Samsung Galaxy S5 - lepší, než sa na prvý pohľad zdá

  • Bajzik26 08.04.2014 - 21:07

    Ja ďakujem tejto webke za super recenzie !!!
    Moc mi pomohly pred rokom na kúpu SGS5 !!! A som už skoro rok absolútne spokojný, na 4-ročný mobil (ktorý som kúpil s ročnou zárukou z overeného eshop bazaru) je to stále bezkonkurenčný mobil do 180€ !!! Nová baterka, zohnal som aj neoriginálnu s kapacitou 5600mah :)))

  • Bajzik2608.04.2014 - 21:07 Trvalý odkaz

    Viete mi povedať čo za widget je s tým časom a počasím ? Na hlavnej obrazovke (nie lock screen). Je to natívny S5 alebo ho viem aj niekde zohnať na Note 2. Ďakujem

    Matúš Riško08.04.2014 - 21:26 Trvalý odkaz

    Widget je sucastou nadstavby od Samsungu. Skuste prejst zahranicne fora. Niekedy sa widgety z nadstavieb podari extrahovat ako instalacne subory .apk. Zvycajne je vsak potrebny aj root.

    rtg08.04.2014 - 23:27 Trvalý odkaz

    to je ina liga Samsung, darmo porovnavat inych vyrobcov s nim

    jarpo09.04.2014 - 12:28 Trvalý odkaz

    rtg: Tak teraz neviem, že v akom zmysle :D

    Nightmare09.04.2014 - 15:34 Trvalý odkaz

    Ale tie fotky su naozaj pekne! klobuk dole pred Tamtungom

    trojan1310.04.2014 - 12:57 Trvalý odkaz

    Už moc nemajú čo ponúknuť vlajkové lode a sú predražené. Samsung a niektorí výrobcovia kazia Android nadstavbami. Vlajkové lode by mali mať čistý Android bez nadstavieb a za tú cenu updatei aspoň 4 roky. Plus vidím vo vymenieteľnej batérií. To už dnes je pomaly rarita.

    rtg10.04.2014 - 15:17 Trvalý odkaz

    TouchWiz je na nezaplatenie, ked chces cisty mozes si ho tam dat.. vzdy je co ponuknut, aj tento je skokom oproti predchadzajucemu.. vymenitelna bateria je plus, ale narovinu, nikdy sa mi nestalo ze by bolo potrebne vymienat bateriu, aj ked som mal mobil 7 rokov..

    jarpo10.04.2014 - 17:22 Trvalý odkaz

    rtg: TouchWiz je na nezaplatenie? :D Ani polovičku tých zbytočných serepetičiek čo obsahuje nevyužiješ, akurát to zaprasí a spomalí celý systém...

    lukas8711.04.2014 - 11:14 Trvalý odkaz

    V pohode recenzia, myslím že je spomenuté všetko podstatné. Len by som sa rád spýtal, či v budúcnosti neplánujete zrovnávanie telefónov rovnakých tried...napr. spomínaný SGS5 vs HTC One, prípadne Z2...a aj ostatné triedy smartov....dosť mi to chýba a keď sa rozhodujem pre nový fón tak musím pozerať videa na youtube v anglickom jazyku...nie je to také strašné, ale určite by veľa ľudí uvítalo, ak by mali takúto možnosť v rodnom jazyku. Ďakujem

    ondrakomous11.04.2014 - 19:25 Trvalý odkaz

    lukas87 myslis srovnani prdu?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.04.2014 - 14:23 Trvalý odkaz

    V recenzii mi chýba nejaký komentár k rýchlosti, stabilite a optimalizácii nadstavby.
    Pre niekoho najdôležitejší parameter pri výbere telefónu.

    A ešte test vodotesnosti, lebo čo som naživo porovnával tu gumu a drážku s mojim ZR, ej veru neviem..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.04.2014 - 15:19 Trvalý odkaz

    Mal som S3 asi pol roka, a prisiel mi celkom v pohode, lagy som si ani neuvedomoval a fotak v touchwiz je tiez celkom ok...

    No ked som mal v rukach Note3 prisiel mi taky.. zalagovany.. >:/

    Matúš Riško14.04.2014 - 20:33 Trvalý odkaz

    V recenzii sa spomina, ze ide o nefinalny firmver. Pocas testovania som dostal informacie o novej verzii, ktora odstranuje niekolko chyb. Tu sme vsak nestihli vyskusat. Spomalene reakcie sa obcas objavili, no najvyraznejsie to bolo pri spominanom odblokovani pomocou odtlacku. Pady prostredia alebo aplikacii som nezaznamenal. A co sa tyka vodotesnosti, tak uz v minulosti som sa stretol s tym, ze zariadenie dodane v nefinalnom baleni malo aj par konstrucnych much, cize tento test som radsej vynechal.

    Michal Čižmárik23.04.2014 - 14:46 Trvalý odkaz

    Zdravim, po prvom dni pouzivania mi zacalo vo vrchnej casti telefonu nieco hrkat. Telefon mi nespadol. Mal niekto podobny problem ???

    ondrakomous23.04.2014 - 17:56 Trvalý odkaz

    to ti tam susti sustaky, ktery to sebralo pani u vyrobniho pasu, pohoda.

    Boris07.05.2014 - 15:06 Trvalý odkaz

    Neviem sa rozhodnut medzi s5 alebo note 3 poradte mi

    janesbond107.05.2014 - 17:44 Trvalý odkaz

    Sam musis vediet, co od fonu ocakavas.. Ak Ti zalezi na velkosti a vyuzijes alebo sa Ti paci praca s Spen, zober note 3. Ak to nepotrebujes, s5 by som bral radsej.

    Jano13.05.2014 - 17:04 Trvalý odkaz

    Iba nerozumiem preco stale niekto plače za kovovym krytom. Nerozumiem kov sama nevyhoda. Tazsi, deformuje sa po pade sa uz nevyrovna ao pruzny plast, v zime prechladzuje telefon a znizuje kapacitu baterie, vacsinou je koli tomu vyssia cena samotneho mobilu. Uz dnes ma plast ci kevlar mnohonasobne lepsie vlastnosti v ramci vahy a odolnosti nez akykolvek hlinik. Tot moj nazor. Kovovy telefon som mal raz - nikdy viac.

    janesbond115.05.2014 - 00:05 Trvalý odkaz

    Neznalemu to nevysvetlis.. Je to drahšie, kovové , tak musí byť lepšie... Nerob si z toho nič....

    Michal05.06.2014 - 19:15 Trvalý odkaz

    Samsung by sa mal opat venovat výrobe ľadničiek. Vyslovene uraža a ponižuje svojich zákazníkov, ktorí su ochotní dat 650euro za telefon tým, že ho zhotoví z rovnako nekvalitneho, praskajuceho, ohybneho, lacneho na dotyk a pohľad bakelitu s výrobnou cenou 0,1centa ako ktorýkolvek svoj low end za 100ečiek. Je to výsmech. Telefon za 600eček ma vyzerat ako HTC M7/M8, Sony Xperia Z1/Z2, alebo Iphone 5/5S, už aj tie tom modely značiek Oppo, Pantech, Huawei su uplne kdesi v inej lige. Je to lacný šunt, ktorý sa rozlepí a rozbije pri prvom údere alebo páde. Druha vec. Odolnost? Best joke ever my old friend Samsung. Ta ich vodotesnost je asi taka, že Vám telefon vydrží 5 minut na daždi. Inak vam ho zaleje pri prvej priležitosti, 10krat otvoriš krytku usb a už nedolieha, 10krat das dolu zadny kryt a už to tesnenie nesedi. vsak pozri na to. Ta frc-gumka, čo je prilepena na vnutornej strane bat. krytu ma deklarovat vodotesnost? To je akože recesia či parodia zo strany Samsungu? Tretia vec. Servis. Good luck. servisne nemenovane stredisko, najvacsie pre Samsung, nejdem ho ohovarat, ale každý kto mal telefon Samsung v servise si najde nazov strediska na zaručnom liste na pečiatke, je asi tak spolahlive, a vobec celý pristup tejto špinavej značky. Každý druhý telefon sa neopraví a posialaju sa cenove navrhy, každy telefon je zaoxidovaný podľa nich a podľa kriterii značky. Sa modlite aby Vám samsung nikdy neskončil v servise, lebo dam ruku do ohna, že sa vrati neopravený s cenovým navrhom na 250euro. A to mi verte, že Vám v tom servise určite skončí, lebo 2 veci čo dokopy nikdy nešli a asi ani nepojdu je Samsung a bateria. Tak trivialna zaležitost a oni sa ju doteraz nenaučili vyrábať, suverénne najhoršie, najnekvalitnejšie baterie, ktore najrýchlejsie stracaju kapacitu a plasticky sa deformuju. A ten kto niekedy skušal kupit vo volnom predaju Samsung baterku tak vie o čom pišem, nezohnatelné! Opat ktok zo strany výrobcu, ubohý. Baterku nekupite, len musite dat do servisu, zo servisu sa vam mt vrati neopravený s cenovým navrhom, alebo? nehladat baterku ale kupit nový telefon..a aký? no predsa Samsung! Ved všetci podplatení predajcovia a zamestnanci operatorov, ktorí vačšinou o mobiloch vedia hovno Vám ich odporučia, že to su najlepšie telefony (ale to, že ich samsung finančne motivuje, teda,podplaca k tomu aby Vám tlačili silou mocou tie shitsungy do ruk) Je to odpad, pohrdam celým úbohým Samsungom, nikto z výrobcou nemá tak žalostný kredit ako týto chudáci.

    ondrakomous05.06.2014 - 20:10 Trvalý odkaz

    michale, ty si dobry neobjektivni pepik, k tem tvym top modelum, htc to zabili desne slabym fotakem, sony z2 se prehriva, iphone 5s je malej. Poznamka, mne operator nabizel iphone zadarmo, rekl jsem ne. koukam, ze malo ctes gizchina.

    Michal06.06.2014 - 10:58 Trvalý odkaz

    Vsetko co som napisal je maximalne objektivne,zalozene na faktoch a skusenostiach. Mojich nie,ja som tuto znacku chvalabohu nikdy nemal. Hodnotim to vsak ako technik,predajca,ktory,ver tomu,ze neprehanam a nepisem obrazne ma kazdy jeden den cloveka,ktory zhana bateriu,lebo ta povodna je nafuknuta a nema sancu,nezozenie ju nikde a je z toho zufaly,ktory kazdy den riesi 2az 4 cenove navrhy lebo Servisne stredisko Samsungu telefony neopravuje len posiela CN. Je az zaujimave kolko samsungov sa samo od seba zaoxiduje,neuveritelne kolko ich je. Z 300telefonov samsung mesacne v Blave je 100minimalne zaoxidovanych s cenovymi navrhmi v stovkach eur. Tie bakelity to ani nevravim. Kazdy jeden co niekde robi s telefonami, operatori,predajcovia,technici,bez vahania Ti z fleku odpovedia, Samsung,najcastejsie rozbity telefon. Tu mate tie vase tenke okraje okolo LCD,ktore tak vynasate do nebies. Samsung sa Ti rozbije vacsinou pri prvom vaznejsom pade. Vsetko co som pisal je praveze absolutne objektivne a na zaklade nemennych faktov. Za to obdobie čo v tom robím, som si dovolil toto napisat na zaklade skusenosti a nespokojnosti stovák ľudí, možno tisicok. Hlavne, že predaje maju najvačšie. Dalsí nemenný fakt je ten že 95percent telefonov na trhu predajú operatori. Samsung chodi po operatoroch a citujem! : "100 najlepších predajcov samsungu dostane 50e na výplatu bonus od Samsungu, predaj Samsung prilepši si výplatu" Chod kdesi hocikde k akemukolvek operatorovi k akemukolvek zamestnancovi, aj uplne vymletej blondýne čo nevie telefon ani zapnut a spýtaj sa jej, aký telefon by Ti odporučila. Jasne, že Samsung, lebo preda samsung zarobi si 50 centov na výplatu. Takto funguje marketing a predajnost Samsungov na trhoch. Nepotrebujem čitat nejake dristy kdesi na weboch čo recenzujú telefony, lebo je vysoká pravdepodobnost, že su tiež kúpení nejakou značkou, najčastejsie Samsungom a ked nie, tak Applom. Tu na fonoch, neviem, ale na inom konkurečnom webe slovenskom o mobiloch je to až hmatatelné, vsetci developeri, grafici, redigenti maju Iphona. Takže kde potom je objektívnost tam?

    zemiak06.06.2014 - 12:18 Trvalý odkaz

    OT: Zeby na tom konkurencnom webe mali vkus? :-P

    Tulipán06.06.2014 - 13:47 Trvalý odkaz

    no niekto tu má riadne v zuboch samsung... čo sa týka zaoxidovania, momentálne mám v reklamačke htc ;) škatuľkovať sa nedá, to že ty máš zlé skúsenosti v rámci svojej práce je fajn, ale hovoriť o tisíckach ľudí? dobré sa chváli samo, a zlé sa roznesie ešte rýchlejšie, takže nemyslím si že je to až také zlé.. tiež o "kúpených" weboch, mobili podľa teba testujú koľko? pol roka? rok? veľa chýba sa objaví až pri dlhom používaní...

    MJ06.06.2014 - 13:52 Trvalý odkaz

    Mal som SGS3 teraz mam note 3. Nesuhlasim s vacsinou veci co si popisal. A nehnevaj sa , tvrdenie ze
    " Vsetko co som napisal je maximalne objektivne,zalozene na faktoch a skusenostiach. Mojich nie,ja som tuto znacku chvalabohu nikdy nemal"

    To ma výpovednú hodnotu asi ako " na vlastné oči som to videl na youtube"

    Btw, najviac pavuciniek sa robi na iphonoch.

    janesbond106.06.2014 - 13:58 Trvalý odkaz

    Keď je niečoho veľa, tak sa zdá, že sa to aj velmi kazi (vid napr.predajnosť) Je to jednoduchá štatistika.. Tiež sa mi zdá, že najporuchovejšie autá sú škody a wv :-).. Ja mám už nejakých 6 rokov fon(y) od samsungu a ešte som nemal nijak pokazený kus... inak. Kovový mobil by som ani nechcel. To na margo tých "plasťakov"..

    ondrakomous06.06.2014 - 18:29 Trvalý odkaz

    Michale, ty si neobjektivni v tom smyslu, ze reknes, sony nebo iphone se pri padu na zem nerozbiji, kazdy sklo se rozbije pri padu na zem. to stejny je to treba s baterkou, ta beterka se proste pri urcity teplote muze skutecne deformovat, klidne ti i exploduje ve slipech, kdyz tam budes mit 100stupnu a je to normalni, vzhledem k pouzity technologii. takhle bych mohl pokracovat, napr. amoled si ti taky casem vypali, je to proste takova technologie, je to realita, se kterou jsme vsichni vicimene smireni a nikdo to vpodstate neresi, teda az na par novinaru, kteri v okurkove sezone nemaji o cem psat.

    Michal08.06.2014 - 16:11 Trvalý odkaz

    Ty možes maximalne tak suhlasit alebo nesuhlasit. Tvoj subjektivny nazor na zaklade lebo ty si myslíš a ty mas SGS 3 a Note 3 a teraz tvoj nazor lebo ty maš Samsung je spravny. Mne tých samsungov prešlo pod rukami stovky. Tak koho nazor je potom objektívny a koho nazor je postavený na faktoch? Mi tu nevrav o nejakej výpovednej lehote, prave na zaklade toho čo je toto za značku som ten telefon radsej vobec nemal (i ked za najkazovejsie telefony sú asi Sonyčka, v tých nižších triedach určite. Že nesuhlasis, normalne som sa pobavil, niekto kto mal 2 samsungy sa ide buchat do hrude ako nesuhlasí s uplne nemennými faktami s realitou ako že je voda mokrá, lebo on si myslí. Vobec niesom zastanca Applu, prave naopak.. uplne naopak, ale takuto blbost som ešte nevidel. Nokie a Iphony su najodolnejšie telefony, čo sa týka pádov a rozbitia LCD. Vyslovene nové lumie 2013 a viac a IP 5/5s. Zase si videl 2 rozbite iphony a ide servisaka presviedčat, že na nich sa robia pavučiny.

    Brankooo08.06.2014 - 16:47 Trvalý odkaz

    ci chcete alebo nie vacssina telefonov sa kazi prave kvoli uzivatelom... zachazadzanie s telefonom tiez vela napovie... ci chcete alebo nie sony sa v lacnych telefonoch mozno kazi kazdi sa nan stazuje ked to ide do reklamacie a ked je reklamacia zamietnuta z dovodu toho ze zakaznik je magor a nebvie pouzivat smartphone intelogentne je uplne jasne ze bude na servis a znacku nadavat...

    janesbond108.06.2014 - 17:37 Trvalý odkaz

    Michal AT .. mne ich prešlo rukami tiež a nezbadal som u Samsungov vyššiu kazivosť ako u iných výrobcov (až na ten počet, ze ich je veľa). Väčšina modelov (každého výrobcu) ma nejaký neduh a keď mám pravdu povedať, Samsung si chváli najviac ľudí .. najviac sťažností sa mi zdá padá na Sony.... a to píšem bez zaujatosti, nakoľko mne je to srdečne jedno. Je to proste tak.

    Martin08.06.2014 - 17:58 Trvalý odkaz

    MichatAT
    * Tretia vec. Servis. Good luck. servisne nemenovane stredisko, najvacsie pre Samsung, nejdem ho ohovarat, ale každý kto mal telefon Samsung v servise si najde nazov strediska na zaručnom liste na pečiatke, je asi tak spolahlive, a vobec celý pristup tejto špinavej značky. Každý druhý telefon sa neopraví a posialaju sa cenove navrhy, každy telefon je zaoxidovaný podľa nich a podľa kriterii značky. Sa modlite aby Vám samsung nikdy neskončil v servise, lebo dam ruku do ohna, že sa vrati neopravený s cenovým navrhom na 250euro.

    Ja som mal v tom nemenovanom servise SGS1 /sam som si ho pokazil zlym softom/ a reklamoval som ho cez Orange a cuduj sa svete bez nejmensieho problemu /a to ani nemuseli bola to moja vina/ mi tam nahrali nanovo najnovsi oficialny soft... Takze ta tvoja stovka Samsungov no nechcem nic hovorit ale asi si mel pred 7 rokmi nejaky lacny sunt a teraz pises hovadiny.
    Ja som mal po SGS1 aj SGSII (teraz ho má dcera, uz ma 3 roky) a ja mam momentalne Note 3 a bez problemov. To nebudem hovorit kolkrat mi uz padli a nemam ani puzdro ani kryt, nic zlomene ani prasknute...
    Si totalne neobjektivny. A ako tu uz niekto spomenul ak je na 1 milion HTC predanych 10 mil Samsungov tak uz len statisticky musi byt najvac Samsungov v oprave, to je jednoducha matematika.
    Je to jeden z Murphyho zakonov: Co sa moze pokazit to sa aj pokazi.

    nerd08.06.2014 - 18:12 Trvalý odkaz

    Michal AT a ktora znacka ma byt najcastejsie rozbijana ked nie samsung?! ked predava na slovensku tolko ako ostatni dohromady ;)

    janesbond108.06.2014 - 18:55 Trvalý odkaz

    Zdá sa, že on to nechce pochopiť... Horšie pre neho, ak nie je schopný to pochopit.

    ondrakomous09.06.2014 - 23:29 Trvalý odkaz

    von je jenom nasranej servisak, kterymu nosi porad nekdo pokazeny samsungy, lidi chapejte ho. s tim samsungem mas pravdu, ale taky ne uplnou, jinej servis ma telefon koupenej v oficialnim samsung shopu u nas a jinej servis ma samsung dovezenej odnekud z madarska, priklad, holt clovek nesmi koukat jenom na tu cenu.

    marek Durana17.06.2014 - 01:36 Trvalý odkaz

    nechapem co ma kazdy s tym ze samsung je z plastu.keby bolo HTC one m8 v dvoch verziach jedna s plastu a druha kovova jendoznacne beriem tu plastovu.to iste aj u samsungu.kazdy pise ze kovovy telefon vyzera luxusne co je prosim vas na kove take luxusne pokial nieje vykladany nejakymi kristalikmi od swarovskeho co by bolo asi len pre pipenky ? To s coho je telefon vyrobeny ma absolutne nezaujima no ked uz by som si mal vybrat tak urcite radsej plast.dalsia vec samsung sa rozbije pri prvom vaznejsom pade ? :D netrep p***** mne uz spadol(mam S4) par krat dost brutalne a jedine co mam odlupnute je kusok toho lemu co je okolo telefonu.to ma donutilo si konecne kupit ochranne puzdro.nic hrozne pokial nepraskne displej.

    Michálius05.10.2014 - 22:23 Trvalý odkaz

    No, mňa zas S5 vôbec neoslovila. Bočný plast mi príde veľmi pocitovo "lacný" nejde o to že to je plast pre mňa je to výhoda ale tie drážky a to prevedenie sa mi nepáči a veľké mínus je že už nikde nemali bielu verziu a čierna mi nereže... Mal to byť môj ďalší telefón po S3 (lepšia korejská verzia s 2Gb ram a LTE) Po dni používania som si uvedomil že S5 je pre mňa už asi moc veľká a preto je už predaná a pozerám po S4 ktorá sa mi zdá oveľa krajšia a "lepšia do ruky". Čo sa týka výkonu tak som s ničím nemal problém ani na S3 tak S4 bude ok len sa trošku bojím tej výdrže batérie...

    Vladimír03.11.2014 - 12:23 Trvalý odkaz

    Ahojte, viete mi niekto poradit so Samsungom S5. Problem je v tom, ze mi pri prichadzajucich hovorov blika zadna LED dioda pri fotoaparate. Inac mam dve S5 jednu zlatu a jednu ciernu. Pri zlatej mi toto robi, a pri ciernej nie. Ked som pozeral nastavenia v jednom aj v druhom, tak som nenasiel rozdiel. Dakujem pekne. (cadcan@pobox.sk)

    Lenka Ivančíková03.11.2014 - 16:25 Trvalý odkaz

    mam SGS5, ale s tymto som sa nestretla, zrejme pojde o softverovu vadu. Mozno by mohlo pomoct obnovenie tovarenskych nastaveni.

    ondrakomous03.11.2014 - 16:39 Trvalý odkaz

    Lenko ty mas samsung? cekal jsem od tebe teda vic.

    Peter03.11.2014 - 16:54 Trvalý odkaz

    jodekx a nenainstaloval si si aplikaciu ktora to robi? na upozornovanie na prichodzi hovor blikanim blesku je vela apiek v obchode play.

    Vladimír03.11.2014 - 19:05 Trvalý odkaz

    Tiez ma napadlo, ze by sa malo jednat o systemovu vadu. Skusim este niekde pohladat ci sa niekto s obdobnym problemom nestretol....

    Lenka Ivančíková03.11.2014 - 19:24 Trvalý odkaz

    :-D mam AJ Samsung, kazdu chvilu nieco ine. :-)

    Vladimír04.11.2014 - 07:46 Trvalý odkaz

    Dakujem za rady, bolo to v nastaveni ako ste mi pisali. uz to nesvieti. :) Diky moc...Pekný deň