Prestigio MultiPhone 3400 Duo (PAP3400DUO)

  • Johnyax1 31.12.2013 - 07:38

    Buď mi niečo uniklo na stránke výrobcu alebo gsmareny ale má to naozaj plnohodnotné GPS ?
    MT6572 síce má uvedené GPS ale mnoho strojov postavených na ňom má aktívne len A-GPS.
    Tak ako to vlastne je -mali ste smart reálne v ruke?

  • Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta31.12.2013 - 08:41 Trvalý odkaz

    Neviem Johny, vždy som si myslel, že A-GPS je asistované GPS, údajmi zo siete operátora, čiže bez GPS by to bolo na dve veci. Možno som to presne nedefinoval, ale takto to mám nejako zafixované...

    Peter31.12.2013 - 08:51 Trvalý odkaz

    Myslel si si spravne. Niektori pomyleni ludia si myslia ze A-GPS je nieco menej ako GPS. Ako na to prisli to skutocne netusim. A-GPS teda assisted GPS je pritom v podstate GPS v zariadeniach s GSM/3G pripojenim ktore dokazu pomahat GPS rychlejsie zistit vasu polohu pomocou udajov zo siete operatora a umiestnenia jeho vykryvacou. Bez GPS by nebolo ani A-GPS ale len akesi priblizne urcenie polohy vyuzitelne tak mozno na urcenie polohy pre pocasie.

    Tento telefon ale GPS NEMA!

    a podla udajov zo stranky vyrobcu nema ani FM radio.

    Johnyax131.12.2013 - 10:46 Trvalý odkaz

    Nechcem Vám obom kaziť radosť ale ja poznám zopár mobilov ktoré majú A-GPS a nemajú GPS a bežia na chipsete MT6572.
    Zámerne ich neuvádzam aby to nebolo brané ako reklama.
    FM rádio v mobile beriem ako nepodstatnú vec, pretože je len málo strojov ktoré to vedia bez sluchátok ako antény...

    ondrakomous31.12.2013 - 11:01 Trvalý odkaz

    pokazil ste mi radost, Prestigio pouziva w-GPS, w-wait and we will find you sometimes.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta31.12.2013 - 12:16 Trvalý odkaz

    no toto... a mám po radosti :D
    zase som sa naučil niečo nové... :D
    takže potom je to čo? keď to má A-GPS, ale nemá GPS?
    prirovnám to k autu, ktoré má ABS, ale nemá brzdy...
    tak? dobre som to pochopil?

    ondrakomous31.12.2013 - 12:40 Trvalý odkaz

    ano, pochopil ste to blbe, i smart muze zabijet, stejne ako auto bez brzd. on to napsal ten clovek Kubas pred nama uplne spatne, nevadi, to Johnyax1 je poznani chytrejsi. Vlastne maji trosku pravdu oba dva. K autu to nejde prirovnat, jsou veci mezi nebem a zemi, neni to tak jednoduchy na vysvetleni, takze se nechci poustet na tento tenky led, no proste a-gps je vic druhu.

    Lenka Ivančíková31.12.2013 - 13:10 Trvalý odkaz

    FM radio ma, standardne GPS nie, ale dokaze najst polohu pouzivatela podla mobilnej siete alebo Wi-Fi. Takze najst polohu napr. na Google maps by nemal byt problem.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta31.12.2013 - 14:25 Trvalý odkaz

    to ondrakomous:
    http://wiki.geocaching.cz/wiki/A-GPS
    http://www.diffen.com/difference/A-GPS_vs_GPS

    a teraz si vyber ;)
    a Lenka sa odpovedi pekne vyhla...

    a keď by sme išli do detailov, tak smart nemôže zabíjať rovnako, ako auto, už len z príncípu...
    filozofovanie v tomto prípade nepomôže...

    asistované je vždy asistované k niečomu, alebo niekomu...
    nemôžem asistovať a nemať tam komu asistovať...

    aby sme to dali do odľahčenej roviny, tak pôrodná asistentka tiež neprivedie na tento svet dieťa, ak tam niekde po ruke nemá rodičku (ktorá ide práve rodiť), ale tá rodička (budúca matka) porodí, či tam tá asistentka bude, alebo nie...

    veselého silvestra ;)

    ondrakomous31.12.2013 - 14:50 Trvalý odkaz

    nasel jsem to na anglicke wiki, AGPS has two modes of operation, Mobile Station Assisted (MSA) a Mobile Station Based (MSB), z toho sem si nejak vydedukoval, ze je jaksi vic moznosti, jak a-gps muze fungovat. Jedna jede pres satelity-dopocitava zarizeni a ta druha pres nejaky server-dopocitava server, nasel jsem jeste nejakou S-GPS, pak me z toho rozbolela hlava. Pro koncovyho uzivatele je asi dulezity rict, jestli to pojede zadax, nebo bude muset platit a jestli to treba pojede bez signalu gsm site, to sme se dovedeli. Pan RoSta vase zdroje evidentne celou problematiku znacne bagatelizuji.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta31.12.2013 - 15:47 Trvalý odkaz

    jasné, bagatelizujú...
    je dôležité ale to, že A-GPS je GPS s asistenciou cez dátovú sieť, je jedno, odkiaľ idú pomocné data... bez týchto dát GPS bude fungovať... pomalšie (štart), ale bude...
    tu bola pointa v tomto bode, či má len A-GPS, alebo až GPS...
    pričom GPS je plnohodnotne fungujúci modul v oboch prípadoch, či je asistovaný, alebo nie...
    z toho mi vychádza, že ak aj telefón vie určiť nejako inak svoju polohu, rozhodne to nebude spôsobené iba A-GPS bez plnohodnotného GPS... ale už niečim iným...
    Global Positioning System sa to volá?
    to čo vedia telefóny pomocou siete operátora, prípadne voľných WiFi sa takto volať nemôže, minimálne z licenčných dôvodov ale hlavne, že tu hovoríme o zavedenom systéme navigačných družíc armády USA...
    môžeme tu začať rozoberať aj matematické metódy výpočtu polohy, tuším nejaká triangulácia, ale to by už bolo mimo mysu úplne a ešte v takýto krásny deň...

    ondro, na fórach sa obvykle nevyká, znie to divne...

    potykajme si ;)

    ondrakomous31.12.2013 - 16:29 Trvalý odkaz

    Takze Rosto, od zacatku vim, jaka byla pointa, rozdil mezi asistovanou gps a tou normalni je jasnej, ale pozor ona ta asistovana ma vic druhu a to jsem se prave snazil rozsifrovat, bohuzel se mi zavaril mozek. Nasel jsem ve vojenskejch skriptech, ze sou dva druhy te asistovane MSA a MSB, to jsem tady pracne rozepsal, no zjistil jsem uplny kulovy. Jenom ze jedna se dopocitava pres server a ta druha se taky nejak dopocitava pres satelit, akorat nevim presne jak.

    rtg31.12.2013 - 17:27 Trvalý odkaz

    nechapem co sa tu riesi, A-GPS je len nadstavba, akysi tunning, vylepsenie GPS, kde obycajnemu GPS napojenemu na satelity sa pomoze datami zo siete operatora, pokial to je v nastaveniach v mobile povolene. amen

    ondrakomous31.12.2013 - 18:01 Trvalý odkaz

    resi se to, ze su dva druhy a-gps, vas to mozna nezajima, ale mezi nimi je jeden podstatny rozdil, jeden dopocitava vzdalenosti na zaklade nejakych fyzikalnich velicin, vpodstate podle casu a vzdalenosti hvezdicek atd., neni to klasicky gps, musi byt znacne nepresny, zarizeni komunikuje se satelitem a pak je jeste druhy a-gps, kdy zarizeni komunikuje se satelity+server, cili a-gps neni nastavba, precet sem o tom pred hodinou vojensky skripta v hebrejstine.

    Peter31.12.2013 - 18:49 Trvalý odkaz

    No tak este raz: A-GPS je GPS s asisovanym startom pomocou info z BTS operatora.

    Priklad tablet ktory ma GPS ale nema 3g ma len "obycajne" GPS kde urcenie polohy moze trvat dost dlho poial si GPS osaha satelity. Ak vsak tablet ma aj 3G tak disponuje aj A-GPS a teda si vie pri urceni polohy pomoct udajmy od operatora a teda odhadne na desiatky metrov polohu a tuto uz potom len upresni zo satelitov.

    Neviem aky iny druh si kde nasiel ale toto je standardny vyznam A-GPS.

    Ak zariadenie nema GPS vie urcovat polohu len odhadom na tie desiatky metrov, vychadza to z polohy BTS operatora a sily signalu z coho priblizne vyrata kde asi si. Toto sa vsak neda pouzit na navigaciu ale len na priblizne urcenie polohy kde sa na mape asi nachadzate. Toto ale nieje A-GPS toto je len To A :)

    ondrakomous31.12.2013 - 18:57 Trvalý odkaz

    normalne sem to nasel na netu, ne.

    rtg31.12.2013 - 21:45 Trvalý odkaz

    suhlas, je to tak ako si to napisal

    ondrakomous31.12.2013 - 22:58 Trvalý odkaz

    suhlas nesuhlas, priklad nepriklad, tu je to jasne napisane.
    "A-GPS improves the location performance of cell phones (and other connected devices)
    in two ways:
    -By helping obtain a faster "time to first fix" (TTFF). A-GPS acquires and stores information about the location of satellites via the cellular network (see almanac) so the information does not need to be downloaded via satellite.
    -By helping position a phone or mobile device when GPS signals are weak or not available. GPS satellite signals may be impeded by tall buildings, and do not penetrate building interiors well. A-GPS uses proximity to cellular towers to calculate position when GPS signals are not available."
    Me by teda zajimalo jestli treba dejme tomu a-gps v tomto mobilu umi kombinaci obou techto vyhledavani, nebo jak to v realu funguje, pac to sem se nikde nedovedel. To sou jako dva ruzny zpusoby vyhledavani, proto se po tom celou dobu pidim.

    Johnyax101.01.2014 - 09:33 Trvalý odkaz

    Ou, ou,
    čo narobila jedna malá poznámka.
    Myslím si milí redaktori že táto diskusia je pre Vás výzvou a zároveň tipom na napísanie článku v ktorom to nešťastné GPS a A-GPS rozoberiete z každej strany a nás "BFU" mobilov uvediete do obrazu, čo to na nás výrobcovia mobilov vlastne v oblasti zisťovania pozície mobilu skúšajú.

    Peter01.01.2014 - 10:51 Trvalý odkaz

    ondrakomous - Pises dobre len si to zle interpretujes.
    Tento fon umi v podstate len to druhe lebo GPS prijmac nema a teda vyuziva na udanie pribliznej polohy len signal z BTS kedze signal z GPS teda zo satelitov nema ako ziskat. Ale to sa nenazyva A-GPS,to je len akasi priblizna lokalizacia, ktora ale nejde pouzit na navigovanie. A-GPS je len vtedy ked telefon ma GPS a signal z BTS pouziva vtedy ked nevidi satelity pre zle pocasie alebo tienenie budovou, tak ako uvadzas v tom druhom pripade. resp na rychlejsi start navigacie nez si fixne dost satelitov pre presnu navigaciu tak ako to uvadzas v prvom priklade.

    V podstate to co som napisal vyzsie je presne toto co si napisal ty len zjednodusene po slovensky.

    ondrakomous01.01.2014 - 11:26 Trvalý odkaz

    "MediaTek MT6572 Má se jednat o světově první SoS (System On Chip) s integrovanými moduly Wi-Fi, FM, GPS a Bluetooth, díky čemuž výrobci nebudou muset tyto technologie řešit dodatečným přidáváním do smartphonu." Ma integrovany prijimac GPS co-clock & Integrate external component for Wi-Fi/BT/GPS, to sem nasel na strankach vyrobce.

    Peter01.01.2014 - 21:12 Trvalý odkaz

    to je sice pekne ale nic to nemeni na veci ze tento telefon GPS nema :)
    asi to neni podmienka ale len moznost ho tam mat, alebo ho ma ale FW telefonu ho neobsahuje

    ondrakomous01.01.2014 - 22:48 Trvalý odkaz

    prec to tady porad resite. tos taky moh rict na zacatku, ze ten mobil nic neumi.

    Profile picture for user bcrs@azet.sk

    RoSta02.01.2014 - 11:01 Trvalý odkaz

    ondra, veď Kubas to napísal hneď vo svojom prvom príspevku... že ho tento telefón nemá...

    PatriK23.04.2014 - 13:29 Trvalý odkaz

    Ahojte, mám na Vás otázku. Môj brat si kúpil tento telefón hlavne kvôli messengeru a facebooku. Lenže po stiahnutí aplikácie z Google play pri prihlasovaní na facebook aj na messenger prihlasovanie trvá strašne dlho a potom napíše: Skontrolujte sieťové pripojenie. Neviete mi niekto poradiť čo s tým?

    Lenka Ivančíková23.04.2014 - 15:12 Trvalý odkaz

    ake pouzivas internetove pripojenie? Data operatora alebo Wi-Fi? S prezeranim internetu nemas problem?

    PatriK23.04.2014 - 16:02 Trvalý odkaz

    Nie s internetom problém nie je. Používam wifi.

    Eva28.05.2014 - 22:20 Trvalý odkaz

    ahoj chcela som sa spýtať ako presvedcim ten telefon aby sa pustal na wifi a nie na mobilny net . asi som blba ale za svet mi to nejde

    Nightmare29.05.2014 - 02:15 Trvalý odkaz

    Skus ist do nastaveni a najst si mobilne siete tam by to malo byt