Diskusia: Takto fotí Apple iPhone 11

  • rtg02.10.2019 - 12:15 Trvalý odkaz

    No tak toto je nič moc. Som nemilo prekvapený. Tie fotky sú na úrovni 200€ čínskych Xiaomi. Samsung je zas raz nedostihnuteľný vo foto kvalite.

    scotty03.10.2019 - 10:17 Trvalý odkaz

    chlapci už je to otrepané tieto hádky, každá vlajková lod fotí dobre, či už si niekto kúpi len oneplus alebo 2 krát drahší iphone či samsung, vačšina fotografií aj tak končí na instagrame kde rozdiel vobec ale že vobec človek neuvidí. A každý telefon vynikne v niečom inom, jeden ma lepší zoom, druhý lepšie macro ten má lepší portret ten video atd atd. Koniec koncov stále je najdoležitejšie to kto stým fotí. Máte vela iných ukážok ako nový iphone fotí tak si pozrite viac zdrojov a usúdte sami. Ale prirovnať 200 eurové xiaomi k tomuto ? kiežby tak MI9 fotila tak už by to bol úspech ....

    scotty03.10.2019 - 11:51 Trvalý odkaz

    In reply to by rtg

    skús si ešte raz prečítať moj komentár možno pochopíš :) ale ak by nie tak ti pomožem...iba hovorím to že rozdiel v kvalite foťákov medzi vlajkovými lodami je minimálny , každý exceluje v niečom inom, jednu scénu odfotí lepšie ten druhú zase ten, zároven tvrdím že aj tak je vela v rukách fotografa a hra so svetlom, a že pri uploude na socialne siete (kde 90 % končia tie fotky ) rozdiel v kvalite už duplom nerozoznáš kedže znižuju kvalitu....stačí ? a mimochodom....škoda že si nezobral to 200 eurové xiaomi na bielu noc a nepodelil si sa snami s tvojim výtvorom. no hate....niesom fanušík iphonu skor ešte možno naopak, ale tiež som vlastnil aj 200 eurové xiaomi a tvoje slová sú velmi odvážne

    rtg04.10.2019 - 10:46 Trvalý odkaz

    In reply to by scotty

    Ja ti nerozumiem, píšeš jedno cez druhé a protirečíš si. Tak keď kompresia na FB zarovná všetky foťáky, tak potom ten rozdiel 200€ telefónu oproti vlajke nie je. Rozdiel v kvalite u vlajkových modelov rozhodne je! No a čo sa týka nočných fotiek pri lacných Xiaomi, stačí ti pozrieť testy na gsmarena a pochopíš. Navyše, rozdiel na FB aj tak nespoznáš, však? ;)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.10.2019 - 10:56 Trvalý odkaz

    Hlavne relevantnost série "Takto fotí" má od určitého času vážnu trhlinu. Fotky nie sú v plnom rozlíšení, ale sa zmenšujú na FHD.

    Tomas03.12.2019 - 16:13 Trvalý odkaz

    Tak ho mame od vcera doma (vdaka prekvapujuco vyhodnej ponuke od operatora, az som neveril).
    Najprv trosku mimo temy. Co sa tyka zvuku a priameho porovnania s Note10+, tak iPhone hra lepsie. Hlavne hlbky, ktore u Samsungu prakticky neexistuju, su u jedenastky vyrazne lepsie.
    Displej dostatocny. Je to velmi pekny LCD panel, ale ostavam pri mojom 2k amolede.
    K fotkam... Vonku za svetla nema cenu riesit rozdiely, je to o oprefernciach, oba fotia rovnako dobre.
    Video, lepsi iPhone. To asi nikoho neprekvapi.
    V interieri, za nie zrovna idealneho svetla, ma jasne navrch iPhone. Vyrazne menej sumu (hlavne v rohoch), viac detailov a celkovo su fotky krajsie. U Samsungu to ciastocne zachranuje nocny rezim, ak mate 5 sekund naviac a nic sa nehybe.
    Mozno v dynamickom rozsahu, ked namierim fotak priamo do svetla (okna) je Note lepsi.
    Dost ma ale prekvapila slabsia kvalita sirokouhleho fotaku, ktory naopak (opakujem, ze v interieri za slabsieho svetla), oproti Samsungu vyrazne stracal a fotky boli o triedu, ak nie viac, horsie. Softver sa snazi odstranit sum a vyzehli mnozstvo detailov a niekedy to vyzera az smiesne. Celkovo sirokac dost sklamanie.
    Celkovo ale dobry fon, v podstate asi najlepsi iPhone pre vacsinu ludi. Len tazko by som niekoho presviedcal, nech si priplati za "Pro" model.
    Apple prijemne prekvapil. Nebyt iOS, ktory mi nevyhovuje, tak by som asi prebehol k Applu.