Ťažký život s BlackBerry Classic

  • Vladis 27.12.2015 - 23:46

    Mal som spominany smartfon a mozem povedat ze bol skvely ako pracovny nastroj no na zabavu to veru nebolo. A vydrz baterie uplne sklamanie nevydrzal ani jeden den. Dokonca aj znami ho ma a strasne sa stazuje na baterku. Resp. Na vydrz.

  • ondrakomous28.12.2015 - 11:00 Trvalý odkaz

    blackberry ma oproti androidu vyhodu, ze dela co presne ma, takze kdyz uzivatel nastavi telefon do uspornyho rezimu, vypne data, vypne synchro, tak opravdu usetri, srovnej to s treba touchwizz, to zere samo o sobe, jednak pameti a druhak baterku. S jednou veci nemuzu v recenzi souhlasit a tou je kvalita snimku, pan recenzent by se mel vratit zpatky na zem, protoze BB foti opravdu vyborne, jestli tohle jsou podprumerny fotky, tak by se mel podivat miunulych a predminulych recenzi na fony.sk. jediny co vidim ja jsou misty prepaly a ty vznikaji pravdepodobne spatnym nastavenim mereni expozice, napr. zvyraznenym stredovym merenim.

    Tomas28.12.2015 - 12:32 Trvalý odkaz

    TW zere RAM, suhlasim, ale s tym, ze zere baterku nie. Mozno na na starych Samsungoch ano, ale na mojej S6e+ pocas necinnosti je spotreba fakt uplne minimalna (1, max 2% pocas noci, co je 8 - 9 hodin). Najviac mina baterku samoztejme rozsvieteny biely display pocas vyuzivania datoveho spojenia, napr. Messenger. Pardon za offtopic, len som chcel ni3co napisat k tomu TW.

    ondrakomous28.12.2015 - 12:52 Trvalý odkaz

    souhlas. ale TW je chaos, samej prilepek, dodelek, zlepsovak, nepusobi tak dobre ucelene jako BB os. Blackberry je daleko sofistikovanejsi system, ale vzdycky zalezi na pouziti daneho uzivatele. u blackberry pokud se naucis gesta, funkce, tak ty mechanismy fungujou automaticky. jednim gestem ses napr. ve fotaku, dalsim v hubu, celej ten system je krasne propojenej. podle me se vyplati investovat do zarizeni,na ktery je opravdu spolehnuti, kdyz treba na androidu posilam prilohu z androidu, tak mi kolikrat nejde ani poslat, protoze ten system je proste "dementni". blackberry opravdu chrani soukromi uzivatelu, jejich data, google je presny opak, vsechny tvoje data sleduje, v tom vidim nejvetsi rozdil, kdyz to napisu trosku metaforicky, tak je to noc a den. noc je google. do dneska si vycitam, ze jsem prodal z10, to byl naprosto skvelej telefon, kterej jsem fakt vyuzival vetsinu roku, jak to zaznelo v predchozim clanku, bb je proste skvely pracovni nastroj. sel bych do classiku, nebo passportu, protoze vim, ze si mi ta investice vrati. ani ty multimedia nejsou uplne spatny, treba hudebni prehravac od BB mi vzdycky vyhovoval, nebo aplikace pro foceni bohate dostacujici. jsou i kvalitni offline mapy, ktery jsou treba v BB marketu, jenom clovek nezna ty aplikace, protoze je na neco zvykly z androidu.

    Peter29.12.2015 - 09:19 Trvalý odkaz

    Velmi zla je aplikacia Telefonovania: ukazuje podobny zoznam ako Hub, pletie sa to, minimalizuje sa inym tlacidlom ako ostatne aplikacie co tiez myli, neprehladne a dlho prerusuje hovor, ak ho chcete ukoncit, no a hlavne zamyka telefon pocas hovoru!, mozno mam chybu softwaru, no robi to aj po zmene nastavenia, pocas hovoru pri uchu telefon zamkne, akoby sa nepouzival, hladat odomykanie rychlo a stav hovoru, ak chcete prerusit niekedy si ho nechtiac najpr minimallizujete a hovor stale bezi...
    No a tazke psycho je vstavana aplikacia kalendar - chybne aktualizuje udalosti prepojene s aplikaciou Tasks, a ma velmi zle ovladanie trackpadom, prakticky sa neda navigovat, neviete sa presuvat cez dni, tyzdne, mesiace, po nahlade dna sa neviete vfatit a nechtiac anj neviete ako sa stratite o cele tyzdne, pomoc je len klikanie na displej a caste pouzivanie funkcie Go to date na Today, aby som sa vobec dokazal vratit.

    Patrik30.12.2015 - 00:41 Trvalý odkaz

    Neviete mi náhodou poradiť, či celkovo na BB10 funguje aplikacia od Unicreditbank?