Huawei Mate X naživo

  • Jeff 29.04.2019 - 14:02

    Absolútne nerozumiem použiteľnosti tohto telefónu. Ale že ani najmenej. A ešte za tú cenu.... to si snáď radšej kúpim nejaký super telefón a super tablet...A nie tento hybrid, čo sa nedá použiť ani ako telefón a ani ako tablet.

  • jarpo29.04.2019 - 14:37 Trvalý odkaz

    Suhlasim Jeff. Vsetky tieto doteraz predstavene prototypy mi pridu ako nezmysel. Toto aspon vyzera lepsie ako to od samsungu, ale je to tiez neprakticka blbost. Podla mna...

    Lenka Ivančíková29.04.2019 - 14:40 Trvalý odkaz

    Do clanku som pridala kratke video. Ano, zatial ide len o prve pokusy, ohybny displej ma podla mna buducnost, aj ked skor v inej forme nez v zlozeni a rozlozeni smartfonu. :)

    Tomas29.04.2019 - 16:29 Trvalý odkaz

    Co je na tom neprakticke? Budes mat vo vacku male zariadenie velkosti bezneho vacsieho mobilu a v pripade potreby to rozlozis a ziskas 2x taku velku obrazovku.

    Co sa tyka velkosti a ceny.
    Spomen si, ake velke a neprakticke boli prve mobilne telefony. Kufrik spojeny drotom so sluchadlom. Tiez boli velke, nepraktice a tiez boli extremne drahe a dovolit si ich mohlo len zopar vyvolenych. A pozri sa, kde sme dnes. Dnes si bez mobilu uz ani nevies zivot predstavit. Vsetko chce cas a nadsenie pre nove technologie, ktore vam uplne chyba, co by som od ludi na fore o smartfonoch necakal.
    Kazdy sa stazuje, ze vsetky telefony vyzeraju rovnako, ako placky, a ked niekto pride s niecim novym, tak ani to sa vam nepaci.

    Mne sa pacia obe koncepcie, od Samsungu aj Huaweiu.
    Prva generacia je mozno draha a neprakticka s mnozstvom nedostatkov, ale uvidime, mozno o 10 rokov to bude mat vo vacku vacsina ludi.
    Mne sa ten napad velmi paci, mat vo vacku tak velku, zlozenu obrazovku.

    Železomej29.04.2019 - 17:01 Trvalý odkaz

    Súhlas s Merrickom, začiatky su ťažké...ale nejako začať treba!! Myslím, že keď príde tretia-štvrtá generácia “skladačiek” tak to už bude iná káva :)

    Jeff29.04.2019 - 20:21 Trvalý odkaz

    Už normálny 6 palcový telefón poskytne plnohodnotné pozeranie internetu aj videí, a to pri minimálnej hrúbke. Načo nosiť vo vrecku tehlu o hrúbke obrazne Nokie 9110 len zato, aby som mal po rozložení o niečo väčší displej? Načo vlastne je takýto rozložený displej? Písať sa na tom nedá, na prehliadanie internetu zbytočné, na sledovanie videí mám buď telefón, keď som v čakárni u doktora, alebo televízor, keď som doma - načo niečo meedzitým - neviem, zatiaľ ma to neoslovilo :)

    Matej29.04.2019 - 22:58 Trvalý odkaz

    Suhlasim s Jeffom, ono mi to prijde ako take morske prasa - ani morske, ani prasa.
    Ako telefon tlste a hrube, ako tablet moc male.
    Chapem nahananie sa za inovaciami, ale toto je skor take nahananie sa za vlastnym chvostom. Hlavne pri zhliadnuti ceny - za 2300 mozem mat telefon, tablet a nejaky notebook nizsej triedy, a nie jednoho kočkopsa.

    Snazime sa tu vymysliet novy level produktivity, ale toto su iba vykriky do tmy. Klasicku koncepciu notebooku - displej + klavesnica zatial nic nenahradi, co sa tyka portability, tak stale vedie smartfon s uhloprieckou okolo 5,5"-6" (v zavislosti od pomeru stran), s sirkou a vahou pouzitelny v 1 ruke.

    A dalsia vec - Android zatial vobec nie je na taketo nieco pripraveny. Ak sam Google prijde s nejakou core funkcionalitou pre ohybne displeje, potom sa o tom mozme zacat bavit. Teraz tam vyrobcovia do nadstavieb doplacaju len svoje balasty, ktore zase raz len zhorsia uzivatelsky zazitok.
    Davam tomu 2 generacie, par predanych kusov nadsencom, a mozno to splaskne ako kedysi vyklapacky s klavesnicou. Plus to, ze Apple este nic podobne nepredstavilo, znaci ze asi je na podobne pokusy priskoro...

    Komu sa nechce ctitat cele, tak sumar : neviem si predstavit ten prinos, ze idem si precitat clanok, tak z vacku vytiahnem tuto horalku, rozlozim na polku a citam si na vacsom displeji. Meh

    Tomas30.04.2019 - 11:19 Trvalý odkaz

    Vám sa to vysvetlit neda, asi ste fakt nechapavi :D
    Ano, teraz je to veleke a hrube, neprakticke drahe...atd. Ale ako som pisal, presne take boli aj prve mobilne telefony. Tiez im trvalo xy rokov dostat sa do takeho stavu ako su dnes. Keby vtedy tiez ludia takto frflali, ze naco budu so sebou nosit pol kilovu tehlu, dnes by si vo vacku smartfon nemal.
    Vsetko, cez auta, fotaky, lietadla, pocitace atd atd. bolo v zaciatkoch takmer nepouzitelne. Vsetko viete len ohejtovat a nemate ziadne nadsenie pre nove veci a technologie. Ale chvalabohu ste len frflosi na fore a Samsung a Huawei (a dalsi) posuvaju technologie dalej, lebo keby tu boli len ludia ako vy, tak by sme zili v jaskyni.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease30.04.2019 - 12:30 Trvalý odkaz

    Tu nikto nefrfle na progres, ale inovácie, ktoré nič neprinášajú. Slepé uličky atď.
    Výrobcovia skúšajú aj hlúposti a nepraktické 'inovácie' za každú cenu. Lebo zmena. Nechcú dopustiť stagnáciu trhu.
    Ak by Samsung predával S10/+ zároveň aj s rovným displejom, verím, že ich predá viac. U rady Note som si tým istý.
    Detto prehnuté televízory. Človek nemusí byť génius, aby hneď pri predstavení nevidel, že je to volovina.
    Našťastie to odchádza do zabudnutia ako 3D obrazovky.

    A segmente mobilov, žiaľ voloviny prevažujú nad racionálnymi inováciami a praktickým progresom.