Len za tri dni bolo predaných desať miliónov iPhonov

  • Peter 23.09.2014 - 03:00

    Nerozumiem inac ako predali 10 000 000ks. Len v Nemecku bol problem s kusmi, a vela ludi co cakali par hodin sa ani mobil neusiel. Tak o akych 10 mil. hovoria? Cez predobjednavky, ale ludia ten fon realne v ruke nemaju? To by som neratal. Ked ich predali dokopy 0,5mil. fyzicky, tak vela. Cela propaganda a potom malo kusov na predajni, dlhe rady a tlacenice mi ukazuju, ze apple sa vyziva v tom. Policajne hliadky, auta v centrach a kuklaci pred obchodmi, to mi pride smiesne. Taka spolocnost akou Apple je ma zvladnut predaj uplne inym sposobom, akym to zvlada. Vyzera to ako blsak pre mensinu potom. Takze sa spickovy mobil nepredava... Hanba im.

  • ondrakomous23.09.2014 - 11:52 Trvalý odkaz

    a jak tomu chces predejit, meli vyrobit 50mega smartu a naskladnit kamenny prodejny. na kamenne prodejne v Nemecku nebyl jedinej 6+ na prodej, protoze prej vsechno slo na predobjednavky.Vystat frontu dneska nestaci, spoustu lidi si ty telefony objednalo pres internet a ti budou udajne cekat nekolik tydnu, protoze nestihaji vyrabet.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.09.2014 - 12:01 Trvalý odkaz

    Čo je na tom nepochopiteľné, že predali 10 miliónov ajFonov.. Pol milióna sa ich vyrobí denne. A dopyt je ešte väčší takže hlavne iP6 plus sa k svojim majiteľom dostane až v októbri.
    Jediné čo mi hlava celkom nebere sú 4 milióny predobjednavok na niečo čo som "nevidel", nepoznám technické špecifikácie. Toto sa nedeje u žiadneho spotrebného tovaru iba u iPhonov.
    Ale v podstate aj za to klobúk dole pred Apple.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.09.2014 - 12:32 Trvalý odkaz

    A za ďalšie, to sú tak nenormálne objemy, že aj v Apple sú z toho zaskočený.
    Pre porovnanie také HTC predá za ROK všetky MODELY spolu cca 36 mil. Microsoft cca 27 mil. Lumii za ROK. Applu na také predaje stačí mesiac dva.

    harm2223.09.2014 - 13:33 Trvalý odkaz

    apple je zaskoceny? ludia ktori cakali uz niekolko rokov, mozno 2-3 na ajfon s vecsou uhloprieckou si ich teraz konecne mohli kupit a apple je zaskoceny tym ze si ich kupuju? a po ine roky predavali desatnasobne menej? nie... je to ich strategia urobyt hype okolo ich vyrobkov, aj vdaka takymto clankom maju reklamu zadarmo a tych jajfonov maju isto plne sklady, no je lepsie napisat ze niesu aby sa mohlo potom znova pisat ze uz ich je dost... aj ked vyrobky apple nemam rad a nepouzivam tak musim uznat ze apple ma genialny marketing. urobia nieco co sa na trhu uz 2-3 roky predava ale je z toho bestseller... :D

    ondrakomous23.09.2014 - 13:41 Trvalý odkaz

    to neni jen marketingu, kluci v Cechach uz udelali podrobny testy a i na zahranicnich serverech je apple hodne dobre hodnoceny a pokud v odbornych testech, jakymi sou kvalita displaye, kvalita zpracovani, kvalita fotaku, vydrz baterie vychazi mezi absolutni spicku, tak to asi fakt spicka bude a neni to marketing. marketing sam o sobe ti nestaci, musis lidem nabidnout spicku a oni ji nabizi, soude podle reakci renomovanych novinaru.

    zemiak23.09.2014 - 14:17 Trvalý odkaz

    mental, akoze predobjednavali nieco co nevideli? v utorok bola keynote, okamzite boli dostupne zive obrazky, video aj kompletne technicke specifikacie.
    Predobjednavky zacali v piatok. to su cele 2 dni na studovanie technickych specifikacii a rozhodnutie ci kupujem alebo nie.
    takisto uz boli k dispozicii nejake tie prve dojmy od testerov.

    ondrakomous23.09.2014 - 15:12 Trvalý odkaz

    on ma mental pravdu, taky bych si nekoupil mobil, ktery bych si nemohl osahat a videt ho na vlastni oci. kupovat mobil podle fotek, specifikaci na papire a recenzi je dobrodruzstvi, ktery nechci zrovna dvakrat zazit. Pouzil bych takovaj hloupej primer, to je jak jit do postele s holkou na inzrarat, kterou si nikdy v zivote nevidel. reknes si z fotek jeeeeeee to je krasna herecka a pak ji uvidis a poleje te studenej pot, protoze si prifoukla prsa a zmensila nos ve photoshopu, no a nakonec zdrhnes bez placeni od romanticky vecere pro dva. Muze to byt klidne i obracene, kdyz si chlap zmensi bricho a obarvi sediny ve photoshopu.

    zemiak23.09.2014 - 15:28 Trvalý odkaz

    OT: no, skus slecne pred prvou schodzkou povedat, ze ti ma poslat komplet fotky, lebo predsa nekupujes macku vo vreci :-D

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.09.2014 - 17:06 Trvalý odkaz

    Predobjednavky mnohých predajcov fičali už v auguste. Ale "nevidel" je preto v uvodzovkach, lebo podoba oboch bola viac/menej známa dávno dopredu.
    A v minulosti keď ani srnka netušila ako bude vyzerať 4S, alebo 5s to bol. Ešte pred keynote mal nemecký T-Mobile na stránke formulár bez obrázku a mali na to desiatky tisíc objednávok.

    To som tým chcel povedať, že toto sa nedeje u žiadneho výrobcu a čo s toho vyplýva nech si každý doplní sám..

    ondrakomous23.09.2014 - 17:23 Trvalý odkaz

    a co z toho vyplyva? vubec nic. diky za pozornost.

    Knoxville23.09.2014 - 19:08 Trvalý odkaz

    Vyplýva z toho,že tohto sú schopné len zaslepené Apple ovečky...

    ondrakomous23.09.2014 - 19:18 Trvalý odkaz

    tak jasne, ze tech objednavek nebylo 10mega, ale realne meli tri objednavky ze Slovenska, ktery bohuzel nestihli odbavit, protoze Slovensko je v pate vlne. Je potreba ty lidi trosku napinat, nechat je stat v kilometrovych frontach, aby byli jako vic nateseni na ten "jablecnej sen", taky si ho rychle pobezim koupit. Na ty nejlepsi veci si musis pockat, v zivote, v mobilech a je to tak spravny. Potreba ty decka nechat trosku napnuty, aby ten zajem hned tak rychle neodpadl. Takovy "jablecny kolace" vystaty ve fronte byvaji nejsladsi. I kdyz jsou ve skutecnosti plny cervu. Obrazne receno.

    Peter Čapkovič23.09.2014 - 19:21 Trvalý odkaz

    To vyzerá akoby si šikmáčov niekto najal na odstátie v rade a jeho kúpu, veď niektorí brali viac kusov...

    ondrakomous23.09.2014 - 19:24 Trvalý odkaz

    brali ho prekupnici po stovkach a ted ho prodavaji pres inzeraty s 30% priplatkem. takhle se kseftuje za kapitalismu. je to ten stejny extrem, jako kdyz nekdo nakoupi Cinsky smarty za nakupku a pak je tady prodava s 100% ziskem. nevyberes si, natahnou te vsude.