Nokia Lumia 735 - hardvér skvelý, systém o krok pozadu

  • funboy 22.02.2015 - 14:31

    kazdopadne ako win phone v strednej triede urcite vitaz + bezdrotove nabijanie a vydrz, nuz ale je to na povazenie, kedze v podobnej cene a kategorii su na trhu lacnejsie android varianty honor 3C ci xiaomi redmi note dokonca s rovnakym snapdragonom 400 s velmi slusnou vybavou za o dost menej penazi.. http://www.pompmall.com/xiaomi-redmi-note-4g-lte.html ..aspon teraz vidno ze taky samsung sa v tejto triede moze ist so svojou A5 akurat tak past.. :D len ozajstny neznaly blb ho v tej vybave kupi za sucasnych 340-350e len za to ze je z kovu a ze je to samsung.. smiesne a najma o to viac ked je tu este aktualne fantasticka android alternativa lenovo p70.. jednoducho samsung v tejto triede so svojou A5 v tej cene za aku ju ponuka nema velke sance..

  • ondrakomous25.02.2015 - 22:55 Trvalý odkaz

    taky jsem se rozhodoval mezi 630 a 535, vzal jsem 630 a byla to dobra volba, 535 ma horsi chipset, horsi display, ale zase ma 1gb ram, a predni kameru 5mpx, coz si myslim, ze je dost dobry. málokdo ji mel naskladněnou, porad je to novy mobil, ale pokud nejsi narocny, tak s 535 budes spokojeny. fotak ti bude podle bohate stacit, na takovy praskani instagramu to staci. 535 je cenove jinde jak 735 stoji pomalu polovinu ceny, to se nekde musí projevit, abys toho nelitoval, ze sis nepriplatil, rozdil je v display a hodne velkej, amoled je proste perfektni, dlazdice jsou i na to navrzeny, aby to vypadalo efektne. rozdil je tam opravdu velky, ale osobne bych vzal starsi novou lumii 925, která se porad da sehnat priblizne za stejnou cenu jako 735, prece jen konstrukce 925 je top. na youtubu je video jak borec do 925 mlati kladivem, reze nozem a nic. je to neuveritelne odolny telefon. http://youtu.be/VLcolzctjeg zadni kryt notu a iphonu rozrezal prakticky na první pokus.

    Peto25.02.2015 - 23:08 Trvalý odkaz

    Na internete je aj video, na ktorom krájali melón s Oppom R5, nemôžeš všetkému veriť...

    ondrakomous25.02.2015 - 23:11 Trvalý odkaz

    trenky, toto není zadny fake. podivej se na ty videa. lumia 920 a 925 jsou jedny z nejodolnějších telefonu vůbec, když nepocitam takovy ty supeer odolny specialni telefony.

    ferineveri25.02.2015 - 23:12 Trvalý odkaz

    To už poznám.To je len o 30 viac a potom tam pridáš ešte len 20€ a nakoniec som pri sume 299€ :-) . Mne stačí určite niečo do 150€. Len teda niečo čo nesklame príliš.

    Ray Ben25.02.2015 - 23:23 Trvalý odkaz

    Žiadna Lumia ťa nesklame pokiaľ nemáš problém s WP. Skús pouvažovať nad 625, nesklame ťa.

    Michal26.02.2015 - 00:58 Trvalý odkaz

    Nokia Lumia,alfou a omegou je operacny system jedni ho miluju ini nenavidia,zalezi od toho co clovek od telefonu chce,co ocakava a ako telefon potrebuje vyuzivat. Ano a WP je systen ktory v porovnani s androidom nedokaze dohromady nic a to nevravim o podpore aplikacii tretich stran ale o moznostiach spravy systemu,osobneho nastavenia,funkcii systemu ci usposobenia Ui podla vlastnych potrieb. Wp je system krorym si nedokazes ani len presunut kontakty na pamatovu kartu takze uz len to svedci o mizernych moznastiach spravy systemu. Beztak sa vsak jedna o nenarocny system,kvalitny,plynuly,spolahlivy. Yen kto nepotrebuje telefon na hry a aplikacie ale chce volat,emailov ci smskovat ten telefon je vyborny,reakcie su svizne aj pri 512ram,system nepada,neseka,nevypina je intuitivny a jednoduchy. WP ma miesto na trhu,takyto system trh potrebuje lebo ludia,i ked mensie percento, ho chcu a potrebuju. A co sa tyka samotnej nokie? Uprimne zo servisnych skusenosti,lumie su daleko najmenej kazove telefony po HW aj SW stranke,podpora je silna,nahradne diely dostupne a relativne lacne,servisnych miest je ako maku. Lumie sa najmenej kazia,najmenej sklamu uzivatela a vobec maju najkvalitnejsie konstrukcie a materialy. Nie len zarucne ale aj mimozarucne su je nokia znacka ktoru len tak nerozbijes padom a vobec suverenne najmenej sa servisuju z dovodu mech. Poskodenia. Oi. Lumie maju dobry az skvely fotoaparat v kazdej triede alebo cenovej skupine a displaye ani nevravim,ich amoledy su tymi najlepsimi co na trhu su. A dalsia vec z pohladu pomeru cena vykon ci cena kvalita su lumie skvele,lebo sa naozaj pohybuju v nizkych cenovych hladinach. Lumia 830 je podla mna po xperii z1c vobec najlepsim telefonom strednej triedy a urcite najlepsim neandroidom.

    ferineveri26.02.2015 - 01:02 Trvalý odkaz

    WP určite. Android som mal skoro 3 roky a mám striedavo aj teraz ale starú šunku SGS+ a ešte Nokia 206 Dual. Nepotrebujem mobil súrne len premýšľam tak mesiac dopredu. No je to dilema. Ale vyriešim to. Díky.

    Brano26.02.2015 - 11:49 Trvalý odkaz

    som majitleom Lumie 735. Co sa tyka sviznosti systemu ako takeho clovek nemoze mat vyhrady, a aj na ovladacie prvky a dlazdice sa da celkom rychlo zvyknut. Musim vsak suhlasit s niektorymi bodmi v recenzii ohladom kvality aplikacii. Je pravda, ze WP store je chudobnejsi na aplikacie a alternativy su nie vzdy to prave orechove. Obcas mam z toho systmeu pocit ze je to cele akesi nie celkom ukoncene a trebalo by to poladit. Resume aplikacii trva tiez neumerne dlho, obnova takeho Viberu trva aj par sekund. Subjektivne je pre mna L735 tiez neovladatelna v jednej ruke, co je skoda, osobne by som bol radsej za kompaktnejsi telefon, no pre niekoho to nie je ziaden problem. Nu, je to len na zvazeni, mal som aj iPhone aj starsi android(myslim ze 2.3.3), a aktualne mi prisiel iPhone najvyladenejsi az po verziu 6. S tym novym UI sa mi to prestalo pacit, hoci zmenu to potrebovalo. Mozno znova po nejakej dobe skusim androidove zariadenie.

    rtg01.03.2015 - 20:37 Trvalý odkaz

    ja som bol WP ohromeny a odpadli vsetky moje predsudky, je to svizne, rychle, neseka to, proste stabilne pricom v podani Nokie sa clovek moze zvlast spolahnut na kvalitu foto, displej, hovory, vyhotovenie, navigacia

    Lumiak62505.03.2015 - 11:56 Trvalý odkaz

    Nokia s Lumiami už nič nemá. Nokia je mŕtva. Ja som si kúpil 730 zelenú, lebo som chcel dual SIM LUMIU. Systém nie je pozadu. IOS nevie ani pracovať s 2 SIM... IOS je pozadu - 5 rokov pred smťou JOBSA. :)

    aesace06.03.2015 - 12:57 Trvalý odkaz

    Po skusenostiach s WP aj inych ludi stale nechapem, o com redakcia toci, ked tvrdi, ze WP je o krok pozadu za inymi mobilnymi iOS. Myslia tym, ze OS nie je este tak preplneny, prehusteny a neefektivny ako je Android ci iOS? Tak potom som rad,ze mam mobil s OS, co je o krok pozadu. Androidisti a zelovocinari mozu zavidiet, a vycalovat 3 krat viac prachov za ich ako tak fungujuci mobil, nez dam ja za plynuly a bezproblemovy WP smartphone.

    Peto06.03.2015 - 13:04 Trvalý odkaz

    Ako tak fungujúci mobil? Držal si niekedy Android v rukách?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne06.03.2015 - 14:16 Trvalý odkaz

    kazdy system ma svoje pre a proti. Prekvapuje ma, ze este aj v roku 2015 sa najdu fanatici vyznavajuci jeden a ten svoj spravny system bez toho aby o inych mali aspon kus sajnu :)

    salatin06.03.2015 - 16:01 Trvalý odkaz

    Donedávna som používal symbianové nokie a len zo zvedavosti som chcel vyskúšať wp nokiu. Tak som si kúpil lumiu 920 s wp 8.1 (na bazoši od 70e!!!!). Ten systém je úplne iný, chvíľu mi trvalo kým som zistil ako sa telefonuje či píše sms:-) Ale asi po týždni som ten tel. začal používať naplno a môžem povedať len jedno: max. spokojnosť tak s tel ako aj so systémom. Ten systém je brutálne rýchly a stabilný. Pre mňa dôležitá vec je, že robí perfektné fotky,proste úplne dokonalá kúpa.
    V porovnaní so symbianom mi chýba klasická história hovorov, ale wp má výhodu, že sa dá priamo z histórie blokovať nejaké nechcené číslo ako aj sms a netreba žiadnu "black list" apku. Tiež mi chýbajú pri fotkách detaily fotky a HDMI funkcia, ktorú som bežne využíval. Moja skúsenosť s wp 8.1 je maximálna spokojnosť.

    aesace08.03.2015 - 22:02 Trvalý odkaz

    Mal som 3 android mobily, a stale som bol nespokojny s ich behom. Znami, co mali androidy, ich doposial pouzivali skor z presvedcenia, ze android je so vsetkym kompatibilny, kym konkurencne OS maju vzdy nejaky problem s nejakymi features. No akonahle som si ja a aj oni zohnali WP mobil, akoze do zalohy, tak sa z tej zalohy stal primarny mobil a android ostal kysnut v sufliku, lebo je totalne neohrabany a zapraseny hlupostami, ktore skor zivot zneprijemnuju, nez by ponukali riesenia..A to plati aj o vlajkovych lodiach od Samsungu a spol.Drzal si v ruke ty niekedy WP phone? Alebo ho hodnotis podla obrazkov z netu?

    Zuzana10.03.2015 - 21:32 Trvalý odkaz

    Chcem sa spýtať Nokia Lumia 735 koľko vydrží batéria v pohotovostnom režime?

    Peto10.03.2015 - 22:57 Trvalý odkaz

    Držal a musím povedať, že je svižný, svižnejší ako väčšina Androidov, ešte má dobrú navigáciu zadarmo, ale to je tak všetko... Iné výhody okrem toho som si nevšimol.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne10.03.2015 - 23:49 Trvalý odkaz

    Vyhody su v live dlazdiciach. Pre niekoho, kto je zvyknuty na widgety to moze byt sprvu riadna sprostost, ale vidiet info "zvonku" bez notifikacii a otvarania aplikacie je velmi komfortne. Cely ten OS si vyzaduje iny pristup, niekto komu sa paci Android alebo iOS si ho nemusi vychutnat a aj ja sa ho stale ucim, hoci WP mobily doma "chovam" rok a pol. Ten system je ako chodiaca reklamna skrinka, za kazdu rozumnu aplikaciu alebo featuru sa plati, kym na Androide napr je to zadarmo, a aj tie aplikacie su take okliestene, a ponukaju mozno 30% funckii, napriklad facebook alebo windowscentral appka. Cena mobilu je vykompenzovana cenami aplikacii - pokial je niekto ochotny utratit 20-30 dodatocnych eur. Drzat WP telefon v ruke nie je ziadna vyhra, ale fungovat s nim ako daily driver 2-3 tyzdne, clovek ma uplne novy dojem z celeho systemu. No, pisem tuto spravu mierne intoxikovany, tak sa ospravedlnujem za trosku bordelu :)

    Viktor26.03.2015 - 12:55 Trvalý odkaz

    Vidno že recenzanti sa do WP telefónov moc nevyznajú, resp. ich nikto z nich nepoužíva a potom to tak vyzerá. Už len to že si stiahnú prvú appku čo uvidia ako mytube a potom ju kritizujú pri tom sú tam omnoho lepšie aplikácie na prehliadanie youtube. WP používam už rok, vlastním Lumiu 625 a nemám na ňu krivé slovo. Za to priateľka má LG L70 a nadáva naňho v jednom kuse. Pracujem na oboch systémoch, ona má dokona 1Gb ram a ten telefón seká na každom kroku, milion aplikacii ktorých sa nedá zbaviť priamo v telefóne, nedá sa to porovnať s WP. Stačí keď otvorím galériu to je strašné volačo. Samozrejme keď máte "10 rokov" android a vyskúšate WP tak vám budú chýbať veci na ktoré ste naučený. Ale pokiaľ ste ochotný prejsť na nový systém a nehladať stále niečo androiďácke vo wp tak neoľutujete.

    ondrakomous26.03.2015 - 15:50 Trvalý odkaz

    Musim s tebou souhlasit recenze na lumii 735 byla neuveritelne neobjektivni, ve vysledku to pusobilo tak, ze redaktor vubec nevedel, kde jsou nastaveni, tato neznalost byla zapricinena neznalosti windows, je to dany tim, ze fony.sk recenzovali za celej rok snad 1 windows phone.windows je potreba si vyzkouset dele, neni to system, ktery se da naucit za den.nastaveni v systemu jsou ruzne "pokryvana" to povazuju za nejvetsi nevyhodu windows.

    ondrakomous04.04.2015 - 12:23 Trvalý odkaz

    oba fotaky jsou vyborny, telefon ma trosku problem s protisvetlem, jinak vybornej telefon. nastaveni je "sileny" doslova, nic slozitejsiho jsem snad nevidel. doporucuju vsem, kteri chcou slusnej, spolehlivej telefon za dobry penize, tady par fotek, 2 jsou v manualnim rezimu ostreni pres lumia camera. nafotim par fotek v noci, uploadnu pozdeji.
    http://ulozto.cz/x4qEaLxF/730-zip

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne04.04.2015 - 12:54 Trvalý odkaz

    uz mas 735 ondro? :) a co xperia z? si sa jej zbavil? fotky ujdu.

    ondrakomous04.04.2015 - 16:14 Trvalý odkaz

    Jojo, me tenhle foun maximalne vyhovuje, pouzivam mobil hlavne na praci a foceni a prijde mi 730/735 dokonce lepsi jak 925. Takze pro me asi idealni mobil, jeste otestuji nocni foceni.