Samsung Galaxy S6 - šiesta galaxia v tieni edžu

  • rtg 10.06.2015 - 17:46

    viem, ze to bolo zamerom, ale skoda ze na tych fotkach nie je dobre vidiet system... inak, je aj nejaka recenzia resp. porovnanie "osekaneho" TouchWizu a toho povodneho?

  • ondrakomous10.06.2015 - 22:49 Trvalý odkaz

    kdybych se mel rozhodovat mezi telefony iphone 6 a samsung S6, tak vezmu samsung, i kdyz apple mam radsi, musim uznat, ze ty novy samsungy jsou paradni, kdyz se podivam na kvalitu toho displaye, fotaku, konstrukce, tak toje proste pecka, staci si stahnout ty fotky v plnym rozlisenim jsou paradni.

    Peto10.06.2015 - 23:55 Trvalý odkaz

    Spomínaš moje “najoblúbenejšie“ značky. Ja proste nechápem tých ludí, čo si kúpia telefón len kvôli značke. Pretože väčšinou s tým iba machrujú a pritom tie lacné Samsungy sú konc na guvno a za menej by kúpili lepší. Aj keď uznávam, S6 je fakt dobrá...

    ondrakomous11.06.2015 - 12:36 Trvalý odkaz

    iphone ma dobry system, to uznavam, ale jinak je s6 skoro ve vsech specifikacich lepsi, ono to zaznelo i v tomto clanku, uz jenom kdyz porovnas displaye obou zarizeni, tak s6 ma navrch, myslim si, ze i fotak bude lepsi jak u iphonu a v posledni rade zpracovanim a konstrukci, u te S6 se da opravdu mluvit o premiovym zpracovanim, prece jen iphone 6 na me porad pusobi trosku horsim dojmem, mozna je to tim, ze to je takova skladacka, ze vim, jak se telefon rozebira pres display, treba htc one pocitove hodnotim jeste lip, proste je to jeden kus hmoty, iphone je porad rozdelavaci pres dispay, muze se to zdat jako datail, ale celkem dulezitej pro zakaznika, je podle me dulezity, aby telefon nesel vubec rozebrat, to je dnesni trend, aby se ten mobil nedal servisovat a menil se kus za kus.

    Richard Hombauer11.06.2015 - 19:00 Trvalý odkaz

    K recenzii doplním tri nedostatky verzie S6 edge, ktoré sa majiteľov S6 netýkajú:
    - v koženom puzdre vyzerajú rovnako, nemá zmysel investovať 150 eur navyše
    - ak používate fóliu na displej, tak vedzte, že sklenené fólie na S6 edge sú úzke, nepokrývajú celú šírku displeja, a vyzerá to fakt čudne
    - okuliare Gear VR (alebo nejaký ich nástupca) budú podľa mňa dostupné len ku rovnému displeju. A kto si takéto okuliare vyskúšal, ten bude ich bude ku QHD displeju chcieť. :)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne11.06.2015 - 20:20 Trvalý odkaz

    To mam "problem" aj ja s Lumiou, tiez ma zahnute okraje a jedine co na nu pasuje je screenshield folia, ktora je ale vyborna, prekryla mi aj dve skarede ryhy ktore sa na displeji zjavili :( zrejme urobia aj pre edge taku aby zakryvala aj rohy. Mne nic ine nesadlo vsetky folie a skla kryli len rovnu casti displeja.

    Rado12.06.2015 - 07:47 Trvalý odkaz

    Mam S6 ale uz dlhsie som uvazoval o S6 edge. Tak napisem prve dojmy, po pol hodine hrania som prehodil kartu spat do S6 :) Pocitovo je drzanie S6 lepsie, pohodlnejsie a bezpecnejsie. Display je krajsi podla mna na S6, to zakrivenie mi deformuje obraz, pocitovo vyzera S6tka ze ma vacsi display. A asi to najdolezitejsie pre mna, sice je to moj subjektivny nazor ale S6 vyzera viac chlapsky, ako aj po edala priatelka tie uzke hrany na nu posobia dievcensky. Tak edge je na predaj :D

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease12.06.2015 - 08:47 Trvalý odkaz

    Presne, to s tým deformovaním obrazu vadilo aj mne. To si tam kludne Rišo dopíš ;-)

    Hlavne v galérii tie zakryvené obrázky, no hnus.
    Navyše sa to dobre nedrží, tak neisto kôli úzkym okrajom. Takže aj keď Edge je COOL vyhráva S6.

    Lumiak62512.06.2015 - 16:52 Trvalý odkaz

    Neviem načo autor robí recenzie a spomína Iphone, LG. Recenzie na SK portáloch už sú, iba subjektívnym názorom jej autora. V tomto prípade autora lipnúceho na jablku. Ak robím recenziu, tak píšem o tom mobile nie? Spomínať v čom je Android pozadu a ios vpredu je smiešne - hlavne, ak ide o upravený Android výrobcu.... Kto chce mobil pozrie si technické parametre, alebo niekde vyskúša výstavný kus. Lumie sú ďaleko vpredu... To, že tam Samsung vyhodil pamäťovky je chyba.

    Nightmare12.06.2015 - 16:54 Trvalý odkaz

    Ako viac pozeram rozne recenzie,aj zahranicne alebo ci uz od okolia...stale viac vaham nad Galaxy S6 (nie edge) ale medzi cim vaham Vam nepoviem aj ked mozno viete :D
    ake su hlavne take zapory S6 ?

    ondrakomous12.06.2015 - 17:39 Trvalý odkaz

    mental to tady psal, asi nejvetsi nevyhoda S6 je baterka. Lumiak625: tahle recenze byla psana zamerne jako nejaky uzivatelsky srovnani, to je prece dobre. souhlasim pametovky jsou potreba, pokud ma kamera 16MPX, 20MPX rozliseni, dokazes interni pamet zaplnit jen fotkami a videem, me se to u z1c podarilo za necely tyden. mam tu 80 fotek z chaty a zabirat to 680mb, bez karet se to neda ani archivovat, tim jak narostly megapixely u fotaku, tak vznika novej problem. dalsi vetsi nevyhodu vidim v tom, ze nema odolnost proti vode, to se taky hodi, pokud clovek nekde hodne zmokne, tak se o mobil nemusi bat. lumie jsou dobry, ale nejsou zase tak kvalitni, jak to byvalo driv, dneska uz je to vsechno na jedno brdo, made in china, aby lumie byly zase kvalitni muselo by se to vyrabet zase ve Finsku, dneska uz je to spis scifi, proze chinsky ceny jsou likvidacni.

    Rado12.06.2015 - 20:51 Trvalý odkaz

    Baterka je slabsia ale az taka tragedia to nie je, zase nabijanie je super rychle. Asi ako najvacsiu nevyhodu beriem to ze ked telefon padne tak sa s nim moze clovek rozlucit a nemusi to byt ani nejaky kamen ale stacia parkety.

    Knoxville12.06.2015 - 22:05 Trvalý odkaz

    Nocna mora medzi S6 a M9? Kedysi by som nevahal a zobral HTC dnes uz je situacia ina... Po sklamani zo Sony som spokojny majitel M8.Na druhej strane S6 je asi jediny model a znacka do ktorej by som siel...

    ondrakomous12.06.2015 - 22:44 Trvalý odkaz

    MONSTER:dneska si lidi k takovym telefonum prikupuji pojisteni proti padu. znamej takhle nenosi ani folii a uz mel na iphonu 6plus ryhu jak blazen, rikal, ze s tim tesne pred skoncenim pojisteni slahne o zem. no slahne, byla to nehoda, vis co. johny a proc si nekoupis HTC DESIRE EYE, dyt je za hubicku, byl by to fantastikej upgrade.

    Knoxville12.06.2015 - 22:57 Trvalý odkaz

    Ondro,akurat minuly tyzden som riesil ze by som ho vymenil za moju M8 a 30 eur doplatil...
    Lenze,rozmerovo je to uz moc velke uz Z2 mi robila problem,displej je nepatrne horsi v podani bielej hlavne co sa tyka softveru neviem ci vobec dostane Sense 7 a pod.A iba kvoli fotaku sa mi to neoplati beriem ho v telefone ako nudzovku,osobne malo fotim a uz vobec nie som selfie maniak
    ja osobne zrejme jedinu vyhodu vidim v tej vodeodolnosti...

    Nightmare13.06.2015 - 00:51 Trvalý odkaz

    inak M9 ma vodeodolnost som cital niekde ale zas nie taku ako Xperie

    Rado13.06.2015 - 05:23 Trvalý odkaz

    Nie kazdy ma moznost, si prikupit poistenie. Dalsia vec je ze ja osobne telefon nemam dlhsie ako par mesiacov potom to hned menim, takze ku kazdemu peikupovat positenie by bolo nezmyselne.

    ondrakomous13.06.2015 - 10:56 Trvalý odkaz

    apple nestridas po mesici, nebo jo? tady se bavime o telefonu za 1000euro, ten nemeni po mesici ani nejvetsi prachaci, proto pojisteni u takovyho telefonu ma smysl. johny, htc EYE dostava ted nekdy update na nejnovejsi SENse."HTC Desire EYE is getting Android 5.0.2 Lollipop update," htc one 146.4 x 70.6 x 9.4 mm 5.0 inches (~66.7% screen-to-body ratio), htc eye 151.7 x 73.8 x 8.5 mm (5.97 x 2.91 x 0.33 in)5.2 inches (~66.6% screen-to-body ratio). zrovna manazerum HTC bych poradil tri veci k zamysleni, softwarovy klavesy-dolni ramecek zbytecne tlusty, 2/zrusit htc sense. to sou dve veci, ktery me od koupe HTC vyrazne odrazuji. je to posledni UI, ktery je dizajnove velice zastaraly, je to prakticky postaveny na grafice widgetu, widgety nejsou zrovna dvakrat v mode 3/konecne vylepsit fotak na konkurence schopnou uroven S6 a iphone 6, LG G4, tam to porad vyrazne zaostava.

    Anonym (bez overenia)13.06.2015 - 12:13 Trvalý odkaz

    onsrakomous 100 ludi 100 chuti,nesuhlasim ze zrusit htc sense nadstavbu,to je to najlepsie co praveze htc ma,vsetko prehladne,optimalizacia o ktorej sa moze druhym len snivat,to je to preco nechcem ine okrem htc napriklad ja,kvoli nadstavbe

    ondrakomous13.06.2015 - 13:09 Trvalý odkaz

    u vas je to o zvyku, ale specialne jsem htc nadstavbu testoval, argumenty, ze to je prehledny, spolehlivy, optimalizovany jsou v obecny rovine, mel jsem dojem zravyho, chaotickyho, neprehlednyho systemu, kde mi na prvni obrazovce blikaji vsechny mozny blbosti, ten system je proste dokonale preplacenej a chotickej, jsou to vselijaky zlepsovaky, ale ty jako uzivatel nepotrebujes, pred tim jsem prechazel ze systemu do systemu, vpodstate jediny htc jsem musel vsechno hledat, protoze to nebylo v zadnym pripade intuitivni, proto vy mate potom problem prejit na jinej OS, protoze jste zakrneli Sensem a to je podle me z logiky veci spatne. pro primocaryho cloveka rozhodne sense neni. to je pro lidi, kteri se oritentuji ve vlasnim chaosu, to neni jako urazeni, takovej jsem z toho mel bezprostredni pocit. dneska kdyz se podivam na MUIU, Blackberry OS, windows, IOS, ty systemy fungujou uplne jinak jak SENse, na uplne jinym principu. problem je ten, ze sense sam o sobe je davno pohrbeny, nevidim v nem zadnou budoucnost a oni ho driv, nebo pozdeji kompetne prepracuji, nebo zrusi, tak jako to udelal samsung. vy potom budete mit problem, protoze bude prechazet z neceho, co je ve svy podstate desne zastaraly. htc v tomhle smeru neuveritelne ujizdi vlak.

    janesbond113.06.2015 - 16:23 Trvalý odkaz

    Nadzstavba je to posledne čo by som na smartfone s androidon bral ako podstatnu vec...práve android má najlepšie možnosti si prostredie upraviť podľa seba... či uz vhodným launcherom, alebo aplikaciami...Základ je aby mal smartfon dobrý HW a stabilný FW, prípadne dobrú podporu, či už od výrobcu, alebo iných vyvojarov ..po pravde, mne osobne žiadne prostredie na adroidoch nevyhovuje..je veľmi chudobné na nastavenia a preto si to stále upravím vždy iným laucherom a softom...

    nerd13.06.2015 - 17:46 Trvalý odkaz

    nadstavba od vyrobcu je pre 99% ludi dolezitejsa ako papierovy vykon HW.
    alternativne launchre riesi nula cela nula prd percenta pouzivatelov androidu ;)

    janesbond113.06.2015 - 18:29 Trvalý odkaz

    Nepísal som nič o papierovom výkone, ale o dobrom HW, čiže to čo robí fon dobrým fónom.. Zlý HW nevymeníš vo fone, zatiaľ čo nadstavbu áno a v 99% tým dosiahneš viac možností a vo väčšine prípadoch aj svižnosť a rýchlosť....radšej si kúpim fon s dobrým foťákom, displejom, prípadné s inou lepšou výbavou a doladím si ho softwarom, ako fon s dobrou nadstavbou, ktorý ale HW má už menej kvalitný, alebo mne menej vyhovujúci...
    Všetko je o to schopnostiach užívateľa...či už si dobre vybrať (pri kúpe), ale aj prispôsobiť si aby bolo dobre..

    Inak .stiahnutia launcherov ako pozerám, sa počítajú na desiatky milionov, tak neviem či to tvoje "nula cela nula prd percenta " je celkom správny odhad :-)

    nerd13.06.2015 - 20:01 Trvalý odkaz

    a ja som nepisal nic o tom ci je alternativny horší alebo lepsi ako originál. iba pisem o tom koľko ludi rieši alternativny launcher.
    co sa tyka poctu stiahnuti :) tak free nova ma 50M a platena 5M. ten co to chce vyskúšať stiahne free ten co používať tak platenu verzii. ja mam kupne 4 launchre a ani jeden nepouzivam :D

    ondrakomous13.06.2015 - 20:17 Trvalý odkaz

    jo v tomhle ma nerd naprostou pravdu, soft je dneska pomalu na prvnim miste, hw. je to vsechno plusminus srovnatelny, to je treba duvod, proc wayne prodal 1plus1. prave od koupe samsungu me porad odrazuje software, ty upgrady, ktery v minulosti neudelali, konkurencni apple upgraduje 4 roky stary mobil, samsung hodil pres palubu i S3. to jim nedokazu odpustit, kdyz se na to divam z hlediska budoucnosti, tak vidim nejvetsi budoucnost ve windows10, sam na to cekam, jaky to bude, dal je skvelej apple, protoze mi prave zaruci buouci upgrady a motorola, ktera ma vzdycky ugrady jako prvni. existuje jeste druhej uhel pohledu a to je ten, ze si kupuju android a chci ho cistej, skoda, ze vyrobci zase nedelaji ty google edice, ktery jsou s cistym androidem, kdyby mi nabidli S6 s cistym androidem a zarucenym upgradem u googlu beru okamzite. jinak z tech cinskych telefonu jsou dobry xiaomi a lenovo, janesbond1, doporucuji si vyzkouset miui 6, je to neuverelne propracovany android, je tam tolik nastaveni, ze to ani neni snad mozny, ja sem zvyklej na sony a miui, coz sou strasne jednoduchy verze androidu, sonycko ma podle me asi nejlepsi nadstavbu, ale vadi mi predinstalovany apk, xiaomi ma vic cistou rom, lepsi zabezpeceni, atd, da se z toho vytriskat fakt hodne, pokud ses pokriceljsi uzivatel, tak z toho vytriskas fakt moc. problem vidim trosku v tom, ze firmy jako xiaomi, huawei, strasne kopiruji vzhled ios, na tom sem narazel, ale oni kopiruji i ten dizajn, me to stve, protoze ty firmy pusobi nekolik let v mobilnich komunikacich a uz maji kapital na to, aby vymysleli neco originalnejsiho, ale asi cekas moc od chiny, ze budou originalni. nekdo jinej je zvyklej na HTC nadstavbu, to je naprosto vporadku, i kdyz se HTC nedari, tak jim se nedari prave proto, ze si snazi jako jedni z mala udrzet svou tvar, jak dizajnove, tak softwarove a to me osobne je strasne sympaticky.

    janesbond113.06.2015 - 20:33 Trvalý odkaz

    nerd..ved prave.. Neriešia a potom to na forach tak vyzera.. Pokupia fony na zaklade podľa mňa nepodstatnych veci, ktore sa daju lahko a zdarma nahradit a riesia HW...pri tych stiahnutiach netreba zabudat aj na warez a aj tych ktorym stačí fee verzia a este na fakt ze alternatívnych launcherov je na android vela nie je to len Nova... .. Takže by som nepovedal, takych ktorí ich pouzivaju je malo ...
    a zas podla seba písať štatistiku? ..ja poznam par desiatok ludi, ktori maju fon s androidom a minimalne polovica z nich ma alternatívny launcher..vecsinou su to tí ktori s mobilom robia viac a viac sa do toho aj vyznaju a su to vacsinou aj tí, ktorí su s mobilom a jeho kupou v konecnom dosledku spokojní...

    nerd13.06.2015 - 20:41 Trvalý odkaz

    a ti tvoria to nula cela nula prd percenta používateľov.. uvedom si ze peiemerny piuzivatel ani netuší aky ma v telefone android, vela krat ani nevie presny typ telefonu. :) taki ani netušia co ro launcher je

    janesbond113.06.2015 - 20:44 Trvalý odkaz

    Som rád, že sme sa dostali k podstate veci a to je využitie fonu aj ako jeho kúpa (rozumná)
    a potom tu aj zneju take nazory od tak skusenych teda ako pises tych priemernych uzivatelov..nemyslim vzlom len ma kus zaraza niekedy ako ludia davaju relatívne vela peňazí za nieco co ani z polovice nevyužijú alebo nemaju ani paru o tom ako z toho dostat ozaj o hodne viac a to zadarmo...

    nerd13.06.2015 - 20:56 Trvalý odkaz

    james priemerný user nechodí na fony.sk

    janesbond113.06.2015 - 20:59 Trvalý odkaz

    Myslis? :-) Tak potom dobre :-)

    Rado13.06.2015 - 21:08 Trvalý odkaz

    Apple nekupujem ;) z3c som mal 4mesiace, teraz tri tyzdne s6 ktoru si nechavam a s6 edge mam tri dni a lezi na stole a je na predaj. Inak z3c by som si nechal dlhsie keby neni toho otrasneho fotaku. Takze mne sa poistenie urcite nevyplaca...

    Juraj14.06.2015 - 01:29 Trvalý odkaz

    ved prave tam to na konci v recenzii mas..staci precitat u Z3c-fotak mas v minusoch.. opäť len priemerná kvalita oboch fotoaparátov ..myslim ze to hovori za vsetko :-) rozhodne a kazdopadne s galaxy S6 dva nezrovnatelne modely, co sa tyka kvality fotaku S6 je niekde celkom inde

    ondrakomous14.06.2015 - 09:43 Trvalý odkaz

    jenze to se fotny sk prepsali, tady je srovnani s top modely, v v nejlepsi konkurenci z3c obstoji, navic z3c vydrz pres 100hodin, podle me to je porad nejlepsi mobil,kterej se prodava. http://www.gsmarena.com/iphone_6_vs_galaxy_alpha_vs_xperia_z3c-review-1…
    sony ma dva rezimy, jeden je superrior auto, a druhej je manualni, navic ma vybornou optickou stabilizaci, v xperiich jsou osazeny jedny z nejlepsich fotaku, jestli nekdo tvrdi, ze to foti skarede, pak pravdepodobne nedokaze fotak nastavit, vzdycky jsem fotil na manualni rezim, nikdy jsem nefotil na automatiku. sony nabizi i daleko vic konfortnejsi ovladani, nikdy jsem nebyl jejich fanousek, ale objektivne uznavam, kdyz je neco dobry. tohle je nafoceny xperii z1c na manualni rezim. howgh. http://ulozto.cz/xidevrFt/dsc-0667-jpg

    janesbond114.06.2015 - 10:34 Trvalý odkaz

    Z3c nefoti spatne ale určite nie tak dobre ako napr. S6 alebo g2 ci g3 ... Proste medzi top mobily s fotakom nepatrí..taka je pravda

    ondrakomous14.06.2015 - 10:56 Trvalý odkaz

    takhle formoluval bych to jinak, z3c foti v dostatecne kvalite, pokud bude nekdo bazirovat na detailech a bude od foceni mobilem vyzadovat nejvyssi moznou kvalitu, tak si koupi nokii 1020, pripadne iphone 6 plus, ale mobilni fotografie zatim neni na urovni, aby dosahovala urovne profi compactu. samsung s6 ma vydrz kolem 68 hodin, xperia 100hodin, pro me to je duvod, proc bych si tento samsung nekoupil, i kdyby fotil lip jak zrcadlovka. vydrz baterie mam v zebricku specifikaci na druhym, nebo tretim miste. na foceni si muzes dneska koupit samsung nxmini, ktery stoji na heurece.sk 180 euro a vystupy jsou neporovnatelny!!! nxmini ma velikost chipu 1. 2/ vydrz baterky souvisi i s focenim, s xperii jsem fotil napr. na chate cely den a baterka mi vydrzela bez problemu do vecera, jinej mobil by byl davno kaput, takze i kdyz samsung S6 foti kvalitne, vetsinou ti pri intenzivnim foceni chcipne baterka, proste je to nanic. treba k lumii 1020 muzes dokoupit batery grip. iphone 6 plus ma zase vetsi kapacitu baterie a uspornejsi system, i kdyby to samsung sebevic odladil, tak ta papirova hodnota baterky je strasne mala, cekal bych do letosni vlajkovy lode minimalne 3000 baterku.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.06.2015 - 11:04 Trvalý odkaz

    Z3C ma len priemerne pocitanie expozicie v tovarenskej appke na superior auto. Manualny rezim alebo ina appka ako procapture, camera fv-5, alebo manualny rezim s korekciou expozicie su v pohode. Nevyhoda je este (alebo to tak bolo ked som ho mal v oktobri) ze podrzanie spuste fotoaparatu spusti superior auto _vzdy_. Vtedy nebol este root bez zrusenia algoritmov odsumovania, tak som ho vratil. Ked tak pozeram tie fotky... Su +/- rovnake ako na Oneplus One (prepalene). Ale zle to nie je, len otravne a pomale nez Z3C odfoti nieco pouzitellne...

    janesbond114.06.2015 - 11:23 Trvalý odkaz

    Všetko je o narokoch, využití a kompromisoch...niekto chce dobru vydrz, niekto dobry fotoaparát, velky displej... je na kazdom co preferuje..

    ondrakomous14.06.2015 - 11:43 Trvalý odkaz

    wayne to napsal presne, trpi to hodne prepalama, to je napsany i v ty recenzi na GSmarene, vzdycky sem fotil na manualni rezim s korekci expozice, pak se z toho dalo vytriskat relativne hodne, s6 neznam, sonycko ma vyborny software na foceni, strasne jednoduchy nastaveni a prehledny v manualnim rezimu. samsung je takovej divnej, me ty rezimy nastavovani fotaku moc nevyhovuji u samsungu, i ten system mi prijde strasny, sem zvyklej na android od sony a ten se mi libi, je jednoduchy, prehledny, ted se bavim o verzi androidu 5, u samsungu s tim mam proste problem, ze to vypada jak detsky omalovanky. co sem jeste zistil, ze je strasne dulezitej display, potrebujes videt naprosto presne barvy, kdyz to treba postujes z mobilu a upravujes v snapseedu, priklad. nevim, jak jsou na tom ty novy amoledy, ale ty ips, ktery pouziva sony na rade compact jsou hodne presny, co se tyka podani resp. vernosti barev, kontrastu atd., co si budeme povidat na slunci je to slabsi, tam je amoled porad bezkonkurencni, co me ted hodne zarazilo byl display u iphonu 6. pisel mi slabsi jak u toho compactu

    Rado14.06.2015 - 20:05 Trvalý odkaz

    Myslim ze 80% percent ludi co vyuzuva fotak v mobiloch je na rychle fotenie. Takze ocakavaju od fotaku rychle spustenie,rychle zaostrenie a urobenie snimky a to vsetko pri nadstaveniach na auto. Ak sa chcem hrat zo scenou a vyzadujem kvalitu zoberem si zrkadlovku. Takze podla mna sony nema absolutne zvladnuty software na rezim auto.

    janesbond114.06.2015 - 20:45 Trvalý odkaz

    Ten isty nazor mam aj ja ....rychlo, kvalitne..

    ondrakomous14.06.2015 - 20:50 Trvalý odkaz

    sonycko jako jedno z mala ma pamet nastaveni, kdyz mu nastavim v manualnim rezimu treba EV1, bez zvuku, mereni expozice celoplosny, foceni dotykem, tak on si to zapamatuje, takze pri dalsim spusteni fotaku mi najede manualni rezim, Ev1, mereni expozice celoplosny, foceni dotykem, fotak se da spustit bocnim tlacitkem, odfoceni je do 2 sekund, meril jsem si to, jeden z nejrychlejsich fotaku na mobilu, autofocus je rychly jak blazen, hlavne je tam i foceni dotykem, ktery pouzivam, to spoustu vyrobcu nema do dneska, ale jak rikam, mobil neni jen o fotaku, fotak je u me treba az na 3-4 miste, kazdej ma priority jinak. myslim, ze to je uplne jinak, 80% procent lidi vubec nevi, jak maji nastavovat expozici, ostrit, atd. a nejvetsi fail je, ze nedokazou mobil drzet pevne v ruce.jediny co mi chybelo je, ze to neukazuje cas a clonu na displayi, pred vyfocenim snimku, nokia to myslim ma, ale zase nema onu pamet, kdy si zapamatuje posledni nastaveni, coz je dost velky fail, protoze musis kazdy zaber nastavovat znova, u sony to prave delat nemusis. v nokiacamera jsou takovy ty pulkruhy, nebo elipsy, nebo co to je, vidim to jako obrovskej problem, nez se tema pulkruhama prohrabu, tak je to uplne v coudu, kdyz srovanas treba jak idiotsky nastaveni ma iphone, Xiaomi v miui 6, to je neskutecna pakarna, tam nenastavis vubec nic, ale sonycko je v tomhle absolutni pecka, sem schopny nastavovat a fotit v sekundach, u ostatnich vyrobcu je to podstatne delsi. automatika nebude nikdy presna, protoze automatika "nikdy nevi", jaky zaber chces, jestli chces treba zduraznit stiny, zadna automatika necte myslenky, prave dobrej fotograf by si tyhle veci mel nastavovat sam, o tom ta fotografie i je, ze vidim zabery jeste pred tim, nez je udelam, tohle dostanes po letech foceni. automatiku nedoporucuji ani laikum, dulezity je u zaberu premyslet, vedet, co delas, co chces udelat. musis u toho premyslet.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.06.2015 - 21:29 Trvalý odkaz

    SONY nema zvladnuty auto rezim ani v kompaktoch a zrkadlovkach, kazdy jeden prepaluje, dokonca aj fullframe fotoaparaty. Hoci, pri tych je automatika skor urazka fotografa, ale to je uz ina tema. Inac, castokrat pocujem, ze "vezmem si so sebou zrkadlovku", paradoxne, fotografom, ktori uz co to maju odfotene postaci aj mobil a aj z neho vyzmykaju kvalitne zabery. Takze tolko k tomu.

    ondrakomous14.06.2015 - 22:43 Trvalý odkaz

    jojo, nemaji to zvladnute, nejvetsi problemy to dela uzivatelum, kteri nedokazou fotak ovladat, jsou zvykli na automatiku, ale s tim jsem se treba setkal i u canonem, koupil jsem nejakej levnej canon a on normalne neostril, to je jeste horsi, ze si koupis fotak o on treba spatne ostri, s tim jako fotograf nic neudelas, specialne takovy ty levny compakty mivaji dost casto problem s ostrenim v seru, u mobilu to byva nekdy taky. jestli se nepletu, tak s ostrenim maji vzdycky problem lenova, teda i ty drazsi, to je hodne blby, i treba moje xiaomi hur ostri. to je dost pruser, kdyz delas svetovej zaber a telefon ti nezaostri. to se mi u xperie nestalo ani jednou, to sem s tim fotil 14 nonstop, za celou dobu jsem neudelal jedinou fotku neostrou. samsung taky ostri vyborne, takovou mam zkusenost se samsungem. v cem mi prisla xperia vynikajici bylo foceni v seru, v interieru, tam sem citil, ze to je absolutne fantasticky. takhle automatika u jinych vyrobcu je jeste daleko horsi, sony patri k tem lepsim, to rikam naprosto objektivne a nezaujate.

    Matej20.08.2015 - 20:29 Trvalý odkaz

    V ruke som už držal hádam všetky top modely od najvýznamnejších výrobcov,no môžem smelo povedať že pri uchopeni samsungu galaxy s6 edge
    som nemal nikdy taký exkluzívny pocit ako pri tomto telefóne .Cena,to je asi(urcite) to to hlavne čo prináša vrásky na čele nie jednému potenciálnemu zákazníkovi .A je to pravda,smartphone ktorý pri uvedení na trh prevyšoval cenu 1000€ a neponúkol výhody v podobe vodeodolnosti,vymenitelnej batérie ,bez fm radia a bez podpory pamäťovýhkariet si zaslúži kopanec do riti . No ak človek dokáže prekusnuť všetky tieto nedostatky za odmenu bude obdarení krásnymi zobrazovacimi schopnosťami tohto telefónu ,špičkovým výkonom a snáď najlepším fotoaparátom na trhu ,mimo toho ďalšími vyhláseniami .

    Scotty23.05.2016 - 16:05 Trvalý odkaz

    Je pravda že existuju rozličné fotoaparáty v sgs6 ? jedna verzia od sony a druhá verzia s vlastným od samsungom ? či je rozdiel vo fotoaparátoch iba medzi modelmi sgs6 a sgs6 edge ? kto sa v tom má vyznať...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.05.2016 - 16:28 Trvalý odkaz

    Ano, Scotty, je to pravda. Rovnake je to aj pri S7. US verzie maju vacsinou SONY a EU Samsungacky senzor. Ale nie je to pravidlo, moze to byt aj pomiesane. Pre koncoveho pouzivatela to ale nema vyznam cokolvek riesit, pokial nemas oba typy vedla seba a nevidis priame porovnanie, budu oba snimace fotit vynikajuco, o to sa neboj. Na XDA forach su o tom dlhe vlakna, bez nejakeho zaveru, pretoze na tom vobec nezalezi.

    Scotty28.06.2016 - 13:50 Trvalý odkaz

    Poculi ste niekedy o probleme s aktualizaciou ? Chlap si dak vecer aktualizovat telefon rano odpojil od nabijacky ho uz nezaplo...co to moze byt podla vas ?

    Lenka Ivančíková28.06.2016 - 16:22 Trvalý odkaz

    mne sa to stalo s Galaxy S7. Vecer na nabijacku, rano mrtvy. Pomohol len trojhmat - hard reset.

    ibabibah_03.08.2016 - 01:50 Trvalý odkaz

    zdravim,mam galaxy s6 a mobil prestava casto pracovat,sam sa zablokuje spatne sa odblokuje,robi si čo chce a reaguje strasne pomaly. prosim poradte co s tym moze byt.dakujem.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.08.2016 - 08:49 Trvalý odkaz

    Jasné symptómy škodlivého softvéru v telefóne.
    Napíš posledné aplikácie a odkiaľ boli inštalované..
    Máš na fone koreňové práva (ROOT)?