Asus ZenFone 2 - výborná výbava, veľké sklamanie

  • Anonym (bez overenia) 15.08.2015 - 16:30

    urcite by som bral skor motorolu moto x style.. zhruba v tej cene o dost lepsi vyladenejsi fon.. prip honor 7 vs honor6+ prip pockal na xiaomi Mi5 ,v nizsich cenovych hladinach je aktualne vitaz xiaomi redmi note 2

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne15.08.2015 - 16:45 Trvalý odkaz

    Rad sa dozviem, kde sa da v nasich obchodoch k dnesnemu dnu, s prakticky nulovou dobou dodania, kupit moto x style, alebo honor 7, ci Mi5. Ci dokonca Redmi Note 2.

    nerd15.08.2015 - 16:55 Trvalý odkaz

    Stanley moto x style za 360€? za tie peniaze nekupis ani play.

    ondrakomous15.08.2015 - 17:37 Trvalý odkaz

    divim se, ze mas ještě silu na neho reagovat.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease15.08.2015 - 18:52 Trvalý odkaz

    "..nabieha mi prvá aktualizácia systému.."

    Mal si to skúsiť s pôvodným FW. Možno by to fachalo.
    Ďalej je nepísané pravidlo, že po aktualizácii systému sa robí Hard Reset.
    Detto pri novom mobile. Lebo po dlhom používaní si to nemôže každý dovoliť bez zálohy nastavení apps a OS..

    ondrakomous15.08.2015 - 20:09 Trvalý odkaz

    tohle mi dělalo xiaomi, byl hw. problem s konektorem, dal jsem ho na nabíječku, do rana byl vybity a vypnuty, on se totiž porad dokola odpojoval-pripojoval, dokud nesezral vsecku stavu. muze to delat i spatna baterka, ze se telefon sam od sebe vypne, teda jestli klekne uplne bez restartu. pokud tohle dela novy mobil, tak je to na reklamaci. to zamrzani systemu taky podle me není mozny, tady je silnej chipset a dobra nadstavba, videl bych to jednoznacne na vadny kousek. co tyka kvality zobrazovacu, tak rozdily jsou dneska obrovsky, tam se podle me vyrobci naucili nejvic "sidit" zakazniky, nejvic to vidíš na bily barve, china ma prirozene zlutou místo bile. to bych chtěl videt asus zenfone2 vedle lg g2, když das dva telefony vedle sebe tak to uvidíš, porad cekam, ze na to fony sk zareaguji, staci do recenze dat fotku dvou displayu vedle sebe, v podstate davat u vseho srovnani. ctenar potřebuje videt primy srovnani, srovnani fotek, display, rozmeru, srovnani vykonu, proste tabulky a grafy na vsecko. stejne to nikdy nepopises presne, dostanes se do nejaky abstraktni roviny psani, která nebude mit pro ctenare zadny fakticky prinos.jinak je to presne jak pise mental, je strasne dulezity vrátit mobil do hardresetu po updatu systemu, videl jsem to tedka na iphonu, nikdy si nedelej updaty přes OTA, pokud mas moznosti, tak je nejlepší flashnou celou ROM. co se tyka softwaru, který je predinstalovany od výrobce, tak by mel jit odinstalovat bez rootu, hlavne i takovy aplikace jako facebook, twitter, atd. by měli jit ze systemu odinstalovat. jenom mala poznámka, tech zavad tam muze byt daleko vic, je to jenom teorie, musel bys to rozdělat, ted se dostavam k te dulezite poznamce, pokud se telefon sam od sebe vypne, mel by to byt pro tebe fakt alarm, budicek, achtung. to je dost velkej pruser, kdyby mi to udelal mobil jednou, tak bych z toho nespal, jak zavaznej problem to je, něco uvnitr je totiž spatne s hardwarem.

    nerd16.08.2015 - 02:11 Trvalý odkaz

    nemas 500€? tak pre teba nie je ten telefon urceny :)

    ondrakomous16.08.2015 - 04:14 Trvalý odkaz

    musis to brat z jinyho pohledu, kdyz mAs mesicne 500euro na utratu, coz sem jako svobodnej bezdetnej zamestnanenec fakt mel, tAk sem stridal telefony jak ponozky, Ale dneska znam hodnotu penez, jak se clovek fakt nadre na 150euro, je to dany tim mezi jakyma lidma se pohybujes, jakej je tvuj socialni status, kdyz se pohybujes jenom mezi manazerskyma snobama, tak je tezky bejt socialni pripad, v tomhle ohledu sem daleko vic efektivni dneska, uz za mobil nedam vic jak 150, kdyz jo tak ho prodavam, dneska mas moznosti, jak sehnat dobrej mobil kolem 100, jen nesmis byt linej. jednou mi muj znamej vycital, ze konzumuju moc telefony, jenze ja vpodstate nic jinyho nekonzumuju, chodim v jednich botAch a hadrach celej rok, auto a barak nemam. divam se na mobil jako na zbytecnou vec, kterou k zivotu nepotrebuju, to vysvetluje muj postoj, kolik jsem schopny a ochotny investovat. mobil musi spolehlive fungovat, aby te neomezoval napr. pri praci, abys z toho zarizeni mel co nejvetsi uzivatelsky komfort, to bych rek, ze je umeni, spokojit se s malem, ona takova 3210 nokia muze cloveku dobre poslouzit i dnesni dobe, clovek se nesmi nechat zblbout reklamou. mobilni svet je falesny, stejne jako je falesny cely kapitalismus, protoze je zalozeny na falesnych ideovych hodnotach.

    nerd16.08.2015 - 10:05 Trvalý odkaz

    stanley vecer si zasa pil? telefon sa zacne predavat za mesiac a jeho oficialna cena je o 200-300€ nizsia ako bola oficialna startovacia cena jeho konkurentov :) a ty pises o prebudeni sa do reality ? no veru uz by si si mohol nastavit nejaky budik :)
    napr taky G4 mal startovaciu cenu 600$ moto x strartuje na 400$.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.08.2015 - 10:18 Trvalý odkaz

    Ano, moja poznamka bola ironicka, no v case, ked kolega kupoval onen Asus, urcite ziaden Redmi Note 2 oficialne neexistoval, Mi5 este neexistuje, na motoroly by musel cakat do septembra a spekulovat s dodanim (nie kazdy je ochotny ist za slovenske eshopy do zahranicia). Na Honor7 by tiez musel cakat, a ja by som si po kratkom zvazovani vybral tiez radsej intelacky cipset, kedze ma lepsiu grafiku ako Kirin od Huawei, a v tom tablete od Asusu (ME572C/cipset Z3560) odvadzal skutocne vybornu pracu.

    Takto. clovek ma pripraveny financny limit. Chce si kupit telefon, podla moznosti do 2,3 dni (kupoval ho zrejme tyzden-dva dozadu, mozno par dni, predtym nez napisal tieto dojmy). Preto mi pride scestne zacat diskusiu o zariadeni poznamkou co lepsie sa da za 350 evri kupit, o to viac, ze z tebou uvedenych 5 modelov je na trhu 1. No a potom sa na tvoj komentar uz strhla lavina a musis sa zas branit, zas ti prasknu nervy, zas budes nadavat, zas dostanes ban. End of story.

    sysell16.08.2015 - 12:36 Trvalý odkaz

    Pisem z rovnakeho zenfonu, boli uz 2 updaty, ziadne probmemy so stabilitiu ani raz nezamrzol ziadne lagy. Displej na slnku ok e su ajepsie, jas mohol byt na max vyssi ale nic tragicke, reprak mohol byt hlasnejsi ale tak isto je to v pohode. Fotak uplna spokojnost. Za tie peniaze som nenasiel pre mna lepsi telefon.

    sysell16.08.2015 - 12:40 Trvalý odkaz

    A este k tlacidku hore, nepouzuvam ho poklepanie je perfektne a velmi navykove, pred tym sa mi to nepacilo ale zmenil som zazor je to pecka, tladidla vzadu sa mi naopak nezdaju moc prakticke ale mozno je to tym ze mam telefon v obale a tam sa tazsie nahmtavaju

    Borland16.08.2015 - 14:27 Trvalý odkaz

    @ mental
    Ten hardreset som sice nohol spravit, ale verim aj v schopnosti Asusu. Pri mojich poslednych 30 telefonoch nebol hard reset potrebny, takze Asus musi vediet spravit update bez toho.

    @sysell
    Presne o tom som pisal, urcite su ludia, ktorym telefon funguje dobre. Moze ist o konkretnu aplikaciu, ktoru pouzivam, a ktora telefonu nerobi dobre. Mozno by ostatnych zaujimala vydrz telefonu v tvojom pripade.

    @ Wayne
    O inych adeptoch som vedel, aj ked som pisal clanok na zaciatku augusta. Avsak podobne ako aj moj predosly clanok o Allview, aj tento bol pisany kvoli mojej zvedavosti otestovat si telefon. RedmI Note vyskusam tiez. O par dni by nal byt k dispozicii.

    nerd16.08.2015 - 14:30 Trvalý odkaz

    ty musis byt vazne slabomyselny...
    ked davam cenu v usd tak to nie je cena pre Bangladéš a oficiálna cena pre USA je 400 tak ako je 600 pre Lg G4.

    ondrakomous16.08.2015 - 14:45 Trvalý odkaz

    OTA upgrady nefunguji poradne ani na jinych OS, napr. BB, Windows, IOS, vždycky, ted byli třeba problémy i s upgrady na win. 10 na stolnich PC, ten programtor to neumi napsat na všechny zarizeni, android je obecny program, rikam OTA update dokaze zmastit i apple, který ma soft psany pro konkretni zarizeni, proto se při instalaci vždycky doporucuje vrátit zarizeni do továrního nastaveni. google vyda update pro všechny zarizeni, rozumej všechny telefony s androidem, vyrobci ho nasledne ještě predelavaji na svoje zarizeni, asus je novacek, není to zaveden výrobce, kterej upgradoval android od verze 4 vejs. taky je v tom intel atom, co není zrovna dvakrát rozsirenej chipset, on se ten výrobce nedostane ke vsemu, aby ty chyby třeba opravil.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.08.2015 - 15:22 Trvalý odkaz

    Jo jo, s Intelom je väčšia šanca, že to spôsobovala dáka aplikácia.
    A netvrdím, že vždy po update systému musí fon robiť voloviny. Len som napísal možné riešenie. Mne napríklad pri aktualizacii z android 4.2 na 4.3 začalo blbnúť cca 6 aplikácií (reštarty, záseky) a pomohla iba ich re-inštalácia.. Update na 5.0.2 som robil do "čistého" fonu a napriek tomu som ešte spravil HR.

    ondrakomous16.08.2015 - 19:16 Trvalý odkaz

    Kdybys koupils leno k3 note udelal bys nejlíp, no pitat si za mobil 350 bez podsvícených klaves, no to je naozaj fail roku.

    sysell16.08.2015 - 23:03 Trvalý odkaz

    Prosim ta tie podsvietene klavesy mam u prd.le Mal som ich ma LG4X a aj tak zhasinali aby setrili baterku a vobec mi to nevadi, nie som postihnuty aby som si nepamatal ze vlavo je naspat. Nidky NIKDY sa mi nestalo ze by som map problem trafit klaves po tme.

    @ondrakomous ten mobil treba reklamovat, evidentne je zly. Baterku som ocakavallespiu, z nabijacky som dnes vytiahol o asi 5 rano a teraz o 21:00 mam 34 percent. Hovory asi 10 min, 3 fotky, rano viac ako hodina internet, video a pod, par sprav.
    Ked sa s nim nabavim nepozeram internet len fakt ozajmalo tak vecer je aj 60% ale ked chcem za 4-5h ho vybijem na nulu.

    ondrakomous16.08.2015 - 23:48 Trvalý odkaz

    prijde mi, ze si z toho telefonu hodne zklamany a rozmrzely, ani se nedivim, diky za zkusenosti.

    Borland17.08.2015 - 00:00 Trvalý odkaz

    Máš pravdu, telefón vo mne nezanechal dobrý dojem. Všetko je to o softvéri, takže možno po prechode na 5.1 by z neho mohol byť oveľa príjemnejší spoločník.

    ondrakomous17.08.2015 - 00:15 Trvalý odkaz

    verim, ze to je i tak neprijemny, znam to u sebe, kdyz neco nejde podle predstav je to blby no, pak uz cloveku zbejvaj dve moznosti zatnout zuby, nebo to vzdat.

    tiboro200717.08.2015 - 09:47 Trvalý odkaz

    Borland, mohol by si mi nieco potvrdit alebo pozriet. Mam ZF5 2gb/32gb, na zakladnej obrazovke mi zmestia hodiny s tyzdennim predpovedom pocasia, google search a dva riadky app. Skusal som to aj na novom ZF2 5,5" ale tam sa mi nezmestili vsetky moje app., iba jeden riadok pod tym vsetkym, tzn. hodiny s pocasim a google search. Je mozné to niekde nastavit alebo je to naozaj tak ze na 5,5" zf2 sa zmesti menej veci nez na 5" zf5!? Dakujem

    Borland17.08.2015 - 11:06 Trvalý odkaz

    Ahoj Tiboro. Velmi rad, ale telefon uz nemam u seba, zacinam testovat iny model. Ale mozno sysell by ti vedel poradit.

    Bonyek@azet.sk17.08.2015 - 11:28 Trvalý odkaz

    na tom LG sa to dá nastaviť aby svietili vždy(aj v úspornom režime);-)

    sysell17.08.2015 - 23:47 Trvalý odkaz

    mam tam hodiny tyzdnovu predpoved a 2 riadky aplikacii plus ten spodny rad, google vidget sa mi uz nevojde. Ak si ma na ZF5 nejaky serch ten tam bol
    mozno napevno ako som to mal na LG4X bol trochu uzsi a nedal sa dat ani prec.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne18.08.2015 - 09:31 Trvalý odkaz

    Nova launcher ved. Tam sa vam toho vojde az az.

    tiboro200718.08.2015 - 09:32 Trvalý odkaz

    Diky Sysell, ale ten search tam nebol napevno, vsetko som tam dal ja...a v nastaveni neni nic kde by sa to dalo nastavit, velkost obrazovky? Vazne sa uvazujem nad tymto fonom ale nechce sa mi uverit ze na 5,5" fon sa mi nezmesti tolko app a widgetov ako na 5". Skusal som to aj ja v jednom obchode kde sa to uz predava ale nikde som to nenasiel ani na zahranicnych forach sa o tom nepise...pre mna toto je velke sklamanie, som uz zvyknuty co vsetko mam na domacej obrazovke a zrazu ked mam vacsi fon tak tam neviem dat tolko veci.

    Borland18.08.2015 - 10:27 Trvalý odkaz

    Wayne ma pravdu. Nova Launcher ti umozni uplne ine rozlozenie widgetov, urcite sa ti tam toho zmesti viac a nebudes musiet toto riesit.

    ondrakomous18.08.2015 - 11:31 Trvalý odkaz

    alternativni launcher není reseni pro geeky, zere to zbytecne pamet a baterku. taky jsem se smiril s tim, ze mam velky ikonky na nexusu, naucil jsem se s tim zit a vo tom to je.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease18.08.2015 - 13:23 Trvalý odkaz

    No ja keď som hľadal launcher na Moto G, podmienkou bola rýchlosť, minimálna záťaž pre systém a veľkosť (resp. malosť)
    Vyšiel mi z toho Holo launcher HD.

    Aktuálna verzia má inštalačku 1,23MB!
    Čo je na dnešnú dobu haluz. Po vyše ročnom používaní to zaberá smiešnych 2,74MB. Na ploche môže byť až 100 aplikácií (mriežka 10x10), widgety sa dajú meniť aj na iný rozmer ako zamýšľal tvorca..