Remote Desktop for Mobile

  • 14 príspevkov
  • Fizzy 25.10.2005 - 04:30

    Poznate tuto aplikaciu?

    na stranke www.desktopmobiles.com sa da stihnut aj na PC aj na fon.

    Ja som ju zatial vobec nerozchodil, iba to demo co je uz nastavene. Skusal som sa dostat na moj PC, kt je pripojeny na net cez Orange internet, ale tu su tie IPcky asi bloknute...skusal som aj s kamaratom na jeho PC na skolsku siet ale taktiez to neslo...

    Skusal to uz niekdo?
    Funguje to?
    To demo sa mi moc pacilo...

  • Fizzy25.10.2005 - 20:29 Trvalý odkaz

    Jo uz mi to ide.... :lol: po dlhom patrani sme nasli volny port..... 8)
    V pohode srandicka....ale chcelo by to full verziu...

    Traktorista25.10.2005 - 23:03 Trvalý odkaz

    A cez bluetooth sa pc ovladat neda?

    Odoslany z Nokia mobile phone

    girus25.10.2005 - 23:49 Trvalý odkaz

    ako sa ti to podarilo? ja som non stop online na dslku a zatial mi nic take nechcelo ist...

    Odoslany z Sony Ericsson P900

    Fizzy26.10.2005 - 01:54 Trvalý odkaz

    To girus:
    Trebalo hlavne najst volny port cez ktory sa dalo napichnut na PC...
    To uz neviem ako to kamarat nasiel, on je v KE a cez ICQ som sa este nepytal na sposob vyhladavania volneho portu...
    V tom programe je standardne volny port 6100 ale ten ani u mna ani u neho nebol volny...skode len ze to je pomale cez GPRS :cry:

    Fizzy26.10.2005 - 14:36 Trvalý odkaz

    Na stranke toho softu je popisany postup v sekci faq a help...kamarat tiez chodi cez siet, tak tam si myslim ze treba najst nejaky free port.

    Odoslany z mobile device

    t-pack27.10.2005 - 02:04 Trvalý odkaz

    Ja si myslim ze je to peckova vec. Fakt by to chcelo full verziu. Mat plny pristup k pc cez mobil to uz je ina vymozenost...

    Odoslany z mobile device

    Fizzy27.10.2005 - 02:22 Trvalý odkaz

    t-pak, ake mas skusenosti s tymto softom? Lebo nemozem akosi kontrolovat ze co spustam cez fon, kedze "ovladam" pc v uplne inom meste a s kamaratom sa nemozem poriadne spojit cez ICQ.
    Zajtra by to uz malo ist.....dufam :?

    Inac podobna nahrada ale na ovladanie PC to PC poznam soft Remote Administrator Viewer...celkom pekny, aj ked tychto softov je dost na webe.

    Fizzy27.10.2005 - 17:50 Trvalý odkaz

    Ide cez tento soft nahravat vecicky z pc do fonu:) tak to je huste...len by to chcelo vacsi datovy balik:)

    Odoslany z mobile device

    orso27.10.2005 - 18:47 Trvalý odkaz

    fizzy ok ale ip adresu ako zistil? viem ze je http://www.whatismyip.com/ ale neviem aky typ ip adresy to najde ked som trebars niekde v podsietii...

    Ak si v podsieti (chapem za serverom), tak ti to zisti adresu servera, cez ktory ides von do internetu. Aby si sa mohol pripojit na PC vzdialene tymto sposobom, musi mat to PC verejnu IP. Teda ak si za serverom, co robi NAT(preklad adries) alebo aj proxy, tak by to bolo hodne komplikovane, ak nie nemozne. Problem je v tom, ze ak mas pocitac takto za serverom, tak zvonku (z internetu) tvoj PC nie je viditelny (a ak nieco neni vidno, tak sa k tomu tazko da pripojit). Viditelny je len ten server. Sorry, ak je to nezrozumitelne, ono je to cele trochu komplikovanejsie a nechcem tu pisat romany a sietach... ;)

    Fizzy27.10.2005 - 18:58 Trvalý odkaz

    Ale aj ked je skryty pc v sieti tak sa da pripojit,nie?
    Kamarat je na intraku v KE a na net sa pripaja pokial viem cez siet. Ziskal tu ip-cku (volny port) ale zevraj to bolo dost tazke,...ale pri Orange internete si treba jedine zaplatit verejnu ip adresu za 90sk/mesiac ak sa nemylim:)

    Odoslany z mobile device

    DooDeeToo27.10.2005 - 19:44 Trvalý odkaz

    ako sa ti to podarilo? ja som non stop online na dslku a zatial mi nic take nechcelo ist...

    Tento Remote desktop na mobil nepoznam, no v principe budu poziadavky urcite rovnake, ako na klasicky Remote Desktop v XP (ak sa nejedna o to iste).

    Verejna IP na strane servera - ciela, teda pocitaca, na ktory sa pripajam, je nutnost, ak ma byt oslovitelny zvonka (a inak by bolo sotva mozne sa nan napojit) - no kazdy na DSL ma verejnu IPcku. Treba si na firewalli PC (pripadne aj routra, ak je) povolit prislusny port. Navyse, aj sa jedna o NAT preklad, je nutne namapovat prislusny port na konkretne PC. Mam sice tiez DSL, ale nemam klasicky modem, ale modem/router ZyXEL a NAT preklad, no myslim, ze klasicky cez modem by malo stacit povolit port len vo firewalli XP (alebo pocas experimentovania ho vypnut uplne, na chvilu :))

    Nie je vsak nutne mat staticku IP adresu - da sa pomoct aj pri dynamickej adrese cez DNS sluzby - napr. ja pouzivam adresu doodeetoo.homeip.net, ktoru som registroval cez www.dyndns.org. Skvele je, ze moj router s touto sluzbou spolupracuje, takze nemusim instalovat ziaden softver, router po kazdom pripojeni sa oznami svoju IP a ihned som najditelny pod spominanym menom.

    Poziadavky na strane klienta nie su skoro ziadne, teda lepsie povedane - zvycajne su splnene. Ide o to, ze klient musi mat moznost pripajat sa na akykolvek port smerom von, co byva samozrejmost (v principe netreba mat ani verejnu IP, staci NAT a uz vobec nie staticku IP, teda ak sa nemeni kazdych par sekund :)), no mozu byt problemy:
    1. ak klient pristupuje na internet cez klasicky proxy bez moznosti nadviazania priameho kontaktu (da sa riesit cez SOCKS proxy, ak je k dispozicii, pripadne ak proxy podporuje CONNECT na akykolvek port) - toto je typicke na velmi prisne strazenych sietach a ja to s oblubou pouzivam :);
    2 . blokovanie - napr. niektore univerzity (aj u nas to tak mame) zaviedli obmedzenia aj smerom von do internetu - je mozne sa pripajat len na vymenovane porty, nie hociake - teda napr. 80 (web), 110 (pop3), atd. - dobrou spravou je, ze zvycajne je povoleny aj port 3389 (XP Remote Desktop) smerom von, cize ja sa z univerzity mozem pripojit na iny pocitac aj bez nutnosti premapovania portu (opacne nie, lebo to je zakazane uplne na firewalli).

    Mimochodom, IP adresu si mozete pozriet aj na http://doodeetoo.ziak.sk/test/IP.php (IP su velkymi pismenami) - napise aj domain name a pripadne aj proxy zaznam (pred vlnovkou).. Zial, z tejto informacie sa neda jednoznacne urcit, co dotycny ma alebo nema verejnu adresu, pretoze tu to bude vzdy vyzerat, ze ju ma :) Ak mu prikaz "ipconfig" napise rovnaku IP, ako je na tejto stranke uvedena ako posledna, ma ju urcite, inak sa jedna o NAT a to moze byt nastavane rozne (1:1, 1:N). Pre overenie "verejnosti adresy" pouzivam utilitku NetCat (nc.exe, antiviry ju ale oznacuju aj ako trojana alebo spyware, kedze sa da vyuzit kadejako ;))

    Este mi napadla jedna vec - nie kazdy si asi vsimol, ze aj obycajny firewall XP dokaze sluzbu premapovat na iny port - napr. Remote Desktop vzdy pocuva na porte 3389 a nikde v jeho nastaveni sa to neda zmenit, no firewall to vie presmerovat kamkolvek, ak by to niekto potreboval (napr. aj na port 80, ktory nebyva zakazany zrejme nikdy ;))

    Pozeram, ze som toho napisal dost, no aj tak je to viac-menej k nicomu, kedze som sa drzal vseobecnej situacie a internet cez mobil, co zaujima vas, velmi nepoznam ;)

    Anonym (bez overenia)27.03.2006 - 19:46 Trvalý odkaz

    ty mas 20rokov? :p