trvalý odkaz

    michale tobe by meli dat nobelovku za spam. nemam z te recenze pocit, ze by to byl nejaky polotovar.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne30.01.2015 - 21:51 Trvalý odkaz

    Apple to nema kvoli odladenosti, ale kvoli absencii Javy a JVM ;-). Nic v zlom, ale veci, ktorym nerozumies nefunguju tak, ako si to ty mozno predstavujes... Ja tiez nepoznam hardver a okrem vymeny maticnej dosky v SONY Xperia U som nic nerobil, tak tu po forach nevykladam rozdiel medzi poctom pinov cpu S801 a S810...

    Michal30.01.2015 - 21:58 Trvalý odkaz

    iOS je vyvíjaný spolu s HW. Proste je spravený presne tak ako potrebuje na daný HW, preto ho nie je možne dat inde, preto je to všetko absolutne zladené a aj každa aplikacia z apple storu je presne optimalizovaná pre systém, či to je v jave alebo v niečom inom to je vo vysledku veci uplne jedno, Ten system je optimalizovaný, doladený a navrhnutý tak aby bol plynulý, nežatažoval priliš HW a bol jednotuchý. A je tiež rozdiel android a android, proste ked mas nexus zariadenie alebo motorolu s fabrickým googlom tak ten system je kdesi uplne inde ako taký touchwiz a tiež je to len o vyladenosti, o štelovaní o optimalizácii HW - SW. Je jedno akou cestou sa k tomu dopracuju, to človeka nezaujima jeho zaujima plynulost telefonu ktorý si zakupil, a to že niekto použiva progresivnejsie metody alebo niekto je zastaralý je irelevantne.

    relativny26.03.2015 - 01:30 Trvalý odkaz

    ok mám ho doma, po aktualizácii na Flyme OS 4.2.2.2i sú opravené aj niektoré preklady...a k tým MMS od Orange, treba ich nastaviť podľa nastavení pre Samsung Galaxy S5 ktoré sú priamo na orange stránke a potom mmsky šlapú tak ako majú :)