Lenovo Vibe Z2 a Z2 Pro dostávajú Android 5.0

  • Me_Gusta 03.05.2015 - 16:09

    akurát večra som nainštaloval. Celkom zmiešané pocity

  • Nightmare03.05.2015 - 21:23 Trvalý odkaz

    ake to prinieslo +/- mohol by si popisat

    dekline04.05.2015 - 21:50 Trvalý odkaz

    seewas vsetci!

    mam mensi problem , dnes som spravil aktualizaciu na android 5.0 , vsetko prebehlo uspesne, system fici ale ked si chcem otvorit appku Gmail tak mi tam vyhodi warning s tymto oznamenim: " Neznamy problem so sluzbami Google play. Vyziadane aplikaciou Hudba Google play."

    Viete mi poradit co robit, kde je problem ?

    Dakujem

    Michal04.05.2015 - 23:14 Trvalý odkaz

    Vypni tu apku,v nastaveniach,aplikacie,daj odinstalovat aktualizacie a vypni ju. Teda pokial ju nepouzivas. Ak pouzivas,tak bohuzial,cakaj na bugfix pripadne reinstalovat cely system..ale to ani srnky netusia ako kde a cim ten SW na Lenove reinstalujes.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne04.05.2015 - 23:55 Trvalý odkaz

    Aktualizuj sluzby Google Play. Normalne ich vyhladaj v play store, mali by ist aktualizovat.

    Michal05.05.2015 - 00:40 Trvalý odkaz

    Wayne,stretol som sa s tymto,nerobi to len Lenovo,tieto iste problemy robi aj sonycko,samsung no a viac som zatial nevidel,nepocuj. Nejde to,i ked sa cela sluzba vymazala a nasledne nainstalovala stale to iste,hlasi ze nieco potrebuje..a vlastne nic nepotrebuje,tak som vypol zobrazovanie notifikacii.a je klud.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.05.2015 - 00:53 Trvalý odkaz

    Tak si potom krepy, lebo odo mna to chcel aj telefon aj tablet a som im to nainstaloval a hopla! Vsetko funguje. Servisak mozno si zrucny, no s tym softverom ti to asi az tak nejde, vid Karle. Nic v zlom hej, mozno aj tieto rady k nicomu nepovedu, no uvazujem takto:

    Dekline, ako si tu aktualizaciu spravil? Flashol si ROMku alebo si dostal OTA update?
    Vies si stiahnut full ROM pre svoj region este raz?
    Byt tebou urobim zalohu napr. cez Helium/Titanium Backup a flashnem na cisto znova cely firmware. Tie medziverzne updaty sa sem tam pokazia a pomoze kompletne zrovnat vsetky data s /dev/null a postavit cely system nanovo.

    Michal05.05.2015 - 01:25 Trvalý odkaz

    Aktualizacia a reinstal Sw ci nainstalovanie origos rom cez flashtool nepomohlo, rovnako tak ako odinstalovanie nanovo nainstalovanie služby. Myslim, že 3 rozne pokusy, ktore som otestoval na niečo, čo aj tak nepoužívam (pisem o hudbe play, tam mi vyskakovalo niečo, že potrebuje aktualizovat a aj ked sa aktualizovalo, stale to iste) je dost. Takže som len vypol notifikacie a je klud, všetko ide normalne ako po starom, ani neviem na čo to potom chce ten mobil. Ale neriešim, nepouživam, vypinam, prečo by ma to malo trapit a vrtat sa preto v troubleshotingoch a hladat problem?

    Myslím, že najst najlahsie riešenie, je asi pravy opak kreposti, nemyslíš Wayne? Na čo sa srat s reinstalovanim este aj robit root a zalohu cez titanium backup, drvit a prekladat zahranične portaly, stahovat neviem ake velke subory romiek niekde z xdadevelopers alebo nejake softy sa učit vobec ako funguju, ked sa da problem solvnut len vypnutím notifikacii.

    Michal05.05.2015 - 11:00 Trvalý odkaz

    Na xdadevelopers by si mozno rozbehol vrelu diskusiu na 5stran. Selsky rozum a jednoduche riesenia je castokrat lepsim riesenim ako sa snazit za kazdu cenu mudrovat,Wayne.Akoze myslis vazne,ze chlapec bude kvoli takejto blbosti robit root,stahovat a hladat romku,soft na to aby ju flashol a vobec sa trapit s tym ako to spravit? Fakt nema asi nic ine na praci pol dna:D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.05.2015 - 11:55 Trvalý odkaz

    tak da sa na to pozerat bud sposobom, ktory navrhujes, a o ktorom si myslis, ze je spravny. alebo potom je tu sanca sa nieco naucit o tom ako funguje Android ako operacny system, co je to particia, kernel, bootloader, ako sa system zavadza do pamate atd. ak by si ty tejto teme venoval hoci len pol dna, alebo 1-2 vikendy, aj Tvoje odpovede by boli fundovanejsie, odbornejsie a aspon by si tusil o com pises. Teraz mam pocit, ze sem chodite so stenlym len trollovat. Aj ten tvoj prispevok, vlastne oba, a co budem klamat asi vsetky za posledne dva tyzdne na mojej tvari vyvolaju len posmesny uskrn, asi ako reci kolegu, ktory cita knihy na PC len v aplikacii portovanej z iOS, beziacej vo windowse v nejakej prastarej betaverzii a cele to ma emulovane ako virtualku v linuxe. skratka - profik.

    Mas dve moznosti - na smrt sa urazis, zacnes sa so mnou hadat, ignorovat ma, zosmiesnovat ma, a nepochopis vyznam toho co pisem, alebo sa spamatas a zvolis pouzitie inteligencie zodpovedajucej tvojmu veku pri kazdom dalsom prispevku.

    Zvaz svoju volbu.

    :)

    Michal05.05.2015 - 12:49 Trvalý odkaz

    Wayne,len si to neškrab. Ja niesom vyvojar a ani ITeckar,to so servisom nema nic spolocne a ak take veci riesim tak len vo vlastnej iniciative. Tiez som na xda peceny vareny a nebol telefon,ktory by som neprekopal. Nebol pripad,kedy by som neprepisoval kody nesnazil sa znizit spotrebu telefonu alebo zvysit takt. Samozrejme s navodmi lebo samo od seba by som si to nevymyslel. Ale nevylucuje sa to s tym co som pisal. Ak chce chalan vyslovene skumat principy fungovania androidu a rozumet kazdemu jednemu binarnemu kodu,tak sa Ti do vysvetlovania pliest nebudem. Ale myslim,ze len hlada postup ako to vyriesit,neprisiel sa tu ucit. Takze fakt niekedy je nemiestne vytvarat debatu tam kde sa naskytava jednoducha odpoved na jednoduchu otazku. Fony.sk nieje zrovna web,kde sa stretavaju geeci a na vyriesenie problemu hladaju co najzlozitejsiu formu riesenia..hlavne sa obohatit o nove znalosti v oblasti programovania,nie sorry mna ITeckarenie nebavi,neznasam ho,stacil mi priblbly fortran na výške,ci sinumeric na strednej aby som vedel,ze tie klikyhaky nechcem v zivote nikdy riesit. 100ludi 100chuti,takze ta neosocujem za to,ze ty sa v tom vyzivas.

    citron06.05.2015 - 01:37 Trvalý odkaz

    Prosim vas informaciu, docital som sa, ze aktualizacia na Android 5 sa netyka modifikovanych telefonov od operatorov.Zaujimalo by ma, ci aj operator O2 upravuje softver, alebo bude rovnaky ako z obchodu.
    Dakujem

    Michal06.05.2015 - 02:24 Trvalý odkaz

    Citron, aktualizacia sa týka aj operatorom "modifikovaných " telefonov. čiže brandovaných, len je vždy akosi neskoršie, častokrat dost neskoro, kdže u operatorov musia do tej romky ten svoj brand nejako naprogramovat, upravit.
    Pokial viem, tak operator O2 na slovensku nie je distributorom tak ako to je v pripade Orangeu alebo Tcomu. Preto ma ceny častokrat o dost vyššie ako iní operatori, lebo oni beru telefony od IRD distribution, čiže od oficialneho distributora a tie samozrejme niesu nijako upravovane a modifikovane. Nedam sice uplne nohu do ohna za to, lebo neviem ako to je s Lenovom, fakt nemam potuchy kto je oficialnym distributorom tejto znacky mobilov na slovensko, IRD to však nie je. Ale predpokladam, že brandovaný nebude.

    citron06.05.2015 - 09:56 Trvalý odkaz

    Mišo, ďakujem za vysvetlenie

    Lenka Ivančíková06.05.2015 - 17:11 Trvalý odkaz

    Mišo, O2 je oficialnym distributorom a ceny telefonov mava vo svojom e-shope velmi dobre. Kolkokrat nizsie nez ma bezny slovensky e-shop. O ostatnych operatoroch ani nehovorim. :) A s IRD prerusilo O2 spolupracu uz pred vyse rokom, takze od nich telefony neberie. Nesir tu bludy. :) A citron, softver telefonov z O2 upravovany nie je.

    Michal06.05.2015 - 17:50 Trvalý odkaz

    Lenka,nehnevaj sa ale,pokial ste ma nezrusili,ako som poziadal. 0902 811 800 je cislo do IRD, priamo na Raciansku. Jednoducha otazka a jednoducha kladna odpoved. Byvalka pracuje/teda asi pracovala,uz neviem,v znackovej predajni IRD pre O2 obchodnom centre v palace na zlatych pieskoch,ale just som si do IRD zavolal. Spolupracuju Lenka,stale im vyhradne oni dodavaju telefony. Slovenske O2 si mozno tak samo dovaza pristroje len cez zahranicne prevadzky O2, ktore su distributormi. Podobne ako v davnejsej minulosti to robil slovensky orange a predaval francuzske telefony. Tato diskusia je irelevantna,citron odpoved dostal,2krat tu istu odomna aj od Teba. Ale niekde som spomenul,ze sa dam lahko vyprovokovat a utocit,zbytocne na mna,ze sirim bludy..a to mam este aj pravdu,je provokacia.

    Lenka Ivančíková06.05.2015 - 18:59 Trvalý odkaz

    Jasne, k teme to nie je, no pokial tu pises veci, ktore su nepravdive, tak mi nedalo a reagovala som. :) Preverila som si nejake veci a mam potvrdene, ze exkluzivna zmluva s IRD uz skoncila, percento telefonov, ktore od nich O2 obcas este berie je ovela nizsie nez v minulosti, pretoze O2 vyuziva aj ine distribucne kanaly. A k tym cenam: O2 ma dlhodobo nizsiu cenu za telefony nez konkurencia (ano, su vynimky, kedy dokaze OR alebo TM zazmluvnit vysoke mnozstvo modelov za nizsie ceny) a ich mazre su naozaj mizive (5 %). A ponuka najvyssie bonusy na telefon. To si mozes prepocitat. :)