Duo SIM karty

  • 7 príspevkov
  • LuBOSS 12.04.2007 - 09:25

    Pouziva niekto z vas Duo SIM kartu? Rad by som sa dozvedel o realnych skusenostiach s touto SIMkou - ako to funguje a ci je mozne si to aktivovat aj pre napr.datove sluzby, pripadne napr.pre dvoch roznych operatorov na jednu SIM kartu, co by bolo super, ze? ;-)

  • orso12.04.2007 - 10:01 Trvalý odkaz

    Pochybujem, ze by nejaky op dobrovolne spristupnil moznost mat na 1 sim aj cislo od konkurencie. To by ich musel donutit zakon.

    benko12.04.2007 - 10:16 Trvalý odkaz

    Samozrekme ze sa daju na jednu sim kartu aj dvaja opavia,ale nie v domacich podmienkach.dalsia vec je ci az tak niekomu veris az veris mu svoje karty.cez ss ti poslem stranku kde sa dozvies viac

    Pendo12.04.2007 - 10:34 Trvalý odkaz

    Je to trochu komplikovanejsie...
    Duo SIM - na co sa informujes, je sluzba Orange. Je to 2x SIM s tym istym cislom. Sluzi napr. na to, ze jednu das do autosady a druhu mas v telefone. Pre spravnu funkcnost by mala byt zapnuta vzdy len jedna. Zatial sa ale daju vystavovat iba 2G karty. 3G - aby si mohol pouzivat UMTS zatial nie su a je velmi otazne ci vobec budu.
    Tato ista sluzba sa v T-Mobile vola Twin SIM. Ako je to u nich s vyuzivanim 3G sluzieb netusim.
    Potom ma iba T-Mobile sluzbu Dual SIM, co su uz 2 telefonne cisla na jednej SIM. Tak ako pisal Orso, velmi pochybujem, zeby nejaky operator poskytol moznost 2 cisiel od roznych operatorov ako svoju oficialnu sluzbu. Na tento ucel by malo sluzit klonovanie SIM, ale tam sa nedaju (aspon som zatial o tom nepocul) pouzivat obe cisla naraz.

    benko12.04.2007 - 12:32 Trvalý odkaz

    Sucastne sa nedaju pouzivat dvaja opovia.no v na japonskom trhu je mobil co ma sloty na dve sim a daju sa pouzivat sucastne.no u nas je to hudba buducnosti,a ako som uz kedysi pisal u nas to urcite opovia podporovat nebudu

    orso12.04.2007 - 15:30 Trvalý odkaz

    Benko, ja som mal na mysli legalnu cestu. Dve cisla na jednej sim. Tak ako je to na titulke v novikach, nie naklonovanie dvoch simiek do jednej.
    Telefony to podporuju, len u nas taka sluzba doteraz nebola u ziadneho opa (aspon o nej neviem).
    Okrem toho neviem ci sa to technicky da spravit tak, aby bolo kazde cislo u ineho operatora, to by musel byt fon prihlaseny sucasne v dvoch roznych sietach a to asi nejde.

    ixus16.04.2007 - 23:50 Trvalý odkaz

    Orange zacal uvadzat pri telefonoch nasledovne:

    Dual SIM - nie
    vsimol som si to u Nokie 6300, takze asi aj on uvedie tuto sluzbu :?