18 radostí majiteľa androidu po prechode z iOS

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 05.01.2016 - 15:25

    Pre mňa je TOP na androide jednoduchý prenos súborov, kontaktov, poznámok, proste čohokolvek. Cez BT, WiFi, USB mass storage. Na iOS je to smrť. Minule ma kamoš poprosil aby som mu z dumbfonu SonyEricsson preniesol tel. zoznam, fotky a videá do iPadu Air. Ak by mal droida za 5 minút hotovo. Nešlo to žiadnou spomínanou cestou. Jedine mailom. Inštalovať iTunes do PC som odmietol, rovnako aj iCloud. spravili sme zálohu tel. zoznamu do vcf priamo v SE. Ten "blbý" tlačidlový fon to vie dokonca hromadne cez BT (celý tel. zoznam). Na prekvapenie to Apple z mailu rozoznal a zoznam bol kompletný. No nemilé zistenie bolo, že nešli priamo v iPade vytvárať skupiny kontaktov na ktoré bol zvyknutý. Brrr, zas iba cez iTunes..

  • ondrakomous05.01.2016 - 16:05 Trvalý odkaz

    tlacitko zpet je uz i na ios od verze 9 myslim v horni liste, setkal jsem se s tim, ze ho uzivatele pouzivaji, usb konektor je nejvetsi peklo, kazdy druhy mas vylomeny,oboustrany k. je k nezaplaceni. widgety mas bud rad, nebo je nenavidis. s poctem aplikaci se da polemizovat, no budiz. jedna dulezita funkce, ktera na androidu chybi je zabepeceni icloudem-to povazuji za nejvetsi vyhodu IOS, dnes a denne ve meste potkavam zlodejicky, kteri vzdy resi stejny problem, "potrebuji odemknout iphone, jde to? " zaplatpanbuh to nejde. taky sifrovani na androidu je super-vyhoda/nevyhoda, kdyz telefon zasifrujes a pak ho prodas dal, tak zasifrovany neobnovis, nezasirovany android jde obnovit, u ios to nejde viz icloud.

    rtg05.01.2016 - 16:39 Trvalý odkaz

    bod c. 13 funguje zrejme len na Samsungoch, co? mne to akosi nejde, alebo som to zle pochopil :)

    Peter Čapkovič05.01.2016 - 16:56 Trvalý odkaz

    Myslím, že si to dobre pochopil, naozaj to ide len na Samsungoch. Ked maš otvorene kontakty tak ked po niektorem prejdeš sprava do ľava tak sa otvori SMS a ak potiahneš opačne vytočí daný kontakt.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.01.2016 - 17:26 Trvalý odkaz

    Nie je to výsada Samsungu. Xperia ZR (5.1.1) - no problemo. Aj keď som o tejto fičúre nevedel sa priznám.
    Lenovo EE. Treba skúšať. Ak by to aj chýbalo, sú predsa apps 3rd napr. ExDialer

    *edit: heh. tak teraz som zistil, že mi to robí aplikácia Smart Notify, ktorú používam

    ondrakomous05.01.2016 - 17:32 Trvalý odkaz

    bod 13 nejde na vsech telefonech. ja jedu na andoridu 6. mam uz jiny rozlozeni, v levo je primo u kontaktu maly telefonek a v pravo mala ikonka na zpravy, takze z touto funkci se na 73% rozluc, synku. nevim, nerd to treba potvrdi, jestli neni urazeny. http://m.uloz.to/xJW26QVb/screenshot-20160105-163554-png.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne05.01.2016 - 18:10 Trvalý odkaz

    K tej 13 - 3D dotyk v kontaktoch simuluje cosi podobne. No len podobne, nie identicke.

    Inac mi 9-tkova verzia iOS pride ako pekny a funkcny system aj ked je deravy ako sito... Pekne splyva s gestami 6S-kovej rady. Do dalsej generacie vlajkovych lodi som "v suchu". ;)

    Peter05.01.2016 - 18:37 Trvalý odkaz

    Jednoznačne by ste mali spomenúť rýchlonabíjanie, ovládanie TV, lepší mikrofón (u Samsungu), od fotenie selfie priložením prsta na snímač tepu a aplikáciu S Healt. Na druhú stranu by ma zaujímalo porovnanie zahrievania pri náročnejších hrách a pri prezeraní webu. Na vašej s6 edge je fotoaparát od Sony alebo ISOCELL?

    ondrakomous05.01.2016 - 18:54 Trvalý odkaz

    mas pravdu ovladac od tv je k neplaceni, stejne jako krokomer, ten taky vyuzivam. jednou jsem nameril 1700 kroku a to jsem chodil jen z obyvaku do kuchyne. pouzivam jedinej widget od samsungu na pocasi, na ten sem si zvykl. dalsi super funkce je stahnuti horni listy se zkratkami 2 prsty, dostanes se primo ke zkratkam navykove. dalsi obrovska vyhoda pro samsung bezdratove nabijeni. nemusis porad pripojovat k nabijecce.

    Peter Čapkovič05.01.2016 - 18:57 Trvalý odkaz

    Podľa čoho sa dá zistiť, ktorý čip je v telefone?

    ondrakomous05.01.2016 - 19:09 Trvalý odkaz

    pepicku mrkni se do playstoru na app cpu nainstaluj.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.01.2016 - 19:16 Trvalý odkaz

    ..alebo AnTuTu Benchmark a môžeš si ho hneď zmerať..

    ondrakomous05.01.2016 - 20:03 Trvalý odkaz

    jo, ale shealth ma hezci grafiku. nejlepsi funkce samsungu, defaultni tapeta s napisem "SPOLECNIK PRO ZIVOT", napada me par nepublikovatelnych slov, kterymi bych to nahradil. SPOLECNIK PRO ZIVOT-nenechavejte si to zaply pres noc, mohlo by se Vam to vypalit. kdyz jsem ted zkousel cyanogenmod 13, tak je tam vyborna funkce nova, 2stisk vypinaciho tlacitka spusti fotak, funguje i pri zhasle obrazovce, navykove. co me neuveritelne stve je zvuk zaverky fotaku, ktery jde vypnout jen pri tichem rezimu, vecne s tim bojuju od verze 4.0.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy05.01.2016 - 20:47 Trvalý odkaz

    mne by na iOS chybalo par veci.
    (ak sa to uz nezmenilo) tak mi vadi ze nie je mozne ulozit si ikony na ploche podla vlastnych predstav. neviem ako posledna verzia ios ale na predchadzajucich verziach nebolo mozne ulozit napr iba spodny rad a ostatne nechat volne. prijde mi to krajne nelogicke ze jedina ikona ktora ma fixnu polohu je ta v lavom hornom rohu.
    [img]http://i.imgur.com/5cWLrDC.jpg[/img]
    toto su dalsie veci ktore by mi na ios chybali. az na moto hlas vyborne a navykove vychytavky.
    chybali by mi widgety tak ako ich ma android.

    v case ked sa s prichodom ICS zacal android viac a viac "uzatvarat" a ios via a viac otvarat tak som povedal ze za par rokov budu tie systemy na neroznanie. asi som sa ani moc nemylil :)

    Lubos Polc05.01.2016 - 21:29 Trvalý odkaz

    Riso a ostatni co riesite bod 13..
    Ode to ale treba si nainstalovat najlepsi dialer na android true phone a tam v rychlych nastaveniach sa do da nastavit.. Myslim ze funguje este lepsie ako na samsungoch.. Na mojom note 4 mam radsej tento dialer pre jeho pokrocile nastavenia..

    A riso ked mas rad gesta v emaily tak si naisntaluj inbox od googlu.. Vynikajuca apka na spravu emailov..

    Jan Hruska06.01.2016 - 10:45 Trvalý odkaz

    Článok bol o ANDROID vs. IPHONE, ale keď som si prečítal diskusiu, tak sa to nejako rýchlo zmenilo na SAMSUNG vs. IPHONE.
    Keď sa už píšu podobné články, tak by asi nemali byť spomínané konkrétne značky, nakoľko každý výrobca má tú svoju nadstavbu, čím sa odlišuje od ostatných.
    Komu celkom nevyhovuje môže si ju príslušnou APK upraviť a tak prispôsobiť svojím potrebám a predstavám.
    Najlepšie by bolo, ak by každý výrobca umožňoval vybrať si medzi androidom s nadstavbou, alebo čistým androidom (napr. ako pri Lenovo K920).

    PS: To ako fotí resp. natáča Samsung S6 nemá nič spoločné s androidom.

    Článok by ste mali skôr nazvať "18 radostí majiteľa Samsungu S6 (edge) po prechode z Iphone.

    Richard Hombauer06.01.2016 - 11:04 Trvalý odkaz

    Ako sa hovorí v Trnave: "A na kerého anciáša používame podnadpisy?" :) Priamo na titulke Fony.sk si si mohol prečítať, akými modelmi telefónov je článok inšpirovaný. ;)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy06.01.2016 - 11:05 Trvalý odkaz

    ty si ten "clanok aj cital" ? su to 3 vety:

    "Nedávno som spísal veci, ktoré mi na androidoch chýbajú a iOS ich ponúka. Prechod z iPhonu 5S na Samsung Galaxy S6 však priniesol aj radosti.
    Tu je zoznam takmer dvoch desiatok pozitív, ktoré prinášajú androidy oproti iPhonom. Niektoré sa viažu len k top Samsungom, väčšina však platí pre OS Android všeobecne."

    tvoj koment bol dlhsi :D
    je to o prechode i iphpne 5S na samsung S6 neskor S6edge

    Marián Petrík06.01.2016 - 11:57 Trvalý odkaz

    pre mňa sú výhody androidu dôležitejšie, ako tie od apple. preto používam android. poradie dôležitosti neurčujem. možno by som spomenul len bpd 1,2,4.

    lacimir06.01.2016 - 19:21 Trvalý odkaz

    No a teraz mi stale chyba odpoved na otazku. Je lepsie prejst na iOS alebo na android? Alebo este lepsie na windows phone?

    Lenka Ivančíková06.01.2016 - 19:59 Trvalý odkaz

    na tuto otazku ti nikto nemoze odpovedat. kazdemu vyhovuje nieco ine. treba vyskusat.

    Jan Hruska06.01.2016 - 20:11 Trvalý odkaz

    Aj keď je spomenuté, akými modelmi je článok inšpirovaný, stále si myslím, že by mal byť daný článok písaný vo všeobecnosti a nie ako reklama pre Samsung.
    Článkov typu Samsung vs. Apple je už viac ako dosť.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne06.01.2016 - 20:18 Trvalý odkaz

    Autor zhrnul pre a proti konkretnych dvoch modelov, pretoze ich pouzival a vie ich pouzivat. Nie je to Apple vs Samsung, okrem toho je tu aj druha strana pri prechode na iOS. To je pekne, ze si to myslis, no nemyslim si, ze je take tazke pochopit, preco konkretne tu ide o iPhone 6 a Samsung Galaxy S6/Edge.....

    Marian07.01.2016 - 13:03 Trvalý odkaz

    A ja absolutne suhlasim s Ensam-om.

    Pokial to malo byt porovnanie iP s S6, tak k tomu ma byt zodpovedajuci nadpis.

    Precital som si pre istotu oba clanky a cim castejsie citam co sa tu pise, mam dojem, ze niekto uplne zabudol, o com je iOS a o com Android.

    Porovnavanie stockoveho Androidu s iOS, ktory priachadza s kopou uz predinstalovaneho softu je uplne mimo misu.

    Existuje tak obrovske mnozstvo aplikacii, ktore dokazu vyriesit prakticky vsetky "problemy" s prechodom na Android.

    A kritizovat iOS vs Android a napisat, ze problemom je rozmer? NDPC KRWA Riso. :D Tak si kupis Sony Z5 mini... Vyber zariadeni je tak obrovsky, ze to svoje si jednoducho najde kazdy. Chces velky mobil? Kupis si 6 palcovy. Chces maly? Kupis si nejaky prtavy. Nemas na iP? Si v pecku. Najlacnejsi slusny Android stoji nejakych 100-120E a v podstate zvladne vsetko, to co highend, len pomalsie. Chces plastacik? Kup si Samsung. Chces drevo a magnezium? Kup si OnePlus One. Chces ocel? Kup si HTC.

    Jednoducho dalsi clanok totalne o nicom ako v pripade porovnania AndroidWear a iWatch...

    Tibor07.01.2016 - 17:42 Trvalý odkaz

    Priznam sa, ze v podstate suhlasim s oboma clankami. U mna to bolo naopak, po rokoch pouzivania androidovych fonov som prave zo Samsungu S6 presiel na Iphone 6. Priznam sa, ze ma uz prestala bavit ta neustala nutnost vyladovania androidoveho telefonu k obrazu svojmu (namiesto touchwizu nova, na gesta all in one, service fix na neustale beziace google servisy atd atd), aj ked priznavam, ze S6 robila fotky, na ktore sa Iphone 6 proste nechytil. Plus tie farby na displeji - sice krasna cierna a k tomu hnusna biela a ziarivy zvysok na S6, v tom je pre mna Iphone jednotka, nech si kto chce co chce hovori. No a posledny kliniec do rakvy - antena na S6, pri mojej O2 simke a pohybovani sa na lokalitach na pomedzi medzi 2g a 3g to bola tragedia. Uprimne, som velmi prekvapeny, ze sa nikto na SK nestazuje na slaby prijem signalu na S6, asi najhorsi zo vsetkych fonov, ktore som mal. Ale inak som prezil s Androidom krasne roky, za ktore mu dakujem :D Berte len ako moj osobny nazor, kazdy ma rozdielne preferencie.

    Richard Hombauer08.01.2016 - 02:31 Trvalý odkaz

    Atlis, jednoducho s Tebou tentoraz nesuhlasim. A tibikee to vyjadril presne: "ma uz prestala bavit ta neustala nutnost vyladovania androidoveho telefonu k obrazu svojmu". To nie je nevyhoda Androidu, ale je to fakt.
    A k rozmerom iPhone 5S a Xperia Z5 compact: Ze ty len rozpravas a nikdy si ich vedla seba v ruke nemal? Ukaz mi jediny high-end (t.j. mobil s bleskovymi reakciami za kazdych okolnosti) s rozmermi iPhone 5S.
    Jedinym rozmerovym konkurentom iPhonu 6 su Samsung Galaxy A3 (podla mna dizajnovo a rozmermi takmer dokonaly mobil) a Sony Xperia Z5 compact (jej hrubka ju vsak diskvalifikuje). iPhone 5S zial konkurenta nema.

    Knoxville08.01.2016 - 02:44 Trvalý odkaz

    Konkurenta iPhone 6 by som zaradil aj Samsung galaxy Alpha.Co sa tyka tej hrubky Z5 Compact bol som si ju osobne vyskusat a ta hrubka mi vobec nevadila.Prekusnem par milimetrov naviac kvoli silnejsej baterke Alpha aj iPhone 6 ju maju zalostnu. A si rad ked fon prezije do vecera.V ciernej farbe vyzera to Sony neskutocne dobre. A u tych bleskovych reakcii za kazdej situacie by som u Samsungu polemizoval.Ked uz teda kompaktny fon tak bud to sony ale iphone a pouzivatej si vyberie co mu softwero sedi viac...

    Richard Hombauer08.01.2016 - 09:55 Trvalý odkaz

    Suhlasim. A ked vyzadujem tlacidla pod displejom, nie na displeji, som zase tam, kde na zaciatku. :D

    Knoxville08.01.2016 - 14:01 Trvalý odkaz

    No Richard,mobil s tvojimi "narocnymi" poziadavkami zrejme este nevyrobili.Iphone 5S mi pride rozmerovo hodne maly.Tam musis uz hlavne v prehliadaci hodne priblizovat.Ideal je tak 4,6-4,7 kde relativne vsetko obsiahnes jednou rukou.Co sa tyka tlacidiel pod displejom,od toho vyrobcovia az na par vynimiek defnitivne upustili.S tym sa hold,musime zmierit.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne08.01.2016 - 14:29 Trvalý odkaz

    Kopa webov ma specialne mobilne verzie pre iPhone, kde ten zoom nie je az taky potrebny. Do jednej ruky nema 5/5C/5S konkurenciu, co sa tyka rychlosti a fungovania aplikacii... Tiez si myslim ze na 1 ruku je ten "sweetspot" pre mnohych niekde okolo 4.6-4.7" Lenze ak raz clovek vyskusa 5.5"+ (hlavne na hry, videoobsah,...), tazko sa vrati k niecomu mensiemu... Pre mna je tlacidlo na displeji len dalsi cudlik ktory sa moze pokazit.. Ked som mal koncom leta G4, ten siel ovladat bez dotyku tlacidiel. Len pre rychle spustenie fotoaparatu som 2x klikol volume- a aj to len obcas. Inac som ich asi vobec ani nemačkal...

    Knoxville08.01.2016 - 14:50 Trvalý odkaz

    Pouzival som 3 tyzdne ako zalozny fon Sony Xperia P,kym bola M8 v oprave a bol to doslova mor.Hlavne to pisanie na klavesnici kde som namiesto medzernika stale stlacal bodku a to nemam vobec velke ruky a hrube prsty.Safari prehliadac na iPhone je skor prisposobeny na prehliadanie stranok na sirku na co ja zvyknuty nie som.Vzdy som si hovoril ze chcem nieco vacsie ako 5 palcov ze na prehliadanie webu to bude fajn lenze tak dva roky dozadu bol Note 2 pre mna obor a neskor sa mi aj Z2 zdala velka.Ja horko-tazko "obsluzim" 5 palcovu M8. Iphone nechcem kvoli iOS takze jedina moznost je sa uchylit k Z5 Compact aj ked viem ze sa mi to ako majitelovi M8 financne vobec neoplati...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy08.01.2016 - 15:04 Trvalý odkaz

    Cca 2 roky dozadu som mal motorolu droid mini. Naozaj prcek so 4,3" HD displejom, kapacitnymi tlačítka mi pod displejom a výbavou vtedajšej vlakovej lodí od motoroly. Pre mňa bol 4,3 ale hrozne malo. Prešiel som na telefón s rovnakou výbavou so 4,7", neskôr na 5,7" a myslím že by som v pohode zvládol 6"+ displej. Ovládanie jednou rukou je rovnaké ci to ma 4 alebo 5,5" (jednou rukou sa da vytočiť číslo, napísať sms a par drobnosti) ak chcem robiť niečo zložitejšie vždy sa na to človek musí sústrediť a mobil chytiť do 2 rúk. Odkedy mam 5,5+ displej tak tablet do rúk neberiem.

    ondrakomous08.01.2016 - 16:35 Trvalý odkaz

    spekuluje se o malym iphonu, jabku se prej plni sklady, ze novy iphony neni takovej zajem jak se cekalo. z5c je absolutni pecka telefon, kdo ho nevyzkousel nevi, co je to za vyhodu mit kompaktni pristroj. taky se mi libi, ze je na pohled jiny. jak psal johny v ucitych barevnych variantach vypada neskutecne dobre, i kdyz dizajn je otazka ciste vvkusu, jenze nerde, ty vyuzivas motoroly odjakziva a ty sou povestny tim, ze proste v ruce jednoduse sedi jak prikovany. u jinych telefonu jako jsou treba novy iphony se to neda drzet v ruce, klouze to, je to moc zaobleny....atd. proste na pikacu.

    Pavol Pavučko08.01.2016 - 18:02 Trvalý odkaz

    no tak novy iphone 6C (7C) bude vyzerať ako 6 (6S) ale bude mať 4" displej a procesor A9 čiže celkom fajn a aj cenovo by mal byť lacnejší ... a najzaujímavejšie je že by mal byť predstavený onedlho (asi ako nárek že ludia chcu menšie displeje) ... ako aj ja som mal strach ale človek si zvykne na väčší displej

    Marian09.01.2016 - 23:26 Trvalý odkaz

    A kto normalny prosim Ta chce mat doma kktinu velku ako iP5s? Staci, ze mam doma iP5, na ktorom sa neda nic poriadne spravit, lebo je to pomaly smejd s malym displejom a debilnym ovladanim. Este aj blby Samsung S4 mini bol sikovnejsi. Aj ked ma malo pamati a rychlo zacina spomalovat.

    A o jakom vyladovani Androidu hovoris? V zivote si Android nevyladoval? Kedy si naposledy nahodil do nejakeho Androidu aspon custom ROM? Alebo nedajboze odblokoval bootloader?

    Ja hovorim o doinstalovani par aplikacii, nie o modifikovani Androidu. V momente, kedy zacnes pouzivat Android poriadne a nie ako ty, ze telefony menis ako handry, tak to tak isto prestane byt problem.

    Teraz pouzivas iPhone a aj to predpokladam tak na 1/10 vykonu a si spokojny. Zvysok prebehnes povrchne, napises par slov o tom, ake je to ergonomicky a na tom sa to konci.

    Daj si od Samsungu alebo Sony poslat nejake mensie zariadenie, nainstaluj don co potrebujes a napis po polroku ako velmi Ti chyba iP... Som zvedavy. Aj tak, ruku na srdce, jediny dovod, preco iP pouzivas, je to, ze nepouzivas na video poriadnu kameru, ale telefon a iP blokuje expoziciu. Co mimochodom dokaze kazda lepsia apka na android. Ale zase sme na zaciatku... Kedy si poriadne testoval Android a apky nan? Tipnem tak pred 5-7 rokmi. Odvtedy vidim na zozname tvojich najpouzivanejsich aplikacii akurat SHMUdroid a GMail...

    Lenka Ivančíková09.01.2016 - 23:45 Trvalý odkaz

    Asi budem musiet prehodnotit dusevny stav mojich dvoch dcer. Lebo predsa nemozu byt normalne, ked im vyhovuje velkost iP5S.

    Alojz Kakó12.01.2016 - 08:45 Trvalý odkaz

    To kto písal také kraviny? Autorovi článku blahoželám a odporúčam iPhone vyskúšať :)

    Peter Čapkovič13.01.2016 - 14:47 Trvalý odkaz

    Lenka - to nemusi byt tým, ale napr. aj moja dcera napriek tomu že dostala na vianoce moj bývaly Note 3 (čo je stále super stroj) radšej chce iphone a to hocijaký aj 4, 4S, 5 5s len nech je to iphone, lebo medzi 12-13 ročnými detmi (a niektorými ľudmi so zmenšeným egom a ešte menším penisom) je to ešte stále skor o "prestižy"... :-)))

    Lenka Ivančíková13.01.2016 - 15:10 Trvalý odkaz

    no, moje dcery su dospele. :D a o imidz im nejde. Chcu skratka telefon malych rozmerov, na ktory sa mozu spolahnut a ma dobry fotoaparat. A vyhovuje im prave iP 5S. :)