Meizu M1 Note na Slovensku

  • lukas 16.04.2015 - 12:11

    škoda absencie microSD a vyberatelnej batérie...zaujímalo by ma či sa bude na Slovensku predávať aj Lenovo K3 Note ako priamy konkurent tomuto Meizu

  • marek16.04.2015 - 12:39 Trvalý odkaz

    A ešte tu bude kopa luserov mudrovať, že na čo sú smartfónom SD karty..

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.04.2015 - 13:44 Trvalý odkaz

    12GB pamäte dovi dopo..

    nerd16.04.2015 - 15:55 Trvalý odkaz

    marek mam telefon so 16GB mam v nom 2 navigacie a vsetko co potrebujem... som preto luser ked viac ulozneho priestoru zufalo nepotrebujem?

    ondrakomous16.04.2015 - 20:02 Trvalý odkaz

    nerd a maminka maji vzdycky pravdu, taky si myslim, ze s 12gb prostorem se da zit, chce to pouzivat virtualni uloziste a cajk.

    Michal16.04.2015 - 22:34 Trvalý odkaz

    Už je to malo, pre niekoho kto si kupi drahy telefon a evidentne aj chce z neho nie len telefonovat a smskovat je to malo. ja mam 16 + 16 gb kartu k dispozicii mam asi 26,5gb a mam využitých 24. Nech sa na mna niekto nehneva nebudem mat hudbu na internetovom uložisku aby som ju pocuval a stahovalo mi data. Takisto data aplikacii a hier na cloud nedáš a dovolim si povedat, že tie pamatove naroky idu čoraz vyššie. Dnes ma 300mb aj uplne obyčajna hra. Taký Bards tale zabere 3,1GB. Add. 2 je, že prečo urobia telefon o ktotom sa tvrdi ako o vlajkovej lodi a nielenže ma priemerných 16gb ale ani nepodporuje pamatovky? Ten princip nerozumiem.

    marek17.04.2015 - 00:02 Trvalý odkaz

    Nerd, samozrejme že kvôli tomu nie, to je len pre teba dobre. Ale ak budeš tvrdiť, že keď to stačí tebe musí to stačiť každému,tak potom áno. Práve pre takých totiž patril môj odkaz. Mna praveze delí mnohokrát od kúpy iba táto jediná vec, maličkosť chýbajúci slot. Podobne ako svojho času G2 je toto ďalší smutný prípad, aspoň pre mňa, ale myslím že zďaleka nie len pre mňa.

    nerd17.04.2015 - 10:44 Trvalý odkaz

    celkom by ma zaujimalo co mate v telefonoch ze potrebujete 32 a viac GB.
    osobne tam mam cca 2GB hudby(pocuvam len pri koseni travnika)
    asi 2GB mapovych podkladov pre navigacie.
    par fotiek, vsetko sa mi zalohuje na G+ tak po zalohe to z telefonu mazem.
    ostatne aplikacie "nieco" zaberaju a vo vysledku mam 3-4GB volneho priestoru.
    co tam nosite? 30 filmov?

    Marian17.04.2015 - 12:06 Trvalý odkaz

    Len preto, že tebe to stačí neznamená, že aj ostatným musí. Pre mňa je 64GB optimum a menej nechcem.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.04.2015 - 12:37 Trvalý odkaz

    Schválne som to pozrel, lebo keď je pamäte dosť to človek nerieši. Zo 64GB karty mám cca 23 GB voľné..
    Len 2 filmy + 1 seriál =12GB
    Na ext. Hdd mám minimálne HD.mkv a to je od 4GB/film. Komprimovat to nebudem nie som cvok. Ale to je iba nudzovka, filmy cez mobil ma neberú, radšej hudbu.

    Hudba 8,9 GB, ale mával som cez 20GB predtým. Tvoje 2GB by mi stačili na 4-5 albumov wav/Flac, respektíve 15-20 albumov 320k.mp3

    Priečinok DCIM 16,17GB to ma celkom zarazilo - to by som mal premazať a odzálohovať. Tony fotiek :)

    Dokumenty, Downloads len desiatky stovky MB.

    PS cloudy neuznávam.

    marek17.04.2015 - 13:38 Trvalý odkaz

    Nerd, vidíš, ty proste odmietaš uznať že ľudia majú jednoducho rôzne potreby/nároky. Nemá zmysel tu analyzovať kto a čo v tom telefóne má. Pretože aj keď to zistíš, zase môžeš povedať, že ty to nepotrebuješ, ale niekto iný jednoducho áno. Preto to tvrdím, nech tam tie sloty sú - teba a ďalších ktorým tých 12 gb stačí to nijako neobmedzí. Ale keď tam nie je, tých ktorý potrebujú viac úložného priestoru to už obmedzuje. Podobne ako u mentala, ani pre mňa nie je cloud riešenie (používam ho samozrejme zčasti na zálohovanie, ale určite nie ako náhradu SD karty).

    nerd17.04.2015 - 14:12 Trvalý odkaz

    marek :) na zaciatku nazves ludi co nepotrebuju sd karty lusrami a ked sa spytam co v telefonoch nosite tak "proste odmietam nieco uznat" ja som sa len spytal :) a dozvedel som sa ze mate v telefonoch filmy serialy tony fotiek a neuznavate cloudy :)
    vo fotaku mas aku kartu? ja mam v zrkadlovke 8GB :) v zivote som ju nezaplnil a to fotim naozaj dost ;)
    fotky nosit v telefone je rovnako neprakticke ako ich mat IBA vo fotaku :) cloud je presne to riesenie....
    k filmom sa asi nema zmysel vyjadrovat, mam doma 2 telky tak nebudem pozerat nieco na 5" telefone.
    cize este raz :) mna len zaujimalo co tam v telefone nosite a cim sa lisim ja luser so 16GB telefonom od tych co maju moznost telefon rozsirit o SD kartu.

    marek17.04.2015 - 14:25 Trvalý odkaz

    nerd :) ľudí, čo nepotrebujú sd karty som nijako nenazval. Použil som invaktívu voči tým, čo chcú mudrovať do potrieb iných. Ak sa k nej hlásiš, prosím, mne je to jedno. Každopádne som rád, že si zistil, čím sa odlišuješ, dúfam že ti to nejako pomohlo:) škoda len, že si sa tam označil za lusra - ja určite nehaním nikoho, kto tie dáta nepotrebuje. Od toho sa dištancujem a bol by som rád, keby si moje vyjadrenia neprekrúcal, hlavne keď som už dva krát upresnil, koho som tým myslel.

    Bonyek@azet.sk17.04.2015 - 14:39 Trvalý odkaz

    je absolútne jedno kto, čo v mobile má, absencia možnosti SD karty je v tomto pripade neobhajitelna.

    Michal17.04.2015 - 14:41 Trvalý odkaz

    Nerd,tvoja intelerancia a neampatia sa za dobu co si tu nebol nijako nezmenila. To,ze nevies pochopit preco niekto potrebuje SD kartu a preco niekto potrebuje stereo repro alebo preco niekto potrebuje mat na mobile FM radio,je s prepacenim len Tvoj problem. Ked ty nechces,nemas,nepotrebujes tak sa Tvojim nazorom nemusi riadit kazdy. A moze ta byt prd do toho kto co v mobile ma,Teba nenuti nikto si kupovat alebo Ta neprehovara aby si si zobral nieco s vacsou pamatou,tak ty nepresviedcaj nas,ze nam musi 16gb stacit. Proste nestaci! Na CLOUD ti serie pes,s prepacenim. Pocuvam muziku z mobilu chcem ju mat na karte hned k duspozicii mam jej 11Gb,kto by si to ukladal na cloud? Data sem data tam,aby som bol zavisly od internetu a pripojenia a platenych datovych sluzieb pri pocuvani muziky? Pri prehravani videa? Pri pozerani filmov? Pri prezerani albumu/galerie. Oka ked som na wifi tak si niektore menej citlive veci zalohujem.aj na cloud. Ale urcite nie brat cloud ako prioritu a spoliehat sa na neho. Nebudes mat net,nemas nic.

    nerd17.04.2015 - 14:51 Trvalý odkaz

    misko ty sa prosim nenavazaj do mojej inteligencie :)
    to ze mam fotky hlavne na cloude je snad vyhoda (mozem ich pozerat vzdy vsade a hlavne na viacerych zariadeniach)
    este raz IBA SOM SA PYTAL CO V TELEFONOCH MATE :)
    takze vlastne nikto z vas nepotrebuje SDkartu ale iba viac ukladacieho priestor? alebo sa "zasa" pletiem?

    marek17.04.2015 - 15:04 Trvalý odkaz

    Ďakujem za zhrnutie jednou vetou ;-)
    nerd, naozaj nie si luser, ty si bojovník :)

    Bonyek@azet.sk17.04.2015 - 15:18 Trvalý odkaz

    práve naopak, potrebujeme SDkartu a nie iba viac ukladacieho priestoru... ;-)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.04.2015 - 15:23 Trvalý odkaz

    A už som prišiel na to prečo je priečinok DCIM taký veľký. Nie kôli fotkám, ale natočeným videám. cca 8 minút = 1GB v "čudu" ;-)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.04.2015 - 15:30 Trvalý odkaz

    Inak keď mi zomrel predošlý fon, všetko v ňom bolo navždy stratené, ale vďaka karte som väčšinu vecí zachránil.
    Za ďalšie ak sa fon pokazí, nemám záujem, aby sa mi niekto v servise hrabal v osobných súboroch, alebo ich nebodaj flashnutím vymazal.

    Michal17.04.2015 - 18:06 Trvalý odkaz

    Nerd,zeby pamatovka? To nieje o vacsom ukladacom priestore to je o manipulacii s pamatou. Zaloha dat,prenos suborov medzi pc a mobilom, vymenis mobil prehodis kartu a vsetko mad v novom mobile. Takisto ako mental napisal, v servise ti ho prehraju a vsetko sa zmaze. Proste PK je genialna nenahraditelna vec.

    ondrakomous17.04.2015 - 19:42 Trvalý odkaz

    nejporuchovejsi soucastky u sony mobilu jsou krytky, napr. krytka ke slotu SD. a oni to porad nechapou, ze misto aby to lidem bylo prospesny, tak jim to pridava starosti. vlajkova lod a ma to ctyri krytky. michale ty mas deformovany mysleni firmou sony, ale bude doba, kdy v sony na to konecne prijdou, ze mi cekame na mobil bez krytek, takovej jakej udelal samsung. pak at to slot klidne ma, ale dobre konstrukcne vyresenej. dneska jsem se bavil s nejvetsim prodejcem mobilu v republice, kdyz sem se ho ptal, ktery mobily jsou nejvic poruchovy, tak mi rekl, ze nejvic poruchovy jsou krytky na xperiich, ze to reklamuji lidi porad, kdyz jsem se ho ptal, ktery mobily se reklamuji nejmin, tak mi rekl, ze nejmin se reklamuji samsungy a apple, je to trosku off, no nevadi.

    Michal17.04.2015 - 21:54 Trvalý odkaz

    No ty si cely off. Lebo to co si tu dal,je nielen odveci ale este aj blbost. Samsung spravil jednu jedinu krytku a to na S5 a aj ta sa lame daleko viac ako akakolvek na sony. Ale v poho,ondro,ty si postinuty,ja to tak beriem uz,ty mas take tendencie rad si vymyslas a behom dna aj trikrat zmenis nazor a kupis 4mobily,rano ides hned kupit jeden na ktory uz vecer nadavas...takze vypovedna hodnota toho co napises je nulova.

    ondrakomous17.04.2015 - 22:36 Trvalý odkaz

    chces tim rict, ze operator lze? chapes, ze debaty na mobilnim foru jsou o mobilech? pokud clovek zna trosku historii firmy meizu, tak nemuze pocitat se slotem, to stejny, jak kdybych chtel slot na iphonu, nepremyslim o tom, proto mi cela debata prijde nesmyslna. meizu razi nejakou svou filozofii, ktera je unibody bez slotu, respektuju to, 220 euro startovni cena, to je slusny. prave mi nejde na rozum, jak muze japonska firma udelat 3 sloty na vodeodolnym mobilu, to je jak kdyz udelam do lodi tri diry/obrazne receno, pak to povesi na zavarovaci gumicky a cekaji, kdy to upadne nebo natece voda, ty necitis, ze to je technicky zbabrany, to je presne jejich nejvetsi pruser, jsou v rozporu s vlastni filozofii japonskyho minimalismu. slot potrebuje clovek, kterej pracuje s obrovskymi datovymi toky, napr. toci pomoci mobilu filmy, ktery potrebuje strihat, v takovym pripade to treba chapu, kdyz ten dotycny nechce pracovat s diskovymi ulozistemi, jinak ma nerd absolutni pravdu, s 12gb volnyho se fakt prezit da, na xperii m mam necele 2gb volnyho po tovaru, aplikace nemuzu presouvat na kartu, je to sony mobil, tak mi porad, co mam delat s kartou na androidu 4.3, kdy nejdou presouvat apk na kartu, budu rad, kdyz mi poradis pan sony odbornik, zacni na svym pisecku, jaky ma sony sloty, ktery jsou tam vpodstate na nic, cela midrange stredni trida 2012, 2013 ma slot na sd kartu v podstate zbytecne, protoze ty slot potrebujes hlavne na velky aplikace z playstoru.

    Rastislav.j18.04.2015 - 00:35 Trvalý odkaz

    ondrakomous
    zatiaľ si nedokázal nepotrebnosť SD karty
    1) áno chcem slot na SD kartu aj na IP
    2) že Sony má nejaké problémy s SD kartami je len problém Sony a nie SD karty
    3) Cloud je dobrý pokiaľ máš použiteľný internet, ale budeš asi veľmi natešený, keď sa ti internet zastaví (miesto spomalenia) a nerozbehne sa ani po tom čo si dal obnoviť balík, alebo sa dostaneš mimo pokrytia. Teda ak nenosíš si svoj HW cloud miesto SD karty (čo musí byť pekné odľahčenie vačku :-) )

    ondrakomous18.04.2015 - 09:39 Trvalý odkaz

    1/ za velikost uloziste u applu se plati, prece nedaji slot, aby jim klesly zisky.
    2/problem s umistenim sd karty na vodeodolnym telefonu dal nechci komentovat, napr. samsung tentyz problem zvladl mistrovsky na s5mini.
    3/on mobilni internet je nevyhoda sama o sobe, protoze za prekroceni limitu je uctovano cca. 50mB/50kc, cili kdyz prekrocis o 200 mb zaplatis 200kc. mobilni internet nesouvisi se slotem na sd kartu, na cloud lze vzdycky zalohovat i s casovym odstupem, vzhledem k tomu, ze ti vnitrni uloziste nabizi 12GB "docasneho prostoru", data lze zalohovat i jinym zpusobem, napriklad prekopirovanim do pocitace, aplikace lze odinstalovat a znovu nainstalovat, me by taky zajimalo, cim zaplnite 12gb prostoru, o tom byla diskuze, nikdo z vas neodpovedel.
    4/kamarad ma taky obri hardisk a ma na nem 20 nesmyslnych serialu v bluray kvalite, kazdy jsme jiny, nekdo je vetesnik, ktery ma potrebu shromazdovat kramy ve forme dat, kdyby takovej vetesnik prisel o svoje terabajty serialu a mp3, tak by se mu pravdepodobne zhroutil svet, jinej je destruktivni a maze jak divej, vystaci si s 5gb ulozistem a minimem dat.
    5/skromnost je vyborna vlastnost

    Michal18.04.2015 - 10:33 Trvalý odkaz

    Ondro ja sa vtaciam do starych kolaji a necitam tvoje prispevky,tvoje omacky a rozpravky,viac sa o ne nezaujimam,lebo ty si tu jediny co si realne vymysla,klame.Menis svoje nazory a vypovede behom dna ako sa Ti zachce a Tvoj realny prinos pre toto forum je provokacia. Si tu vyslovene len preto aby si v diskusiach provokoval ostatnych,preto tvoje pohlady a nazory su vzdy uplne rozdielne a ine,zo dna na den. A ty to vies,naco ti to pisem? Vsak to robis naschval.

    Michal18.04.2015 - 11:19 Trvalý odkaz

    Ano,lebo v tomto tisicroci je moderne byt zaveseny na internete den noc kazdy den a kazdu chvilu cumet na ten internet a nebodaj 2hodiny nejde tak je apokalypsa. Otrokom sluzieb a internetu,priputany k tomu a neschopny zit bez neho. Je lepsie podla teba sa spoliehat na internet ako na pamatovu kartu. Lenze s pamatovou kartou niesi zavisly od kvality pripojenia,tiez za pouzivanie pamatovej karty nikomu neplatis a tiez mas pamatovu kartu kedykolvek k dispozicii a presne medzi prstami ked ju drzis sa nachadza vsetko co potrebujes. Akoze rozumiem cloudom ale..spravim si tabulku na jednej strane cloud na druhej PK a v piatich porovnavatelnych parametroch to je 5:1 pre PK (v jednom pripade remiza) tak fakt neviem co sa s nami tolko hadas.

    ondrakomous18.04.2015 - 11:42 Trvalý odkaz

    to rikas ty? po tobe to Lenka musi mazat. protoze ty mas mozek zatemnenej z chlastu, prijdu sem na forum a ty se tady hadas se svym kamosem jak maly decko. napisu ti dvakrat, ze tahle debata je o mobilech a ty to nechapes a pises zase o me. misto reseni ostatnich lidi si radsi srovnej veci ve vlastni hlave. nehraj si zase na psychologa, nemas na to. operator mi rekl, ze krytky u mobilu sony jsou nejvic poruchovy. mam ti prinyst vytisteny papiry s reklamacema, abys tomu uveril, to neni zadnej kec s nulovou vypovedni hodnotou, to je nepopiratelnej fakt. ver mi, ze se pod ten papir klidne podepisou a orazitkujou mi ho, ty delas v servise sony a nevis, ze krytky na sloty reklamuje kazdy druhy, tak bez vratit diplom. kdyz kupuju telefon, tak tam chci mit minimum soucastek, protoze kazda soucastka muze byt v budoucnosti poncionalni problem. pri dnesni rychlosti a poruchovosti hw. logicky prevazuje tento nazor. klasicka veta s nulovou vypovedni hodnotou je, "pouzivas cloud, si otrok internetu", tos napsal ty, svetovej blabol.on ma nerd pravdu v tom smyslu, ze jste technicky zaostali, proze sloty-karty zaniknou, stejne jako zanikly jiny media kazety a cd, ste lidi, kteri se zajimaji o elektroniku, tak musite jit s dobou, o tom to je, kdyz "zakrnis na slotech", nenaucis se pracovat s cloudama, do budoucna mas problem, ten trend je takhle nastolenej. vsechno je to obycejnej kseft, SD karty potrebujou vyrabet vyrobci medii, klasicky simky potrebujou zase prodavat operatori, akorat si myslim, ze tyhle veci neuveritelne przni dizajn a konstrukci. bavime se tady o telefonu firmy meizu, ktera je aktualne jedna z nejvic progresivnich firem, kdyby byl trendovej slot, tak ho tam dali, firma meizu vi presne, co dela. staci se podivat jaky udelali prodeje za posledni kvartal, jdou raketove nahoru, protoze vyrabi fakt dobry telefony za lidovy penize. meizu do budoucna bude fungovat s UBUNTU, v ubuntu je diskovy uloziste, CLoud, kterej je implementovanej primo v systemu, proto meizu na sloty nikdy nepristoupi. nezaznela tady jedna zasadni vec, v cloudu o data neprijdu!!!!!kdyz se ti pokazi SD karta, coz se muze stat, muzes prijit o data! je to kus hW, ktery se muze pokazit.

    Andrej Balontay18.04.2015 - 12:49 Trvalý odkaz

    Kedy sa asi mozeme tesit na recku na jeden zaber, alebo aspon pisanu recenziu? myslim, ze na nu necakam sam:))
    dikyy

    ondrakomous18.04.2015 - 12:52 Trvalý odkaz

    taky na tu recenzi cekam, myslel jsem, ze bude v sobotu kolem 20:00 hotova. letos fony.sk vladnou, co se tyka rychlosti recenzi jsou mezi prvnimi, teda krome nokii.

    Andrej Balontay18.04.2015 - 12:54 Trvalý odkaz

    no rišo by sa mal asi vyjadriť...
    ako si prišiel na taký čas?

    ondrakomous18.04.2015 - 13:39 Trvalý odkaz

    dal jsem jim termin do osmi. hele, nebudeme si delat iluze, o vikendu becka, grilovacka na chate, plati O2. pokud to nevyjde dneska, nebud smutny v tydnu bude muj! hned v pondeli si ho pobezim koupit, vracim v utery.

    Lenka Ivančíková18.04.2015 - 13:47 Trvalý odkaz

    Termin ti tu nenapisem. Testujeme stale niekolko telefonov a na poriadnu recenziu nestaci mat ho dva tri dni a hotovo. To je naozaj malo. Takze pokial nechceme ist s kvalitou dole, nemozeme vydat recenziu po par dnoch. :-) Vydaniu predchadza mnozstvo inych veci, ktore to mozu oddialit, takze poprosim o trpezlivost. :) Postupne uverejnujeme uz skor testovane mobily, dostane sa aj na Meizu. :)

    ondrakomous18.04.2015 - 13:48 Trvalý odkaz

    to bylo dobry, nemozeme ist s kvalitou dole.

    Andrej Balontay18.04.2015 - 13:59 Trvalý odkaz

    ondra...chod radej ty grilovat von lebo si tu tusim nonstop a to sa odraza na zdravi..

    ondrakomous18.04.2015 - 14:25 Trvalý odkaz

    pres tyden delam box a badminton, vse na vrcholove urovni, nemusis se bat o me fyzicke a dusevni zdravi, jsem v top kondici. u pocitace jsem nonstop, protoze me to zivi. musim u toho sedet, i kdyz nechci, to je zivot, zadny grilovacky jenom prace, prace, prace. jinak diky za offtopic.

    Peto18.04.2015 - 14:58 Trvalý odkaz

    Asi si dostal cez týždeň zopár KO...

    ondrakomous18.04.2015 - 16:13 Trvalý odkaz

    Donalde, slezte z toho lustru, vidim Vas.

    marek19.04.2015 - 00:59 Trvalý odkaz

    :D a asi nielen tento. Pomaly ho začínam chápať :)

    Rastislav.j19.04.2015 - 22:18 Trvalý odkaz

    ondrakomous
    1) čo samozrejme nič nemení
    2) ono si ho sem aj dosť zbytočne dával
    3) to je síce pekné, že si to odzálohuješ neskôr (ak si práve nezaplnil zvyšnú pamäť a nepotrebuješ ďalšiu), ale po zmazaní už to nemusíš môcť ukázať/pozrieť si v okamihu potreby.
    4) Alebo si to len stiahne znova