Microsoft vraj chystá nové prémiové smartfóny Lumia s Windows 10

  • Matej 14.07.2015 - 14:41

    Už by konečne mohli predstaviť model okolo 4,3 palca, s tenkým rámikom, špecifikáciami aspoň pre strednú triedu a kvalitným foťákom. Jediné menšie lumie sú teraz tie 4xx low end zdochliny, a 5 palcový je príliš veľký. Dúfam že mi moja s4 mini vydrží kým prídu s niečím takýmto. Človek by aj chcel Lumiu, ale z toľkých modelov nie je ani jeden dobrý kompakt.

  • Pavol Pavučko14.07.2015 - 14:52 Trvalý odkaz

    tak čo som počul tak microsoft ma pripravených až 6 telefˇonov ... a vraj každý rok plánuje predstaviť 6 nových podobne ako apple len po 6 mobilov za rok .... ďalšia novinka ktorá s šíri vraj budú Lumia 940 a 940 XL stať viac ako Galaxy S6 a na hranici iPhone 6 a možno j viac ... možno kôli skeneru očí Iris

    Anonym9114.07.2015 - 15:11 Trvalý odkaz

    Tak zrejme očakávajú, že s Windows 10 sa zrazu ľuďom zapáčia.

    Brano14.07.2015 - 17:07 Trvalý odkaz

    bohuzial kompakty pomalicky vymieraju. Vsetko 5 a viac palcov, ak neratam tie najlowenovejsie pristroje. Nebodaj chce clovek kompaktny vykonny dualsim, to bohuzial na trhu uz neexistuje :) Ale tak hold, asi si to trh ziada

    ondrakomous14.07.2015 - 20:31 Trvalý odkaz

    blizi se konec smlouvy s nokii, najednou udelaji komplet novej system a nabuseny smartphony, pet let to neslo a najednou to jde?zajimavy. ted je otazka, kdo je bude vyrabet, kdyz se MS rozhodl zlikvidovat nokii jednou pro vzdy.

    sysell14.07.2015 - 23:12 Trvalý odkaz

    Ty nevies co hovoris? aky koniec zmluvy? nabruseny smarty uz tiez boli, system nejake zazraky nanarobi tak o co ti ide? MS s nokiou uz nic nema.

    ondrakomous14.07.2015 - 23:40 Trvalý odkaz

    nokia ma smlouvu s microsoftem, ktera vyprsi brzy, presny datum nevim, ale mental to bude vedet presne, takze to co tvrdis ty, ze MS nema s nokii nic spolecnyho neni pravda. nabuseny telefony nikdy nebyly, kdyz je vyrabela nokia, zadnej windows phone nemel spickovy parametry, vzdy byly osazovany papirove horsi hw. soucastky, at to byly procesory, pameti, android mel vzdycky lepsi hw., prave proto se nad tim pozastavuju, ze najednou namontuji nejmodernejsi chipsety, to je prave to zajimavy, tak jsem si z toho vydedukoval, ze to vyrobi nejaka cinska tovarna, ktera bude levnejsi jak nokia, ale to mi nejde dohromady s technologiemi, ktery pouziva nokia, jako jsou fotaky pureview technologie, je to takovy cely zmatecny, jsou to jenom nejaky spekulace-, jediny co je jasny, ze vyhazeli nejaky lidi, takze chcou delat asi efektivneji, to by davalo smysl s tim, ze se chcou zamerit treba na nejaky premiovy segment.

    nerd15.07.2015 - 00:22 Trvalý odkaz

    Tolko kriku kvoli 2.5% podielu na trhu..
    Wp sa nikdy nedostane cez 5% a to sa ms snazi :)

    nerd15.07.2015 - 00:49 Trvalý odkaz

    ondro kvoli tomu aby sa prasadil wp Microsoft zmrvil win 8 a ani to nepomohlo. metro proste nie je v kurze.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.07.2015 - 02:19 Trvalý odkaz

    Nerd, Tvoj aktualny a cerstvy prehlad zo sveta WP/Windows je uzastny a jednoducho prekrastny. Nemusis byt fanboi, no aktivita MS okolo novej iteracie platformy je neutichajuca, su toho plne internety. Mozno nebude mat 5% podiel, no niekedy je minorita vyhodou. A bez ohladu na percenta, hoci graficky eye-candy na Apple nema a vnimaniu smartfonu ako vreckoveho PC ako to je u Androidu sa zdaleka nepriblizuje, plynulostou na urovni iOS je, a nepotrebuje technicke znalosti na troubleshooting ako Android. Predsudky este nikoho nikam nedoviedli... ;)

    nerd15.07.2015 - 02:40 Trvalý odkaz

    Wayne preco mas pocit ze mam predsudky?
    Pretoze som napisal ze metro nie je v kurze? chces ma snad presvedcat ze desktopove win 8 su uspsne? preco vznikla graficka nadstavba metro na win?! nie kvoli tomu aby podporila predaj novej WP platformi? aby sa to aspon graficky podobalo?! je jedno ako su rychle alebo plynule (su to len priblble keci) ked nie je podpora 3. stran tak je to odsudene na "zanik". vid inak skvely BB os10

    Pavol Pavučko15.07.2015 - 10:00 Trvalý odkaz

    uvidíš ... aj android kedysi začínal a nikto mu neveril ... prečo nemôže microsoft ťiež sa o niečo pokúsiť a tak to vyzerá že sa mu to aj podarí ... nie každý chce android

    nerd15.07.2015 - 11:02 Trvalý odkaz

    android je na svete 7 rokov a wp 5. tazko sa sa porovnavat ich začiatok :) nechvalim android, len si myslim ze wp tazko prekročí svoj tien. v podstate neexistuje pre nich trh.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.07.2015 - 11:10 Trvalý odkaz

    Joj nerd neurazaj sa. Windows8 neexistuju ani, vsade funguje 8.1, ktora posunula OS blizsie k 7, a o 2 tyzdne pride nova verzia, ktora mixuje to najlepsie zo 7+8.1. Som v insider programe od oktobra 2014 a nemam najmensiu chut kedykolvek znova instalovat sedmicky. Windows10 je zaujimavy system, nie prilis prehnany co sa tyka cloudu, stale je to klasicky Windows, na nastavenia si clovek musi trochu zvykat, no mne ucenie sa novych veci nerobi problem, este nie som totalna konzerva. MS urobil obrovsky krok k podpore apps, ked predstavil nastroje na rekompilaciu kodu aplikacii pre Android/iOS do Windows10 mobile. Uz je to len o politike medzi korporaciami. Zniem ako fanboi, no Microsoftu snahu upriet nemozno - taky Blackberry radsej vyda mobil s Androidom, alebo bude emulovat aplikacie, nez by sa niekam inovativne posunul. Mozno to bude zo strany MS uplne fiasko, neviem. Rozbehnuti su vsak dobre.

    A potom pride niekto s uplne irelevantnym nickom nerd a zacne tu trusit 5 rokov stare info ;)

    Ale neber to v zlom pls, odkedy mam Lumiu sa na mna kazdy den chrlia spravy zo sveta Windowsov, a pridu mi castokrat stavnatejsie a zaujimavejsie ako tie z Androidu a iOS, aj napriek malemu trhovemu podielu a aj napriek nazorom ze mobilne okna nemaju aplikacie.

    nerd15.07.2015 - 11:26 Trvalý odkaz

    wayne a co si nam teraz napisal? v com vlastne so mnou nesuhlasis?
    blackberry prisiel pred 2,5 rokom s os10, mal to byt krok ako zastavit pokles trhoveho podielu BB, bohuzial tento os nepijali ani ortodoxni BBfans a ani neprilakal moc novych zakaznikov. nojnovsi telefon s androidom je pokusom o zachranu potapajuceho sa titanicu.
    ked sa pozrie clovek na nokiu tak v tom istu paralelu vidi :) (nie za vsetko moze Elop)
    nech sa MS snazi drzim im palce, ale prilis im neverim ;)

    ondrakomous15.07.2015 - 11:40 Trvalý odkaz

    podle me MS bude mit ve druhem kvartalu 2016 10% podil, v tom s tebou nesouhlasim, sem o tom presvedceny na 99%. klidne se vsadim. microsoft neni BB, blackberry jsou mala firmicka, MS je obri firma s obrovskym kapitalem, pokud zacnou investovat do softwaru, hW, celkove do mobilni divize, kterou si ted rekli, ze udelaji efektivenjsi, podari se jim 10, podari se jim nove telefony, tak to rust urcite nastartovat muze. BB razi uplne jinou filozofii, kdy jdou spustit androidi aplikace, dneska ve verzi 10.3.2 nemas problem nainstaloval APK soubor z webovyho rozhrani, aplikace jsou plne funkcni, jediny co nefunguje je provazani s google uctem, ale i to dneska lze resit na BB platforme, MS ma daleko vic aplikaci v marketu, razi uplne jinou filozofii. zalezi jaky bude zajem o mobilni 10, celkove jaky bude zajem o 10, MS se chce zamerit na urcity segmenty, treba podnikovy reseni, top telefony, to je podle me spravna cesta, nevyrabet levny plecky, ktery androidi chine nemuzou konkurovat cenou, ani sw, nicim. ELop za to z vetsi casti opravdu mohl, protoze nebyl schopny vest vlastni firmu jako radny hospodar, chybela koncepce, nejvetsi odpovednost pada na jeho bedra, ze byl totalne neschopny a prohospodaril miliardy, takovy obri firmy musi mit jasne dany financni analyzy, jasne danou koncepci, kam budou smerovat, co chcou dokazat, MS mi pripomina v mnoha ohledech nejakou statni firmu, do ktere jenom tecou prachy a vysledky to zadny neprinasi. nemuzes mit nejvetsi pocet zamestnancu a nejnizsi trzni podil, to je uplny nonsense, ta fuze s nokii byla kontraproduktivni od zacatku. za ten transfer byl taky nekdo odpovednej, to byl myslim Elop ne? kdyz se tak zamyslis, tak je to dobra fraska, to co oni vydelaji na jiny divizi musi dat na mobilni divizi a takle je to tolik let a oni nebyli schopni s tim neco udelat. nejvic projeli loni, protoze ve stredni a vyssi tride meli telefony mezi poslednimi, zatimco androidy predstavuji pomalu v pulrocnim cyklu novy telefony, tak MS predstavil dva telefony 730, 830, to byl jejich nejvetsi propadak. oni musi udelat fakt dobrej telefon, kterej lidem nabidne nejakou pridanou hodnotu oproti androidu, to je prece klicovy. jenze oni nejsou konkurence schopni, protoze kdyz udelaji "supertelefon", tak bude strasne drahy a to je soucasny problem i androidu, nedokaze konkurovat applu, protoze ty kompotenty jsou tak strasne drahy, ze cena zarizeni se pohybuje uplne mimo financni moznosti vetsiny lidi.

    Pavol Pavučko15.07.2015 - 12:11 Trvalý odkaz

    no tak ale ani ta Lumia 940 a 940 XL im nepomôže veď bude vraj drahšia ako iPhone ... oni musia predstaviť niečo v strednej triede ... a som aj zvedavý ako sa bude postupovať po aktualizacii všetkych WP 8.1 na Win10 Mobile lebo keby to bol ako android tak jedna aktualizacia a hneď odpísany a s touto podporou aktualizacii by im veľmi pomohla

    nerd15.07.2015 - 12:13 Trvalý odkaz

    ondro mat info iba z netu a pisat o tom za co mohol a nemohol Elop je uz trosko cez. :) nikto z nas ani netusi o co tam v skutocnosti islo, cele je to "politika" ktorej nikto z nas nerozumie.
    v usa dominuje ios a nedari sa tam ani androidu podla predstav (bohata klientela) v azii dominuje android v europe tiez...
    pises o podnikovych rieseniach, kym sa MS k takemu niecomu dopracuje tak google bude vsade. k tej biznis sfere, urcite si zachytil ze BB "len tak" nezdrha k androidu, ale spolupracuje na vyvoji androidu hlavne na jeho bezpecnosti. stale mi tak nejako nevychadza kde a hlavne preco by mal narast podiel WP :)

    [img]http://i.imgur.com/rroiT2k.jpg[/img]

    Matej15.07.2015 - 12:22 Trvalý odkaz

    Poviem tolko. Windows mobile je super. Sice tam chyba viac aplikacii. Vlastne pozadie a nezmyselne dlazdice. No ani ras mi system nepadol. Nezamrzol. Mal som Microsoft lumiu 535 dual. Mala perfektny fotak. Nato ze stala 120€. Nato android je iny ma sice viac moznosti. Aplikacii a ine no baterka mi nevydrzi ani tri dni narozdiel od windows mobile. A windovs mobile 10 ma byt vraj o niecom inom.

    ondrakomous15.07.2015 - 12:24 Trvalý odkaz

    link vymazany. to nemyslis vazne, ze sem das link na clanok, ktory za zdroj povazuje e-shop, kde nielenze nie su fotografie telefonu, no ani len jedna specifikacia? Hlavne, ze tam drbnul cenu. Ked budem chciet bezplatnu reklamu, aby sa o mojom e-shope pisalo aj na zahranicnych weboch, nahodim si na web telefon, ktory este nie je oficialne ani predstaveny, neuvediem tam o nom pre istotu nic, ziadne parametre, len cenu a mam o bezplatnu reklamu postarane. Ako moze nejaky seriozny web o niecom takom pisat? Nechapem.

    Roman16.01.2016 - 03:09 Trvalý odkaz

    ja mam lumiu 640,predtým malu 435-ku,ale nemozem povedať krivé slovo.wp je dobrý,neni dokonalý,ale myslím že kvalitnajsi ako Android.