Dilema: iPhone 8 Plus vs. Samsung Galaxy S9+

  • Peter Fejfar 14.10.2018 - 15:09

    Uvedené rozlíšenie displeja na ktoré si užívatelia prelínajú je už prednastavené vyrobcom. Teda nie je možné znížiť niečo na úroveň, ktorá už je nastavená. Skôr ste asi chceli uviesť, že užívatelia si znížili rozlíšenie displeja po tom, čo si ho predtým sami zvýšili. Jednoznačne by som bral S9 plus. Porovnávaný iPhone nebude odolnejší. Je rovnako sklenený a celkovú odolnosť má IP67 oproti IP68 u Samsungu.

  • markos914.10.2018 - 17:29 Trvalý odkaz

    urcite sa vrat k iPhonu, sam pises ze nie si spokojny zo samsungom, tiez som mal vsetky iPhony od 4s az po 7plus a potom som mal note8 lebo som chcel vyskusat a mat zmenu ale bavilo ma to par mesiacov a som stastny ze som sa vratil k apple, na tejto stranke apple podporu nenajdes su tu na 90% skalny a tvrdohlavy androidmaniaci tak sa zbytocne pytas na ich nazor :)

    Peter Čapkovič14.10.2018 - 22:06 Trvalý odkaz

    ja zas nerozumiem tomu ako sa niekto môže takto rozhodovať medzi dvoma tak diametrálne odlišnými systémami....? Ved najskôr sa rohodne aku chcem platformu tj aká mi vyhovuje (android alebo ios) a potom sa rozhodujem medzi samotnými vyrobcami, modelmi.. (aj ked to viacmenej platí len pri platforme android, pri iphone tých modelov až tak moc na výber nieje ...).

    david hulák14.10.2018 - 22:09 Trvalý odkaz

    Niekto sa ešte dokáže spýtať ci iphone alebo samsung? Tuto aj SE bude lepšia voľba ako s9+ .iOS je iOS to len tak nenahradíš ničím a samsung ti po čase začne sekat.

    Nightmare14.10.2018 - 22:24 Trvalý odkaz

    Sekat :DD a kde si zaspal dobu v roku 2010 ?

    Peter Čapkovič14.10.2018 - 23:42 Trvalý odkaz

    re Deiwid: No vidíš u mňa je to presne naopak... To sa ešte niekto dokáže spýtať či iphone alebo Samsung...? Tu aj Note 8 je vždy lepšia (a hlavne lacnejšia) voľba... ;-)

    Tomas15.10.2018 - 01:04 Trvalý odkaz

    iOS je iOS, uzavrety obmedzeny system, ktory je relativne plynuly a rychly, ale platis za to dan, ze robis ken to, co chce Apple aby si robil.
    A tiez fakt nechapem tieto dilemy. Presne ako pise pepo, ved toto ziadna dilema nie je. Bud chces android, kde mas na vyber, alebo iOS, kde na vyber moc nemas. 8 plus je taka velka tazka placka, ktora vyzera ako zo starozitnosti. Ale ak chces iOS, ber ho.

    markos915.10.2018 - 10:12 Trvalý odkaz

    merrick v com je iOS obmedzeny? to ze je uzavrety je jeho vyhoda lebo ziadne cinske deti mi nebudu cez svoju aplikaciu pozerat a sledovat co pisem a nebudu vediet moje udaje ci z banky alebo web uctov, staci si pozriet kazde opravnenie android aplikacie, iOS je aspon pod kontrolou a cokolvek tam pokašlú tak do tyzdna je nova aktualizácia od starych niekolkorocnych modelov az po najnovsie, na akom androide mas taku starostlivost? myslim ze otvorenost androidu vyuziju len daky technologicky nadsenci co sa stale rypu v mobile a nastavuju ho a kadeco menia.. 99% obycajnych ludi ma mobil na volanie a pisanie a internet, filmy, hry, fotenie a tak podobne, neviem aka otvorenost tomu este moze chybat a naco..

    jarpo15.10.2018 - 19:22 Trvalý odkaz

    markos9: Tu otazku o obmedzenosti ios snad myslis len zo srandy :) Ja sa nepotrebujem v telefone neustale rypat, ale po kupe noveho (cca kazdeho pol roka) si kazdy nastavym krasne k obrazu aky mi vyhovuhe. Pri ios by som tazko zaplakal v tomto smere. Samozrejme, ta uzavretost ma aj vyhody, ako si napisal.
    A co sa tyka opravneni aplikacii, tak udelim len take, ake uznam za vhodne. Pokial aplikacia nechce potom pracovat, tak sa prace z telefonu :)

    Matej15.10.2018 - 20:54 Trvalý odkaz

    Uf, takto ciernobielo by som to nevidel, ale budiz. Fakt je len to, ze pocet zranitelnosti je na iOS mensi nez na Androide, ale to neznamena, ze tam niesu. A nespehuje ta cinske dieta ale americka vlada, no nie je ti to v konecnom dosledku jedno? (posledna veta bol paranoidny sarkazmus)

    XiaomiManiac15.10.2018 - 21:28 Trvalý odkaz

    "99% obycajnych ludi ma mobil na volanie a pisanie a internet, filmy, hry, fotenie a tak podobne" :D
    Si prave opisal cinnosti, ktore hravo zvladnu telefony aj za 100 € :D , takze nechapem tu iPhone maniu.

    Za mna Galaxy S9, a lutujem ,ze som nevyuzil akciu aj s cashbackom :(

    markos915.10.2018 - 22:57 Trvalý odkaz

    chlapci zbytocne debaty, kazdy nech si kupi co chce a co sa mu paci a ci ma niekto xiaomi za 200 alebo iPhone za 1000 je uplne kazdeho vec, zalezi co mu vyhovuje, ale xiaomimaniac spytaj sa majitela mercedesu alebo audi preco si nekupil fabiu alebo daciu, ved na nej sa predsa odvezie rovnako, vzdy je to len auto, vsak? ;)

    XiaomiManiac16.10.2018 - 00:52 Trvalý odkaz

    Ja som nenapisal ,ze telefon za 100 € uspokoji naroky vsetkych pouzivatelov :) Ak mam velky nabeh kilometrov, je logicke ,ze si nekupim Daciu, ale ten kto si kupi Mercedes na vozenie sa do Auparku, je bud hodne bohaty, alebo padnuty na hlavu :D Tak ci onak, ta Dacia bude pre drvivu vecsinu obyvatelstva stacit. A to iste mas aj s telefonmi. Ak vyuzije clovek naplno potencial telefonu, alebo ozelie na ucte tisicku-dve, tak nech si kludne kupi iPhone, Samsung .. co len chce :) ja v tych telefonoch pre 99% obycajnych ludi ziadnu pridanu hodnotu nevidim. Nehovorim ,ze si vsetci maju kupovat Redmi, ale hocico s amoledom bude na bezne pouzivanie viac ako dostacujuce ... a uz keby som chcel viac, tak S8 ,ci S9 v akcii musi stacit az az, nehovorim o takmer polovicnej cene Xr,Xs

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.10.2018 - 09:48 Trvalý odkaz

    Ak je dôvod výmeny len toto?
    "Telefón je v praxi oveľa viac náchylný na odreniny, poškrabanie a iné znehodnotenie."
    Žiadny iný, tazatel nespomína..

    Stačilo na úvod kúpiť krycie sklo a púzdro.

    Kubo10203016.10.2018 - 10:08 Trvalý odkaz

    "Príchod nových modelov XS, XS Max a XR totiž cenovky stlačil nadol. Situáciu ale môže vylepšiť až 200-eurový cashback cez web novysamsung.sk. Budete však musieť odpredať svoje staré zariadenie."

    Som jediný, čo čítal podmienky?

    "Môžem získať len bonus bez odpredania starého zariadenia?

    Áno, bonus vo výške až 200 EUR môžete získať aj bez odpredania starého zariadenia. Stačí, ak pri registrácii údajov o novom telefóne zvolíte možnosť „Mám záujem len o bonus bez odpredania starého telefónu."

    ML16.10.2018 - 10:24 Trvalý odkaz

    Tiez mi to pride ako divny dovod - neriesi IOS vs Android ani HW, fotak, ale odreniny -)
    Co sa mna tyka, pouzivam Android (rozne pristroje) a IOS (Iphone 8 Plus) - musim povedat, ze IOS je v podstate dost nudny system a stve mam na nom moc veci, na druhej strane manzelka (jakozto menej technicky zdatna) si ho nevie vynachvalit. -) Pouzivam ho dost na fotenie a natacanie videi - spracovanie videi je zas paradne. Potom ale dostat tie videa niekam mimo telefon je uplna katastrofa, nehovoriac o tom dostat nieco do telefonu - to je ta chvalena uzavretost, co je skor marketingovy zvast, ako jasna vyhoda (na Androide som za 8 rokov pouzivania nezaznamenal ziaden bezpecnostny incident). Dalsia dobra vlastnost IOS je dlhodoba podpora updatov, aj ked musim povedat, ze aj Android sa u niektorych vyrobcov zlepsil. Ako tu niekto spominal sekanie, ci restarty u Androidu, to je uz tiez myslim prekonana zalezitost - u dnesnych prostrojoch strednej a vyssej triedy toto nepozorujem. Na Androide si na rozdiel od IOS viem nastavit prakticky vsetko, na co si len zmyslim, ci uz priamo, alebo pomocou nejakej aplikacie. Takze vsetko je to otazka preferencii.

    markos916.10.2018 - 15:54 Trvalý odkaz

    xiaomimaniac moj 70rocny otec ma 5metrovu audinu a chodi s nou len na kavu a na vylety do okolia, cize je podla teba padnuty na hlavu lebo si nekupil daciu? Vies co je to pocit pohodlia a komfortu a vies co je to tesit sa ked nejaku peknu a kvalitnu vec chytis do ruky alebo sa posadis do dobreho auta a uplne ta objime jeho atmosfera a pohodlie? Prajem ti aby si to niekedy mohol zazit a garantujem ti ze ta radost a pocit pohodlia bude stat za to.. Su ludia co ocenia komfort a vedia si vychutnat nieco pekne, viem ze to nie su dolezite veci pre zivot, ale ked potesia tak je to spravne.. Tak nechaj na ludi nech si kupia to z coho sa budu tesit a neodsudzuj ich ze su padnuty na hlavu..

    XiaomiManiac16.10.2018 - 17:31 Trvalý odkaz

    Vsetko vporiadku, len by to chcelo radsej 3x precitat co som napisal ako takto zbrklo reagovat. Bud je ocko bohaty, alebo proste nechcem nikoho urazit, ale nepoznam nikoho kto by si kupoval za tolke peniaze luxusne auto na 10 km cestu na kavu a vylety po okoli ... Tiez si nekupim iPhone ked mam nanom pisat len smsky, jedine, ze som pri peniazoch a ma ta cenovka absolutne netrapi. Z môjho okolia prave ludia ktori maju peniaze, si tak drahe mobily vôbec nekupuju. iPhony si tu u nas kupuju len studaci co tu cele leto mukluju na brigade. Ja by som to s autami vôbec neporovnaval, to je uplny iny segment a na uplne inu diskusiu, ono premiovky maju veci o ktorch sa Dacii nebude snivat najblizsich 200 rokov ,ale pri mobiloch to tak nie je. iPhone tolko vpredu nie je.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease17.10.2018 - 05:11 Trvalý odkaz

    Niekedy zbytočná debata, konfrontácie.
    NECHÁPEM čo niektorých vedie k tomu napísať do redakcie radu, keď to tu aj tak potom nečítajú, nereagujú, nepodakuju.
    Karol sa už vyjadril na FB:
    "Mal som na vyber teraz pre 8 plus a Xko. Samshit som nemohol držať v ruke ani 3 mesiace lebo som na android nemal nervy po rokoch pouzivania IOS. A tak som sa novho Samshitu Galaxy s9+ zbavil a supol som to na klasiku 8 plus. Neviem si vynachvalit. Ale tolko penazi za nove Xko by som nedal. To je uz trosku moc... Apple malo vzdy premiove velmi kvalitne a stabilne mobily cize sa nebojim investovat aj do rok starsieho mobilu od nich."

    Peter Čapkovič17.10.2018 - 12:03 Trvalý odkaz

    Inak nedá mi nereagovať. Čo za stálé nastavovanie niečoho na androide máte na mysli...?? Váš posledný android bol asi pred 8 rokmi...? Fakt je to už na hlavu postavené. tak napíšem nevyhovuje (tak ako mne ios a netajím sa tým) a je to o preferenciách v používaní. ja si neviem vynachváliť možnosť rozšírenia o pamäťové karty, kde mam 256gb kartu na ktorej si dám hafo filmov a seriálov a hudby (iní to nepotrebujú a stačí im aj 32Bg.- zase preferencie). A takto by sme mohli pokračovať do nekonečna...
    A vrátim sa k tomu neustálemu nastavovaniu MT... skúste mi prosím napísať čo vlastne máte na mysli tým neustálym nastavovaním niečoho...??? Ja som si do svojho S7Edge preniesol údaje z predchádzajúceho MT S6edge, kedy sa mi všetko prenieslo vrátane zvonení, aplikácií a pod. odvtedy som nemal potrebu nič neustále nastavovať, okrem nastavení fotoaparátu, kedy si mením veci podľa toho čo idem fotiť a nechcem to nechať na automatiku... Toto ma fakt nesmierne zaujíma... ak tu je ešte niekto s Androidom prosím napíšte mi Vy čo tam neustále nastavujete lebo ja fakt neviem a možno potom budem aj ja nastovať... :-))
    Na androide som od čias Galaxy S1 a ešte sa mi žiadne čínske (ani iné) deti nerýpali v telefone , nepozerali čo píšem ani učet nenabúrali ani nič podobné... (stačí sa vyvarovať blbostí a tiež neinštalovať aplikácie z warezu) ;-) Ešte, aby si nebol prekvapený kto všetko pozerá tvoje akcie/prácu na iPhone ... :-) (netreba byť prehnane paranoidný, ale zároveň si nemyslieť že naše superdemokratické vlády sa na nás nenapichnú kedy chcú...).

    XiaomiManiac17.10.2018 - 14:05 Trvalý odkaz

    Mam jedneho kamosa Apple fanatika, ktory by ti na to odpovedal asi takto. Nastavovanie je vsetko, kde mas nejaku rozsirenu moznost vyberu, volbu si nastavit nieco podla seba. Podla neho ma pouzivatel zasahovat do systemu co najmenej, Apple plati najlepsich technikov, a oni uz vedia co je pre ludi to najlepsie. Akakolvek diskusia ohladom toho konci skoro hadkou :D A zvysok nefanatickych Applistov (iek) pouziva iOS pre jeho "jednoduchost" - rozumej, cim menej rozklikavania v menu, tym lepsie.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.10.2018 - 14:25 Trvalý odkaz

    pepo30, ked ma znudia ikonky, zmenim si ikonky. ked najdem pekny widget na kalendar, pocasie, prehodim si ich na ploche, ked najdem novy spustac, ktory chcem vyskusat, tak si ho nainstalujem a vyskusam. Urcite, mnoho ludi _NEMA RADO_ ziadne zmeny, a toboz inovacie, vsetko je to nove, a musia sa cokolvek ucit a ohrnaju nos, lebo, su ludia, ktori stoja radi v zivote na 1 mieste :) To je v poriadku, ale potom su tu aj ti, co si minimalne vyzor systemu podla seba upravia a striedaju ikonky, rozlozenie, a podobne. A tym ponukne Android vzdy viac ako iOS. Hoci, ten nedelny sumar z iOS12 je celkom zabavny, v Apple pochopili ze pouzivatelia miluju statistiky o sebe.

    Peter Čapkovič17.10.2018 - 14:57 Trvalý odkaz

    Pravdupovediac ja osobne som za takuto možnosť a som rád že ju v androide máme. A aj ja som si už menil ikony či lanucher asi 2x...Aj to ešte na staršom Note 3 ... na súčasnom ešte nie, som spokojný s tým čo tam je. Skor čo si mením ja je zvonenie a budík. Ale toto sú veci čo ja viem čo je to za nastavovanie....? Ved urobim instal zvolím čo chcem a je to tam... Nič zložite nič čo by bolo treba (zdôraznujem čo by BOLO TREBA) nastavovať tam nie je , či..? To su len veci čo na androide mám rád, že si ho upravim kedy chcem a ako chcem ja. Hodím filmy,, hudbu kedy chcem kolko chcem a kde chcem... ako som už písal je to otázka priorít aj prerto som nechápal ako sa niekto može rozhodovať v tak diametrálne odlišných veciach...

    Peter Čapkovič17.10.2018 - 14:59 Trvalý odkaz

    Aha sorry sem tam zmením tapetu či tému (ale to už tusím zvláda aj iphone, či...?)
    Alebo som už zlenivel a mám prejsť na iPhone...? :-)

    Peter Čapkovič17.10.2018 - 17:11 Trvalý odkaz

    ked tam daju možnosť vložiť pamäťovky a nebudem musieť riešiť ako tam dostať filmy (kopec filmov a seriálov) ako nastaviť zvonenia a ešte o niečo zlacnia idem do toho.. ;-)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne17.10.2018 - 17:22 Trvalý odkaz

    tak, je to jednoduchsie nez by si myslel... aspon dlho som to nerobil, ano treba na to itunes ale nie je to ziadna alchymia, fungovanie uloziska aplikacii v iOS ma jednotku logiku, a ja som fakt nemal ziadej problem s prehravanim uploadnutych filmov cez vlc... ale popravde, preferujem streamy, tiez doma vsetko streamujem, manipulacia s gigabytami dat mi pride zbytocna a unavna... ale tak urcite, dopracovat k takmer rovnakemu vysledku sa da na viacerych zariadeniach len inym sposobom...

    Peter Čapkovič17.10.2018 - 19:19 Trvalý odkaz

    je pravda že som mal kedysi (asi pred dvoma rokmi) iPhone 6 Plus ale to sa nedalo... nevydržal som to a asi po mesiaci išiel z domu... :-)

    Juraj 050621.10.2018 - 11:28 Trvalý odkaz

    iPhone 8 Plus je minuloročný model,ktorý je vďaka príchodu nových iPhonov lacnejší IPhone 8 Plus 256GB sa dá kúpiť nový zo zárukou 2 roky za okolo 859€. Tento smartfón bude mať určite dlhšiu podporu zo strany výrobcu,ako pri Samsungu Galaxy S9 +. Zhruba po dvoch rokoch Samsung prestane podporovať tento model.. Je to smutné

    Juraj 050621.10.2018 - 13:27 Trvalý odkaz

    Záleží,ako kto... Keď beriem paušál ( cez retenčné oddelenie),tak sa snažím vyjednať čo najnižšiu cenu... Samozrejme musím ožalieť smartfón. Osobne moja manželka mala iPhone 5 a ten išiel bez problémov 6 rokov( akurát bola menená batéria). Tento smartfón bol technologický zastaralý pretože,už nemá podporu zo strany Apple. Kúpil som jej nový SE ( napriek jej protestom) v hotovosti. Osobne mením smartfóny každé dva roky ( zvyčajne) výnimočné 3,4 roky. Starší mobil predám a kúpim novší model ( nový zo zárukou 2 roky),ale nie cez operátora.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy21.10.2018 - 13:45 Trvalý odkaz

    No juraj :) su aj ini ako ty. Ja menim telefon vacsinou po cca 1 roku, vzdy ked ma nieco zaujme. Kupit si rok stary mobil s designom ktory firma zacala používať pred 5 rokmi a chciet tento mobil vlastnit este dalsie 3-4 roky :-0 tak to by som nezvladol.
    Ip8+ je archaicky pôsobiaci telefon a osobne by som si ho nekúpil.

    Juraj 050621.10.2018 - 14:26 Trvalý odkaz

    Tiež som v minulosti uvažoval meniť smartfón každý rok. Podľa mňa ten vývoj nejde,až tak výrazne dopredu,aby som kupoval každý rok nový model. Aktuálne mám iPhone 7plus.Som spokojný. Mám ho rok bol kupovaný nový. Snáď na druhý rok ho vymením za novší model,ale určite nie za 8 plus. Pravdepodobne za XS Max,keď bude za priatelnejšie ceny. iPhone tiež stráca na hodnote,ale nie tak výrazne,ako android. Zatiaľ kúpu nového zariadenia neuvažujem. Pravdepodobne na druhý rok...