Ako som si vylepšil Samsung Galaxy S

  • Martin Hrúzik 25.05.2013 - 19:40

    Tak z mojho pohladu dost mizerny clanok, mozno pre ludi co vidia smart prvy krat v zivote je celkom uzitocny, ale pre mobilmaniakov, ktori tieto stranky citaju je to dost nuda.

  • Erik25.05.2013 - 19:48 Trvalý odkaz

    Nice! Treba uznat ze autor si dal zalezat. Uz sa necudujem preco vyhrala recenzia 3 roky stareho modelu :D

    Erik25.05.2013 - 19:50 Trvalý odkaz

    Martan nie vsetci su taky odbornici ako my :D Ja som to hodnotil tak vseobecne.

    helios25.05.2013 - 22:51 Trvalý odkaz

    pekne napisane s dobrou temou :) (myslel som si ze root a custom romky mozu zabodovat)

    BeJay25.05.2013 - 22:53 Trvalý odkaz

    Perfektné... Takých článkov by som privítal viac, tzv. sekcia Tuning by na tejto stránke nebola zlá =)

    janesbond126.05.2013 - 00:42 Trvalý odkaz

    Skoda ze mi tato sutaz usla. Napisal by som co vsetko som z mojho galaxy Ska vytiahol ja :-) toto je len slaby odvar :-D

    Nightmare26.05.2013 - 01:26 Trvalý odkaz

    PRESNE TAK ako napisal BeJay fony :)

    paracisko26.05.2013 - 10:33 Trvalý odkaz

    Autor sa rozpisal. To je pekene, ale hodnota clanku pre cloveka ktorý navštevuje XDA je asi nulova. Rovnako pre cloveka ktorý si sem príde pozriet novinky ohladom mob. technológii a zamota sa tu v spleti slovícok room, podvoltovat, kernel a podobne..
    Vytvarat tu forum tuning netreba, lebo na kazdý tel je treba iný tuning a zahlti sa to tu len odkazmi na ine stránky kde sa tieto veci rozoberaju. A kazdý jeden si cez google najde slov alebo ceske fóra kde sa to pekne nauci. A 120 aktivne používaných apl??? to snád nie. (o problematike nieco viem, mal som rootnute xperia Neo, galaxy S2)

    gazda0126.05.2013 - 22:50 Trvalý odkaz

    Autor tu rozoberá TOTALNE KRAVINY!! Ja s mojou N8 fičím stále a nerozpisujem sa o nej a to je pre Vás starý telefón že? Alebo ODPAD ? By ste umreli bez tých Vašich androidov!!žena má android a čo?Ja mám symbian a čo?A dokonca 150 aplikácií si tam dám nech autor pukne.A k tomu 12 mega a 48 GB miesta. A čo teraz akože ? A možno do aj nafarbím na tyrkysovo.A potom sem dake bludy napíšem aj ja.Autor TY ROOT - chod sa hrať na piesok.No podťe ma zvoziť pod čeiernu zem.Do toho!!!

    gazda0126.05.2013 - 22:56 Trvalý odkaz

    A ešte volačo: Je tomu približne rok, kedy som sa rozhodol, že by už bolo na čase vymeniť svoj bývalý Samsung Galaxy S za niečo novšie. Ty asi tr... bankárovu dcéru kámo tak sa tu nevystatuj!!Nie každý si dovolí každý rok nový tel za 400 e tak aby si nepukol náhodou!Daj ten nos nižšie!Takým ako TY by som dal za trest povinne 3310 tku na 5 rokov do ruky.Paa

    Nightmare27.05.2013 - 02:27 Trvalý odkaz

    Trapošite tu len...to by ste mali adresovať Fony.sk ktori vyberali a nie pisajuceho Vam mohlo dôjsť keď už tak :D

    patrikk27.05.2013 - 02:51 Trvalý odkaz

    martan1981:
    1. redakcia má očividne iný názor ale v plnej miere akceptujem aj ten tvoj
    2. keby tieto stránky čítali iba mobilmaniaci ako hovoríš, určite by tvorcovia nestrácali čas recenziami low a mid-end telefónov ktoré sa tu myslím tešia popularite a nachádzajú si svoju cieľovú skupinu čitateľov (ktorou určite nie sú spomínaný mobilmaniaci) tak čo je pre koho mizerné čítanie nech si každý posúdi sám

    EriZed:
    Ďakujem. Vidno že máš triezvy pohľad na vec a dokážeš oceniť veci ako napr. štylistika, formulácia textu a potencionálny prínos informácií bez ohľadu na vlastné skúsenosti a bez akéhokoľvek zaujatia :)

    helios:
    Ď ;)

    BeJay:
    Ďakujem! Presne toto som mal na mysli pri reakcií martanovi

    janesbond1:
    možno by som aj ja vedel napísať niekoľko vyčerpávajúcich informácií čo všetko sa s rootnutým androidom dá navyvádzať, no myslel som si že to asi nie je cieľom ani tejto súťaže, ani článkov tohoto typu (aspoň nie na tejto stránke). Ale to je zas len môj osobný názor určite by som sa rád aj ja niečo priučil keď je to len slabý odvar - pokojne niečo daj aj sem do komentov rád si prečítam :)

    Nightmare:
    taktiež vďaka, a čo sa týka tej novej sekcie, v tomto by som súhlasil s paraciskom - je xy stránok a fór kde sa tieto veci rozoberajú a bola by škoda tým zahlcovať "naše" fony :)

    paracisko:
    1. samozrejme že návštevníci XDA nie sú cieľovou skupinou čitateľov
    2. nemyslím si že by som to napísal tak do hĺbky a komplikovane aby sa z článku niekto zamotával v spleti neznámych výrazov a slovíčok, či?

    gazda01:
    1. gazda, závisť azda?
    2. nepuknem, keď už - prasknem :)
    3. myslím že 150 !použiteľných! aplikácií pre symbian ani neexistuje (možno 1/3 a to neviem či nehovorím veľa)
    4. príspevok ktorý si začal "A ešte volačo" (keď už - niečo) si si mohol odpustiť. V prvom rade niesom, nebudem a nidky som nebol tvoj, ani ľudí rovnako schopných len tak vypustiť do éteru takýto komentár (čo svedčí o tvojom intelekte) "kámo".
    5. nikdy som za fón nedal viac ako 120€. A naozaj nemôžem za to, že tebe k easy karte operátor nikdy nedá výhodnú ponuku.
    6. nevystatujem sa - iba som sa snažil každému priblížiť prečo a čo bolo podnetom k môjmu článku (z ktorého si aj tak určite nevynechal ani písmenko pri čítaní) a nos mám presne tam, kde má byť
    7. pôjdem sa hrať na piesok a namiesto lopatky si zoberiem svoju výhru, môžem ti potom poslať FullHD video ako si pod sprchou umývam od piesku zašpinené Z-etko. Enjoy

    Anyway, ďakujem za každú jednu reakciu, dobrú aj zlú, beriem to s nadhľadom. Peace :)

    HellAngel27.05.2013 - 09:50 Trvalý odkaz

    neviem preco tu niektory vytvaraju flame. Mne sa clanok paci a to s androidom robim cca 5 rokov. Preco nenapisat o tom ako si autor poupravoval telefon? Ved ked sa Vam to nepaci tak si chodte precitat topky.sk . Uzivatela gazdu uz nechapem vobec, zavist? Telefon nemusi hned stat majland.

    BeJay27.05.2013 - 12:23 Trvalý odkaz

    Ach gazda! Neviem o čo Ti presne ide, ale písať tu v takom štýle aký si použil? Na čo je to dobré?
    Ja som tiež fungoval s Nokiou N8 a taktiež som s ňou čaroval v rámci firmvéru, aby fungovala "dokonale". Tento článok je pre tých čo tomu rozumejú, čo s tým majú skúsenosti alebo len tak pre zaujímavosť.
    Kľudne sa môžeš realizovať ty a urobiť článok napr. o svojej Nokii N8 so 150 aplikáciami. A verím tomu, že minimálne ja puknem od toho, ako Ti tá N8čka "pobeží" s toľkými apkami.
    A to že niekto si kúpi fón každý rok, polrok alebo raz za dva roky nerieš. Svoj komplex si vybíjaj inde.

    Jakub Jediný27.05.2013 - 14:55 Trvalý odkaz

    to Gazda: N8, to vážne? Ideš tu kričať na autora, koľko dal za svoj telefón a teba čo stál ten tvoj? Ja som do minulého roka používal pone E51 a dal som za nu 700Sk a bol aký geniálny a isto som tam nepotreboval 150 aplikácii, ale chápem, máš svoj názor a nik ti ho neberie, problém je, že ho nevieš slušne a vychovane interpretovať
    Autorovi: nepáči sa mi váš článok, zo žiarlivosti :D ale nie, robím si srandu :) vidím, že som nebol sám, koho napadlo napísať skúsenosti s úpravami starších telefónov, ktoré po pár úpravach sa vyravnajú dnešným high-endom :) škoda, že sa mi ho nechcelo celý čítať, ale kvalitnym článok, len tak ďalej ;)

    Tončo27.05.2013 - 16:52 Trvalý odkaz

    tak premňa super članok..prečítal som si ho celý..takpovediac..umňa to vyvolalo trochu nostalgie :) Presne ten istý príbeh.. mal som galaxy Sko , ale strašne som chcel Xperiu Arc S..(ááno uáu exmor R,sony bravia engine,...a podobné marketingové ťahy ako oblafnuť zakaznika)tak som do nej aj napokon šiel...ale tu sa naša podobnosť pribehu končí..ked som spravil dost velku chybu.a galaxy Sko som predal kamarátovi za 50e lebo som na ňom nechcel zarábať.btw. kamarat ho po dvoch tyzdnoch predal za 150e lebo potreboval peniaze :D...ale teraz už k veci..Xperia ma sklamala tak isto ako aj teba patrikk,absolutna nevyladenost systemu,pady aplikacii,samovolne restarty ,mrznutie,tiež mi žralo nervy to dlhé načítavanie a preblikavanie widgetov na dom.obrazovkach,alebo priam nemožné mať spustený prehrávač hudby a browser naraz...buď spadol prehliadač alebo začal "vrčať" reproduktor.a prehrávač totalne sekano dohral zbytok mp3ky..trochu fail nie?s touto "chybou" som sa naposledy stretol myslim ZŠ na kamaratkinom w395 a tiež to robievali aj w200i.:D.takže chápem,že sa SE nechal inšpirovať ..(akurát že ja som tam nemal 150apps..možno 25dokopy)..a už vôbec sa mi nezdalo že by ten fon mal 1,4GHz..známy mi zase povedal že SONY dáva low procáky ktorým časom totalne spadá výkon..ale čo je natom pravdy to neviem.. (o nepouzitelnom ics update nehovoriac)..napokon som aj tak robil downgrade na 2.3.3-až keď som prišiel o Sko, som si uvedomil že som s tym fonom bol maximalne spokojny a taku chybu ..isť hlava nehlava do fonu len preto že sa mi pači (design),je novší,spominane VY-chytáky a marketingove taky ma dostali..nato som aj doplatil...a povedal som si SE už nikdy viac,a aj sa mi to vyplnilo..necelý rok nato sa Sony osamostatnilo :D.. neviem či by som im dokázal znova uveriť,že telefon od nich by sa dal používať,a nepripravil by ma o nervy..momentálne mam S2 ale niesom uplne spokojný ako pri predchodcovi-fon už je 2.x na reklamacii:(....tebe dik za članok :)a keby ešte mám moje old-best Sko ,spravil by som si tiež túto samú custom-upravu...a haterov nepočúvaj :D zato že niekto nevie nainstalovat ani launcher alebo rootnut fon..hned musia pisat "mudrosti"...ale tak sa mi zdá,že tu píšu ludia,kt. možno ani Galaxy Sko nevlastnili,ba dokonca možno ani v ruke nedržali :) peace

    Tončo27.05.2013 - 16:57 Trvalý odkaz

    ešte by som len chcel dodať, že moje Galaxy Sko používané takmer 2 roky prežilo pád do ohňa na par sekund,tiež mi spadol do vody a párkrát mi opršal vonku..a vôbec k tomu nepotreboval ip57

    martin27.05.2013 - 19:35 Trvalý odkaz

    no je to divné že vyhral práve takýto článok,ja som ho ani nedočítal,nuda a blbiny aspoň pre mňna,hlavne že bolo napísane aby to bol málo obsiahli a jednoduchý článok,ale asi sa mýlim kedže to vyhral

    dolezite_upozornenie27.05.2013 - 21:07 Trvalý odkaz

    Dobry clanocek. Ja mam tiez Sko uplne od zaciatku co vysiel, a chcem aj ja nahrat ROMku, bo sa mi zda ze straaaasne laguje. Nemozem porovnat, kedze osobne som iny android aktivne nepouzival. A clanocek mi padol vhod.

    piader28.05.2013 - 14:34 Trvalý odkaz

    patrikk & aNaNas: v prvom rade, je to dobrý článok aj keď pre tých ktorí vedia o čom je reč trochu nezaujímavý. A k tomu Arc-u..všade čítam podponé články o tom ako Arc padá a multitasking je tiež zlý. No ja mám arc už osem mesiacov (z toho 5 rootnutý) a s týmto som sa stretol maximálne tri razy. Žiadne samovoľné reštarty, pády systému. Áno stalo sa že mi trochu dlhšie načítavalo ikony ale to sa prežiť dá, bežné mám spustené aj 2-3 aplikácie naraz (walkman, chrome, xda) možno sa to k tomuto článku ehodí ale už som sa nemohol pozerať na to ako každý Arc len zhadzuje :D nieje najlepší na svete ale nie všetko je pravda..

    Marian28.05.2013 - 21:21 Trvalý odkaz

    Moj prvy android telefon bol sony xperia X10 mini(este stale ho pouzivam ako zalozny telefon). Kedze frcal na najstarsom androide,zacal som ho tunovat. Teraz je tam 4.1.2 a fici vcelku v pohode. Potom som nafasoval v praci galaxy S a podobne ako autor clanku som si s nim a jeho upravami uzil kopec zabavy. Podarilo sa mi ho parkrat premenit na tehlu,ale stale som ho rozbehal.Skusal som snad vsetky ROMKy,ktore boli dostupne a mozem zodpovedne prehlasit,ze to bol jeden z nalepsich mobilov,ktore som mal. Skoda ,ze mi ho vymenili za novy.

    Paťo03.06.2013 - 11:51 Trvalý odkaz

    Neviem ako sa mám vyjadriť k tomuto článku. Píšeš že sony ťa sklamalo uplne pokazeným kusom...proste sa ti do ruky dostal nejaký vadný kus a ty tu zhadzuješ celu značku a pozdvyhuješ sasmung ako král mobilov...ja osobne vlastním Xperiu T a neviem si ju vynachváliť a to som bol majitelom S3-ky od samsungu a po ňom som povedal že samsung nikdy viac...ale to by bola iná téma...dalej: som jedným z členov na XDA a to čo tu tvrdíš o tvojej ROM a roote na tvojom S-ku je hlúposť kedže nemáš stabilnú verziu takže využitie telefónu je dosť riskantné pri bežnom používaní...takže nabudúce urob objektívnu recenziu a nie subjektívnu :)

    janesbond103.06.2013 - 16:02 Trvalý odkaz

    Ak sa smiem spytat.....V ktorej casti zatratil autor celu znacku sony ?. Ktoru ROM myslis ako nestabilnu na galaxy S ? Ja som ich testoval nieco cez 20 a cyanogen 10.1 resp. JB 4.2.2 je jedna z najstabilnejsich ROMiek aka bola na galaxy S spravena. .. Si clenom XDA, alebo si len zaragistrovany na fore XDA ?

    marek03.06.2013 - 16:09 Trvalý odkaz

    Mne sa tiez zda ze znacka ako taka sa viac riesila v diskusii ako v samotnom clanku.
    Viac by ma ale zaujimalo, preco si teda autor neprisposobil tu Xperiu ked mala taky otrasny original FW - ale to iba informativne. Je mi jasne ze clanok je o konkretnej prerabke konkretneho modelu :)

    gazda0103.06.2013 - 17:00 Trvalý odkaz

    Tak,a teraz ked si vyhral mozes ten samsung hodit o stenu!Reagoval som tak preto lebo si snob co si nevie vázit peniaze!Ta tvoja chora prva veta.....som skoro rozbil monitor doma,to ze ja mam N8 znamena ze ju budem mat este dlho,nie koli tomu ze by som nemal na dalsi mobil ale preto ze je v pohode a dobry.Nejdem sa hadat ci symbian ci android,mne to je jedno.A ty zacni zatial pisat dalsiu recenziu na tu xperiu.Ak zacnes tou debilnou vetou zas,tak sa zasa ozvem.Majsa.Kup si dalsí tel.,len aby si mal co jest....

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne03.06.2013 - 17:08 Trvalý odkaz

    Gazda hlavne klud. Ked mas problemy so sebakontrolou navstiv kurz, kde Ta to naucia. A este sa zbav zavisti :)

    A ten monitor kludne rozbi ked budes citat moj prispevok... aspon bude od Tvojich prispevkov klud...

    HellAngel04.06.2013 - 00:04 Trvalý odkaz

    gazda: OMG, nevies sa ovladat alebo co? Zavidis mu snad?? Ja pouzivam android cca 5 rokov (od HTC tatto), presiel som si aj cez Galaxy S, kore mozem potvrdit ze patril medzi moje naj kusky, pretozte to bol velmi rozsireny fon a vdaka XDA celnom a ich praci na ROMkach sa ten telefon skutocne dal vytiahnut velmi vysoko. Inac osobne uzivam ako firemny mobil N8 (cca 2 roky), je fakt ze symbian proste je out. Nijako ten telefon nepomaluje alebo tak, len vyvoj appiek a tento telefon je na bode 0. Ale mam ho rad, lebo baterka aj po tak dlhej dobe mi vydrzi cca 2 plne dni, fotak patri stale ku spicke a jeho odolnost je prekvapujuca. Uz tolko krat mi padol alebo letel niekolko metrov, ze iny fon bybol na mraky.
    Mas svoju pravdu, len prestan byt agresivny. V istej dobe som tiez dokazal vystreidat 3 TOP modely smartfonov vo svojej dobe. Tiez som snob?

    Paddy: autor sice pouzil NB, ale aj ten byva dostatocne vyladeny. Nemusel este prist na problemy ak ho mal v pouzivani len chvilku

    gazda0107.06.2013 - 00:39 Trvalý odkaz

    Dobre uz som ticho.AAle som sa riadne nas....No nic.Kaslem na to.Vobec nikomu nezavidim ani nerozlisujem ci je dobry symbian ci android.Mna len slo rozhodit z prvej vety.Tod vsjo.Ale skludnil si ma.Klobuk dole.Mam svoju pravdu.Paa

    Karol10.06.2013 - 17:56 Trvalý odkaz

    Ahoj Patrik,
    dik za recenziu, mam ale jednu otazku:
    ako si nastavil toto:?
    Dokonca mu nemôžem zazlievať ani absenciu notifikačnej LED-ky nad displejom, keďže pri zmeškanej udalosti svietia dotykové tlačidlá pod displejom.
    vopred dik za odpoved

    StrayWolf05.07.2013 - 21:16 Trvalý odkaz

    Prosim ta, ako si rootol to Galaxy s? Ja to dnes skusam asi 6 hodin uz a stale mi to neide. Skusam SuperOneClick v 2.3.3.0. a bud mi to zamrzne na 5 alebo 7. kroku. Diky

    janesbond106.07.2013 - 03:22 Trvalý odkaz

    Cez odin je to otazka 1 minuty .. mrkni forum sgalaxy.cz tam najdes podrobny navod

    Luca28.07.2013 - 01:21 Trvalý odkaz

    Dnes rootovat a menit ROM na Galaxy S, to akoby som chcel vymenit karburator na Babette a mysliet si, ze s tym vyrazim stovkou po dialnici.

    janesbond128.07.2013 - 12:37 Trvalý odkaz

    Luco : blbe prirovnanie. Root ti dava viac moznosti a nove custom ROM ani nehovorim. Na staruckom, fone ktory ma oficialne 2.3 adroida si tak kludne mozes uzivat 4.2.2 so vsetkym co ktomu patri a konkretne na SGS ten android slape krasne a svizne . Takze zadarmo si spravis upgrade fonu ktory konkuruje mnohym dnesnym fonom za ktore by si musel dobre zacvakat.

    DJ Pepe28.07.2013 - 14:08 Trvalý odkaz

    Ja mam 4.1.2 MIUI a nieco ako rychlost a stabilita je pojem neznamy..

    janesbond128.07.2013 - 14:43 Trvalý odkaz

    Tak naco ho tam mas ? :-) ja som skusil nejakych 20 ROM a urcite polovica z nich sla v pohode.. Zaklad je vediet si vybrat tu spravnu rom a vediet si ju aj nastavit ci prisposobit.

    dolezite_upozornenie28.07.2013 - 20:07 Trvalý odkaz

    Najskor som rozmyslal ze kupim novy fon. Mam Sko co laguje, na svete je uz 4ka, reku asi sa zide nieco s vacsou ramkou. Potom som si povedal ze tam skusim dat CM. Aj napriek straseniu ze ak tam dam zly kernel a neviem co tak ho uz nerozbeham, som sa na to podujal, a reku ak to nerozbeham, budem mat dovod prejst na nieco novsie, bo ten system ma fakt vytacal. Cuduj sa svete, vsetko sa podarilo, vsetko fungovalo, a aj napriek mensej volnej ramke sa to s povodnym touchvizom ci cim neda porovnat. Teraz ma ani nenapadne dat 300-500€ za novy mobil, ked vsetky tie stvorjadra nepouzijem. Ak potrebujem zabit cas tak mi stacia nejake logicke hry alebo co a nie najnovsie 1GB zavodne hry, alebo neviem co. Akurat rozmyslam nad tym, ze si dokupim novu vycsiu baterku zo sirsim krytom a mozno som „zahojeny“ na dalsie dva roky. Jedine na co ho dennodenne pouzivam su gmail, opera mini, instagram, youtube, mx player, evernote a endomondo

    Ja som s 4.2.2 a CM uplne spokojny. Take nelagovanie si neviem vynachvalit.