Nokia Lumia 930

  • Nightmare 03.04.2014 - 00:34

    +Vyzera velmi dobre +Vybava fajn -Mozno absencia p.kariet ale tak 32GB...mozno aj postaci

  • Michal03.04.2014 - 00:45 Trvalý odkaz

    No konečne Lumia co ma aj HW slušný pri prijatelých rozmeroch, hlavne a dizajn sa mi tiež lubi..len ten WP.

    paul03.04.2014 - 01:47 Trvalý odkaz

    Taketo krasne delo a lumia 630 a 635 bez blesku asi dostali upal alebo ja neviem vzdy musia nieco posrat...

    petris03.04.2014 - 09:52 Trvalý odkaz

    "Škoda absencie slotu na pamäťové karty."

    " ...a 32 GB vnútorný úložný priestor. Bohužiaľ, tentoraz bez možnosti rozšírenia microSD kartami. "

    heh lebo vsetky iphony teda aj ten 8 gb nemaju slot na pamatovku a preto ich nikto nechce a vobec sa nepredavaju. lezia na skladoch v apple a foxconne ;-)

    tusim sa za kazdu cenu nahana aspon nejaky umelo vytvoreny zadrhel. 32gb vnutorna pamat + 7 gb v oblakoch je uplna pohoda. a ak by niekto stale nechapal preco si to myslim tak aj preto ze podla mna nokia necieli tymto telefonom primarne na deti co potrebuju mat so sebou terabajty nakradnutej hudby a filmov.

    Lenka Ivančíková03.04.2014 - 10:23 Trvalý odkaz

    Absenciu slotu pamatovych kariet kritizujeme vzdy, pri kazdej znacke. Nie kazdemu chyba, to je samozrejme, ale su chvile, kedy je moznost vybrat kartu z mobilu a dat ju do ineho zariadenia na nezaplatenie. A su pouzivatelia, ktorí slot vyslovene vyzaduju lebo ho potrebuju. Nepisem, ze je to nieco tragicke, iba ze je to skoda. A to je pravda. Takze klud. :-)

    Michal03.04.2014 - 10:44 Trvalý odkaz

    Tu ma Lenka pravdu, presne tak. Nejde o velkost pamate ide o manipulaciu s nou. Prenasat obsah pamate do ineho zariadenia ci uz PC alebo telefonu/tabletu. Moznost zalohy systemovych udajov a aplikacii na PK a v neposlednom rade, to ze pri servise sa vam data nestratia preinstalovanim SW alebo swapom dosky a ani ich niekto nezneuzije,pokial ich mate na PK,ktoru s mobilom do servisu nedavate. Takze

    petris03.04.2014 - 10:46 Trvalý odkaz

    ja som predsa uplne kludny a len som vyslovil svoj nazor na to ze tu sa zbytocne a za kazdu cenu hlada "bohuzial" nejaka chyba. pri moznostiach cloudu je sachovanie s pamatovkami medzi zariadeniami naozaj pre tie deti o ktorych som pisal. takze klud :-)

    Michal03.04.2014 - 10:46 Trvalý odkaz

    Tu ma Lenka pravdu, presne tak. Nejde o velkost pamate ide o manipulaciu s nou. Prenasat obsah pamate do ineho zariadenia ci uz mobilu alebo telefonu/tabletu. Moznost zalohy systemovych udajov a aplikacii na PK a v neposlednom rade, to ze pri servise sa vam data nestratia preinstalovanim SW alebo swapom dosky a ani ich niekto nezneuzije,pokial ich mate na PK,ktoru s mobilom do servisu nedavate. Takze

    Brano03.04.2014 - 12:02 Trvalý odkaz

    Je to okopirovana Lumia Icon od americkeho Verizonu. Nevypada to zle, viacmenej sa to dalo aj ocakavat. Mna ale sklamalo ze to narastlo na 5 palcov. Niektore rumors boli take ze za zachova 4.5 palca. Pri recenziach Iconu vycitali prave zle drzanie vdaka hranatosti telefonu. Zaroven display nie moc dobre zvladal priame slnko, co je skoda. Kazdopadne pockam si na recenzie L930, ale stale asi dufam ze predstavia aj daco kompaktnejsie, highendove, nez dalsie 5 palcove monstrum.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.04.2014 - 12:09 Trvalý odkaz

    Batéria veru mohla byť silnejšia FullHD na 5" si vezme svoje..

    mrky03.04.2014 - 13:13 Trvalý odkaz

    no od teba, to úplne sedí: "ja som predsa uplne kludny a len som vyslovil svoj nazor na to ze tu sa zbytocne a za kazdu cenu hlada "bohuzial" nejaka chyba." :DDDD

    Brankooo03.04.2014 - 13:14 Trvalý odkaz

    uz vidim ako kazdy zatazi 4ro jadier :) to je ako na androide... vela ludi teleofn rootuje aby mohli jadra vypnut kvoli baterke :) uzasne... tato Lumia je pekna :) aj fajn vybavena... cena bude rozhodujuca

    Rastislav.j03.04.2014 - 14:59 Trvalý odkaz

    "7 gb v oblakoch je uplna pohoda"
    jedno odzálohovanie tam a naspeť a v O2 zaplatíš len 30€, supér. TK a OR radšej hľadať ani nebudem.

    petris03.04.2014 - 16:19 Trvalý odkaz

    a taky vydobytok ako v praci a doma wifi k vam este nedorazil? ci potrebujes zalohovat desiatky gigabajtov echt a akuratne po kazdej hodine v terene?

    nerd03.04.2014 - 16:32 Trvalý odkaz

    musim suhlasit s petrisom :)
    osobne mam uz niekolky telefon ktory ma iba 16GB a na to aby som tam mal 2 navigacie s mapami, dostatok hudby, dokumenty ktore potrebujem.... ak by som mal 32 tak nosim so sebou iba bordel v telefone :)
    pre mna je vytahovanie sd karty vacsia ostara ako pripojit k telefonu otg kablik s usb klucom

    Rastislav.j03.04.2014 - 16:43 Trvalý odkaz

    Keď ti bude zdochýnať mobil budeš hľadať WIFI.
    Nie do práce to ešte nedorazilo a sotva to dorazí ako voľne dostupná služba.

    nerd03.04.2014 - 16:56 Trvalý odkaz

    rastislav ty nemas doma PC? vsetko co vlastnis nosis v telefone?

    petris03.04.2014 - 17:39 Trvalý odkaz

    wau ake standardne situacie vytahujes. som z teba fakt uz po nekolikate paf.

    ak tomu co si napisal spravne rozumiem tak aj pre teba je tych 32 gb v zaklade strasne malo a bezne ti pravidelne skapina mobil.

    cloud ti tiez nevyhovuje lebo mobilne data su pre teba drahe preto lebo ty pouzivas niekolko sim kariet aby si to mal zadarmo.

    wifi nemate ani v praci a ani doma.

    ale verim ze to vezmes za pacesy a popasujes sa s tym a hlavne najdes pre seba vhodne riesenie v case kedy budes potrebovat riesit novy mobil. ved ako si nam to vsetkym ukazal zvladol si to aj s mobilnymi datami.

    a to si este nestihol zhodnotit nokiou nastavenu cenu tejto lumie 930 ;-)

    @nerd - presne ako si napisal - v pripade 32 gb interneho uloziska v mobile clovek so sebou taha vacsinou len bordel.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.04.2014 - 18:09 Trvalý odkaz

    a my technicky zdatni mame pred PC wifi router.

    a to som zvedavy akych 7GB potrebujes narazovo zalohovat :)

    Ak nemas v praci wifi, tak to smeruj na nadriadeneho, alebo zmen zamestnavatela. Dnes je otvoreny trh prace.

    Peter Pavlinsky03.04.2014 - 18:48 Trvalý odkaz

    LUMIA 930 - chválím všetko, mám rád MT bez pamäťovky je to potom poriadok v mediach

    ondrakomous03.04.2014 - 19:18 Trvalý odkaz

    i kdybys nainstaloval apk z celyho windows storu, tak nezaplnis ani tu 16, hahahahaha.

    paul03.04.2014 - 20:57 Trvalý odkaz

    odkedy mame smartfony z 16,32GB...vnut. pamatou tak zasadne nekupujem pamatove karty akurat jednu mam v gopro a to o tych zalohach na SD kartu su nezmysli, na wp mam kontakty a vsetky osobne veci na windows ucte a fotky na onedrive...tu nakradnutu hudbu mam aj doma v pc tak ta ma netrapi

    Rastislav.j03.04.2014 - 22:50 Trvalý odkaz

    Nerd, Wayne ty potrebuješ počítač k tomu aby si niečo dával z mobilu do obláčiku?
    Petris wau ake standardne situacie, môcť plnohodnotne využívať mobil len doma a v práci
    „cloud ti tiez nevyhovuje lebo mobilne data su pre teba drahe preto lebo ty pouzivas niekolko sim kariet aby si to mal zadarmo.“ Ty aj po sebe čítaš, alebo len rovno trepeš sprostosti?
    Wayne : „Ak nemas v praci wifi, tak to smeruj na nadriadeneho, alebo zmen zamestnavatela. Dnes je otvoreny trh prace.“ Ak to bude ten najväčší problém s zamestnávateľom tak má moje služby zabezpečené až do dôchodku.
    No ja nepotrebujem prenášať žiadne dáta, ja vyberiem pamäťovú kartu. A nie aby som vyberal 7 GB z 32GB.

    sysell03.04.2014 - 23:20 Trvalý odkaz

    Rastislav, ak potebujes pamatovu, tak to neni tlefon pre teba, ostatni ak nepotebujete parada. Ja mam 16Bg tel a SD kartu v nom ani nemam.
    Rastislav ked chces daco zalohovat tak si to stiahni kablom alebo wifi. Neviem co ma za zysel SD okrem toho ze pri pokazenom mobile ti data ostanu na karte, aj ked zase pokazit sa moze aj karta, takze to mas o stasti.

    marek03.04.2014 - 23:34 Trvalý odkaz

    Chlapi skuste si na tych vasich 16 gb masinach nahrat hodinove full hd video, pochybujem ze sa to bude v realnom case ukladat do nejake cloudu:-D
    Samozrejme ze sa najdu ludia ktorym staci par gb ulozisko, a ako to uz byva druhym to zas nestaci. To je taky problem pochopit ze niekomu ta sd karta jednoducho bude chybat? A to je proste dovod preco by sa absencia rozsiritelnosti vstavanej pamate mala vzdy aspon spomenut, v opacnom pripade by autoka clanku zreme iba dokazala svoju obmedzenost tak ako to robia pani diskuteri;-)

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.04.2014 - 23:39 Trvalý odkaz

    samozrejme slot na pamatovku je to najlepsie co telefon moze mat. idealne s 32GB class4 kartou, ktoru je neustale potrebne vyberat a kopirovat z nej hodinove fullHD videa natocene mobilom. ach ja zaslepenec, ako som na toto nemohol prist sam no nechapem, esteze tu je take skvele forum.

    petris04.04.2014 - 00:07 Trvalý odkaz

    no este ze ty jediny si neobmedzeny a vsetkym si nam to natrel.

    mozno by som sa nebol vobec nad spominanym chybajucim slotom pozastavoval keby bola byvala formulacia napr.: "niekomu moze slot na pamatovky chybat".

    a nie: "Vo vnútri pracuje výkonný štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktom 2,2 GHz, 2 GB operačná pamäť RAM a 32 GB vnútorný úložný priestor. Bohužiaľ, tentoraz bez možnosti rozšírenia microSD kartami."

    aj preto som ja a nielen ja dovolil vyslovit svoj nazor ze pri internej pamati 32 gb nie je absencia slotu na pamatovky minusom a podla mna sa len zbytocne za kazdu cenu hladaju chyby.

    no nic. vdaka tebe uz aspon viem co je to byt obmedzeny :-)

    @rastislav - ty si pre mna uz beztak bezvyznamna postava neschopna normalne diskutovat a akakolvek dalsia reakcia akehokolvek tvojho pripadneho oponenta je z jeho strany len hadzanie hrachu na stenu. preto len zopakujem to co som ti uz davnejsie napisal: nemam z tebou o com. "diskusia" s tebou mi ziadne nove poznatky neprinesie. a zabijat cas za kazdu cenu naozaj nebudem. maj ma rad tak ako doteraz.

    ondrakomous04.04.2014 - 01:00 Trvalý odkaz

    bacha, petris se nasral....Wayne, to uz se dneska pecko fakt nataci mobilama?

    marek04.04.2014 - 01:07 Trvalý odkaz

    Som rad ze ti moj prispevok aspon nieco dal:-) ale podla mna len zbytocne povysujes svoje subjektivne vnimanie formulacie nad objektivnu skutocnost.
    No ako vravis, vyjadril si len svoj nazor, nikto ti ho nemoze zobrat. Len je zaujimave sledovat v co sa takto banalne vyjadrenie nazoru takmer so zeleznou pravidelnostou zvrhne:-D

    Ondra, poznas steva skrucaneho? Ak nie, isto sa najde kopa dalsich "celebrit" ktore ti vysvetlia ako sa nataca pecko;-)

    Rastislav.j04.04.2014 - 13:30 Trvalý odkaz

    sysell akurát, že dôvod prečo nemožno kritizovať neprítomnosť pamäťovej karty nie je možnosť to stiahnuť do PC (čo môže byť problém, ak nie si doma alebo v práci) ale všadeprítomný 7GB obláčik
    PS: aj pri pokazenom mobile môžeš presunúť dáta na pamäťovku, záleží čo sa ti pokazí.
    Wayne inú ako class4 kartou ani nezoženieš, však?
    Petris ty si niekedy aj normálne diskutoval? Zatiaľ som takú diskusiu nečítal.

    nerd04.04.2014 - 14:10 Trvalý odkaz

    marek.ns skus mi vysvetlit na co by mi bol hodinovy fullHD zaznam v telefone? (aj ked by sa mi tam momentalne zmestil)
    natacat telefonom nieco take je holy nezmysel :) a pozerat v telefone fullHD videa este vacsi?!

    Rastislav samozrejme ze nepotrebujem PC k tomu aby som nieco nahral na hoc aky coud, ak pridem domov tak sa mi zalohuju vsetky fotky, dokumenty... skratka vsetko co mam nove v telefone automaticky cez wifi. v telefone nosim iba to co naozaj potrebujem. nepotrebujem tam mat 1000 fotiek ktore si pozriem raz za rok, nepotrebujem tam mat serialy, filmy a ani nic podobne (pozerat nieco na 5" displeji je za trest) na telefone sa nepotrebujem hrat hry mam tam asi iba flappyho :) (ak sa nieco hram tak na tablete ktory ma tiez "len 16GB") ...
    vzhladom na to ze dnes uz vacsina telefonov sd karty nepouziva tak to asi ani vacsine uzivatelov nechyba.
    k nezmyslom akoze na karte mam zalohovane data :) a pri poruche telefonu o ne nepridem, 3 ludom z mojho okolia "skapala" v S3ke kingstone sd karta a prisli o vsetky "zalohy". ale asi ani nepoznam nikoho komu by telefon klakol tak aby sa nedali zalohovat data pred tym ako isiel na reklamaciu...
    SD karty neodsudzujem ale pri 32GB internom ulozisku ich povazujem za zbytocne.

    zemiak04.04.2014 - 14:38 Trvalý odkaz

    Ceska televizia toci niektore reportaze na mobil (iPhone), BBC takisto pouziva mobily. Je to lacnejsie ako profi kamery a na dane ucely postacujuce.

    32GB vnutornej pamate zdaleka neznamena 32GB pouzitelnej. Ja mam v telefone 28G pouzitelnej, 4G volnej.

    10G zabera hudba (iba vyber), 5G fotky (nemazem), ostatne aplikacie. A to uz za rok budem mat mozno problem.

    Dalsi moj telefon bude mat urcite aspon 64G.

    To len k tomu, ze nikto nepotrebuje viac ako 32GB :)

    Mimochodom, pamatove karty tiez nemam moc rad, preferujem vnutorne ulozisko.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne04.04.2014 - 15:27 Trvalý odkaz

    to netusim, ale CZ ma znamejsi pornopriemysel ako SK, skus zistit tam, ked Ta to zaujima :-)

    Rastislav.j04.04.2014 - 15:41 Trvalý odkaz

    Nerd „ak pridem domov tak sa mi zalohuju vsetky fotky, dokumenty...“ čo môžeš spraviť na PC a nejaký obláčik aj s jeho úbohou kapacitou voči HDD ťa nijako nemusí trápiť.

    marek04.04.2014 - 17:12 Trvalý odkaz

    Výrobcovia pam. kariet majú riadny problém, pretože pár jedincov na fony.sk zistilo, že nepotrebujú sd kartu. Celosvetový biznis pamäťových médií je ohrozený.

    Nehovoriac o výrobcoch HDD a SSD, tí chudáci sa predháňajú kto vyrobí disk s čo najviac TB úložným priestorom a pritom sa im celý svet smeje, pretože všetci dávno vedia, že tých 32GB stačí na nainštalovanie každého OS a dokonca ostane aj miesto na tie 3 fotky odfotené 41mpx foťákom (tiež nerozumiem na čo sa tie videá a fotky majú robiť v čo najvyššom rozlíšení, vývoj sa mal zastaviť na VGA predsa, to tiež každý dávno vie, nerozumiem ani na čo všade dávajú väčšiu RAM a výkonnejšie a viacjadrové procesory, veď všetko sa dá spustiť aj na 128MB ramke a jednojadrovom 600mhz procesore).

    DoubleG04.04.2014 - 17:31 Trvalý odkaz

    Rastislav.j: lebo nie kazdemu sa chce stale pripajat mobil na kabel od pc kvoli prenasaniu fotiek... Takto sa mi to samo zalohuje a ani si to sam nevsimnem... Mimo to si mozem kludne premazat vnutornu pamat od fotiek a stale mam ich ulozene na cloude s pristupom vsade a kedykolvek (neobmedzeny net).
    V predchadzajucom androide som mal 32gb kartu na ktorej som mal ulozene iba fotky a hudbu (ani appky som nevedel na nu presunut) a dvakrat mi klakla z minuty na minutu... Po dvoch reklamaciach a 2krat stratenych "zalohach" na karte som ju od nervov rozslapol. Toto sa mi ale teraz nestane pri cloude.

    Niektori jedinci by si ale mohli uvedomit, ze mobil nikdy nenahradi pocitac plnohodnotne. Stale to je primarne nastroj na telefonovanie.

    nerd04.04.2014 - 17:37 Trvalý odkaz

    priznam sa, ze nerozumiem tomu co pises :)

    kaby04.04.2014 - 19:25 Trvalý odkaz

    Rastislav.j Podla mňa nemáš ani šajnu ako cloud vo WIN a WP funguje a ako je to prepojene keď trepeš takéto nezmysli. Načo ti je SD keď si to môžeš zálohovať dokonca v PC bez možnosti pripojenia káblu? hmm???

    ondrakomous04.04.2014 - 19:53 Trvalý odkaz

    hosi, zase z toho nedelejte kovbojku, jenom bych toho korinka doplnil, ne kazdej chce nahravat svoje citliva data do cloudu a vo tom to je. proste vsichni vime, proc tam tu sd kartu nedali, protoze elop potrebuje vyuziti pro cloud, jinak by se na neho vsichni vy****

    ondrakomous04.04.2014 - 21:32 Trvalý odkaz

    hosi, honor 3x slot na pametovku ma, dyt to nemusime vubec resit.

    DoubleG04.04.2014 - 22:35 Trvalý odkaz

    Myslim, ze sme male ryby pre amikov tu na SK a CZ ;) skor by ma trapilo biometricke odomykanie mobilov, takto vas niekto moze mat doslova na tacke. Vie urcit presnu polohu kto kedy a kde bol a nevyhovorite sa ze ste dali svoj mobil inej osobe... Ale to je skor sci fi na dobru noc, ako bezna realita. ;)

    ondrakomous05.04.2014 - 11:14 Trvalý odkaz

    DoubleG: a co ze sme mali, tady jde prece o pointu, pokud chce nokia svoje telefony s windows dobre prodavat, pak musi nabidnout neco vic, dneska kazda luxusni china za 200e nabizi slot pro sd, pokud voni nezmeni to svoje zdegenerovany mysleni, tak jim nikdy zadni novi zakaznici nepribudou, pac jaksi logicky kazdej prumerne inteligentni clovek si zvoli vyrobce, kterej mu toho nabidne v dany cene nejvic! zduraznuju to sluvko nejvic!!!! elop se jenom opici po applu, akorat mi to prijde jako nerozum, pac zlata era jablek pomalu konci.

    nerd05.04.2014 - 11:32 Trvalý odkaz

    ondra ziadna luxusna cina nestoji 200€ :)
    z tych luxusnych meizu mx3, xiaomi mi3 a ani oppo N1 slot na pamatovku nemaju..

    ondrakomous05.04.2014 - 11:38 Trvalý odkaz

    ok stoji 260, honor 3x vobjednam za 260euro, ma slot, na 80% cinskejch smartu sou sloty, tady ty tri cos jnemoval jsou spis ojedinely. taky nemam v telefonu slot na kartu, ale docela chapu, ze pro nektere lidi je ten slot strasne dulezity a nechcou sdilet pres nejaky cloudovy uloziste, me osobne to taky desne stve, ze mi google vsude cpe picasa, google plus, facebooky a podobny "uzitecny" sracky, ktery sou uplne o nicem, data maji nejvetsi cenu. navic z hlediska bezpecnosti je daleko lepsi nahravat na SD, pac jaksi kazdy virtualni uloziste se da prolomit. a pokud tady nekdo argumentuje jednostranne, ze SD karta je zbytecnost, pak je normalni magor, kterej je akorat zabednenej, protoze jestli vam tady borec napise, ze treba nataci videa a pracuje s velkym objemem dat a nemuze nebo nechce sdilet, tak logicky se bez ty karty neobejde. dyt ty novy telefony nataci 5k rozliseni, to je absolutne nemyslitelny nahravat to nekde na cloudy nebo na vnitrni 16-32gb uloziste. do budoucna ty sloty zaniknou, pac velkej bratr potrebuje vedet uplne vsechno. na jednu stranu se elop ohani tim, jak je windows super bezpecny a pritom vas nuti nahravat data na jejich uloziste, wtf.

    kaby05.04.2014 - 13:14 Trvalý odkaz

    Pane bože. Ak bude niekto mat záujem ale vážny záujem o tvoje data tak ich možes mat kludne v PC, Cloude alebo v mobile na karte a nič mu v tom nezabráni aby sa k nim nedostal. Amen :-)

    ondrakomous05.04.2014 - 13:20 Trvalý odkaz

    kaby: nevis o cem mluvis. kazdej bezpecnostni expert ti rekne, ze u datoveho cloudoveho uloziste je bezpecnostni riziko nekolikanasobne vetsi. jde taky o princip, zejo. michas tady hrusky s jabkama, ty nahravas svoje data na jejich uloziste, kdezto u sebe v pocitaci nahravas z karty k sobe do pocitace, citis ten rozdil, to neni o kradezi dat, to je o tom, ze svoje data poskytujes treti osobe, cili on muze s temi tvymi daty dal nakladat bez tveho vedomi. z pravniho hlediska je tam dost podstany rozdil, tak co tady pises za voloviny. navic, data z sd karty muzes stocit dejme tomu na externi zasifrovany disk, uplne te vidim, jak to prolomis. zkus prolomit externi disk, kterej lezi doma na polici bez napajeciho zdroje nebo sd kartu, kterou mas fyzicky v supliku.

    kaby05.04.2014 - 13:43 Trvalý odkaz

    Bavíme sa o SD kartách ktoré máju ľudia v mobiloch a nie schované v supliku. A obsah tvojho PC alebo mobilu či sa ti to paci alebo nie aj tak poskytuješ tretím stranám. Vždy je tu to riziko.

    ondrakomous05.04.2014 - 13:50 Trvalý odkaz

    jenze ty tu kartu mas v mobilu a vytahnes ji, nechas ji treba mesic doma, klidne pouzijes jinou kartu, nemas jednu, mas ji desitky, protoze dnesni cena sd karet je tak nizka, ze se ti nevyplati porad premazavat data, cili dejme tomu on toci filmy. natoci jeden film, necha ho na karte a vezme druhou kartu a na dalsi toci dalsi film, pak archivuje treba karty, chapes. dokazu si to predstavit, proste archivacni medium mas sd kartu. rozhodne clovek, kterej pracuje s obrovskym mnozstvim dat nebude mit jednu karticku, to je blbost. internetovy uloziste mas zabezpeceny jenom heslem, prolomit jakykoliv heslo je hracka, ale dostat se do dobre zabezpecenyho pocitace je daleko slozitejsi, muzes tam mit nekolik stupnu zabezpeceni, pres nastaveni firewallu, az po sifrovani disku, atd.

    kaby05.04.2014 - 13:58 Trvalý odkaz

    S týmto más úplnú pravdu. Narážal som len na bezpečnosť kariet a cloudu atd.