Lenovo Moto X Style - čistý Android, čistý štýl

  • fedora 28.05.2016 - 01:55

    knoxov a nerdov/oxyho milassek je tady.

  • Nightmare28.05.2016 - 03:49 Trvalý odkaz

    na taky velky displej 3.000 baterka no neviem to sa tam nezmestila vacsia?nejaka 3.500 by tomu viac slusala

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy28.05.2016 - 03:49 Trvalý odkaz

    Stanko ty si moj "miláčik", nic ine mi netreba

    Knoxville28.05.2016 - 04:13 Trvalý odkaz

    Ta baterka je bieda na druhej strane to vyvazi extra rychle nabijanie. Staci ze prides z prace a kym sa napr. najes,telefon sa ti dostatocne nabije aby si mohol fungovat do vecera. Ja ale nemam problem vydrzat cely den na jedno nabitie. V novej este nepredstavenej vlajkovej lodi Zetkovej serie ma byt len 2600 mAh baterka co ma desi. Na ukor nezmyselnej hrubku len 5,2mm co je chore podla mna...

    Nightmare28.05.2016 - 04:26 Trvalý odkaz

    no ale si hadam myslia ked daju QuikCharge ze aki su machri a coraz mensie kapacity 2.600 no fu...to som zvedavy na vydrz

    Knoxville28.05.2016 - 04:36 Trvalý odkaz

    Aj ja veru. Uvidime co nam 9.6. pripravia. Ale to nabitie z 0 na 100% za 80 min. je pecka. Dokonca rychlejsie ako na S7...

    Matej29.05.2016 - 01:08 Trvalý odkaz

    dnes som si X Style vyskusal nazivo na android vystave v BA.
    Prve dojmy fakt velmi pozitivne. Je to sice rovnako velka lopata ako Galaxy Note 4 (treba s tym ratat, ze na jednorucne pouzivanie to neni), avsak v ruke sa drzi ovela lepsie, vdaka zuzujucemu sa zadnemu krytu a fakt minimalnej hrubke po krajoch zariadenia. Hrubka tiez nie je tak strasna, ako by sa na papieri mohlo zdat.
    Spracovanie velmi dobre, nepostrehol som ziadne nedostatky, vystavena bola biela verzia s bamusovym zadkom, ta sa mi absolutne nepacila. Od vystavujuceho (asi nejaky marketingovy veduci pre lenovo) som si pozical jeho osobnu Style v ciernej, ta je uplne luxusna, ta "gumova" zadna strana skvele vyzera a este lepsie sa drzi v ruke.
    Displej nadherny, jasny, ostry, farby boli presne podla mojho vkusu, prijemne, nie az tak presaturovane ako na note, zltost bielej som nepostrehol (moj vypaleny Note ma miesto bielej zltu, takze porovnanie sa nekonalo). Za mna jednoducho krasny displej (ale tak som amoled-hater).
    System svizny, ziadne zaseky, avsak nebola tam wifi ani nic nainstalovane, tak som toho moc nevyskusal. Subjektivne sa mi zdali Xperie X o nieco rychlejsie, ale fakt len o malinko.
    Repraky NAPARADU. Nepeckoval som ich naplno, iba tak na 40-50% a pustil si nejaku ulozenu hudbu, aj v zasumenej hale to hralo dost nahlas a na moznosti okolia aj celkom kvalitne.
    Fotak sa mi zdal ok, moc som ho neskumal, aplikacia je hrozna ale tak to nie je az taky problem. Predny fotak s bleskom spravil velmi peknu selfie :)
    Aktivny displej je navykova featurka, vyskusal som par test-cases a nikdy nebolo treba stlacat zapinacie tlacidlo alebo klepat po displeji, odomykanie gestom je rychle, pohodlne a navykove. Gesta si velmi pochvaloval aj ten typek z marketingoveho.
    Mne sa obzvlast pacilo gesto na zapnutie led-svietidla a fotaku, take nieco by malo byt zaklad v kazdom smartfone.
    Takze ja som dost nalomeny, aj ked som uz nechcel lopatu nad 5,2" tak u moto by mi to nevadilo :) akurat ta Xperia X Performance je tak strasne sexi, ze neviem :)))

    Btw - oficialne materialy hovoria, ze iba 16GB cierna verzia je dual-SIM pre Slovensko, avsak na O2 stranke je ako dual-SIM uvedena aj 32GB cierna verzia :/ zaujimalo by ma, kde je pravda

    Knoxville29.05.2016 - 02:39 Trvalý odkaz

    To 74,9% screen body ratio hovori za vsetko. Na 5,7 palcov je to dost skladny smartfon. Mam bielu verziu ale cierna vyzera naozaj TOP. Nadych displeja do zlta pri bielej farbe som ani ja nepostrehol. A tie repraky,skoda hovorit. Je to neskutocna pecka. Kto nepocul,nevie o com hovori...

    ondrakomous29.05.2016 - 10:20 Trvalý odkaz

    pres 70 procent je hodne, myslim, ze tuto prekapotovanou chinu precenujes top smarty samsungy, apple hraji stejne dobre s jednim reprakem, specialne iphone 6s ma opravdu vynikajici zvuk, cisty a nezkresleny, vyborny basy a vejsky, proste vyladeny do dokonalosti. tam se to opravdu blizi krasnymu zvuku.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy29.05.2016 - 10:33 Trvalý odkaz

    Ondro mas to nejak pomýlené :)
    Prekapotovana cina by to bola vtedy ak by sa to volalo "motorola vibe x3" a povodom by to bolo lenovo. A k tym reprakom sa asi nemusím ani vyjadriť, tebe ked sa to hodi tak napises ze aj rolls royce je hlučný ;)

    ondrakomous29.05.2016 - 10:36 Trvalý odkaz

    ok zeptej se wayna, nebo richarda, nebo lidi kteri pouzivaji iphone 6s jak jim to hraje, podle me je iphone po zvukovy strance bezkonkurencni

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne29.05.2016 - 11:30 Trvalý odkaz

    S7 je len taka šuštiprdka. Ale ajfon hra slusne, taky ipad nahradi nudzovo lacnejsie radio. S Moto skusenost nemam, neviem porovnat.

    ondrakomous29.05.2016 - 13:14 Trvalý odkaz

    hraje to jako 99% cinskych telefonu od lenova. to bude asi tim, ze je to stejny cinsky strep.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy29.05.2016 - 13:52 Trvalý odkaz

    Tvoj ajfon hra rovnako ako zte axon, lebo aj ten bol navrhnutý v USA :D

    fedora29.05.2016 - 14:03 Trvalý odkaz

    ondrakomous
    3/11/2015

    sak to stary moto x dostane 6 ne? jinak zvuk na moto x style musi byt narez i to moto g hraje fantasticky, jeste se mi libi zadni kryt, drzi pekne v ruce.
    ...ondro, ty si chodiaci psycho crep,tazka diagnoza a postih radim ti vyhladaj odbornu pomoc cim skor tym lesie pre teba..

    Matej29.05.2016 - 14:20 Trvalý odkaz

    Stanley the troll hunter :D
    Ved ale toto nie je prvy krat co tuto pepik odporuje sam sebe :) ale aspon maju potom diskusie 30 (bezvyznamnych) stran, ze jo....

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy29.05.2016 - 14:44 Trvalý odkaz

    Maxim co je na aplikacii fotoaparatu od motoroly hrozne? Ja ju povazujem za to najlepšie s cim som sa stretol.

    ondrakomous29.05.2016 - 15:19 Trvalý odkaz

    asi si to spatne pochopil, zadny protimluv tam neni, to ze motorola hraje dobre je pravda, ale stejne tak je pravda, ze ji povazuji za totalni odpad, stejne jako vetsinu ostatnich telefonu, protoze pouzivam iphone. a ten je the best

    Mashe29.05.2016 - 16:52 Trvalý odkaz

    A v čom je best? Nemá najlepší zvuk, nemá najlepší display, nemá najlepší foťák, nemá najlepšiu výdrž, nemá najlepšiu konštrukciu, jedine v čom môže byt subjektívne lepší, je software...

    ondrakomous29.05.2016 - 17:17 Trvalý odkaz

    sem to nepatri, ale vyjimecne zareaguju, zapomnel si na jednu vec, originalni dizajn, kdyz zapomenu na to, ze ho ukradli htc. mohl sem mit za polovicni prachy huawei p7, ale proc bych si kupoval android "co vzhledove kopiruje iphone", htc paradoxne delaji to stejny, lenovo, take, vsichni kopiruji vzhled iphonu 6, dokonce samsung se v mnoha ohledech "opici", jedina xperia drzi svuj dizajn, jenze prave kvuli tomu dizajnu, ze je hranata a pusobi lacine-plastove, tak ji lidi nekupuji, v podstate tim chci rict, ze v soucasny dobe dizajnove neexistuje primy konkurent, kdyz pominu samsung, ktery nechci prave kvuli systemu.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne29.05.2016 - 17:19 Trvalý odkaz

    Aplikacie. Software toho dokaze menej ako Android, mozno menej ako Windows. Ale aplikacie, hlavne ich predaje dvihaju Apple vysoko nad zvysok. Take co Android nema - Enlight, Infuse (Pro), Garageband, iMovie, a na viac si nespomeniem. Na Androide je zas free veci, ale obcas nefunguju, alebo ich treba tunit. Kazdy OS ma svoje klady a zapory. To je na dlhu debatu a zbytocny offtopic kazdy tu bude prilievat svoj olej na ohnik.

    Okrem toho MaShe mal by si vediet ze ked ondro povie ze je nieco best, tak nech je. Nie je potrebne to rozoberat ;)

    ondrakomous29.05.2016 - 17:28 Trvalý odkaz

    v tomhle nemate pravdu, iphone ackoliv je sebevic drahy mi nabizi zakaznicky servis, dlouhodobou podporu, nekupoval jsem si telefon, aby mu skoncila podpora za pul roku, prave negativni zkusenosti s androidem me privedli k applu a to stejne i na desktopu, windows se nedokazal ani spravne aktualizovat. apple se o me stara, to je duvod, proc u nich sem, protoze sem spokojeny.

    Knoxville29.05.2016 - 17:34 Trvalý odkaz

    Iphone okopiroval dizajn od HTC,tak uz ani v tom nie je lepsi. Tak ako vela ludi nechce Android tak ja nechem Iphone kvoli uzavretosti OS...

    ondrakomous29.05.2016 - 17:48 Trvalý odkaz

    ale mas zakaznickou linku apple care, kde ti vzdcky se vsim poradi, kdyz sem volal na google, tak jsem musel projit milion stranek, pak me to presmerovalo na slovaka, kterej mel na starosti celou a evropu a ten mi rekl, ze mi s tim nedokaze poradit, tim veskera podpora skoncila. google rovna se robot, kdyz se ti pokazi iphone, tak zavolas na linku a druhej den mas novej. kdo z tech "googlich drzgresli" ti neco vymeni?

    Nightmare29.05.2016 - 17:59 Trvalý odkaz

    najprv napise ze Iphone kopiruje od HTC potom zas ze HTC od Iphonu :D clovece to je uz diagnoza jasna

    fedora29.05.2016 - 18:01 Trvalý odkaz

    Tu zakaznicku linku aj s tym tvojim milovanym jabkom si strc rovno do analu ty psychous postihnuty.

    ondrakomous29.05.2016 - 18:05 Trvalý odkaz

    vysvetlim, HTC jsou "zebraci", protoze jsou "maly, bezvyznamny" oproti applu, takze je to tak, ze kdyz "prachac vlivnej okrade zebraka o napad", ten "zebrak" s tim nic nemuze udelat, postupem casu "prachacuv dizajn" vsichni prijmou, protoze je vlivny a mocny, ted k veci, htc musi zacit znovu, protoze karta se obratila, nebo muzou delat, to co delaji vsichni ostatni "tupe kopiruji apple", ale to je jasna diagnoza firmy HTC.

    ondrakomous29.05.2016 - 18:14 Trvalý odkaz

    tebe tam radi uslysi s tvym "hornicko chinskym prizvukem", ale tobe driv dojde kredit, protoze si pred tim volal na zak. linku lenova, xiaomi, huawei a vsude ses vyptaval jestli maji dualsim ve slovenstine se slevou. ted utikej na fora gizchina, fonyzchiny, androidportal a vsude napis, co sem ti ted nadiktoval, "iphone je nejlepsi". a stanko nezapomen si zmenit prezdivku, aby nikdo nepoznal, ze si to ty.

    fedora29.05.2016 - 19:18 Trvalý odkaz

    nalep si to trebars aj na celo iphone je najlepsi a behaj s tym po blazninci a rozpravaj vsetkym tie tvoje jeb**te rozpravocky

    ondrakomous29.05.2016 - 20:03 Trvalý odkaz

    naucil ses psat hvezdicky, demente?!

    Nightmare29.05.2016 - 20:26 Trvalý odkaz

    Iphone kopiroval od HTCka ;)

    ondrakomous29.05.2016 - 21:18 Trvalý odkaz

    to je sice hezky, ale vysvetli mi jednu vec, kdo je ten "vas brat", v zivote jsem nevidel takhle omezeneho cloveka, kde ste toho kluka vystrachali? to by me zajimalo, jinak pise se vzdycky k tematu, to si uvedomte, nemuzu odpovidat na "otazky mimo tema", duvody proc jsem si koupil iphone jsou jasny, ale vubec to nesouvisi s touhle motorolou, nicmene, musim konstatovat, ze fotak je velice povedeny, co potvrzuji i zahranicni recenze, solidni hdr rezim, ne moc agresivni, vyborny barvy, prirozeny, to maji v motorole celkem dobre zmaknuty, rekl bych daleko lepe zmaknuty jak treba v sasungu, to stejny nastaveni amoled displaye, to je dobre, ze aspon nejaka firma se snazi o verohodny podani barev. za ty prachy asi neni o cem. otazka je jestli se motorola dokaze prosadit na nasem evropskym trhu, vetsina lidi vubec tuto firmu nezna. u operatoru jsou karty rozdany, i kdyz treba lenovu taky netrvalo dlouho, aby se prosadili.

    Matej30.05.2016 - 01:15 Trvalý odkaz

    prosiiiim, dajte mu ban aspon na tyzden. toto uz sa fakt neda.

    @OXY - nic vazne, iba nezvyk :) nieco ako bolo spominane v recenzii, jednoducho nejsom zvyknuty snimat dotykom "obrazovky" este k tomu mimo hladacika, doteraz na kazdom fone bol dedikovany virtualny shutter button. Tak isto menu nastaveni, nezvyk tahat do z lava. Ako to bol len taky prvy wtf moment, ak hovoris ze to je v pohode tak no problem. Urcite to nie je deal-breaker:)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy30.05.2016 - 01:50 Trvalý odkaz

    Mne osobne vyhovuje nemat "shutter button", pri tak velkom telefone ho je problem chytit jednou rukou a potom triafat konkretne miesto na displeji, clovek to casom oceni a hlavne selfie maniaci :)
    Aplikácie je jednoducha ale pre bezneho smrtelnika poskytuje vsetko co potrebuje, jednoduché nastavenia, jednoduché ovladanie a priamy prechod do galérie :) kto chce ine tak si nainstaluje nieco z marketu

    ondrakomous30.05.2016 - 12:06 Trvalý odkaz

    maxim, si se vratil z praveku ne? dneska jsou pomalu vsechny fotaky dotykovy, vetsina uz podporuje ostreni a vyfoceni "dotykem na display", hardwarovy spouste pomalu ale jiste vymiraji, motorola jde s dobou. jinak oni razi podobny model jako apple, jednoduchy system, jednoduchy nastaveni aplikaci, pokud chce clovek pokrocily nastaveni, tak musi sahnout pro xiaomi, samsungu, treba.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease31.05.2016 - 10:15 Trvalý odkaz

    HW spúšť je fakt prežitok. Na Sony som ju ani nepoužíval.
    1, pretože bola dvojpolohová. Najprv ostrenie, potom záber.
    A to proste pohne s mobilom, nech sa snažíte akokoľvek. Vždy som mal ostrejšie fotky cez dotyk displeja. Nehovoriac o tom, že prichádzam o možnosť zaostriť konkrétny objekt.
    2, ak by to aj niekomu chýbalonie je problém namapovat napr. tlačidlo hlasitosti.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne31.05.2016 - 10:45 Trvalý odkaz

    No keby ta hardverova spust bola komfortna ako na lepsom kompakte alebo zrkadlovke tak ok. Dalsia moznost, ak so spustou - nastavit casovac na 2s, ale to sa da vyuzit tak na staticke zabery, najlepsie je aj tak tukat na displej :) Alebo - vzdy je tu market. Je mi zahadou, ako moze niekto pri hodnoteni androidovskeho telefonu skutocne kritizovat hlavnu obrazovku, ci aplikaciu kamery, kedze v Androide sa toho da nahradit mnoho, a rychlo :)

    Matej01.06.2016 - 14:17 Trvalý odkaz

    hlavne nebudte ovce, a citajte co som napisal.
    Zacina ma unavovat, ako tu kazdy okamzite reaguje na Ondrove maniodepresivne psychozy, pritom je to v 90% pripadov blud.

    Ja som samozrejme hovoril o shutter buttone na displeji, preto privlastok "virtualny" ( http://img.91mobiles.com/articles/wp-content/uploads/2015/11/HTC-Desire… ). Oxy to zjavne jediny pochopil. O HW buttone tu pred prichodom ceskeho trola nikto nehovoril.

    A myslim, ze je blbost nespomenut, ze mi nevyhovuje STOCK aplikacia alebo STOCK sucast systemu, kedze robime recenziu ZARIADENIA od VYROBCU - to zahrnuje VYROBCOM pouzity HW aj SW. To uz mozem testovat Galaxy S7 s custom ROM, custom kernellom, podvoltovanym CPU, stiahnutou aplikaciou fotaku s custom algoritmom spracovavania obrazu a budem sa tu pajedit, ze vase recenzie su mimo misu...
    nevyse osobne vyslovene neznasam mat v telefone viacero aplikacii rovnakej funkcie (15 fotkakov, 9 prehravacov hudby apod., v tomto zavidim applu), ale to je moj bordel, kazdopadne v tomto pripade islo o zhodnotenie sw vybavy priamo od motoroly - konkretne jej vlastnych vychytavok, odlisujucich ju od inych vyrobcov, tak prosim netahajte sem GPlay...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.06.2016 - 15:51 Trvalý odkaz

    No, ked zacnes korektne formulovat myslienky a nevsuvat tam cudzie slova, aby si znel mudro, zvysku fora to pomoze. Oxy sa nerata, on ma jasnovidecke sklony (teraz bez srandy, sam som sa o tom parkrat tuna presvedcil).

    Druha vec. Vacsina argumentov v rychlopalbe pri hadke android vs iOS zacina customizaciou a aplikaciami. Zda sa mi preto hlupe kritizovat nieco co sa da nahradit. V samsungu mam namiesto ich prehliadaca Nochromo, namiesto sms aplikacie googlovsky messenger, namiesto touchwizu nova launcher, namiesto samsung widgetu aplikaciu timeline weather, budik timely, hudbu pocuvam cez Spotify. Na videa MX Player alebo VLC zalezi od situacie (a kodeku). Hodnot si vybavu vyrobcu kolko chces, ved si presvedceny o tom ze na to mas pravo. Ale naozaj, opakujem sa, kritizovat nieco co dokaze nahradit priemerne inteligentny jedinec, je zbytocny effort. Radsej idem browsit zaujimave appky.

    Matej01.06.2016 - 16:44 Trvalý odkaz

    Wayne :) toto je priam nadherne posolstvo - za to, ze ty nerozumies pisanemu textu, tak ja som blby :D Fakt 'par excellence' logika toto (ak nechapes, vygoogli si co to znamena:)))) ). A moja uloha ani nie je foru pomahat. Ja som predostrel skusenosti a bol som otvoreny diskusii, nie hlupym naraznam hlupych ludi (lebo nehnevaj sa, ak nerozumies spojeniu "dedikovany virtualny shutter button na displeji", tak odloz smartfon a zaobstaraj si nokiu.). Uznavam, ze mozno to pomenovanie nie je najstastnejsie (skus mi navrhnut lepsie pomenovanie tlacidla na displeji v prostredi fotaku ktore sluzi sa snimanie fotografie, dame si lingvisticke - pre teba jazykove - okienko ), myslim ze priemerne inteligentny jedinec si z kontextu dokaze vyvodit, ze hardverove tlacidlo som na mysli fakt nemal. Ale lahsie je si hned kopnut a vyplakavat, ze "ja nechapem tak to napis jednoduchsie" :)

    Matej01.06.2016 - 16:54 Trvalý odkaz

    a uz posledny prispevok k mojmu NAZORU - napisal som ze aplikacia je hrozna ale nie je to az taky problem a vonkoncom nie deal-breaker (googli). Ked si nainstalujem Operu, kodeky, poweramp, launchre, apku na aktivny displej, apku osobneho asistenta, ktory stale pocuva, apku ktora rozsvieti displej ak prejdem rukou ponad proximity senzor, a budem dane zariadenie v takom stave recenzovat, tak nehodnotim zariadenie, ale hodnotim aplikacie. Redaktor Phonedog.com recenzoval Xperiu a mal tam nahodeny google launcher - mna absolutne nezaujima taka recenzia, lebo onen google launcher je na vsetkych zariadeniach rovnaky, ja chcem vidiet nativnu vybavu od vyrobcu, ci je dostatocna, fukcna a odladena (a ak nie je/mam ine preferencie, potom samozrejme viem ze si vdaka otvorenosti andoridu mozem vela veci prisposobit). Ale to neznamena, ze sa pri recenzovani nebudem venovat nativnej vybave. Skus to pochopit, jednoduchsie to uz neviem vysvetlit.

    Chod hlavne browsit slovnik cudzich slov, aby si pak nebol na webe tak strateny :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.06.2016 - 17:42 Trvalý odkaz

    No skvele. Predam ti wifi kabel na internet, chces?

    Knoxville01.06.2016 - 18:23 Trvalý odkaz

    Myslim ze si na rovnakej mentalnej urovni ako ten Rosaldo ktoreho spominas... ;)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne01.06.2016 - 20:50 Trvalý odkaz

    Na rovnakej nie je urcite. Zas mu nekrivdi Johnny. No co Maxim, este plati ten podpis ze X Style alebo Z3?

    Knoxville01.06.2016 - 21:31 Trvalý odkaz

    V poriadku. Ospravedlnujem sa ti Maxim.
    Skor je to teraz Sony X performance vs. X Style ci?