Prenos udajov napriec zariadeniami

  • 3 príspevky
  • tigrik 09.09.2020 - 16:56

    Ahojte,
    zaujimalo by ma, ako sa v redakcii (alebo aj v sukromi) riesi caste striedanie telefonov a prenos udajov z jedneho zariadenia na druhe, pripadna synchronizacia napriec platformami. Mozno, ze som nenasiel este rychly a jednotny sposob, ale mam taky pocit, ze nic take zatial ani neexistuje. Na kazdy z tychto ukonov uz mam funkcny postup ci uz s pouzitim free alebo platenej aplikacie, ale pride mi, ze nic sa neda docielit pouzitim out-of-box aplikacii a na vsetko je treba instalacia aplikacie tretej strany, pristup k PC a desiatky minut (az hodiny) casu. Neviem si teda predstavit, ze kazdy tyzden testujem iny telefon a stravim 2 hod presuvanim dat. Aky sposob pouzivate vy ?

    Problemy na ktore hladam jednoduchsie riesenie (pozn. pre tych co nevlastnia jednu z platforiem - iOS zalohuje na iCloud a Android na Google Drive)

    1. Synchronizacia kontaktov napriec platformami iOS a Android (nie len presun , ale real-time synchronizacia)
    2. Presun SMS z iOS do Android
    3. Presun SMS z Android na iOS
    4. Presun SMS z Android na Android
    5. Presun WhatsApp chatov z iOS na Android (+ ako riesite presun dat pokial mate na Androide dual sim, zapnuty “dual app” mode -> kazdy WhatsApp priradeny k inemu cislu.) -> ani platene transfer aplikacie momentalne nevedia zdetekovat druhu instanciu aplikacie
    6. Presun WhatsApp chatov z Android na iOS (+ ako riesite presun dat pokial mate na Androide dual sim, zapnuty “dual app” mode -> kazdy WhatsApp priradeny k inemu cislu.) -> ani platene transfer aplikacie momentalne nevedia zdetekovat druhu instanciu aplikacie
    7. Presun nastaveni (hesla k wifi, DNS ..) z iOS na Android
    8. Presun nastaveni (hesla k wifi, DNS ..) z Android na iOS

    Dakujem

  • Lenka Ivančíková10.09.2020 - 07:43 Trvalý odkaz

    Casta zmena telefonov nie je jednoducha a ani rychla. naozaj tym stravim dve hodiny casu. :) Jednotny system nemam. Zvycajne na presun aplikacii pouzivam Phone Clone apku alebo Samsung Switch. No casto necham testovacku nastavenu ako novy telefon. Na sync kontaktov, kalendarov a fotiek mam Google ucet, nastavim si maily, Wi-Fi takmer neriesim, mam dost dat. Na obnovu hovorov a SMS sprav je dobra apka SMS backup. Staci si zalohovat pouzivany mobil, v novom obnovit a hotovo. WhatsApp neriesim, pouzivam ho hlavne na pocitaci a ucet nechavam aktivny v mojom primarnom mobile (iPhone 11). Viac komunikujem cez Messeneger, prave preto, ze nema problem s pouzivanim na viacerych zariadeniach.