Nokia X Dual SIM - lacný a jednoduchý kríženec

  • kiko20 18.05.2014 - 14:52

    Kebyže má aspoň svižné reakcie ako l520...

  • ondrakomous18.05.2014 - 16:23 Trvalý odkaz

    hlavne to nokii podezrele dlouho trva, nez ty telefony uvedla do prodeje. cekam na nokii xl uz pomalu 3 mesice, datum uvedeni do prodeje se porad oklada, no katastrofa, zacinam uvazovat o nokii 630, jeste si pockam, jestli bude nejaka modernizovana rada nokie 820, 720. prej se to seka, nejde do toho nic nainstalovat, microsoft to zarizeni dokonale zabil, ale nastesti je tu xda, kde to brzo borci davno odemceli a pak vsichni pojedou na cyanogenu, to bude terpve jizda, nokia xl s novym cyanogenem to byl vzdycky muj sen.

    ferineveri18.05.2014 - 16:39 Trvalý odkaz

    Kúpil som si Opel Corsa s motorom od Fiatu, a chýba mi podpora firmy Fiat a ich služby. To čo je, že chýba podpora služieb Google? A načo? Nokia neprezentuje OS ako OS Android, aj keď z neho vychádza. Má svoje služby a myslím, že ich dosť používateľov začína využívať, i keď hlavne na inej platforme. Aj Android samotný má Linuxové jadro a nemá podporu napr. Ubuntu aplikácií. Pre mňa osobne to vôbec nie je nevýhoda. Pozerám sa na veci objektívne, asi preto. Recenzia mala byť robená v duchu Nokia X OS, a nie Android. Pliesť hrušky s jablkami nie je 100% na mieste. A mimochodom, z dlhodobého hľadiska:koľko rokov sa využívajú u nás služby od Googlu a ako dlho ich tu ľudia poznajú? Tri, štyri roky? To už bude naveky? Je to smiešne.

    ondrakomous18.05.2014 - 18:52 Trvalý odkaz

    jedinej kdo tady plete hrusky s jabkama ses ty, andorid bez googlu je uplne nic, to stejny jako ubuntu bez spickovejch aplikaci, nejses vubec objektivni, protoze potrebujes google, jinak si lidove receno ani neprdnes, kdyz to prezenu, tak si tam muzes akorat hrat piskvorky od nokie a cist sms, ale na to ti fakt staci zminovana asha. a hlavne tady nevyslovuj slova jako ubuntu, protoze ty tim svym prispevkem obhajujes politiku microsoftu, jinak ses uplne ukazkovej demagog.

    Peter18.05.2014 - 20:04 Trvalý odkaz

    Vynimocne suhlasim s ondrom, nokia tym ze odobrala sluzby google tie fony fakt zabila. To uz radsej lumiu ako tohoto mrzacika. Vsak naco ti je smartfon ktory bezi na os ktory je android ale pritom ti odopiera jeho moznosti a to niektore fak zakladne.

    Jurdo_22018.05.2014 - 20:33 Trvalý odkaz

    "a hlavne tady nevyslovuj slova jako ubuntu, protoze ty tim svym prispevkem obhajujes politiku microsoftu,..."

    ... lebo čo?!?!? XD Baví ma, ako niektorí šaškovia berú vážne techniku...

    Chápem že je to trochu mätúce - os s androidovým jadrom s obmedzenu podporou Googlu, ale žeby to bol problém? No tak možno to je viac Asha než Android alebo Win Phone - a čo... nieje to ani jedno a ani sa to n nič iné nehrá.. je to niečo iné...
    Ak niekoho nezaujíma slabo vybavený "android", tak si ho proste nekúpi...

    ondrakomous18.05.2014 - 20:48 Trvalý odkaz

    borec absolutne nevi o cem pise, to neni jenom o aplikacich, to je hlavne taky o synchronizaci uctu, synchronizaci kalendaru, ulozisti, dneska jedem vsichni na googlu a nikdo nechce pouzivat apky tretich stran. v cem je ten telefon uzitecnej, ze v nem je funkcni paskvil androidu s linuxovym jadrem, to tam mohli nechat rovnou ty winsky. ty si myslis, ze si v tom necha nekdo obri dlazdicky, ktery se jeste ke vsemu sekaji, borci to hacknou a vsichni si tam nahraji z xda cyanogen, pripadne jinou funkcni verzi androidu s marketem. mozna se najde nejaky pepik, ktery si to tam necha. vsichni sme se na ty nokie tesili, ale nikdo nepocital s tim, ze msoft bude s prominutim tak "blbej", ze bude vsechno od googlu automaticky blokovat. normalni clovek krouti hlavou, to ma byt asi nejaka pomsta googlu, vzdyt mohli prodat vic telefonu, udelat vetsi zisky, dyt voni defakto zarizli maximalne sami sebe.

    DoubleG18.05.2014 - 21:47 Trvalý odkaz

    Súhlasím s tým čo napísal ferineveri. Nokii sú maximálne ukradnuté Google aplikácie. Buď z ekonomického hľadiska si zákazník kúpi tohto mačkopsa alebo priplatí si za plnohodnotný os ako je wp alebo Android. A tí čo si x Nokie kúpia, im mobil bude slúžiť maximálne na volanie, internet a nejakú hudbu. A nebudú sa pozerať naň ako na Android smartphone. Táto mediálna bublina okolo androidu a nokii by už mohla spľasnúť.

    Peter18.05.2014 - 23:29 Trvalý odkaz

    Mne mobil naozaj nemusi sluzit na vsetko, ale zeby som v dnesnom mobile nemal dostupnu aplikaciu banky, aby som si mohol spravovat ucet na cestach lahko a rychlo /cez web rozhranie to nieje take skvele.../, tak to teda nie. naco tam pchaju android, ked tam android nieje? bez plnej podpory obchodu play a appiek si to mozu strcit... sak oni sa poucia.. keby to stalo 40€, beriem, ale za 100€ nieje problem si kupit iny android plnohodnotny mobil s prvym pouzitelnym rozlisenim ktorym je 800*480(dalsie su uz len vyssie..).

    DoubleG19.05.2014 - 01:26 Trvalý odkaz

    Tak si kup iny. Cudujem sa kroku Nokie a MS, ze tento mobil vobec pustili na zhickany europsky trh. Si uvedomte, ze v takej indii, indonezii a podobnych krajinach nepotrebuju riesit nejake aplikacie na spravu uctov. Dalsi clovek co ocakava pravy plnohodnotny android v socialnej edicii od Nokie. Cele zle.
    Treba si nieco pozriet o projekte internet.org, kde clenom je aj samotna Nokia. Ide o to priniest lacne low-budget mobily a zariadenia s pristupom na internet do kazdeho kutu sveta. Ked sa z tohto hladiska zamyslite, tak vam to mozno aj da zmysel v pouziti aosp androidu.

    Peter19.05.2014 - 08:28 Trvalý odkaz

    Toje sice pekne ale 100e za fon co ti neponukne ani to co 70e fon od konkurencie je fakt super low budget mobil. To ti moc nevyslo. Hlavnym problemom nokie x je prave cena ktora je vzhladom na mizerny vykon prestrelena. Pri cene do 60e Ok

    jarpo19.05.2014 - 08:58 Trvalý odkaz

    Ondro, píšeš tu za všetkých, ako keby boli všetci ako ty. ,,dneska jedem vsichni na googlu a nikdo nechce pouzivat apky tretich stran´´ Tak to nie je zďaleka pravda, ja už od nich dva roky nepoužívam ani len mail a napríklad manželka nikdy ani ten nepoužívala. Ďalej si musíš uvedomiť, že s cielovej skupiny ľudí, ktorý by si tento telefón mali kúpiť, bude možno 99% z nich používať od googlu maximálne mail a nebude teda potrebovať žiadne synchronizácie kontaktov, kalendára,... Ďalej že ,,vsichni si tam nahraji z xda cyanogen´´. Ten si tam nahrá pár fanatikov, ináč ho budú všetci používať ako ho kúpili :-)
    Celkovo nechápem, ako dokáže niekoho rozčarovať tento počin nokie. To ide všetkým len o to, aby mal plnohodnotný android a na tele telefónu nápis nokia?! Ako tu už bolo spomenuté, je množstvo iných kvalitných telefónov s androidom, niekedy možno aj za lepšie peniaze (nar. taký LG L5 II), takže čakať na nejakú nokiu, alebo sa nebodaj serkať s nahrávaním neoficiálnych ROMiek do tohto zariadenia je úplne na hlavu.

    ferineveri19.05.2014 - 12:03 Trvalý odkaz

    Niekto nepochopil...Ešte raz sa pýtam, odkedy používate účet Googlu? Od narodenia? Nedajte sa vysmiať. Ja ho tiež používam,Microsoftu som nikdy nedal ani korunu-mám Linux už pekných pár rokov.Ale toto všetko neznamená, že bude Google používať do smrti, a že ostatní sú chudáci. Mám asi 8 rokov účet Nokia a môžem povedať, že mi viac "sedí" ako Google, ktorý by chcel odo mňa ešte číslo na môjho zubára a akej farby nosím trenky. Mne stačí synchronizovať kontakty, emaily a hotovo.A tá minirecenzia sa nesie v duchu kritiky jednej značky a neprináša pohľad na systém ako taký.
    A mimochodom ONDRAKAMOUS alias RÝPALKAMOUS, už budem počúvať len tvoje všerady. Si fakt dobrý odborník a vidieť, že máš prehľad. Práve si chcem kúpiť mobil a chcem dať na tvoje rady, lebo nikto iný by mi tu neporadil ta ako ty. Vopred ďakujem.Si kapacita.

    ondrakomous19.05.2014 - 13:55 Trvalý odkaz

    Co sem porad tahas linux ses vadnej, nokia patri davno microsoftu, hardware I software,ty asi nemas pet pohromade, ty sverujes svoje data microsoftu, pac zadna nokia neni, co chces pouzivat za ucet seznam, lol....ty mas mail u nokie? Nemas. Ze nic s manzelkou nepouzivas od googlu a co jako? Dyt je to totalne zmrseny android, pac android=google, to je jasna rovnice vy linuxovi prenornici.relni jak si synchronizujes maily pres nokia ucet? Delas si kozky, 99 procent lidi na androidu ma ucet u googlu, protoze je to nejjednodussi a nejspolehlivejsi reseni.

    ferineveri19.05.2014 - 14:20 Trvalý odkaz

    "...protoze ty tim svym prispevkem obhajujes politiku microsoftu, jinak ses uplne ukazkovej demagog..."
    -asi preto Linux. Ja neobhajujem nikoho, to len ty nemáš na vec objektívny názor. A ešte raz sa pýtam aj teba, ako dlho využívaš služby Googlu? možno ani dva roky, že. No a to je už asi večnosť :-D
    Ja som mal tiež mobil s Androidom a bol som spokojný, tu je ale reč o Nokia X Dual SIM s OS Nokia X Platform, nie Android. Takže mala byť reč o Nokia X Platform a nie o Androide, aj keď je ho tam 80%.

    ondrakomous19.05.2014 - 14:53 Trvalý odkaz

    Neni to jen muj nazor, je to nazor recenzentu, jak zahranicnich, tak mistnich borcu, ze ten telefon je spatny,prave kvuli tomu naprosto nesmyslnymu zakazu vseho, co je od googlu, android a google ucet sem zacal pouzivat v roce 2003. Android je google, android bez googlu je nesmysl. Na tonvbjakym je to napsany jazyce hazu bobek, prijde mi to uzivatelsky nekomfortni, ze mi nefunguje market. Telefon bez her a aplikaci je stejna blbost jak ubuntu, stabilini a bezpecny akorat call of duty si zahrajes leda pres emulator.

    zemiak19.05.2014 - 15:09 Trvalý odkaz

    Gmail initially started as an invitation-only beta release on April 1, 2004 and it became available to the general public on February 7, 2007, though still in beta status at that time.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gmail

    Edit: az teraz vidim, aj Android mas od 2003? :-D

    huje®19.05.2014 - 15:37 Trvalý odkaz

    Chlapče, sledujem tie tvoje průpovídky už dlhšie a vždy sa pri nich narehocem ako nikde inde.

    Prosím Ťa, prestaň tu už zo seba robiť väčšieho a väčšieho ... Naozaj už nemusíš.

    Market aj pre Nokiu rady X samozrejme existuje - len nie ten od uja Googleho :)

    Dám ti jednu dobrú radu a zadarmo: Ak chceš Android - rovnako, ako tí recenzenti, o ktorých píšeš - Richarda nevynímajúc - kúp si Android :-)

    That's all.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta19.05.2014 - 16:14 Trvalý odkaz

    ondro, tú babu si si ešte nenašiel, že?

    huje®19.05.2014 - 16:30 Trvalý odkaz

    [img]http://androidportal.zoznam.sk/wp-content/uploads/2014/02/nokia_x.jpg[/…]

    CHECK YOUR APP COMPATIBILITY

    75% of Android apps will run on Nokia X software platform without any modifications. This service verifies your app for common compatibility issues. It also recommends the modifications needed before you publish your app to Nokia Store.

    http://developer.nokia.com/nokia-x/analyse/

    Ale hľadať v Nokii X Android s Google službami je približne tak mimo, ako hľadať bezplatnú Nokia hlasovú offline tur-by-turn navigáciu v Google markete :-)

    marek19.05.2014 - 16:42 Trvalý odkaz

    Už si videl nejakú babu s 5" full hd displejom namieto genitálu? Mám dojem, že iná si u neho neškrtne...

    ondrakomous19.05.2014 - 18:06 Trvalý odkaz

    promin, ze nenosim v kapsi kalkulacku, abych ti presne rekl kolik to je let, inteligentni lidi pouzivaji google od narozeni, mene inteligentni lide pouzivaji market firmy, ktera se nanapadne prejmenovala na microsoft. hujere: tvoje rady nepotrebuju, rekl jsem naprosto obejektivne, ze ten telefon je bez google play k nicemu, pac jaksi nokia market obsahuje akorat mapy, nejake apk na fotky a to je vsechno, normalni lidi potrebuji skype, viber, facebook, gmail, instagram, clash of clans, poweramp, antutu banchmark, hangouts, mapy, google disk. konkretne k tomu telefonu, realita je takova, ze nokia 520 je rychlejsi, tato nokia je pomala, seka se, malo ram,mizernej fotak, microsoft proste udelal vsechno proto, aby se tento telefon neprodaval, voni si totiz tak trochu nakaleli do vlastniho hnizda, pac udelali jeste konkurenta pro svuj vlastni telefon 520 s konkrurencnim windows, ktery je defakto jejich vlastnim produktem.

    huje®19.05.2014 - 18:28 Trvalý odkaz

    Snažil som sa Ti v dobrom poradiť, aby si tu už zo seba nerobil väčšieho vola, no ty si ďalej ideš svoje.

    Vyjadruj sa len k tomu, o čom máš dostatok informácií. Mobilné telefóny to evidentne nie sú a Nokia X platforma už vôbec nie.

    Tie tvoje blbosti o chýbajúcich aplikáciách ako napr. Skype (len blb bude pochybovať o MS aplikácii ako Skype), Viber, Facebook, Instagram... si nechaj pre hlupákov, ktorí ti to budú papať naďalej aj s navijakom.

    Len pre ilustráciu - čítaj poriadne a s porozumením, evidentne to potrebuješ:

    http://www.wpxbox.com/viber-come-pre-installed-nokia-x-series-phones/

    http://conversations.nokia.com/2014/03/24/10-best-android-apps-nokia-x/

    http://conversations.nokia.com/2014/05/19/10-best-apps-big-screen-nokia…

    http://www.youtube.com/watch?v=UtU8Os48KK0

    jarpo19.05.2014 - 18:43 Trvalý odkaz

    Ty si fakt expert :D ,,normalni lidi potrebuji...´´, ,,inteligentni lidi pouzivaji google od narozeni´´ To sú šupy :D
    A čo je to za výraz normálni ľudia? Ty vieš posúdiť kto je a kto nie je normálny? :D
    Telefón sa ti nepáči, tak si ho skrátka nekupuj a netrep tu kraviny o normálnosti. Ten telefón je určený úplne inej kategórii ľudí a jediné čo si napísal k veci, že mohol byť trošku lacnejší, ale to časom môže byť...

    ondrakomous19.05.2014 - 18:50 Trvalý odkaz

    prepac zlatko, specialne pro tebe a dalsich kecalkou napisu vetu velkymi tiskacimi pismeny. CO VYRESIL ZAKAZ GOOGLE PLAY V TETO NOKII?....premyslej o te vete, nema to nic spolecnyho s tim, jestli se mi libi telefon nebo nelibi, pac on se mi nelibi presne z tohodle duvodu, PAC ON ten zakaz absolutne nic neresi.hujere promin, ze si z hlavy nepamatuju, ze skype koupil microsoft, aby mel co dat do toho svyho naslaplyho marketu. bavim se tady o principu, co resi ten zakaz GOOGLE PLAY?ZNOVU. paneboze, dyt vy tady slovickarite jak male deti.

    ondrakomous19.05.2014 - 19:03 Trvalý odkaz

    vysvetlime si to na nazornym prikladu....hele sem mlikar, dalam mliko a jednoho dne se rozhodnu, ze udelam naprostou kravinu, zajdu ke soudovic mlikari a obejnam si u nej jogurty a on mi nabidne i mliko, ktery je bezkonkutencne nejlepsi, reknu mu, ze chci jen jogurty, tak budu radsi prodavat vlastni hnusny mliko a jeho jogurty pod svou znackou, dyt je to dvojnasobny nonsense!

    huje®19.05.2014 - 19:09 Trvalý odkaz

    Obyčajne sa tak rýchlo, ako v Tvojom prípade nevzdávam, no s Tebou to je len zabitý čas (asi fakt starnem). Ja si ten svoj vážim, preto si tu kľudne rob aj ďalej tú svoju One Man Show.

    Snaha bola.

    Tak pá ondrakomous čo sa nevolá Ondra...

    http://www.youtube.com/watch?v=tVts8DdPKcY

    ondrakomous19.05.2014 - 19:14 Trvalý odkaz

    hujere, kde to ma nejaky kytary? to ma byt co za folklor, kdo to plati, papez? ty a ten tvuj alternativni kamos ste zatracene divni, co ste zac, nejaka sekta? zkus nekdy dalibora jandu, to je aspon poradnej hardcore. marek.ns: poslusne hlasim, ze ne.

    DoubleG19.05.2014 - 20:12 Trvalý odkaz

    Už sa strč niekde do kúta, nikto ťa tu nechce alebo to ozaj nevieš pochopiť?

    ondrakomous19.05.2014 - 20:39 Trvalý odkaz

    A k cemu je dobry ten zakaz google play storu?

    ferineveri19.05.2014 - 21:59 Trvalý odkaz

    "a k čemu je dobry zakaz koureni na zastavce autobusu? " : vacsina si tam nezapali cigaretu ale najde zopar takych co si ju kludne zapalia. Nokia,resp. Microsoft s tym urcite ratal, ale pri ich politike ho proste vygumovali zo svojho Nokia X Platform. nehodil by sa tam hlavne kvoli nazvu a nekompatibilite niektorych apps.

    ondrakomous19.05.2014 - 22:24 Trvalý odkaz

    presne tak, google skodi zdravi, z nekterych vasich prispevku sem to tak pochopil. zakaz koureni na zastavce je diskriminacni pro kuraky, cili osobne ho neschvaluju, sem nekurak, nemyslim si, ze by nekdy nejakej zakaz neco vyresil, jak jsem psal, chytri users to tam stejnak dostanou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne19.05.2014 - 22:39 Trvalý odkaz

    Ta Nokia je taka ani ryba ani rak, chcelo by to alternativny produktovy rad k lumiam, ktory by atakoval ostatne vlajkove lode, nech sa vola ja neviem, Redmond alebo Star, chlapci z marketingu uz na nieco pridu... Takto je akykolvek novy Androidovsky budget fon s KitKatom lepsia kupa...

    Ak si to ludia kupia preto, ze znamg ma Android, mama Lumiu a ja chcem to najlepsir z oboch, tak bude nastvany. Najma laik, ktoremu sa system zaspini a bude lagovat este viac ako na zaciatku..

    Yvidime, co prinesie dalsia generacia, medzery na vyplnanie su obrovske...

    paul20.05.2014 - 00:59 Trvalý odkaz

    Nokia odtial nic neodstanila Android open source projekt ani google apps neobsahuje...napriklad aj amazon pouziva AOSP kde nie su google sluzby a maju svoj vlastny obchod z aplikaciami a to je aj dovod preco tam je jelly bean (4.1) a nie napriklad najnovsi kitkat (4.4)

    ferineveri20.05.2014 - 10:29 Trvalý odkaz

    podľa mňa je toto logický ťah Nokie, aby tých svojich verných odradila od Google globalizácii. No len aby neodradila aj iných, ktorí chceli napríklad Lumiu a držali najprv v ruke tohto "vtákopyska". Na druhej strane, nakŕmiť miliaru Indov s týmto bude pohoda :-). Myslím, že sa to tam aj vyrába.

    huje©20.05.2014 - 22:16 Trvalý odkaz

    ten telefon je teda fest skaredy. nieco ako noname android cina pred 3 rokmi.

    Marianxxx23.05.2014 - 22:04 Trvalý odkaz

    Počuj ty chytrák, to máš odkial že inteligentni ľudia maju google atd?? Objektívny?? Skor subjektívny...Prečo?? Mne osobne je google uplne ukradnuty a mám outlook a to sa využiva aj vo firmách a poznám dosť ludi čo gmail nemaju. Čo sa týka uložneho priestoru pre data to ma aj microsoft a tie žvasty ako skype, viber atd to tá X ka všetko vie. Nokia X je len upravený android Nokiou a ked niekto chce tak si z Nokia store stiahne Nova launcher a máš z toho bežný android, aspoň po vizualnej stránke. Čo sa týka funkčnosti aplikacii a celkovej podpory tak na X- ku stiahneš všetky populárne aplikacie až cez komplet banky a to konretne cez 1mobile market a ten sa stahuje cez Nokia store, popravde je to doslova kopia google play akurat bez google aplikacii. Pravdu povediac toto je lacný low-end smartphone pre nenáročných, to znamena že zavolat, sms, wifi a použitelná gpska a zopár app. Toto čo tu riešiš tí ludia to riešit nebudu to mi ver:)

    ondrakomous23.05.2014 - 22:36 Trvalý odkaz

    hele pepiku, nerek si mi nic, co bych nevedel, me je to fuk, co umi nejakej nokia market, pouzivam gmail, cili potrebuju sync kalendare, sync kontaktu, sync mailu, google disk. proc vytvaret duplicitni market, abych usetril prachy a byl nezavislej, ze zrovna nokia prisla s timhle crazy napadem az ted, ze udela telefon na konkurencni platforme bez konkurencniho marketu, tomu rikam vize. skoda, ze to nokii nenapadlo jeste pred tim, nez podepsala smlouvy s microsoftem, pac mohli vesele vyrabet telefony s androidem a google playstorem, takhle jim to microsoft pekne oklestil. v tyhle diskuzi se setkavam porad s jednim slovem "nokia", mobilni divize nokie uz neexistuje, tu firmu koupil microsoft, takze je to takova "divna nokia", abych byl uplne presny.

    Marianxxx23.05.2014 - 22:43 Trvalý odkaz

    Sám si Pepík... Toto je nadroid AOSP niečo take použivaju aj čitačky od Amazonu a nesnažia sa hrať na tablety s androidom a pritom maju velký uspech. Nokia series X je nahrada za ashu a tieto X-ka vedia určite viac ako asha preto vznikli nokie s androidom. Dobrú noc

    ondrakomous23.05.2014 - 22:56 Trvalý odkaz

    na jednu stranu se v tyhle diskuzi ohanite aosp androidem, jak je to free, na druhou stranu nedokazate pochopit, ze mi v tom telefonu nebude vubec fungovat ani mail bez third party apk. vysvetli mi, jak mam pouzivat mail? je to zakladni funkce.

    Marianxxx24.05.2014 - 00:36 Trvalý odkaz

    Paradox je v tom že ti ten mobil nikto neponuka a cielovu skupinu si urcite najde..gmail sa dá stiahnut z marketu a čo sa týka notifikacii tak to je riešene cez microsoft, už som ti to vysvetlil že nie každý má gmail. Existuje X mailových učtov a medzi nimi je aj spominaný gmail no ja mám pocit že poznáš asi len ten..

    ondrakomous24.05.2014 - 08:10 Trvalý odkaz

    uz si nekdy videl, aby uzivatel pouzival jinou postu, kdyz pouziva google pracovne, znovu, ptam se te, jak mam pouzivat gmail na tomto telefonu? pres third party apk z marketu od nokie, delas si srandu? jak do toho treba nahraju kontakty, jak mi pojede synchronizace, kalendare, chapes, ze treba kalendar je pro me klicovej, nechci to resit nejakou third party apk, rozumis, cili ten telefon je pro me nepouzitelnej! a pro kohokoliv dalsiho s gmail uctem taky. podle tebe na slovensku nema nikdo google ucet, pres co lidi stahujou aplikace z playstoru na slovensku? uvedl jsem ti jasny priklady, kolik je na tomto telefonu problemu. to stejny je to s playstorem, zase instalujes pres third party apk.

    ondrakomous24.05.2014 - 15:33 Trvalý odkaz

    chapes, ze to je zase reseni pres third party apku, nemluve o tom, ze dneska mas vesekry hrani provazany zase s ofiko google uctem, cili budoucnost neista. asi zapomnel, ze moto g stoji v 8gb verzi na handtecu 110liber.

    Marianxxx24.05.2014 - 15:44 Trvalý odkaz

    Samozrejme ze na slovensku gmail maju, ty to hovoris zas tak ako keby kazdy mal len android..ludia maju iphony aj lumie..pre teba ten mobil neni a X-ka sa ani nesnazi hrat na smart s androidom.Ten je tam len preto aby si ho mohli prisposobit podla seba. To iste urobil aj amazon so svojími čitačkami, nema google play a? Maju velký uspech..

    ondrakomous24.05.2014 - 16:03 Trvalý odkaz

    uspech nejaky ctecky je nic vypovidajici, asi lidi zapomneli, ze je skvely cist Burroughse ze stary cigarama vyuzeny knizky. amazon to predelat musel, pac to jaksi neni mobil, zejo. kdezto nokia mela vysolit 60miliard googlu, priklad. a to sem jim nechtelo, pac sou vecne v cervenych cislech. microsoft, "ta podle vas skvela firma" rekla, "udelame si svuj market,dalsi, usetrime prachy,ok." opravdu genialni napad, akorat redaktori si klepou na celo. kdyz si vezmu, ze oni, respektive microsoft uz jeden takovej vecne prodelecnej market vlastni.... proc pouzivam google, protoze "chci vic". proc chci google playstore v tychle lumii, protoze "chci vic". nestaci mi malickej market, jako nejakymu geekovi, kterej tady driv psal o ubuntu. chci konzumovat ty bozi gamesy primo od googlu, chapes. a stacilo tak malo, aby nejakej "brejlatej tlustoprd" vzal mobil, rekl, "ok dame vam 20% ze zisku, priklad. polezeme vam do zadku celej zivot, protoze ste fakt strasne dobry, my na vas dneska potrebujem." apple se musel taky sklonit pred googlem, to jenom nokia/microsoft si mysli, ze jim muze konkurovat. komu si myslis, ze patri tohle forum, googlu. priklad richard jede v lete k mori do recka, kdo si myslis, ze to plati, google.

    Marianxxx24.05.2014 - 17:07 Trvalý odkaz

    Uspech citacky je vypovedajuce dost a tieto x-ka su prechod na windows phone.

    ondrakomous24.05.2014 - 17:17 Trvalý odkaz

    tech duvodu proc pouzit cisty android je hnned nekolik, vlastni nastavba nokie, ktera telefon naprosto zbytecne zatezuje, cili je pomalejsi jak cisty android, vzhledem k velikosti operacni pameti, by to dle meho nazoru bylo vhodnejsi pouziti cisteho androidu. chapu, ze treba ten playstore tam microsoft vylozene nechtel, ale proc delat prazvlastni nastavbu, ktera dizajnove pripomina windows a telefon zbytecne zatezuje. lidi znaji android, vi jak vypadaji androidi ikonky. chapu, ze si microsoft nechal zpracovat desitky marketingovych studii, ktery potvrzuji pravy opak. ten stejny priklad uvadite vy, nejaka velice uspesna ctecka knih, vazneny pane, elektronicke ctecky knih jsou uplne jiny segment, to zbozi si kupuje uvedomely ctenar knih, kdezto telefon si kupuji deti na hrani a manzelky na praci, jak uz tady driv v diskuzich zaznelo, cili opet nemate pravdu. no, proste borci v microsoftu se zase jednou nudili, tak predelavali android na windows mobile, protoze nejakej pupkatej pepik rekl od stolu. "ok, kluci predelame to, mame na to furu casu a furu penez, tata microsoft vsechno zaplati. " takovej managerovskej pepik by mel radsi vratit diplom, pac andorid ma svou tvar minimalne patnact let. cekam, kdy zacnou dlazdicky predelavat na andorid, to uz bych se valel v krecich smichy.

    lumiak1726.05.2014 - 16:43 Trvalý odkaz

    Toto je mobil akoby bol noťas Macbook s Windowsom. MS ak nechce Android s Google nech NokieX premenuje na NokieF a dá tam OS Firefox. :)