Dilema: Samsung Galaxy Note 9 vs. Huawei Mate 20 Pro

  • juryno 28.10.2018 - 15:46

    Presne tuto dilemu som riesil ja. Rozhodol som sa pomerne jasne za mate 20 pro kvoli fotaku. Myslim ze pri vybere mobilu ide najma o fotak. Lebo inak by mi stacilo hocico za 150 eur..

    Vyhoda note je pero a lepsie video. Ale pero prakticky realne vyuzitie absolutne minimalne az ziadne a video az tak nenatacam a staci aj to na to huawei. Nicmenej pero je velky bonus. Ale mate ma zase velky bonus zoom, macro, sirokouhly. Takze ak. Ti ide o fotky tak huawei ak ti nejde tak note

  • jarpo28.10.2018 - 16:49 Trvalý odkaz

    Nie je vobec pravda, ze rozdiel v cene 150 a 900 eur je len fotak. Je x y veci, ktore su vacsinou na inej urovni pri drahsom telefone.
    Ale tu by som si tiez vybral radsej Mate 20. Vo viacerich veciach je pred samsungom.

    juryno28.10.2018 - 18:01 Trvalý odkaz

    Note ma dobre fotky isto ale mate ma univerzalnejsi fotak. Za mna rozhodlo macro, sirokouhly fotak, low light a zoom a to ma lepsie oproti note. Za zaujmavu ficurku u mate povazujem farebnu postavu na ciernobielom pozadi. Video ma mate ale hnus, tie vlny po bokoch, hajzli zase urobia daco zle aby clovek kupil novsi model.

    Neviem ale pre mna je telefon o fotaku len. Ak by mi neslo o fotak uplne by mi stacil nejaky xiaomi pokial by som ho nezodral. Ved co ine mi take prakticke ponukne mobil za liter oproti mobilu do 200e? Neberte ma za slovo jasne rozdiely su. Niekto chce lepsi zvuk, iny citacku, iny ios std. Pre mna, opakujem ale len pre mna a myslim ze minimalne polovicu dalsich ludi nic viac neprinesie vlajkova lod oproti 150e xiaomi s vynimkou fotaku

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne28.10.2018 - 18:51 Trvalý odkaz

    Note 9, lebo ma najlepsi displej na trhu. Ak si niekto moze dovolit Note 9 a vie ze ho vyuzije, aky ma zmysel uvazovat nad nejakym Huawei? :D

    DoubleG28.10.2018 - 19:19 Trvalý odkaz

    Samsung ma jednoduchsi fotak. Cvaknes a mas tam fotku v perfektnej kvalite hned v automatike. Nechcem tvrdit ze Mate 20 je na to horsie, ale potencial fotaku clovek vyuzije iba ak sa chce hrat s rezimami a nastaveniami v manualnom rezime. A to pisem ako byvaly majitel huaweiu a terajsi majitel samsungu.

    XiaomiManiac28.10.2018 - 20:16 Trvalý odkaz

    Celkom sranda, ze ludia su viacmenej kvoli fotaku ochotni priplatit 800 € za telefon :) Ked si to rozoberem u seba na drobne (ale podla mna to takto bude u viacerich), tak drviva vecsina foto je robenych pocas dna, toto zvladaju dobre aj telefony za podstatne nizsie ceny, vecernych fotiek mam minimum. Otazne je, co sa tolko da fotit (nepostradatelne foto) v priebehu roka na mieste, kde sa clovek zdrziava vecsinu svojho casu? Za seba pisem, ze foto v mojom mobile su len akesi "poznamky", ktore mozem kludne po tyzdni vymazat.

    Taku dilemu som svojho casu riesil aj ja, dospel som k zaveru, ze pre moje pouzitie bude lespia bezzrkadlovka a "obycajny" telefon. Viem, ze dnesne vlajkove lode su este kdesi dalej, ale na fotky z bezzrkadla sa stale nechytaju, minimalnie nie za sera a noci.

    Ale inac tazka dilema :) Citacka v displayi a rychle nabijanie s dobrym fotakom je naparadu, zase ten notch ... ale asi Huawei, Note nema nic "prevratne", cinaci sa tentokrat pochlapili

    juryno28.10.2018 - 21:18 Trvalý odkaz

    A mate 20 peo bude mat ozaj 4k video take plavajuce boky?

    Vraj sa chysta aktualizacia este na fotak. Ale ved hentake video to je tragedia obrovska. Naschval tam nedaju opticku stabiliaziu, tragedi nenazrany

    ML29.10.2018 - 10:25 Trvalý odkaz

    Aj ja patrim k tym, co pouzivaju drahy mobil na fotenie a video (Iphone 8 Plus). Mam kvalitny (volakedy) kompakt Canon G10, ale uz nedosahuje potrebne parametre z pohladu dnesnej doby (hlavne video). Ked som sa rozhodoval, ci kupit nejaky novy fotak, a porovnal som fotky a videa, ktore som sem tam na dovolenke robil popri Canonu s mobilom, tak som zistil, ze v drvivej vacsine pripadov uplne postaci prave ten mobil. Na druhej strane fony za 200-300, ktore bezne pouzivam na pracu, zdaleka nedosahuju take vysledky, ako tie vlajkove lode. Takze tiez si myslim, ze jedna z mala vyhod drahych fonov je prave ten fotak.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease29.10.2018 - 11:13 Trvalý odkaz

    "Rozhodol som sa pomerne jasne za mate 20 pro kvoli fotaku."

    Pomerne jasne? Daj nejaké relevantné porovnanie

    https://youtu.be/oD_3wMh5kLg

    https://mobilenet.cz/clanky/iphone-xs-max-p20-pro-nebo-galaxy-s9-vybert…

    Tuto síce nie je Mate 20 pro, ale momentálne "najlepší" fotomobil podľa Business projektu DxOMark. Pohorel tam i tam. Vlastne som nevidel recenziu kde by vyhral. Možno budeš namietať, že Mate 20 pro už je inde, ale s vlastnej skúsenosti viem, že sú to bludy. Nájdi si tu na fony test Galaxy S6 Vs S7. S6 fotí lepšie. Podľa mňa aj prvý Pixel fotí lepšie ako dvojka. Aj HTC 10 lepšie ako 11 atď.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy29.10.2018 - 11:33 Trvalý odkaz

    Jasne ze note 9.
    V kazdej recenzii, reklame... vsade tvrdia ze cina je top, len ked si to niekto kupi a realne porovna tak zistí ze reklama klame :)

    juryno29.10.2018 - 11:45 Trvalý odkaz

    mental rozhodol som sa jasne kvoli fotaku, nevravim ze je lepsi ale ze je skor univerzalnejsi. mas viacej parametrov raz je lepsi ten druhy krat onen. ja som mal doteraz vzdy samsung ako hlavny fon uz dlhe roky. teraz idem do mate lebo ma univerzalnejsi fotak - macro, siroky, zoom a ako bonus k predobjednavke som dostala 360 stupnovu kameru. rozhodoval som sa medzi perom a fotakom, vybral som si fotak..nerobim si idealy o super fotkach. P20 pro je tiez najlespi fotomobil a v urcitych situaciach je dost o nicom. neexistuje idelny fon, ako ani nic ine v zivote. musis najst zlatu strednu cestu :D

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease29.10.2018 - 12:07 Trvalý odkaz

    si ma ukludnil, som rád, že si našiel zlatú strednú cestu :D

    juryno29.10.2018 - 12:22 Trvalý odkaz

    note 9 alebo mate 20 pro?

    daj si bobrika trpezlivosti a konzumu a pockaj na note 10