Diskusia: Apple iPhone 12 mini - malý, ale šikovný

  • david hulák26.12.2020 - 22:33 Trvalý odkaz

    Používam ho od Vianoc a je to úplná paráda. Mal som 1. SE displej je ore mňa teda veľmi veľký, fotky sú úplne iná galaxia ako sú krásne, reproduktory vedia ozvučiť aj veľkú miestnosť, bateria pri nižšim jase a používaný menej náročný app zanechá večer 30-40% pri vyššom jase hraní náročnejších hier a pozeraný videí dopadne človek tak, že 10-15% bude treba dobiť. Z mobilu som šťastný 🙂😊😬

    david hulák28.12.2020 - 12:35 Trvalý odkaz

    Používam ho už dlchšie :)

    Julianus Migovič05.02.2021 - 14:01 Trvalý odkaz

    "Systém ďalej obsahuje drobné chybičky. Pri zamknutí telefónu bočným tlačidlom telefón nie je uzamknutý okamžite. Displej je stále približne na pol sekundy aktívny."

    Pokiaľ viem toto nie je chyba, ale vlastnosť systému. Takto to funguje pokiaľ je na telefóne aktivovaný Apple Pay. A to z dôvodu, že Apple Pay sa spúšťa dvomi stlačeniami vyp. tlačidla, a keď chce človek uzamknúť telefón jedným klikom, tak telefón "čaká" na druhý klik. Je to určite otravné, ale má to svoj dôvod.
    Tak isto má svoj dôvod notch. Tiež by som bol radšej keby tam nebol, ale na druhej strane radšej ho tam mať spolu s FaceID ako ho nemať bez FaceID. Možno to 12S/13 či ako sa bude volať ďalší iPhone vyrieši, ale moc tomu neverím.
    Taktiež moc nesúhlasím, s tým, že hocijaká iná značka by schytala väčšiu kritiku ako Apple. Práve, že je to naopak, hocijaká menšia chybička či na telefóne, alebo systéme a už sú toho plné noviny a internet lebo Apple. Doteraz si pamätám ako mi na Nexuse 5 (čo bola vtedy vlajková loď Googlu) chodila opravná aktualizácia viac ako dva mesiace, a to sa ten telefón nedal viac ako poldňa používať, jedine po reštarte.
    Treba to brať tak, že nič nie je dokonalé, ale je pravda, že za tú cenu by už človek čakal aspoň TouchID pod displejom, o niečo väčšiu baterku aj za cenu hrubšieho telefónu, či systém bez takých veľkých chýb ako mal 12 mini na začiatku, alebo aspoň menší notch.
    Ale aby som nebol kritický, jedna z naj recenzií aké som na tento telefón čítal, len mi chýbalo viac fotiek z foťákov aj za denného svetla či v noci. Ale presvedčili ste ma pre prechod z iPhonu SE (2016) po 4,5 roku na 12 mini.

    Borland07.02.2021 - 08:16 Trvalý odkaz

    In reply to by Julianus Migovič

    Vďaka za komentár. Čo sa týka toho uzamykania displeja a malej pauzy po stlačení tlačidla, súvislosť s Apple Pay mi nenapadla. Kľudne môže byť, že je to príčina, ale vyriešiť to mohli teda elegantnejšie. Mňa osobne ten delay otravoval.

    No a ten výrez... ja viem, že všetci sme na výrez pri Apple zvyknutí, ale skúsme si predstaviť, že by taký Samsung S21 Ultra prišiel s rovnakým výrezom. To by bolo rečí... Budeme dúfať, že tento rok v septembri to Apple trochu vylepší, lebo výrezy sa už nenosia :)