Diskusia: Apple iPhone 12

  • Knoxville14.10.2020 - 00:30 Trvalý odkaz

    iShit skúša,koľko ovce vydržia.
    A oni vydržia hodne. Verte mi.
    Takže nabudúci rok,bez telefónu.
    Iba krabička. Béééé...😒🙄

    Patrik14.10.2020 - 08:24 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    My mame doma napriklad 3 nabijacky na jablka + jednu bezdrotovu. Ta absentujuca nabijacka mi vobec nevadi, ak to je pravda co sa tyka dat ohladne impactu na zivotne prostredie. A mozeme sa stavit, ze sa zacnu opicit aj ostatni vyrobcovia ako to bolo vzdy, stale mi pride usmevne ako vsetci hulakali za odstraneny audio jack a teraz by si ho na highendoch s androidom hladal marne... :)

    Tomas14.10.2020 - 12:20 Trvalý odkaz

    In reply to by Patrik

    "Najlepsie" na tom ale je, ze kabel, ktory dostanes k novym iPhonom je lighting to USB C a drviva vacsina nabijaciek v domacnostiach je stale na USB A kabel = bud si kupis novy kabel alebo novu nabijacku = stary kabel alebo nabijacku vyhodis = este viac odpadu a este viac potrebnych krabiciek a splodin potrebnych a vyrobu a prepravu. Lebo iba minulorocne modely sa predavali s USB C nabijackou. A ludia vacsinou upgraduju zo starsich modelov, nie z minulorocnych.
    Takze ak ma niekto doma starsi iPhone, tak ci tak si musi kupit nove prislusenstvo = zisk pre Apple preobleceny za eko a enviro friendly krok.
    Ano, su ludia ako Patrik, ktori nabijacky maju, ale myslim, ze ich bude mensina.
    Btw, napis sem, kolko z tych nabijaciek je USB A a kolko je USB C. Neber to zle, len som proste zvedavy. Ja by som tiez nabijacku kupovat nemusel, kedze ta, ktoru mam k Note 10 je USB C.

    Patrik14.10.2020 - 13:10 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    Mas pravdu, ale zase na druhej strane, aj novy ajfon vies nabit nabijackou trebars zo 6ky, podstatny je lightning. K minulorocnej 11ke, ktora u mna nahradila 6s bola pribalena klasika usbA a nabijes tym ako 5ku, tak 12ku (sice pomalsie). Ja som napriklad dufal v usbC uz minuly rok. Apple sa nesnazim obhajovat, vela veci riesi systemom “create problem for overprized solution”, ale co sa tyka telefonov, nikdy ma nesklamali. Pouzivam ich od 5ky, pomedzi to android, ale vzdy som sa vratil k jablku. A nezavrhujem ani cinu, v domacnosti mam spustu veci od xiaomi a funguju vyborne.
    K tym nabijackam, 1xusbC, 2xusbA, 1x bezdrotova z istores ako darcek.

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease14.10.2020 - 13:36 Trvalý odkaz

    In reply to by roman bunkov

    Opakovať?
    Samsung ohlásil dávnejšie, že od budúceho roka nebude dávať nabíjačky.
    Motorola to skúšala na vybraných trhoch už po zavedení micro USB. Mal som jedno Gčko without charger z UK. Ono to je chválihodné, len to tu malo byť už dávno. iPhone taktiež nebol prvý fon bez jacku.
    A keď to hrajú na enviro, nemali dávať ani kábel, a
    Lightning to má už spočítané, USB-C vraj chcú preskočiť a prejsť na "Only wireless" - to bude eštelen EKKO..

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy14.10.2020 - 12:17 Trvalý odkaz

    nabijacka hore dole.. :) ale co ten "vyrazne mensi notch" ako bolo avizovane?
    designeri v apple sa teda moc nenarobia

    markos914.10.2020 - 13:06 Trvalý odkaz

    knox tebe sa čo stalo? totálne hlboký príspevok si hodil, vážne, ale tak ľudia si všelijako potrebujú liečiť to svoje zranené Ego..

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne14.10.2020 - 13:25 Trvalý odkaz

    Ak kupovat iPhon tento rok, tak tento. Hmotnost zlahka cez 160g a okolo 140 pre mini a OLED napriec celou predstavenou seriou pre 2020 su nevidane veci v jablkovom svete. V absencii nabijacky nevidim problem - ludia co nemaju ziadne kvadre do zasuvky a volne pohodeny lightning kabel si nejaku dokupia - vydrzi im pravdepodobne na viac telefonov, pripadne viac zariadeni. Kreativite sa medze nekladu a je fajn, ze 1A nabijacka, ktoru aj tak malokto pouzival v baleni nie je.

    Matej15.10.2020 - 14:33 Trvalý odkaz

    In reply to by Wayne

    takze nie radsej pribalit vykonnejsiu nabijacku k novemu telefonu, co by bol rozumnejsi krok, radsej odoberme tu zastaranu a nedodajme nic. Toto je pekne, ludia zozeru fakt hocico. Uz sa tesim, ako to ostatni vyrobcovia teraz budu nasledovat, ked si Apple ovecky na to naucil.

    Inak neviem, mozno som vynimka, ale ja som teda prebytocne nabijacky nikdy nemal. Skor som si vzdy musel dokupit, do prace, do auta, do tasky so sebou. Ale hej, treba to zahrat na ekologiu, hlupaci zozeru. Ak by spravili pristupnejsiu opravu a vymenu baterie, predpokladam, ze by to ekologii pomohlo viacej, ale tak co uz len ja mozem vediet, zejo ...