Lacnejsi Roaming

  • 14 príspevkov
  • mato63 21.03.2007 - 22:48

    Co vy nato, ze EU komisia chce dat jednotne ceny na volania do zahranicia... Podari sa im to? Je to blbost podla mna, operatory pridu o zisky. :x

  • Brano@Techo22.03.2007 - 00:53 Trvalý odkaz

    Podarit sa im to podari ak sa dohodnu vsetci ministri. Druha vec je, ze sa to mozno prejavi vo zvyseni cien domacich hovorov - operatori nebudu chciet prist o zisky. Inak trochu paralelu vidim v smernici o bankovych poplatkoch za zahranicne prevody - tiez sa voci tomu banky burili ale dnes uz si na to nikto nespomenie a v krajinach s eurom si ludia uzivaju prevody do inych EU krajin za domace - vacsinou ziadne - poplatky. A podobne by to asi dopadlo s regulaciou roamingu - operatori by si zanadavali, par cien by mozno pozvysovali ale v konecnom dosledku by sa situacia pre spotrebitelov zlepsila a vyuzivali by roaming podstatne viac.
    Aby som to zhrnul, je to dost drasticke netrhove opatrenie a tazko ho dokazem prijat. Na druhej strane situacia je uz neunosna - roaming je naozaj riadne predrazeny - dost zvysuje naklady firmam aj jednotlivcom na komunikaciu a v konecnom dosledku znizuje konkurencieschopnost Europy. V USA pritom uz odburali medzistatne (v ramci USA) roamigove poplatky a operatori funguju dalej. Sice sa tam prichadzajuce hovory odratavaju z minut ale pri tych poctoch minut co tam su v pausaloch by mi to moc nevadilo.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn22.03.2007 - 01:20 Trvalý odkaz

    Mato ide hlavne o predrazene hovory, zisky operatorov mna osobne nejako netrapia, s prichodom tretieho operatora by som sa nebal ani vo zvyseni cien domacich hovorov. Ja zas vidim paralelu v Slovnafte a v ich skrytom slogane: ,,ropa je vo svete draha, my budeme drahsi' :lol:

    Angelika22.03.2007 - 06:26 Trvalý odkaz

    Mne je jedno ci pridu o zisky, pri tych ziskoch co maju by to velmi nepocitili..Mozno by prehodnotili vyznam vysokych platov u manazerov a hned by to ziskali naspat..Mna osobne by potesilo znizenie cien. Nemusi byt drasticke. Staci o 10korun na prichadzajucich hovoroch..

    samuliak22.03.2007 - 09:00 Trvalý odkaz

    Z EU co najskor vystupit zbytocne nas vo vsetkom obmedzuje. Viete co bude vysledkom tohto? Mesacne poplatky za roaming, pripadne poplatok pri vstupe do roamingu alebo nieco take. V konecnom dosledku si opovia tie peniaze vydobiju a vacsina bude platit este viac.

    orso22.03.2007 - 10:53 Trvalý odkaz

    Samuliak, asi ten roaming moc nevyuzivas, ked takto hovoris. Ja toho po Europe nacestujem celkom dost, ale aby som volal domov napr. z Belgicka za 55 korun bez DPH? Nech mi nikto nehovori, ze to su realne naklady... Je to niekolkonasobne predrazene. Telekomunikacne firmy patria k najlepsie zarabajucim vobec, tak vobec nevadi, ak im trosku zuzime mantinely, v ktorych sa na trhu smu pohybovat.

    samuliak22.03.2007 - 10:59 Trvalý odkaz

    V roamingu som casto. Ale znizovanie cien sa v 21.storoci robi inak. Ako som povedal. Operatori ten cash ziskaju, otazka je ako.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn22.03.2007 - 13:50 Trvalý odkaz

    Samuliak mas nejake katastroficke scenare, co bude po znizeni roamingu. Moc toho nevies, ked chces vystupit z eu :lol: este raz: operatorom to znizi len cisty zisk, nic viac ;)

    samuliak22.03.2007 - 15:46 Trvalý odkaz

    Operatorom to nic neznizi lebo tie peniaze ziskaju aj tak.

    samuliak22.03.2007 - 15:46 Trvalý odkaz

    Operatorom to nic neznizi lebo tie peniaze ziskaju aj tak.

    Brano@Techo22.03.2007 - 19:41 Trvalý odkaz

    Nieco sa im urcite podari ziskat ale urcite to nenahradi celkovy vypadok. Konkurencia na domacich hovoroch je totiz podstatne vacsia ako pri cenach v roamingu a preto s nimi moc hore ist nemozu. A zvysenie cien inych sluzieb alebo administrativnych poplatkov to tiez urcite nenahradi.

    orso23.03.2007 - 00:33 Trvalý odkaz

    Presne tak. Takto ked som v roamingu, nevolam, lebo je to moc drahe. Poselm iba nejaku tu sms. A ak som vonku na dlhsie, kupim si nejaku domacu predplatenku (z UK tak volam na SK za 7 penci, co je lacnejsie, ako ked volam v ramci SK z pausalu :lol: :roll: ). A keby mali normalnejsie roamingove ceny, tak volam aspon trochu.

    djthunder23.03.2007 - 13:45 Trvalý odkaz

    Presne tak,ak je clovek dlhsie vonku,resp.chodi tam castejsie,tak sa mu oplati kupit niektoru z kariet domacich operatorov