Microsoft Lumia 950 XL - aj s Windows 10 Mobile stále na konci peletónu

  • Knoxville 16.01.2016 - 18:15

    Matej,zmenil si meno na "Krajcovicovic"? Oprav si to...

  • ondrakomous16.01.2016 - 18:38 Trvalý odkaz

    to je prezdivka. dobra recenze, k cemu ti je, ze lumia krasne nahrava a foti, kdyz to nemuzes vyuzit na plno na instagramu a socilanich sitich?! nacitat maily a kontakty z googlu je na outlooku opravdova chutovka. myslim, ze to "microsofti oslici" porad nechapou, ze bez googlu si lidove receno ani "nevrznou".

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.01.2016 - 19:08 Trvalý odkaz

    Fakt dovra recenzia. Fotky vyzeraju uzasne, az ma mrzi to vsetko ostatne co tato Lumia (ne)ponuka.

    ondrakomous16.01.2016 - 19:12 Trvalý odkaz

    na fotky se asi nikdy nepodivam, protoze se to nacita hodinu.

    Mashe16.01.2016 - 19:44 Trvalý odkaz

    Myslím, že ak by tam dali čistý android tak s týmto HW by to bol top mobil, taktiež aj klasická 950tka :D super display, fotak, dobrá kapacita batérie, vymenitelná bateria, + sd karty, rýchlo nabijanie, bezdratove nabijanie, az na ten SW je to takmer dokonalý stroj

    ondrakomous16.01.2016 - 20:12 Trvalý odkaz

    vydrz jeste pul roku a budes mit nokii s androidem.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.01.2016 - 21:39 Trvalý odkaz

    Nokia môže byť až o rok.
    Fotky z tej lumie vyzeraju naozaj dobre.

    Pavol Pavučko16.01.2016 - 22:30 Trvalý odkaz

    Tak ta Nokia bude asi Fixcon či ako sa vola ta spoločnosť ... Ondro prečo mas v popise Windows ohone forever keď ho tak dissujes?

    ondrakomous16.01.2016 - 23:14 Trvalý odkaz

    me flaklo na windows phonu, kdyz jsem dojel na fotky, porad dokola upozornuji na chybu s nacitanim stranek v recenzich, ale chapu ze ajtak se opaluje nekde na plazi. nerd:tak diky, ze ses podelil o svoje zazitky z fotek, ktery nikdy neuvidim, technicka, video date do downloadu a fotky ne? PRECO? harantd: zvykl jsem si na chudobu a windows phone, da se s tim zit.

    Slavo16.01.2016 - 23:20 Trvalý odkaz

    ondro ma na mysli asi jeho velmi oblubenu lumiu 640 ze?

    ondrakomous16.01.2016 - 23:30 Trvalý odkaz

    640 ani stranky fony.sk nenacte(nedostatek pameti), jedu na starejch poctivejch zelezech od nokie zadny laciny plastaky od microsoftu, kdybych sel do windows phonu novyho, tak vezmu jedine lumii 930, vsechno ostatni jsem jiz mel a nebavilo me to. jinak shanim 1020, je skoro nesehnatelna, cekam jestli bude nekdy poradnej nastupce s velkym chipem. 950 je sumitko, potrebuju 1 chip, aspon takovej jak ma panasonic DMC-CM1. pak o tom budu uvazovat.

    Lenka Ivančíková17.01.2016 - 00:04 Trvalý odkaz

    ondro, pokial viem, problem s nacitanim fotografii mas len ty. nikto iny sa zatial neozval. mne to na vsetkych zariadeniach funguje bez problemov, rychlost nacitania u mna zalezi len na rychlosti pripojenia.

    ondrakomous17.01.2016 - 00:25 Trvalý odkaz

    jenze lenko vy mate doma jenom apple, jako me je to uprime jedno, jenom nemuzes pouzivat koncept z roku 2008, kdy mely nejlepsi mobily max 3mpx na fotku, jako nemuzes dat pod sebe 10 fotek v rozliseni 20mpx, protoze to je treba 100mega, v zakladni skole se v hodinach informatiky uci zakladni poucku o webovych strankach, ze maji byt rychly. v ty zakladni poucce se dal rika, ze fotky se na web ukladaji prave kvuli tomu v urcitym rozliseni a az po jejich otevreni se nactou v plnem rozliseni, prave aby to ctenare neobtezovalo. tohle se opravdu uci na zakladni skole. zadnej mobilni web neuklada fotky v plnym rozliseni, proc asi? dalsi pripominku jsem mel k strankovani, vytvoreni sekci, aby to bylo pro uzivatele pohodlny, tady kdyz neco hledam, tak to hledam hodiny. proc si nevytvorite nejakou poradnou sablonu, kterou budete pouzivat. uplne tady na strankach chybi sekce recenze, novinky atd....vsechno "namasteny" do jednoho a to je skoda, prehlednosti to opravdu neprida.

    Pavol Pavučko17.01.2016 - 00:55 Trvalý odkaz

    Ondrakomous pocul som zvesti o tom ze daco podobne Microsoft chysta aj surface phone ... A zahodiť to len po lumiu 1020 a nokii 808 no to by nebolo naj ... Ja s nacitanim fotiek na lumiu žiaden problém

    jardo.suster@g…17.01.2016 - 01:55 Trvalý odkaz

    Dobra recenzia. Za 650 eur by som ocakaval 100 % fungujuci, odladeny, vyvojarmi podporovany operacny system s adekvatnym HW (narazam na pouzity plast).. Je mi luto dobrodruhov, co za tento microsoftacky ofajc daju svoje peniaze v ocakavani skveleho zariadenia.. aspon to pekne foti..

    rtg17.01.2016 - 04:28 Trvalý odkaz

    ako rychlo sa to nabija s 3A nabijackou?

    zemiak17.01.2016 - 08:56 Trvalý odkaz

    Ondro má pravdu s veľkými fotkami. Testovacie snímky sa načítavajú naozaj veľmi dlho.

    vauvauvau17.01.2016 - 11:12 Trvalý odkaz

    niekto sa pytal na nabijanie, 950 nabije za hodku aj 15 min z uplneho vybitia na 100%, som ten stastlivec ktoremu nic nemrzne, hladal som a docital som sa ze vyvoj predanej mob.div.nokie prebieha stale vo Finsku, software a administrativa v usa a vyroba Vietnam, ja som spokojny az na hello, radsej skener prsta by som bral, plast mi vyhovuje a zade repro by sa uz konecne patrilo dat dopredu a stereo, foti vyborne, je ale fakt ze za 550€ by clovek cakal v baleni aspon kvalitne sluchadla, to co tam bolo nejdem komentovat, nastavenia su prehladnejsie ako v w8.1p ale aj tak stale zmatok ako pri droide, staci vypnut nieco comu nerozumiem a hned to ma dopad na x veci, napr aby fungoval spravne budik treba mat zap 3,volby, displej je nadhera, 4.mikrofony maju tiez vplyv a citelny, uz sa konecne daju aj hovor nahravat, baterka da klasika den, rychle nabijanie je bomba, bezdrotove sprostost, nemam rad riesenia ked sa veci robia tak aby som uz ani nemusel napajacy kabel pripajat iba polozit a vajcakovat, velkost je fajn, je to jak droga, zacnete pouzivat velky fon maly uz nikdy nekupite, rozhodoval som sa medzi edge,s6, 950tkou a iphono, iphone som hned odmietol bo tam si film hudbu neprehram tak jednoducho a cena, edge je pre mna moc vycackana hracka pre dizajnovych ludi, s6 a android som necel lebo mam galaxy tab takze 950 som bral hlavne ako fanusik nokie, to ze je natom napisane microsoft mi nevadi, podla netu je vyvoj hardweru stale vo finsku co ma potesilo, dalej ma presvedcil fotak, zvyk na dlazdice, slusny hardware, pam karty sdxc do 2 tb hmm ktore ale este nie su na trhu, dualsim, nehreje, wifi najde tam kde napr sony nema, inak nema radio

    Lenka Ivančíková17.01.2016 - 11:35 Trvalý odkaz

    ondro, snimky telefonu su v rozliseni 1 600 x 900 px. Len fotografie z mobilu su v povodnom. A predstav si, mame tu aj samostatne sekcie Recenzie, Zakladne info, Video, Tipy, Operatori...a hore mas kolonku pre vyhladavanie. Ked hladas konkretny model, zadas tam jeho nazov, najdes ho. Aj ked uznavam, niekedy je rychlejsie najst co hladas cez Google. Staci zadat site:fony.sk a pozadovany vyraz a najdes to raz dva. :) A nemam problem s nacitanim clankov ani na androidoch alebo na pocitaci s WIN. To jen pre upresnenie. :) Netvrdim, ze casom nebudeme skusobne snimky z mobilu ukladat aj inak, no nateraz to vacsine vyhovuje.

    ondrakomous17.01.2016 - 12:42 Trvalý odkaz

    nerd taky rikal, ze se to nacita pomalu, to sme uz tri ja, zemak a nerd, tri pravidelni ctenari, me vadi ta rychlost, jakou se to nacita, ma s tim problem 99% lidi, jenom se nikdo neozval. Nacita se to pomalu, to je proste fakt! fotky v recenzi se mi nacetly za 32 sekund!, to máš sekundaXeuro a 32 euro minus. hele, kdyz si otevru 2 recenze, tak mi to zabare minutu cas a nebudu vubec cist. meril jsem to v telefonu, kde jsem pripojeny na wifi s 10megama rychlosti prepnuty na desktopovou verzi, takze se zeptam jinak, proc se par obrazku nacita 30sekund, kdyz mam rychlej internet?

    Lenka Ivančíková17.01.2016 - 13:13 Trvalý odkaz

    tak ako ondro? "na fotky se asi nikdy nepodivam, protoze se to nacita hodinu." "fotky v recenzi se mi nacetly za 32 sekund!" :-) este raz: zopakujem poziadavku citatelov u vedenia Fony.sk, ktore rozhoduje. Alebo skus rovno oslovit Risa, ktory vie, preco su konkretne veci na nasom webe prave takto a nie inak. :) mail najdes v sekcii O nas. Mozno si ju este neobjavil. :)

    ondrakomous17.01.2016 - 14:14 Trvalý odkaz

    ok, nebudeme to resit, v jinych recenzich jsem se docetl, ze telefon vrze, respektive, ze po 14 dnech zacal vrzat, co je na tom pravdy? dal bych se chtel zeptat jestli je v telefonu odemykani ocima, ze zamrkas a jako se to odemkne, nikde jsem o tom nenasel ani zminku. no a dal funkce continum, funguji nejake aplikace?

    Lenka Ivančíková17.01.2016 - 14:42 Trvalý odkaz

    Matej v texte pise: "Zaujímavosťou je tiež prihlasovanie pomocou Windows Hello, ktoré je stále v betaverzii. Malo by ísť o skenovanie "očnej dúhovky", na mobil sa tak stačí pozrieť a odomkne sa. Mne sa zdá, že rozpoznáva skôr tvár než sietnicu, čo nie je žiadna novinka. Funguje však rýchlo a môže ísť o zaujímavú alternatívu k čítačke odtlačkov prstov, pokiaľ nie ste v úplnej tme." Takze zmienka tam je, len si zrejme k tomu nedosiel. :) Takisto Continuum, je mu venovany zaver clanku, aspon v skratke: "...na takomto "desktope" môžete používať iba systémové aplikácie a balík Office vrátane kalendára a E-mailu. Väčšina z ostatných aplikácii nie je podporovaná a zobrazia sa len tie, ktoré majú svoju alternatívu v podobe univerzálnych aplikácií aj na desktopové Windows či tablety. Inak sa otvoria iba klasicky na displeji smartónu, ktorý v takomto zostavení slúži ako veľký a veľmi presný touchpad". Ja mam pocit, ze ty to vobec necitas. v zavere clanku je dolinkovane video z nasho YT kanala, ktory je venovany prave funkcii Continuum. Co sa tyka vrzgania, snad ti odpovie kolega Matej.

    vauvauvau17.01.2016 - 15:29 Trvalý odkaz

    k tomu hello, ano ide o beta ale funguje spolahlivo aj ked vsestranejsie by bolo pouzitie senzoru na prst, hello je vlastne scan duhovky nie sietnice, skenuje strukturu cievneho zasobenia krvou pomocou prednej kamerx a infra senzoru, funguje aj v uplnej tme ale je to neprakcke,treba pozerat priamo a fakt senzor na odtlacok je lepsie riesenie, continum je s fajn ale treba app

    jarpo17.01.2016 - 21:54 Trvalý odkaz

    vauvauvau: ,,bezdrotove sprostost, nemam rad riesenia ked sa veci robia tak aby som uz ani nemusel napajacy kabel pripajat iba polozit a vajcakovat"

    Trochu som ta nepochopil. Aky kabel chces pripajat pri bezdrotovom nabijani? Nabijacku, myslim zdrojovu cast ma asi kazdy stale v zasuvke...

    vauvauvau17.01.2016 - 23:13 Trvalý odkaz

    myslim to tak ze je hlupe bezdrotove oproti klasickemu, ak ma fon funkciu bezdrotove tak to iba predrazi fon a prislusentvo si tez musis kupit, preto mam radsej klasicke zapojenie kabla, to bezdrotove je iba take lakadlo ako aj hello a continuum je tiez bez vyuzitia, veci ktore mali vraj dostat hore nokiu a stalo sa zas to ze ju dal dolu sofr, som trpezlivy a snad na tom makaju

    ondrakomous17.01.2016 - 23:21 Trvalý odkaz

    neni pravda, nekteri vyrobci pribaluji bezdratovy nabijecky v cene, v minulosti to byla prave nokia, ktera do premiovych telefonu bezdratovy nabijecky davala, prave se redaktori cudovali, ze 950 ma chudobne baleni.

    jarpo18.01.2016 - 11:23 Trvalý odkaz

    vauvauvau: A čo je prosím ťa húpe na bezdrôtovom nabíjaní?! Osobne ho využívam už cez dva roky a jedinú nevýhodu má, že je to tak o tretinu pomalšie ako káblové nabíjanie (nemyslím oproti rýchlo nabíjaniu). Tak isto v mojom okolí, kto to začal používať, ten si nevie vynachváliť. A cena nabíjačky? Veď Nokiácke DT-601 stojí okolo 17€ a vypredáva sa dokonca DT-910 za 10€! Tak aká cena? :-)

    ondrakomous18.01.2016 - 11:51 Trvalý odkaz

    presne koupis lampicku z ikea a nabijis na stole, proste luxus.

    vauvauvau18.01.2016 - 12:52 Trvalý odkaz

    jarpo - proste moj nazor,takto to vidim ja, nevidim v tom ziadnu duchaplnu myslienku nabijat pomalsie, bezdrotovo a rozhodne mi neosladi zivot to ze mi odpadne ta zataz pripojit konektor a vacsinou treba nabijacku doobjednat a uz vobec ma nenadchne volovina ako kupovat si stolik na to z ikea, oproti kablovemu nulovy skok, iba lakadlo aby sa predavalo

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.01.2016 - 13:20 Trvalý odkaz

    pri káblovom nabíjaní sa dá mobil používať. pri bezdráte ak ho vezmem do ruky som donabíjal :)

    ondrakomous18.01.2016 - 13:32 Trvalý odkaz

    mental a co se jako stane, nic, zato u dratovyho nabijeni-sestinasobna nevyhoda, za prvy musis pripojovat kabel, za druhy ses pripojeny na kabelu limitujici z hlediska pohybu, 3muzes poskodit telefon pri neopatrnem zachazni...treba kdyz zavola tchyne a zrovna usinas, 4 kabel prekazi ostatnim domacim zviratkum, 5 vypada to neesteticky jako nejaky elektrikarsky doupe, po byte se vali vsude nabijecky rozdvojky atd...., kdezto ikea lampicka na stole vypada luxusne. 6 zivotnost kabelu. jestli nekdo tvrdi, ze bezdratovy nabijeni je horsi jak klasicky, pak by mel vratit elektrikarskej diplom, bezdratovy technologie obecne jsou hudba budoucnosti

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.01.2016 - 14:48 Trvalý odkaz

    Radek Hulan vymenil zlatu Lumiu 930 za kozene LG G4.
    To hovori za vsetko...

    Labutikrk18.01.2016 - 18:17 Trvalý odkaz

    Nuž, Lumiu 950/XL uviedli skôr, než dospela pre verejnosť. Škoda a hanba. Dobrá recenzia. Cítil som z nej síce trochu ostrejšiu kritiku, ale niektoré veci sa inak ani opísať nedajú. Ako používateľa Lumie 640 ma to mrzí, no dúfam, že sa to rýchlo zlepší. Uviesť na trh nedopečený výrobok bol veľmi zlý nápad.

    vauvauvau18.01.2016 - 18:43 Trvalý odkaz

    ale inak to nie je az tak strasne, zdesenie bolo prvy tyzden ked bola nova a soft bol neviem v akej verzii bolo to fakt ako beta, teraz po december updatoch mam verziu 29 a mozem povedat ze je toho vela opraveneho, a fotky ktore z toho idu su jedna radost, zamrzanie prestalo, baterka drzi den, vsimol som si ze vela ludi na nete ma problem s ds verziou, mnohym nepomohlo nic, no ale aj tak, cenovkou aka je a tym nedokoncenym soft si microsoft zavaril, darmo budem chvalit skvely hardwer, je druha polovica januara a moc oprav od noveho roku teda nebolo, plan ukoncit seriu lumia tiez nevesti nic dobre, no neviem nechajme sa prekvapit

    Daor3219.01.2016 - 14:43 Trvalý odkaz

    Zakladny a hlavny problem 950/950XL je bohuzial ich cena... Ani ako zarity WP user, nie som ochotny dat za telefon/system, ktory mi sice vo velmi vela veciach vyhovuje, ale bohuzial ma svoje obmedzenia tolko penazi... Cenova politika MS je pre mna uplna zahada... Pre koho je urceny tento telefon? Kolko z 1.5% smartfon userov si ho kupi? velmi velmi malo... A nastavenou cenou, bohuzial neoslovi iOS/Andorid userov aby skusili prejst na WP, proste za tie prachy nikto do risku skusat nieco nove nepojde... Velmi som sa na W10m telefony tesil, ale MS a aj ostani vyrobcovia ich uplne zabijaju (Acer Jade Primo tiez prestrelena cena)... Podla mna ma MS jedinu sancu prerazit na trhu, a to je dumpingovymi cenami kvalitnych telefonov (nie L550), nejaky ten cas ich dotovat aby zvysili podiel na trhu a tym aj zaujem vyvojarov...
    P.S. - jedna z veci, ktora je na WP dobre zabezecena su prave banky, maju kvalitne aplikacie, asi mam stastie, ze pouzivam tie, co na WP nekaslu... TB, Zuno, mBank :-)

    ondrakomous19.01.2016 - 17:25 Trvalý odkaz

    velkej problem je neodladenost softwaru, software jako takovy je soucast zarizeni, ktere si kupujes! tohle do prodeje mohl pustit jenom totalni sebevrah, lidi maji spoustu penez, ale cekaji za ty prachy kvalitu. lidi jim to vrati i s urokama, to se nebojim. staci si precist recenzi tady na fony sk. kolik toho v systemu nefunguje a to jsou zakladni funkce. protoze v zivote to funguje, ze kdyz neco "osulis", tak se ti to stokrat vrati, jenze to microsoft nechape, ten jenom "doji prachy"

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy19.01.2016 - 18:53 Trvalý odkaz

    Microsoft proste nie je schopný niečo dotiahnuť do konca. Uvedomujú si ze im horí pod zadkom aj v desktopových PC a tak začali rozdávať win10.
    V telefonoch sa nikdy nepresadia a v PC (home users) príde strmý pád...

    jarpo19.01.2016 - 23:19 Trvalý odkaz

    oxy: A aký systém ho podľa teba nahradí na pc? Snáď nie android :D

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.01.2016 - 00:00 Trvalý odkaz

    Budes prekvapený ale 80% domácich používateľov win nepotrebuje a vedia to aj v Microsofte.
    Tých 80% osloví niečo o rýchle, jednoduché a free...

    Slavo20.01.2016 - 00:01 Trvalý odkaz

    on si nebodaj vestec "pan podnikatel" mysli ze teraz vsetci hromadne zacneme prechadzat naspat na win7 :D lol win10 desktop su stavka na istotu,k ziadnemu padu nedojde,su to samozrejme nepodlozene konspiracie a hluposti.

    ondrakomous20.01.2016 - 00:14 Trvalý odkaz

    Android skutecne muze nahradit windows, google ma prakticky neomezenou moc, microsoft to dobre vi. Hw. Nenarocny software s podporou desktopovych apk by byl super. Co je na tom hloupyho vratit se k XP, furt behaji krasne, ale bez internetu, microsoft te vzdycky donuti upgradovat, v tom ma nerd svatou pravdu, nalakaji lidi na bezplatny veci a pak "spadne klec", nebo v sedmickach mi porad vyskakuje hlaseni upgradujte, jak okate se podbizi. Notebooky nahradily tablety, i kdyz prodeje klesaji porad to sou ohromny cisla. Taky se zacinaji delat chytry televize s androidem, hodinky a lednicky a maly pc ve velikosti flash disku. Vyvojari se na desktopovy android pohrnou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.01.2016 - 00:29 Trvalý odkaz

    Este som nevidel softver, ktory by bol free/open source a jednoduchy zaroven.

    ondrakomous20.01.2016 - 01:13 Trvalý odkaz

    Uz sou distra s playstorem, byl o tom clanek na mobilmanii. Google udela misto jednoho okna dve a valis, neni to slozity, kdyz mas prachy.na mobilech uz se android rozsiril do maxima, je to prirozenej vyvoj, ze se rozsiri i na desktopy, "velka ryba pozira mensi" nic vic nic min. Nakonec to vsechno zaplati zakaznik vcetne "experimentu continum". Je to jako s umelyma ptakama na poli, kdyz zabiji vsechny zajice, tak se pozabiji navzajem.

    Mashe20.01.2016 - 01:34 Trvalý odkaz

    Koncept Microsoftu je geniálny, urobiť jeden OS na viac zariadení. Bohužiaľ nič nevedia dotiahnuť do dokonalosti. Za pár rokov s tym príde Apple, všetci budú hovoriť že to je budúcnosť a nikto si na nejaký Microsoft Continum nespomenie. Bol by som rad ak by som sa mýlil, ale Microsoft jednoducho nemá tržný podiel na to, aby niečo taketo uňho fungovalo, Apple ma všetko potrebné. Podiel na trhu, financie, a ovce čo to budú ochotné kupovať. :)

    ondrakomous20.01.2016 - 07:28 Trvalý odkaz

    Continum je utopie, zadnej programator se nepozene na system, kde je podil trhu v jednotkach procent, je to plytvani energii a prostredky, je to nevratna investice, windows neni zivotaschopny je roky na stejnych mizernych procentech. Kdyz bude "continum na androidu" vyvojari se pohrnou. Apple nema za cil sjednocovat platformy. U androidu mi desktop dava nejvetsi smysl. U windows se toho nedockas ani za deset let, vidis, ze nejsou schopni ani poradne odladit mobilni os.logicky, android vydelava vsem, windows mobile prodelava vsem, staci aby si google rekl, ok podme vydelavat na desktopu a ono pude, ti vyvojari jsou nateseni, protoze vidi prachy.

    Mashe20.01.2016 - 08:29 Trvalý odkaz

    Android vydelava vsem? Netrep bludy, HTC aj Sony sú aj boli v červených číslach... Apple nemá za cieľ zjednotiť os? Nie nemá, ale taktiež hovorili ze 4palce je akurát, ze retina display stačí. A pozri mame 5,5 palca a full HD rozlíšenie, toto nie je o tom co ma Apple a nemá Apple za cieľ, ale to co bude chcieť trh, ked s tym príde Google, príde aj Apple :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy20.01.2016 - 09:37 Trvalý odkaz

    MaShe retina nie je "pevne" rozlisenie ale minimalne ppi :) to znamena 5,5" displej musi mat vyssie rozlisenie ako 4" ked maju mat rovnake ppi ktore je potrebne pre oznacenie retina.
    ondro skor myslel ze android zaraba vyvojarom aplikacii, "HTC by bolo v strate aj keby pouzivalo iOS :D"

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne20.01.2016 - 09:43 Trvalý odkaz

    Android zaraba hlavne Microsoftu, preto mozu klast bobek na Lumie...

    ondrakomous20.01.2016 - 10:03 Trvalý odkaz

    problem tyhle nokie neni jenom v systemu, resp. v jeho nedodelanosti, je to neskutecne "cheap smart" na prvni pohled, nokia pusobi jako nejaka plastova hracka podle jinych vlajkovych lodi s6, iphonu 6, kdyz zdrhnul radek hulan k LG, tak je jasny, ze titanik se potapi.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease20.01.2016 - 11:17 Trvalý odkaz

    Zrejme aj kladú. Najnovšie zvesti hovoria, že 650 má byť posledná Lumia. Potom už iba Surface Phone..