Mesiac s Apple iPhone 5S - závislosť prvého stupňa

  • aston147 12.04.2014 - 17:08

    A este si zabudol na Fantastical, ktory ma po blackberry vratil k pouzivaniu kalendara v mobile. Fungujuci modry zub s ktorym sa pripajam od sluzobnych aut az po JBL bez problemov a ziadne restarty :). Ale zas pre mna je Gmail app uplne nepouzitelna, aj ked mam primarne ucty cez std mail klient. Skoda ze nefunguje push ani cez imap a nema diodu na upozornovanie (zadna led je slaba nahrada), inak by nemal chybu. Fungujem na celom apple enviromente(od routra po Mac) a nic odvtedy neriesim, len to pouzivam k spokojnosti.

  • Brankooo12.04.2014 - 17:22 Trvalý odkaz

    Ked sa zacne iphone vyrovnavat cenovej kategorii mob. telefonov dneska teda high endov... bude uz HW zastarali a starsie generacie tento fakt potvrdzuju inak pre mna plati za malo penazi vel muziky no za iphone by to mal byt uz koncert...

    aston14712.04.2014 - 18:24 Trvalý odkaz

    Ked mam byt uprimny, vobec ma nezaujima aky ma hw, teda ani netusim aky je tam procesor kolko ram, alebo este ake su udaje podstatne v tabulke. Pre mna je prvorade, ze funguje 100%. Ale ked si niekto potrebuje zdovodnit kupu ineho telefonu a takyto argument sa mu paci tak v pohode. A cena je v tomto kontexte nepodstatna, nerad robim kompromisy tipu sice som usetril nejake peniaze ale poriadne mi nefunguju len 3 veci. Nikto nenuti nikoho cokolvek kupovat, len popisujem skutocnost. Moj cas je mi vzacnejsi ako lozenie po forach, warezoch neustalym hladanim rieseni aby to fungovalo...

    ondrakomous12.04.2014 - 21:44 Trvalý odkaz

    duvod, proc jsem od applu odesel, byla dokonalost, nemoznost customizace, cloveka to desne omrzi, kdyz vsechno funguje jak ma, kdyz se v tom nejde "vrtat", kdyz mas vsechno predem "nalajnovany". cloveku se z te dokonalosti chce az zvracet. uvedu priklad na xperii mam daleko vic nastaveni na fotaku, to te bavi, to je cool, kdyz si treba expozici nastavis podle sebe.

    yankee090312.04.2014 - 22:02 Trvalý odkaz

    iPhone 5S = koktejlovy dazdnicek zapichnuty v hovne ;) ...tolko k pomeru cena/vyuzitie

    harm2212.04.2014 - 22:22 Trvalý odkaz

    nerad reagujem no musim. richard tento fon hodnotil s pohladu niekoho kto denne pouziva iOS teda je zvyknuty na vsetky "features" ktore telefon ma. teda ak by ho mal recenzovat niekto kto iphone nikdy nemal bola by recenzia istotne ina. navyse su uvedene vecsinou len plusy a aj negativa su uvedene ako features...
    ja napr. Note2 pouzivam denne aj jednou rukou a bez problemov, takisto mi vo vrecku nevadi tak neviem preco by mala obrazovka mala byt nejake velke plus. takisto dalsie veci ktore sa vyssie pisu.
    nakoniec asi najvecie negativum tohto telefonu su jeho pouzivatelia...

    Richard Hombauer12.04.2014 - 23:24 Trvalý odkaz

    Po viac nez mesiaci pouzivania totiz vnimam vsetky moje predsudky ako neopodstatnene. Zavisly androidak si skratka na iPhone musi zvykat dlhsie. Ale ten iOS 7, ta rychlost, konecne mnozstvo nastaveni (ondrakomous, s iOS 7 je uz vsetko inak), neustale najmodernejsie verzie aplikacii, rozumny fotak bez honby za Mpix, atd., atd. Samozrejme, ze by som vylepsil kalendar, klavesnicu (pridal sk riadok a hlavne prepinanie ABC/abc), pridal par funkcii do fotoaparatu, ale to su po case uplne drobnosti. Pri tychto rozmeroch, dizajne, spracovani, mi nakoniec prekaza len ta sialena cenovka, hlavne za 32 a 64 GB.

    Knoxville13.04.2014 - 00:06 Trvalý odkaz

    Názov recenzie mal asi znieť:Apple Iphone 5S-najviac precenovaný telefon...

    yankee090313.04.2014 - 00:49 Trvalý odkaz

    Knoxville: platena recenzia

    aston14713.04.2014 - 02:27 Trvalý odkaz

    Ale nikto Vas to nenuti citat a ani kupovat, ale ked na to nemate tak aspon poplacte v diskusiach :). Ale teraz vazne, mal som naposledy android SGS4, lebo som si myslel, ze to konecne dali dokopy a da sa to pouzivat. Po 4S ma zlakal vacsi displej a podobne recenzie :D. Po mesiaci to slo prec, lebo to je na vsetko len nie na pouzivanie. Daju sa v tom pozerat filmy v mhd, v posteli, robit super fotky, videa, zdielat to s pol svetom a uplne vsetko nepotrebne. Ma to nenormalne parametre a kopec funkcii. Vsetko super, len ja v aute velmi pozerat filmy nemozem, kedze soferujem, ale napr by som rad telefonoval, keby sa to dalo prepojit s BT bezproblemovo, keby sa to nerestartovalo pravidelne atd. Filmy pozeram cez NAS na telke a v posteli na laptope, velmi sa branim zdielanim svojich super zazitkov, ale rad by som si ulahcil pracu. Skratka nie som presne cielovy zakaznik, ale neznamena, ze teraz budem vypisovat po forach, ze predavaju za 500 E (ci kolko) nepouzitelnu vec...

    harm2213.04.2014 - 03:02 Trvalý odkaz

    ak sa ti fon resetoval pri pripojeni cez BT tak bude asi pokazeny. ja mam note2 uz vyse roka a preskakal toho viac nez dost no stale funguje ako ma.
    nechapem tu paralelu ze nieco mi nejde tak ten telefon musi byt zly a nefunkcny... ja na note (co ma este vecsiu obrzovku) filmy tiez nepozeram, mam ho v uspornom rezime (lebo tiez nepotrebujem tolko vykonu) ale funguje tak ako ma, bt wifi vypinanie vsetkeho mozneho - apropo richard pre android existuje power toglges widget kde sa da nastavit cokolvek klikom jedneho prsta. proste kto chce psa bit palicu si najde.
    nie som jablckar no respektujem ze je to top telefon no hneva ma ze pri ostatnych znackach im vytknete aj opacne obrateny usb konektor (ktory som na htc pouzival dlhe roky a bolo to pohodlnejsie nez sprarvne orientovany konektor na samsungoch) ci inu blbost a pri jajfone je vsetko idealne.
    znova opakujem problemom tychto fonov su ich uzivatelia, napr. jedna znama mi hovorila ako sa da len cez iphone telefonovat zadarmo lebo iphone na to ma app a ja jej vravim ze to uz roky funguje na androidoch a pc len o tom nevie. pozerala na mna s otvorenou pusou...

    ondrakomous13.04.2014 - 09:25 Trvalý odkaz

    ale zase nas tady nebalamut, ze ti to neslo, asi ti to neslo, protoze si mel neorigo prislusenstvi. ono se za jizdy moc telefonovat neda, pac ti a/vypadne signal, b/druhe strane to furt blbne(spatny spojeni atd.) c/80% ridicu telefonuje normalne se sluchatkem u ucha vcetne kamionaku, cili resit nejaky bluetooth je malichernost(bodu mas urcite dost, fizlove nikde, atd.) a upnout se na tento zastupny problem je nerozum a dalsi nerozum je resit ho dalsim zbytecnym nakupem, tomu se rika KONZUM, vazeny pane. iphone je firma z teply kalifornie, kde je nejvetsi koncentrace teplousu a surfaru na svete, pro amiky je to SYMBOL jejich genialnosti,dokonolasti, narodni hrdosti, akorat my nezijeme v teply kalifornii a nejsme "prachaty srdcari", se samsungem se to neda vubec srovnavat, samsung nabizi lidem daleko vic pomer cena/vykon, ceny pristroju s4mini a s3 se blizi hranici 250euro, iphone 4s je tusim za 500euro, cili cena je dvojnasobna, cili se to neda vubec srovnavat, apple ztraci, pac po smrti jobse sou evidentne zmateni, jobs jim sepsal pred smrti par ukolu a oni se toho drzi jak slepej housli. on tvrdil, ze velikost 4palce idealni, on byl vlastne dogmatik a idealista jak prase, ja tvrdim, ze idelanich je palcu5, pac ze 4palcu a/boli oci b/je to odporne maly. taky se po jeho smrti zacina z lidi vytracet takovej ten nezdravej fanatismus, coz je jenom dobre. duvod, proc si osobne nekoupim apple je ten a/je maly b/je predrazeny, stejne jako ja na to nema 50% z nasi republiky. apple se nejvic prodava ve velkych mestech, jako je treba pragl, kde jeste jakztakz neni takova chudoba, pak vidis, ty smrady z praglu, jak s tim porad vsude machrujou(ve vysledku to v lidech probouzi akorat negativni emoce-nenavist,zavist,nasranost a dalsi dodobne nebezpecny sracky....) tady je chudoba jako svine, tady normalni lidi zijou od vejplaty k vejplate. z toho, co jsem napsal jasne vyplyva, ze vyhodit 250euro v dobe ekonomicke krize si muze dovolit akorat zfanatizovanej manager nebo zase zfanatizovanej magor, nic ve zlym, my na to proste nemame!!!

    Richard Hombauer13.04.2014 - 10:24 Trvalý odkaz

    Sgs3 som prestal pouzivat, lebo mal nestabilne BT pripojenie v mojom aute. Sgs4 mojho znameho vykazuje rovnaky problem. To iste u Astona. Chlapi, my tu hovorime fakty. O vydutych bateriach ani nehovorim. Ale o tom snad diskusia nie je. Clanok ma len jedinu ulohu - vyvratit hejtovanie na adresu ajfonu. Nie je opodstatnene. Opodstatnene je povzdychnutie nad cenovkou. Nad absenciou pamatovych kariet, FM radia, slabymi nastaveniami fotaku. Toto su vsak skusenosti pouzivatela, ktory je s 5S skutocne a necakane spokojny. O tyzden sa tu mozno objavia skusenosti nespokojneho pouzivatela. Len ich musi niekto napisat. ;)

    ondrakomous13.04.2014 - 11:01 Trvalý odkaz

    jo, jeneze musite se vyjadrovat presne, cili muze za to samsung, nebo za to muze vyrobce auta, pac v cine jaksi das auto nevideli, cili mi prijde jako mensi zlo prodat auto, kdyz pudu uplne do dusledku a budu bazirovat na funkci BT, tak si to pred koupi telefonu minimalne vyzkousim. herrgott, chlapi budte trosku soudni, nemuzete chtit pro samsungu, aby byl kompatibilni se vsemi auty na svete vcetne ziguli. iphone je stejne porouchovy jako samsung, co jejich slavny "homebutton", ktery musi porad dokola opravovat na 5s. ze baterka exploduje nebo se nafoukne nekde v aute, kdyz to nechas na 80°c na primem slunci, to je normalni fyzika prece.

    aston14713.04.2014 - 11:15 Trvalý odkaz

    Ja som si slusne zacal diskusiu k veci, aby ten koho ten telefon zaujima mal z nej nejaky prinos. Tie moje prispevky su len nekonstruktivnou reakciou na nekonstruktivne prispevky ludi, ktorym nieco chyba (pocnuc ajfonom konciac....). Neriesime tu samsung. @ondrakomous ked na to nemas, tak to nevykrikuj do sveta, ale zacni makat aby si na to mal a ked to nechces mat, tak sa nestazuj. Netusim ake sluchatko mas namysli, ale BT pouzivam v 3 autac aktivne a jeho spravna funkcnost je pre mna nutnost. @harm22 Ja s Tebou suhlasim, ale toto je diskusia o ajfone, nie o androide. Mna ten OS nezaujima, preto neprispievam k testom, ale iOS pouzivam dlho tak nemam problem si precitat skusenosti a prispiet. Vypinanie 3G, BT, WIFI? ako o com sa tu bavime? To ani nepouzivam, to je zapnute vzdy a vsade, telefon musi makat a ja nebudem jeho otrokom. Mne ma ulahcit pracu a zivot.

    aston14713.04.2014 - 11:18 Trvalý odkaz

    A konecne k veci. Dnes som skusil po dlhom case mailbox app na gmail a je je to fakt super, skoda, ze nejdu priradit ine mailove ucty okrem iCloudu a Gmailu. Ale pre defaultnu Gmail app to znamenalo delete...

    ondrakomous13.04.2014 - 11:18 Trvalý odkaz

    dobre, tak se zeptam jinak, co s tim v aute delas, s tim BT, telefonovat muzes s handsfree, pokud jde o pousteni radia a podobnych nepotrebnych veci, tak bez toho se prece da zit, none? totiz vubec nevim, jestli se bavime o vestavenem vysilaci nebo o vysilaci pripojenem pres usb, ale clovek tady musi vestit pomalu z kristalove koule, vy napise jenom "nejde BT"..... ale proc bych si kupoval iphone, kdyz si muzu poridit slusnou chinu za 200euro.

    Brankooo13.04.2014 - 11:19 Trvalý odkaz

    aston147, naco sa rozculujes? 100 ludi 100 chuti... ked si pisal tento clanok necakal si aj nejaku kritiku? Co sa tyka diskusie precitaj si ju k inym clankom vidis niekde ze sa ide presne k veci? Vitaj na Slovensku... sorry cerveny koberec sa este perie...

    aston14713.04.2014 - 11:26 Trvalý odkaz

    Ja sa nerozculujem, ale bavim :). Ondra, vzhladom na tvoj nick verim, ze je pre teba nepredstavitelne, ze sa niekto zivi pracou a za tu pracu dostane platene (aj nazory btw). Ty zi ako chces, mne to je uprimne jedno bez coho ty zit dokazes. Kup si slusnu cinu a onanuj nad tym ako si vydrbal so mnou co ma ajfon za 600E (asi). Ja sa budem tesit, ze mame dalsieho cloveka co ma naplneny zivotny sen a ma pre co zit a o jedneho potencionalneho psychiatrickeho pacienta menej, ktory bude zrat zo systemu dane, ktore pravidelne platim. Neviem co robis, ani ma to nezaujima, ale neznamena, ze ked to ty nepotrebujes, niekto iny to nemusi potrebovat, to je filozofia terorizmu, ze jeden clovek sa snazi presvedcit o svojej absolutnej pravde ostatnych par milionov, lebo ziju v nevedeomosti. Nechaj nas hlupakov trpiet s technikou, za ktoru dame strasne prachy. Prajem Ti krasnu nedelu a uspesny pracovny (dufam) tyden. :)

    Brankooo13.04.2014 - 11:27 Trvalý odkaz

    Robim v jednom IT obchode a poviem to takto ludia co sa tyka kazivosti veci... vezmime si notebooky zoberte si 100ks a jeden tam bude zly... narazi na to clovek ktory ma jednoducho smolu a reklamuje to za dva roky 5-6 krat a vzdy s inou zavadou... aka je pravdepodobnost toho ze sa clovek vrati k tej istej znacke? Samozrejme okolnosti su rozne... raz je na vine predajca... raz notebook, raz stredisko atd... to iste plati aj pri MT... takze co sa tyka aston147 Tvoja kritika na S4 je mozno na mieste no skus sa na vec pozriet aj inak...

    Brankooo13.04.2014 - 11:29 Trvalý odkaz

    najlepsia sebaobrana je utok... ach... Slovakofilokok tato nemoc...

    ondrakomous13.04.2014 - 11:34 Trvalý odkaz

    jabku nedam ani korunu! ty si se svymi love delej, co chces. to neni filozofia terorizmu, to je filozofia jobse, diktaror jobs a jeho posedlost dokonalosti a jednoduchosti, jenze jak uz to v pohadkach bejva, po smrti diktarora se jeho imperium pomalu riti do zaniku. driv sem pouzival jabko, samsung a ted sem u sony, prebehl jsem k nim, protoze vole sony jsou dneska absolutni spicka.

    aston14713.04.2014 - 11:47 Trvalý odkaz

    Ale ja som nic nekritizoval, ja len reagujem. Ja som si to vyriesil jednoducho, vymenil som mobil. Easy simple. Mne nevadi Samsung (mam doma TV napr), mne vadil OS, nikde som nepisal, ze bol pokazeny, len nepouzitelny. #ondra sry ale neda mi, vidis, ja by som tolko neutratil lebo ja mam len jeden co funguje :D.

    ondrakomous13.04.2014 - 11:54 Trvalý odkaz

    jenze ty ses neobjektivni, protoze ty ostatni uz neznas, kdybys mel xperii z1 s 4,4 androidem, tak si na nejaky jabko rychle zapomnel, radsi setri na xperii z2.

    Brankooo13.04.2014 - 11:57 Trvalý odkaz

    Princip je cca. rovnaky ako ked zena vojde do obchodu s topankami... 1500 druhov, zakazdym iny model... iny styl obuvania, nosenia a podobne no stale to ma len jeden ucel... :) dufam ze uz bude dost hadok...

    ondrakomous13.04.2014 - 12:02 Trvalý odkaz

    to je teda primer, boty potrebujes a telefon taky, bavime se o tom, co je nejlepsi, cili ta debata ma furt smysl. von tvrdi, ze je nejlepsi zazracny jabko, cili klasickej pripad zfanatizovanyho jablickare.

    dolezite_upozornenie13.04.2014 - 12:06 Trvalý odkaz

    Chlapci ja vám to napíšem takto:
    Ja mám SGS 1 hneď od jeho začiatku. Dal som zaň v HTC shope takmer 500€. Nechválim sa, nemal som na to, ale tie peniaze som si požičal. Bol som ochotný dať tie peniaze zaň preto, lebo to bol prvý „slušný „ android telefón. Perfektný displej, veľká vnútorná pamäť. Oproti vtedajšej vlajkovej lodi HTC za tie isté peniaze sa to nedalo zrovnávať. Na trhu nič podobné nebolo, a telefón čo som mal išiel z posledného. Čo zvláda zvláda, hry sa nehrám. Občas cítiť malú RAMku, ale je to v pohode s CM. A vydržím na ňom ešte roky. Ale teraz by som tie prachy za telefón nedal. Či mám v telefóne 2x 1,8 GHz alebo 4x2,5 GHz je nepodstatné a ako argument na kúpu zlý. A tak isto by som nekúpil ani iPhone. Kým nebude v iPhone mass-storage tak je pre mňa neakceptovateľný aj zadarmo. Ale neodsudzujem nikoho za jeho sympatie. Byť márnotratným tak tie peniaze obetujem radšej na nový objektív :-D. Každý máme iné priority, treba to rešpektovať. Na druhú stranu, vyhrať reálne pár tisíc, dám radšej opraviť strechu :-).

    Skôr ma zaujíma, ako budú ľudia čo Samsung obhajujú a vychvaľujú od Samsungu odchádzať (resp. nebudú kupovať nové modely kvôli prestíži) keď odídu od Androidu. Samsungy budú ešte drahšie a ľudia zistia, že skôr ako Samsung potrebujú Android.

    ondrakomous13.04.2014 - 12:09 Trvalý odkaz

    presne ty vole, muj clovek, na to nejdulezitejsi jsme zapomneli!! na to otrocky kopirovani pres itunes, bez itunes si totiz ani neprdnes, cili jabko te nuti delat zbytecny veci.

    Richard Hombauer13.04.2014 - 12:16 Trvalý odkaz

    Ondro, tak v aute ti nevadi obmedzovanie sa, ale pri pc (kde mas viac casu) je pripojenie kabla problem. Mimochodom, itunes som instaloval len kvoli prenosu filmu do vlc. Pouzil som ho raz. Tak o com tu tocite? Fotky idu na fotostream/icloud/dropbox online, hudbu mam nakupenu cez itunes tiez online. Co vy furt medzi tym pc a mobilom prenasate? Péčko? :)

    ondrakomous13.04.2014 - 12:22 Trvalý odkaz

    BT nepouzivam vubec. vis jaka to je pohoda, ukradnout si desku a nakopcit si ji tam pres normalni USB kabel, to je tezka pohoda, nemusis hledat kabliky se specialni koncovkou, ktery sou silene drahy, presne tam to zacina, u neskutecne drahyho prislusenstvi, drahy nahradni dily, celkove s tou politikou applu nesouhlasim, nekde jsem cetl, ze vyrobni naklady na iphone jsou kolem 100euro, cili na kazdym telefonu udelaji 400euro, kdyz nepocitam naklady na ruzny technoligie a hlavne mi nejsou vubec sympaticky, treba tedkonc zboznuju sony, ktery sem driv nenavidel, ale oni se tolik zlepsili, ze sem ochotnej do toho jit, treba xperia z1 Compact je pecka a prodava se jak housky v krame, je srovnatelna s iphonem 5s a stoji o 250euro mene.

    janesbond113.04.2014 - 12:25 Trvalý odkaz

    odro... Do nedávna bol top samsung už je sony? Ty ako sa zda udavas trend na trhu :-). . Cim je akoze sony na vrchole?

    aston147..Nepouzitelny? kvoli bt v aute? hmmm. To pre mna je iphone kvoli desiatkam veci ktore chcem a nema podla mojich predstav (voci androidu)

    ondrakomous13.04.2014 - 12:30 Trvalý odkaz

    zacali do toho valit brutalne vykonny soucastky, strasne se zlepsili v updatech. u nich mas jistotu, ze dostanes maximum, ostatni vyrobci setri, kde se da. v baterkach se taky zlepsili, zbejva namotnovat kvalitni IPS panely a je to podle me do budoucna jasna jednicka.

    janesbond113.04.2014 - 12:34 Trvalý odkaz

    Este ze Ta neberiem vazne :-). .. No uzivaj si svoju "spicku":-)

    ondrakomous13.04.2014 - 12:56 Trvalý odkaz

    vy jablickari musite drzet pri sobe, ste ohrozenej druh.

    markos913.04.2014 - 14:01 Trvalý odkaz

    neviem prečo sa stále musí takýto článok zmeniť na vojnu android versus ios, každý nech si kúpi čo chce, čo mu vyhovuje, čo sa mu páči, ja osobne som bol tiež pôvodne proti apple a ios, smial som sa apple fanatikom a prvý iphone 4s u mňa vydržal tri dni a dal som ho preč lebo mi chýbala sloboda androidu a nevedel som z iphonom nič urobiť, ale raz som natrafil na super chlapíka v istores a ten mi ukázal všetko potrebné okolo iphonu a začal som rozumieť prečo sa ľudom páčia iphony a ipady, ja osobne mám ipad air a mobil note2, ale môžem povedať že aj keď je note2 super prístroj tak už ho používam len na volanie a kompletne čo sa týka multimédií a internetu som kompletne prešiel na apple, proste krasny display, pohodlne pozeranie filmov, pocuvanie hudby aj prezeranie internetu je uplne top, všetko chodí krásne plynule a bez zaváhania, už ma nebaví lagovanie androidu ani žlté displaye samsungu ani ma nebaví sa stále hádať pri pripojení samsungu z počítačom a to som mal s2, s3, s4, s4 mini, už stačilo, ešte by som rád vyskúšal xpériu z2 a htc one m8, ale inak kľudne by som prešiel kompletne na apple aj keď osobne nesúhlasím z ich cenovou politikou, je to pre nás všetko veľmi drahé ale zase to je slovensko, keď som v zahraničí tak pomer ceny a platu je niekde úplne inde tam maju apple produkty v podstate všetci kto ich chce, od detí v škole po dôchodcov, to len u nás to je také predražené v porovnaní z našimi platmi, ale zase za to apple nemôže ako sa žije na slovensku, takže aby som to zhrnul, otvorenosť androidu mne na moje osobné potreby vôbec nechýba lebo ja potrebujem net, maily, filmy, hudbu, hry a kvalitnú komunikáciu a to všetko mi apple spĺňa kvalitne a bezproblémovo, na rozdiel od lagujúceho a prehrievajúceho sa množstva android prístrojov, ktoré síce majú geniálnu hardwarovú výbavu ale pokiaľ chcete ten papierový výkon využívať tak zistíte že sa to nedá lebo pri plnom zaťažení sa prístroje prehrejú a dovi-dopo, takže každý nech si kúpi po čom túži ale mne kľudne stačia apple výrobky a som maximálne spokojný ;)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.04.2014 - 14:33 Trvalý odkaz

    Vzdy ma udivi ako kus neziveho hardveru dokaze rozputat peklo v diskusiach, rozbijat manzelstva, vnasat nenavist medzi inteligetnych ludi.

    Je to smiešne :)

    aston14713.04.2014 - 15:30 Trvalý odkaz

    Ale mne to jedno uplne co si kto kupuje, ja od zaciatku tvrdim, ze pre moje potreby je apple plne vyhovujuci a preto ho pouzivam. @ondra, ja som len fanatik pohodlneho pouzivania ked uz. A par rokov na telefony nemusim setrit. A nepotrebujem menit co mi vyhovuje. BB som mal 4 roky kym mi to nebranilo k normalnemu pouzivaniu.
    @janesbond1 ked nerozumies vyznamu BT v aute nerozumies ani vyznamu telefon=pracovny nastroj.

    dolezite_upozornenie13.04.2014 - 15:31 Trvalý odkaz

    Tak moje najčastejšie využitie:
    1. Niečo fotím, a potrebujem to v práci vopchať do PC. Firemné PC majú dosť obmedzení. Žiaden iTunes, žiaden dropbox, nič. Pripojím kábel, stiahnem fotky a pošlem mailom to co treba. Jednoduché. Nebudem snáď firemnú komunikáciu vybavovať cez súkromný mail, a firemný zas do mobilu nedám z bezpečnostných dôvodov. Nehovoriac o tom, že posielať to okľukou z mobilu cez internet (niekedy EDGE) na internet (dropbox, firemny mail), kde si to zas stiahnem a pošlem znova inam :-) - s prepáčením: ako pre debilov.
    2. Rád kamerujem. Záznamov mám doma viac než dosť. V podstate robím len na disky :-D . Žiadne úložisko (ani itunes) by mi neposkytlo to čo potrebujem. A je jednoduchšie nájsť si nejaké video v zložkách cez Total Comander v NASE a priamo skopirovať do mobilu. Prípadne cez Wifi pustiť na telke.
    3. Nikdy ste nič nesťahovali cez net do mobilu? Pre mňa je jednoduchšie niečo kuknúť v mobile (napr. riview, alebo hocičo iné v pdf) a ak treba, tak si to cez BT pošlem do tabletu, alebo cez kábel do PC. Nechce sa mi hľadať a sťahovať niektorú vec viackrát zbytočne.
    4. Minule som si sťahoval asi 100 videí z youtube o modelovaní. Hádajte kde. Do PC, lebo cez prehliadač je to rýchle a pohodlné. Pripojil som mass storage, dal na kartu a možem sledovať vtedy keď mám čas, na jeden-dva kliky bez toho aby som musel byť odkázaný na wifi, alebo pomalé dáta, alebo obmedzenia dátového balíka alebo čokolvek.
    5. Z webu českého rozhlasu si sťahujem pravidelne planetárium a nebeský cestopis. Dám to do mobilu, a neriešim iTunes ani dátový balík. Keď som to dával známemu konkrétnu reláciu o konkrétnej téme, tak to bolo tiež pohodlné než riešiť iTunes. Ak sa to vôbec cez to dá.
    6. Keď niečo nepotrebujem, dám to na NAS a mám pokoj. Z NASka to dám do mobilu skôr než niekde z netu alebo úložiska, nehovoriac o neporovnateľnej kapacite.
    7. Online úložiská nemám a zatiaľ nechcem. V mobile mám net, ale byť obmedzený na rýchlosť pripojenia v pokrytí kde som na to aby som si z dropboxu stiahol niečo čo môžem mať na karte mi pripadá také – neprakticky štýlové.

    Rišo pamätám si ako si bol jedného času zubami nechtami proti facebooku, proti zasahovaniu do súkromia. A teraz ti nevadí všetko riešiť cez online úložiská. Niekedy mi to pripadá ako keby som tu bol jediný neživnostník, čo pre niekoho robí a musí rátať s nejakými obmedzeniami, resp. jediný užívateľ hocičoho lokálneho a nevirtuálne zdielaného.

    Osobne si nemyslím že jednoduchosť a využiteľnosť mass-storage je rozumné nahrádzať riešením online úložísk. A k Péčku: hladnému sa o chlebe sníva? :-D

    PS: Nemám nič proti Apple, len vravím prečo ja nie. Keby som ho mal na volanie, tak nemám proti nemu nič. Od telefónu na volanie očakávam len silnú batériu. Ako som už niekedy písal, na volanie mám Samsung 1200. Poslúži rovnako a je tam rozdiel plná cena – (mínus) 9,90 :-D. A na robotu (využívanie) si každý kúpi to čo potrebuje aby to vedelo. Nekúpim si na vŕtanie Stilku bez príklepu, keď spotrebujem niečo s príklepom. Ak mi príklep poskytne Narex, tak nemám čo riešiť. A to že pred vŕtaním treba ten príklep nastaviť – s tým treba snáď rátať.

    A na margo Androidu – V tablete Nexus je super vec – kontá. Neviem či to majú už povolené aj nové Androidy v Samsungoch a inde, ani neviem či to má Apple. Mám vytvorené kontá, a keď niekto potreboval požičať tablet na pol dňa, jednoducho som nastavil nové konto, povolil vybranné programy a bolo to. Jednoduché, intuitívne a rýchle. Podľa mňa nutnosť rodinného zariadenia.

    ondrakomous13.04.2014 - 15:53 Trvalý odkaz

    hosi prileju oleje do ohne, apple znam jak svoje boty. apple se da rozdelit na eru za jobse a po smrti jobse, to si tady vsichni laskave uvedomte. za ery styva bylo vsechno paradni, po jeho smrti slo vsechno do riti, uvedu nekolik prikladu, proc apple user odesel od applu, prvni vec, zmenili konektory, steve by tohle nikdy neudelal, je to nehorazna prasarna k vsem tem lidem, ktery si za ty roky nakoupili hafo prislusenstvi. druha vec, to jak ten novej borecek graficky zmrsil starou dobrou grafiku z ios a to co tam pridal za balast, milovali sme starou grafiku, zadny widgety a notifikacni centra a podobny kraviny, ten borec z toho udelal normalni omalovanky z filmu, kdo huli ten umi, tohle byla posledni kapka, navic poslapal praci svyho mrtvyho sefa, dyt to je hnus, misto aby na tu praci plynule navazal. v tom byl styve vyjimecnej, byl to normalni zid z garaze, kterej se vypracoval, kdezto tady ten maser, jeho nastupce je normalni pozerska manazerska nula. takze apple ted funguje stylem kopirka, ty vole, toto zkopirujem z winsek a toto z androidu a vydame prohlaseni..."damy a panove, dokazali sme to", takze trendy dnesni doby urcuje uplne nekdo jinej, rozhodne to neni apple jak driv. uvedu dalsi priklad, celou dobu se cekalo na levnej iphone, ty vole, a oni pak reknou, ze bude stat 500euro, tohle vsechno se na burze scita.

    Lenka Ivančíková13.04.2014 - 16:28 Trvalý odkaz

    Ondro, bez vulgarizmov by to neslo? V takmer vsetkych diskusiach sa prezentujes rovnako. Skus sa krotit lebo ti prispevky budem mazat. Diskutovat sa da aj slusne a vecne, bez urazok a stylu "stvrtej cenovej". :-)

    ondrakomous13.04.2014 - 16:31 Trvalý odkaz

    jezis marja, tady si clovek nemuze ani poradne zabekat. za to muzou oni, apple_users vyvolali tady konflikt.

    Lenka Ivančíková13.04.2014 - 17:12 Trvalý odkaz

    bekat mozes. :-) ale slusne.

    zemiak13.04.2014 - 18:41 Trvalý odkaz

    Ondro ondro, buduci rok sa zmeni USB konektor. Specifikacia microUSB existuje od roku 2007 do 2015 (8 rokov).

    Apple mal 30pin od roku 2003, 9 rokov (do 2012), teraz ma zasa najlepsi konektor na trhu a zas to tak bude par rokov, pokym ostatni sa budu potacat od Bcka k Ccku microUSB.

    Z toho vidno, ze Apple ten konektor az tak casto nemeni :)

    ondrakomous13.04.2014 - 19:49 Trvalý odkaz

    abych to dopresnil, tak sem nemluvil o cookovi, ale mluvil jsem Ivovi, kterej vymyslel ty hnusny odporny omalovanky, kterej je uplne out. klidne se vsadim, ze i on vymyslel ty konektory, je to takovej "skudce" uz od pohledu, za ery steva si ani neprdnul a ted honi machry. me je uplne jedno jestli se to jmenuje usb, csf, ucb, jde prece o princip, cili lidi kteri iphone kupovali X let meli porad stejny prislusenstvi, ktery fungovalo na vsech zarizenich, klasickej apple user mel televizi, pocitac, macbook a na vsem byl ten 30pin, pak prisel tenhle chytrak a rek dame jinej, ok, ale co s tim zbytkem ty jo, ty tvrdis je supr, ale uz mas dva ruzny konektory na macu a iphonu, trosku podpasovka, kdyby steve chtel vymenit konektory, tak by to davno udelal. dost lidi tyhle nesmyslny kroky rozladily natolik, ze odesli k nekomu jinymu. hlavni duvod, proc sem zdrhl k sony byl ten, ze citim potencilal ty firmy a chut delat veci pro lidi, za rozumny love, toto soucasny apple treba neumi, uvedu priklad, napisu sony, ze chci vetsi display, vetsi baterku, lepsi fotak a vsechno ty vogo dostanu, aktualizace mam rychly, system je stabilni, tak proc bych chodil jinam. takovy reci, ze se neco seka, u sony neexistuje, rada z, je cela skvele odladena, tedkonc xperia z2 spickova, z1 compact spicka, xperia m2, cumis jak puk, jak sou to dobry smarty. tady se bavite porad o nejakych starych pleckach, 4.4 na xperiich je radost, zadnej jinej system tomu momentalne nemuze konkurovat, to stejny na zarizenich od googlu nexus, moto g, zeptejte se nerda, jestli se mu neco seka. je to muj osobni nazor, videl jsem, jak ten system vznikal, znal jsem ios perfektne, cili vim, ze oni normalne "obslahli" veci z windows a androidu, to byl prvni sok na ios 7 a druhej sok byl, jak to ive zacal cely predrbavat, mel si svoje stary oblibeny ikony a zmizely ze dne na den, to na cloveka nikdy dobre nezapusobi, kdyz ses na neco zvyklej a mas to rad, tak pro takovej krok tezko budes hledat pochopeni. a hlavne, tohle si trikrat podtrhnete, nechtel jsem se v budocnosti dozit takovychto radikalnich zmen vzhledu systemu a experimentu s grafikou, protoze jsem si zaplatil za io6 a bez moznosti downgradu z ios 7, kdy mi byl vnuceny jiny vzhled systemu, sem totalne rezignoval na tuto znacku.

    aston14714.04.2014 - 03:08 Trvalý odkaz

    Uplne z cesty, na Macu je iny konektor aj nabijacka, na Airporte tiez a na AplleTV tiez (vsade ina). Skus si pisat blog ked nemas kde prezentovat svoje mylne nazory, kedze asi tvoje okolie velmi tie vymysly nezaujimaju, alebo vyhladaj odbornu pomoc.

    ondrakomous14.04.2014 - 08:45 Trvalý odkaz

    Co vykladas za nesmysly na airu byl stejný i na macboooku, nekolik let. Jestli se menil na poslední generaci, tak to je logicke, říkej lidem pravdu, já byl u applu, když tys ještě tahal kačera na zahradě. U tebe je to nadlidský výkon utvořit holou větu typu "odborná pomoc", starej se o sebe, taky si o tobe myslím, že si ze sebe udělal max. .... Za ty tři tečky si dosad tu část,tvého malého.... kterého máš evidentne místo mozku, a rozkazuj doma svoji holce, pác píšu kdechci a jakchci.

    markos914.04.2014 - 12:57 Trvalý odkaz

    poprosil by som admina aby to tu trochu prečistil, Richard napísal veľmi pekný článok ale v tejto diskusii sa to zvrhlo na plač niekoho čo ma evidentne nejaký problém sám zo sebou, prajem mier, pohodu a krásny deň všetkým ;)

    didovci14.04.2014 - 14:27 Trvalý odkaz

    Mám otázku na Richarda. Pravidelne používam na svojom fone program Autoguard, ktorý beží na pozadí a súčasne mám zapnutú navigáciu. Existuje na iOS nejaký program ako Autoguard, ktorý by mohol bežať súčasne s navigáciou. Používal som iPhone 5 asi pol roka, ale kvôli nemožnosti ho používať ako blackbox a navigáciu súčasne, som ho predal. Ďakujem za odpoveď.

    zemiak14.04.2014 - 18:08 Trvalý odkaz

    Ak si podobnu aplikaciu nenasiel, tak sa to pravdepodobne nezmenilo.
    To nema nic spolocne s iPhone 5 alebo 5S ale skor s tym, ze aplikacie nemaju moznost na pozadi nahravat video.