Poradňa: Ako na čo najrýchlejší mobilný Wi-Fi hotspot?

  • denial 23.03.2019 - 13:29

    Riesil som potrebu LTE internetu na byte v BA nedavno. IMHO na takyto ucel je mobil nevhodny a pripojenie cez WIFI taktiez. Ja som kupil modem ZTE MF286 na ceskom bazosi za 40 eur aj s dopravou. Pouzivam ho so 4kou, je to LTE Cat 6, teda max 300 Mbps download a 50 Mbps upload. Ale ma aj 4x gigabit ethernet, konektory na externu antenu aj USB na disk a vymenitelnu nabijaciu bateriu (vydrz cca 3 hodiny), napajanie 240V / 12V. Realne mi to stahuje tak max 30 Mbps v interieri. Podla mna nic lepsie ani za dvojnasobok ceny nie je. Akurat je trochu rozmernejsi.

  • David DanovFanusik28.07.2020 - 23:42 Trvalý odkaz

    Zdravim, Dano sa pravdepodobne pri tolkych hotspotoch stretne s jednym beznym problemom. Povedzme, ze Dano bude zadany, no stretne nejaku inu fajnovu kocku len tak niekde na nabrezi, tak namiesto svojho cisla, jej da cislo jednej zo simiek, cez ktoru vytvara hotspot, Dano nie je predsa amater. Pocas aktivneho hotspotu mu na tu simku kocka zavola a to mu automaticky zastavi prenos dat. Je mozne tomu nejako zabranit v nastaveniach, popripade nejakym trikom ci apkou ? Mohli by ste Danovi poradit ? Vopred vam za to srdecne dakujem. Danov skalny

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne29.07.2020 - 11:53 Trvalý odkaz

    In reply to by David DanovFanusik

    Dano by si mohol zaobstarat telefon s dual active slotmi, huawei aj honor maju modely umoznujuce na 1 sim cerpat data a na druhej telefonovat. To je prva moznost. Potom este Dano moze riesit volania cez data, skrz Viber, Whastapp, Messenger, Badoo, cokolvek co dnes hovory podporuje, tych aplikacii nie je malo. Tiez, Dano moze si na tieto ucely zaobstarat alternativnu sim kartu so slabsim telefonom prave na fajnove kocky len tak niekde na nabrezi. Tiez Danovi zelam, nech dospeje, a neriesi podobne sra*ky. Vela stastia, Dano!

    David DanovFanusik29.07.2020 - 16:46 Trvalý odkaz

    In reply to by Wayne

    Ja mu to k*rva hovorim stale tiez: "Dano maj rozum, vyser sa na tie vztahy a uzivaj zivota"
    A on na to, ze on to ma ako so sim-kami. Jednu ma svoju stabilnu a ostatne mu iba tahaju... data.
    Kazdopadne pozdrav odovzdam a vdaka za odozvu.
    Wayne, drz sa fajñe!