Diskusia: Dva mesiace s hodinkami Honor MagicWatch 2 (46 mm)

  • Karol Sendrei14.05.2020 - 18:37 Trvalý odkaz

    Mám tiež tieto hodinky asi dva mesiace. Chcel by som sa spýtať na dve veci:
    1. Keď mám spustené nejaké cvičenie, napr.beh, tak hodinky mi vôbec neprijímajú notifikácie. Telefón mi oznámi prijatú sms alebo e-mail, ale hodinky nie. Čo s tým? Inak mi notifikácie normálne fungujú, len pri spustení cvičenie to nefunguje

    2. Poraďte ako vymažem v hodinkách záznamy cvičenia. V telefóne ich normálne zmažem, ale v hodinkách mi ostávajú visieť a nejdú zmazať
    Vďaka

    Marián Petrík17.05.2020 - 10:27 Trvalý odkaz

    In reply to by Karol Sendrei

    v hodinkách sa dajú zmazať asi len reštartom hodiniek. čo sa týka tých notifikácií, to som si nevšimol, ale viem, že hovory počas cvičenia chodia, normálne hovor zdvihnem a telefonujem. po ukončení hovoru cvičenie prebieha v pohode ďalej.

    Marián Petrík17.05.2020 - 10:22 Trvalý odkaz

    mám podobné skúsenosti, tiež má tie hodinky asi dva mesiace. hms core som aktualizoval už niekoľko krát, musím však povedať, že mám mobil od huawei. tiež ich používam pri akejkoľvek práci, dávam ich dole na noc, lebo ma to v noci ruší, mať niečo na ruke. mám však jeden problém pri párovaní. večer zruším cez aplikáciu zdravie párovanie, ráno idem spárovať a píše, že zariadenia sa nenašlo. potom vojdem do systému hodiniek, tam kliknem na odpojiť. potom prebehne párovanie na prvý pokus. riešením je nerušiť párovanie. žiadne iné problémy som nezaznamenal. mal som aj prvú sériu huawei watch gt. bol som spokojný aj s nimi, preto som hneď skočil po týchto honorkách. majú všetko, čo potrebujem a využívam. tiež mám rovnaký názor na stravu a podobné aplikácia ako rišo. takže za mňa úplná spokojnosť.

    Profile picture for user 6s8p

    6s8p17.05.2020 - 16:20 Trvalý odkaz

    Dá sa z hodín nejako vyexportovať zaznamenaná trasa? Ideálne .gpx/.fit súbor... Synchronizácia so Stravou a pod. službami ma nezaujíma, trasu potrebujem pre priradenie polohy k fotkám v PC.
    dik

    Marián Petrík18.05.2020 - 12:45 Trvalý odkaz

    In reply to by 6s8p

    pravdepodobne nie. ale v aplikácií zdravie sa mi zobrazí trasa na mape. týmto som sa ešte nikdy nezaoberal, lebo pri fotení mám zapnuté gps. po odfotení mám pod snímkou súradnice aj polohu na mape, kde som fotku spravil. v hornej lište nad fotografiou mám aj názov miesta. takže som nemal potrebu takú vec riešiť.

    Profile picture for user 6s8p

    6s8p18.05.2020 - 21:42 Trvalý odkaz

    In reply to by Marián Petrík

    :D možno si ešte spomenieš, raz dávno sa ešte fotilo zariadeniami nazývanými "digitálny fotoaparát" a tie nie vždy majú vstavané GPS a keď aj, tak často nefunguje ideálne, tak je potom nutné pridávať polohu do Exifu dodatočne, napr. Geosetter-om, ktorý podľa času fotky priradí súradnice z .gpx...
    Ja mám takú úchylku, že si dosť podrobne fotím outdoorové akcie (bike, skialp) a dosť mi záleží, aby mali fotky presnú polohu. A keď mám dobre nalogované, priradiť súradnice 200 fotkám z jednej akcie zaberie 2min. Ak nie, musím umiestňovať fotky ručne (ak si pamätám) a to je dosť nepohodlné.
    Štandardne logujem Locusom v mobile a bikovým tachometrom, ale občas sa stane, že niečo zblbne a nemám celú trasu. Napr. keď som druhý deň 18 dňovej dovolenky na Islande stratil telefón.
    Preto potrebujem, aby hodiny vedeli núdzovo zaznamenať trasu a potom vytiahnúť do .gpx

    btw. neviem prečo som otázku dal pod tvoj príspevok, myslel som to všeobecne na hocikoho, ale dik za odpoveď :)

    Marián Petrík19.05.2020 - 09:18 Trvalý odkaz

    In reply to by 6s8p

    voľakedy dávno som také veci predsa riešil aj ja. bolo to pri mojom prvom farebne fotiacom mobile. bol to nejaký sagem. tiež som si písal trasy a pridával fotky. lenže už som dôchodca a také veci neriešim. tiež som fotil rôznymi vyspelými kompaktmi, ktoré boli bez gps. aj teraz veľmi veľa jazdím, samozrejme nezávodne a keď zbadám niečo pekné, tak si to odfotím. lenže už len mobilom. mám taký so širokáčom aj optickým zoomom. a to mi úplne postačuje. robí to pekné fotky, je tam manuálny režim, takže si nastavím, čo potrebujem.

    Ross_from_Frie…18.05.2020 - 09:49 Trvalý odkaz

    Dlho som sa nevedel rozhodnúť, po ktorých hodinkách sianuť. Páčili sa mi Samsungy, páčili sa mi transflexné displeje na Garminoch či Amazfitoch (mal som prvé Amazfit Pace aj Bip so 40 dňovou výdržou na nabitie), ale nevedel som sa rozhodnúť, čo je pre mňa pri hodinkách najdôležitejšie. Dal som si dokopy, že chcem dobrý displej (buď čierna na amolede alebo dobrá viditeľnosť transflexného displeja), že nepotrebujem v hodinkách viac ako vidieť notifikácie, hodinky, kroky a nejaké to sledovanie tepu.

    Na Huawei Watch GT2 som ani nestihol prečítať recenzie a už som ich objednal. Zčasti preto, že už ma prestávalo baviť hľadať a rozhodovať sa a aj pre to, že podľa popisku v eshope spĺňali moje požiadavky.

    Musím povedať, že som sa rozhodol správne. Výdrž batérie na jedno nabitie 7-10 dní pri AMOLED displeji, 24h sledovaní tepu a stresu a sledovaní spánku je TOP. Viac nie je nutné. Ak mi stačí nabiť hodinky každý víkend s tým, že počas týždňa ich nemusím skladať z ruky (okrem umývania sa) je naozaj výborné.

    Dizajn hodiniek je tak akurát. Ani po niekoškých týždňoch ma neprestáva baviť pozerať sa na ne. Na druhej strane je dizajn striedmejší a tak sa hodia na väčšinu príležitostí.

    Jediná slabosť je dodávaný "kožený" remienok. Už po dvoch dňoch sa "koža" na mieste pri dierke, do ktorej si zapínam prackudokrčíla a postupne sa jemne trhá. A to s hodinkami naozaj nezaobchádzam tvrdo.

    Telefonovaniu na hodinkách som nikdy nerozumel, až kým som tú možnosť nemal. V práci behám často po firme a vybavujem popri tom hovory so zákazníkmi. Mať možnosť nemusieť vytiahnúť telefón na vybavenie krátkeho hovoru je naozaj úžas. Reproduktor zvláda zrozumiteľne podať hlas hovoriaceho aj v hlučnejšej prevádzke a ľudia, ktorých som sa pýtal tvrdia, že ma cez hodinky počujú rovnako ako cez telefón. Ani prepnutie z hodiniek na telefón nie je vôbec počuteľné.

    Po prezretí porovnaní s Honor Magic Watch som rád, že som sa rozhodol pre Huawei. Náramok na Honoroch sa mi páči viac, na druhej strane na Watch GT2 sa mi viac páči vzor lunety a krajšie upravené niektoré prvky prostredia hodiniek.

    Verím, že na dlhú dobu budem mať s výberom a používaním hodiniek pokoj.

    Marián Petrík18.05.2020 - 12:50 Trvalý odkaz

    In reply to by Ross_from_Frie…

    riešil som to kovovým remienkom. a to hlavne preto, že tie kožené a silikónové mi vytvárajú ekzém. kovový remienok preto nosím už desaťročia. nad kúpou týchto hodín som vôbec dlho neuvažoval. len som si zistil, či dokážu to, čo potrebujem. bolo tomu tak pre dobrú skúsenosť s prvou sériou huawei watch gt.

    Ross_from_Frie…18.05.2020 - 13:04 Trvalý odkaz

    In reply to by Marián Petrík

    Vedel by si mi prosím poslať odkaz remienku, ktorý si objednal, prípadne fotku, ako hodinky s nám vyzerajú? Uvažujem aj nad tým, len si nie som istý, ako sa ten dizajn zmení potom. Ďakujem.

    Marián Petrík19.05.2020 - 09:25 Trvalý odkaz

    In reply to by Ross_from_Frie…

    odkaz ti nepošlem, kúpil som ho v predajni, kde predávajú a opravujú klasické hodinky. je strieborný, s článkami a k tým hodinkám perfektne pristane. hodinár ti ho hneď aj nahodí, lebo tam musíš dokúpiť iné paličky, ako sú zasunuté v tom koženom. musia byť rovné bez toho cuplíka, ktorý posunieš, ak chceš remienok vybrať. v hociktorej predajni si isto vyberieš to, čo sa ti bude páčiť. na tej fotky by to aj tak dobre neukázalo, ako je to v skutočnosti. samozrejme záleží na tom, aké hodinky máš. ja mám tie strieborné. k čiernym to posúdiť neviem. tiež je pravdepodobné, že bude treba upraviť dĺžku remienka. preto je lepšie skočiť do tej predajne. nie som priaznivec sociálnych sietí, ale ak by si dal mailovú adresu, tak tú fotku by som ti poslal. pravdepodobne ale až zajtra.

    Borland27.05.2020 - 15:01 Trvalý odkaz

    Pridávam komentár ohľadom aplikácie Zdravie. Rovnaké správanie, ako je popísané v texte pre Samsung telefóny, sa mi teraz obajvuje aj pri telefóne Xiaomi Mi Note 10 pro. Takže som si ju stiahol z apkpure (odkaz v článku) a následne som nabral odvahu a spravil aktualizáciu. Tú zatiaľ neodporúčam, pretože každá notifikácia mi teraz chodí do hodiniek vždy trikrát.

    Profile picture for user Milan93.p@gmail.com

    Milan31.05.2020 - 21:55 Trvalý odkaz

    Mám GT2, ale to je to isté, musím napísať, že som veľmi spokojný. Doma mám aj Ticwatch (model si nespomeniem) s google wear.
    GT2 výdrž 10 dní a funkcie, ktoré využívam má. Ticwatch má zase milión iných funkcií, ale ktoré reálne využijem? Akurát tie z GT2, ktoré vydržia spomínaných 10 dní a nie ltt 1 deň. To píšem hlavne kvoli tomu, ak by niekomu chýbal wear v hodinkách.
    Jediné mínus sú u mňa ciferníky, kde 98% sú ohavy pre max 10 ročné čínske deti.

    ambient09.06.2020 - 22:12 Trvalý odkaz

    Prepáčte za laickú otázku.
    Keď idem behať (teda v skutočnosti nie ja. ale manželka) a mám takéto hodinky s GPS a pokiaľ nepotrebujem prijímať hovory/sms/iné notifikácie, len chcem po behu si pozrieť prehľad na mobile (trasa, čas...), asi nepotrebujem k behu mobil? Alebo?
    p.s. potrebujem kúpiť darček pre manželku

    ambient21.06.2020 - 18:10 Trvalý odkaz

    Ktore hodinky kategorie Xiaomi/Huawei vedia vlastne prijat hovor? Iba Huawei Watch GT/GT2?

    Peter Čapkovič02.07.2020 - 21:49 Trvalý odkaz

    Dobrý den vospolok. Chcem sa spýtať na tieto hodinky, ktoré mám od marca. V poslednej dobe asi tak 2-3 týždne mi začali blbnúť tým spôsobom, že ak mi niekto volá a teda som v dosahu mobilu tak mi samozrejme zvonia aj hodinky ale dvihnem hovor normálne cez mobil tak nepočujem volajúceho ani ten nepočuje mňa a aj po zdvihnutí hovoru hodinky naďalej zvonia. Ak zdvihnem hovor ešte aj na hodinkách (hovor na mobile už beží) tak sa stále nepočujeme ani v mobile ani v hodinkách, ak zložím počas tohto hovoru na hodinkách, tak hovor skončí úplne... Z 10 hovorov mi takt zblbne 8 hovorov.. OPotom vždy ja volám naspäť. Hodinky som už skusil vypnuť niekolkokrat aj zresetovať samozrejme aj mobil som už reštartol a nič nepomáha. Mám to k mobilu samsung Note 10+. Stretol sa s tým už niekto.. .?

    Svetozar Drugár05.07.2020 - 08:55 Trvalý odkaz

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či vie mi niekto poradiť. Chcel by som si dokúpiť hrudný merač srdcovej frekvencie. Aký by mi komunikoval s hodinkami?
    Ďakujem

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy05.07.2020 - 13:19 Trvalý odkaz

    In reply to by Svetozar Drugár

    ak vie Huawei health (alebo apliakacia s ktorou chces HR parovat) pouzivat externy HR snimac tak je uplne jedno aky BT pas kupis. pozor na Garmin tie pouzivaju ant+ namiesto bt.

    Damian Szulowski09.07.2020 - 15:04 Trvalý odkaz

    Zdravim. Hodinky uz mam treti mesiac a stale sa z nich tesim, lebo splňaju to čo potrebujem. Nádherný design, oproti huawei GT2 využivajú celu plochu displeja. Čo by som uvital tak prepojenie s aplikaciou Strava. Určite by nebolo zle keby v hodinkach bol kalendar a moznost citat cele sms alebo email spravy alebo na ne odpovedat hoc len kratkym textom. Ale celkovo ani to nie je problem, lebo účel splňajú. Obsahuju tolko sportovych aktivit ze som ani nevedel ze nieco take dokazu hodinky monitorovat. Najviac vyuzivam, sportove aktivity turistika, alebo cyklistika, budik, časovač, pocasie, barometer, kontakty pre rychly telefonny hovor pocas soferovania a iné... Monitorovanie tepu, stresu mam poväčšine vypnuté mimo športových aktivít a sem tam si pozriem monitorovanie spanku ked si zabudnem dat dole hodinky pred spanim. Výdrž batérie perfektná aj pri zapnutom GPS počas športovania. To je asi najsilnejšia stranka hodiniek. Takisto aj viditelnost displeja na slnku, či vodeodolnosť. Super je ze sa daju meniť rýchlo remienky podla priležitosti. Celkovo hodinky hodnotim ako jedny z najlepších a najkrajších momentálne na trhu v danej cenovej kategorii a odporučam ich každému kto nechce investovať do drahých hodiniek.

    Ľubomír Kováč30.01.2021 - 23:25 Trvalý odkaz

    Zdravím, mám menší problém s tým, že keď si na hodinkách zapnem napríklad beh vonku alebo bicyklovanie tak sa mi strašne dlho načítava poloha, niekedy sa poprípade vôbec nenačíta. Mobil mám iphone7 kde mám stiahnutú aj aplikáciu,na mobile mám polohu zapnutú taktiež. Neviem vôbec kde je problém. Ďakujem za každú radu.