Diskusia: Galaxy S20 - to najlepšie v útlom tele

  • disq29.03.2020 - 17:42 Trvalý odkaz

    Čo sa týka 120 Hz, pre mňa osobne to je ENORMNÝ krok vpred, neviem či za pár hodín používania sa dá 120 Hz zhodnotiť a dať to ako nevýhodu, používam 120 Hz niekoľko týždňov, teraz som prepol na 60 Hz, obyčajné scrollovanie, napr. textu v článku je skákavé, oči sa mi snažia zaostriť aj pri scrollovaní a príde mi to akoby trhané, text sa pri plynulom posúvaní ťažko číta, vyzerá rozmazane, pri 120 Hz môžem plynulo posúvať text a stále je ostrý, všetko je plynulé a je to pre mňa prirodzenejšie. Pri 60 Hz čítam text tak, že si prečítam časť, posuniem sa, obraz je statický a čítam ďalej... pri 120 Hz posúvam stále text plynule a bez problémov ho viem čítať aj pri posúvaní. Rovnako tak animácie systému sú plynulejšie, sú to len milisekundy, ale osobne do dokážem vnímať.

    Knoxville29.03.2020 - 21:01 Trvalý odkaz

    Písal som to v inom vlakne a napíšem to znova.
    Každému,kto píše že stačí FullHD,60Hz odporúčam
    ,nech si aspoň na jeden deň vyskúša napr,taký Oneplus 7T Pro. Ťažko sa bude vracať späť. Ten rozdiel je citeľný,keď je s čím porovnať...

    Peter29.03.2020 - 23:05 Trvalý odkaz

    Ja tak isto musím povedať že rozdiel pri 90Hz a 60Hz je fakt dosť veľký mám Oneplus 7 pro a keď chytím telefón do ruky ktorý má klasických 60Hz zdá sa mi zasekany.
    A ďalšia vec kúpim si telefón za 900 eur a budem znižovať rozlisenie, alebo frekvenciu na 60Hz ??? Poprípade vypínať iné funkcie na úkor baterky aby mi vydržala o 15-20 minút dlhsie?🤔🤔🤔 To si rovno môžem kúpiť Galaxy S8.
    Ak som ochotný zaplatiť takúto sumu tak ten telefón využijem na maximum čo ponúka😉😉😉

    Michal Šiška30.03.2020 - 11:29 Trvalý odkaz

    - bez audio jacku a FM rádia
    Toto fakt nepocitam za nevyhodu za prve audio jack je prezitok v dnesnej bezdrotovej dobe (prenos dat aj el.) tak ho vyhodili aby si ludia zacali zvykat na novy "bezdrotovy" standard a preboha cooo? FM radio? To snad nemyslite vazne, nechcete este na zadnu stranu potenciometer aby ste si vedeli naladit frekvenciu? V dnesnej dobe ma uz kazda rozhlasova stanica svoju internetovu verziu a nepocitam tucet dalsich streamovacich sluzieb na hudbu a radia to uz rovno moze byt nevihoda chybanjuci USB A konektor v extremnom pripade disketa 😉 je rok 2020 zachvilku ani sim karty nebudete vkladat len zaregistrujete a hotovo to ja len aby ste sa zas necudovali ked zmizne slot na sim karty

    Profile picture for user Pavol Mišún

    Pavol Misun30.03.2020 - 20:59 Trvalý odkaz

    In reply to by Michal Šiška

    Audio jack je obrovská výhoda, najme ak je v dobrom prevedení ako majú napr LG telefóny.
    Mám doma Galaxy buds, airpods a aj Bose qc 35II a poviem ti stali hromadu peňazí a ledva sa doťahujú na 80 eurové káblové slúchadlá.
    Navyše je to otravné non stop ich dobíjať.

    K recenzii len toľko , ono keď človek prejde z iPhonu na 90-120hz display v androide ,až tak moc ho neuchvati ...
    Nie je to až taký rozdiel v plynulosti. A myslím si že autor článku často pouziva iphone :). Ak ale človek ide z Xiaomi alebo Huaweiu rozdiel je to obrovský.

    Michal25.04.2020 - 12:10 Trvalý odkaz

    Telefon ako taky je vyborny,presiel som z realme x2 pro. Telefon akurat, ani velky ani maly, display je fantasticky, vsetko je rychle, fotoaparaty su slusne, ale citacka otlacku prstov je snad zatial najmizernejsia aku som doteraz mal. Pomala a cele zle. Mam pridane dva otlacky toho isteho prsta a aj tak mava problemy. Teda ako kedy, niekedy hned rozozna, niekedy vobec.. treba aj viac pritlacit.. A hlavne ked mam rusko a nespoznava tvar pri odomykani. Toto si myslim, ze pri telefone za 900e proste nemoze byt, resp. nemalo byt. Ale, teda zatial ako celok prevlada spokojnost.

    Lubo26.04.2020 - 11:49 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    Dikes za tip, aj mne pomohlo pri S10e, kde ten senzor je podla mna dost biedny, resp teraz po tomto "hacku" funguje ovela lepsie, testovane dva dni a citit zlepsenie.

    Peter Tomko26.04.2020 - 11:00 Trvalý odkaz

    Zdravím! Uvedený MT vlastním dva dni, zakúpil som ho na paušál od Orange. Na S20ku som prešiel zo Samsung Galaxy S8. Len doplním, že S8 by som zatiaľ nemenil, keby môjmu malému synovi nespadol a nepukol mi sklo na displeji v ľavom dolnom rohu. Aj po 2,5 roku fungoval bezchybne a batéria stále držala. Po tých dvoch dňoch sa podelím o skúsenosti. Pri prvom fyzickom kontakte je zrejmé, že sa jedná o kvalitný fón s hodnotným spracovaním, avšak v porovnaní s S8 je samozrejme o niečo väčší a nesedí mi tak v ruke ako S8 /možno otázka zvyku/. Čo mne vadí a vyslovene chýba je absencia senzoru na čítanie sietnice. Na S8 som ju mal spustenú stále a považoval som to za výnimočný bezpečnostný prvok pri odomykaní MT ako aj pri automatickom vyplňovaní hesiel cez Samsung Pass. Bola síce o niečo pomalšia oproti čítačke odtlačku prstov, ale podľa mňa spoľahlivejšia. Btw. čítačku odtlačkov prstov som ani nevyužíval, nakoľko patrím medzi mizivé percento tých, ktorí nemajú výrazné odtlačky prstov a teda jej použite je pre mňa skoro nepoužiteľné. Áno v S20 je čítačka odtlačkov prstov lepšia, ale mne stále spôsobuje výrazne problémy, pričom som ju po čase vypol. Zostalo mi tak používať rozpoznávanie tváre, avšak zatiaľ k tomuto bezpečnostnému prvku až takú dôveru nemám, pričom som tak zároveň prišiel o možnosť automatického vyplňovania hesiel v iných aplikáciach cez Samsung Pass, ktoré stále trvá na odtlačkoch prstov. Pre mňa krok späť u Samsungu, pričom v novších radách vlajkových lodí, by som čakal len pridávanie senzorov /samozrejme nie donekonečna/ a nie naopak uberanie tých dobrých. Rovnako mi veľmi chýba čítačka tepovej frekvencie. Využíval som ju pomerne často, nakoľko som si so zaujímavosti kontroloval tep napr. v práci alebo pokojový doma. Nechápem prečo tento senzor Samsung vypustil, ešte v S9 bol. Áno, dá sa to doplniť napr. smart hodinkami, ktoré následne prenesú údaje o tepovej frekvencii do MT, ale Samsung tak len nabáda k nákupu ďalších produktov /mimochodom táto politika je asi úspešná, lebo som si objednal aj Samsung watch 46, samozrejme nie len kvôli tepu/. Ako bežný užívateľ nevidím nejaké výrazné zmeny na novom displeji S20 oproti S8, čo sa zobrazovania týka. Rovnako po stránke designu už MT v súčasnosti nemajú asi čo naviac ponúknuť, keďže spredu je to len displej. Jasné je tento MT v súčasnosti na špici v danej triede, no pri priamom porovnaní s o 3 roky starším modelom S8 je to pre mňa mierne sklamanie aj kvôli už spomínaným senzorom. A teraz do mňa :D

    Tomas26.04.2020 - 12:45 Trvalý odkaz

    In reply to by Peter Tomko

    Na Note10+ nemam s citackou odtlackov najmensi problem. Rychla a spolahliva.
    Avsak su 2 moznosti kedy nefunguje uplne na 100%.
    1. Ak mate mokry/spinavy prst. Vtedy treba casto prilozit prst 2x. Co je ale stale lepsie ako pri klasickych citackach, ktore mokry prst nenacitaju vobec.
    2. Ak mate prst "docasne zdeformovany", napriklad po dlhsom drzani pera alebo ineho predmetu, kym sa brusko prsta taktovediac vyrovna do normalnej polohy. Neviem ci som to vysvetlil spravne, ale snad chapete.
    Inak by som vzdy bral radsej ultrazvukovu citacku oproti optickej, s ktorou mam horsie skusenosti.

    Václav29.04.2020 - 02:23 Trvalý odkaz

    S20 by bola veľmi fajn telefón keby sa neprevalil škandál z ich Exynos procesomi ktoré sú nielen že citeľne slabšie, ešte ale zistilo prehrievanie a fotoaparát taktiež je citeľne horší v porovnaní z verziou SD865 ... Toto Samsungu nevyšlo a myslím že to bude cítiť aj v predajných číslach... Fiasko i keď telefón ako taký je určite fajn no toto sú veci ktoré by taká veľká firma akou Samsung nezesporu je nemôže dovoliť..

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy29.04.2020 - 11:04 Trvalý odkaz

    In reply to by Václav

    95% ludi (vEU) ani netusi, ze existuje verzia so snapdragonom :)
    vo vacsine sveta sa predavaju s 865 tak tych zas netrapia problemy exynosu.

    Tomas29.04.2020 - 12:36 Trvalý odkaz

    In reply to by Václav

    Aj tak si myslim, ze je to vsetko neumerne zvelicene. Podla roznych testov je Exynos objektivne horsi oproti SD, ale slova ako "citelne" a "ovela" by som urcite nepouzil.
    Minuly tyzden alebo vikend, uz neviem, som videl S20 za 800€ v nejakej akcii. A aj napriek celej tejto drame s Exynosom je podla mna S20 za 8 stoviek jasi najlepsia kupa, vzhladom na to ake vysoke ceny tento rok vsetci nasadili.

    Václav29.04.2020 - 22:59 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    Ide o to že ten výkon rozdielny keď si pozrieš objektívne testy na YT ale jasné že človeku ktorý sa do toho nerozumie bude jedno čo tam má za procesor sám o sebe ten telefón nieje zlý

    Tomas30.04.2020 - 10:16 Trvalý odkaz

    In reply to by Václav

    Rozdiel vo vykone je zanedbatelny, ale co sa tyka spotreby, tam uz je ten rozdiel vyraznejsi. Ale stale maju vsetky modely S20 slusnu vydrz. A ako sa zda, vela ludom tu staci aj tragicka vydrz iPhonu SE (2020), takze s takmer dvojnasobnym SOT u S20 by nemal byt ziadny problem.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy05.05.2020 - 21:31 Trvalý odkaz

    In reply to by Václav

    no :) tolko vsetci pizukali na exynos az sa samsung "nasral" a note 20 v inej verzii ako s exynos 992 vraj nebude :D

    Tomas06.05.2020 - 11:24 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    Mozno to bude nakoniec dobre, kedze (aspon u nas) su modely s Exynosom lacnejsie ako SD varianty. A aj Samsungu sa bude lahsie doladovat softver len pre jeden procesor

    Profile picture for user grabec.tibor@gmail.com

    TBK30.04.2020 - 13:44 Trvalý odkaz

    Tomas klud, keby dal Apple do toho isteho modelu rozdielne procesory a este by si tie horsie setril pre Europu, tak by ste mu to tu dali poriadne vyzrat..

    Tomas30.04.2020 - 17:18 Trvalý odkaz

    In reply to by TBK

    Ja som uplne kludny:) Ved uznavam, Exynos je horsi, ale zas to nie je az take hrozne ako to youtuberi a ludia na forach prezentuju. Tak ako kazda "gate" afera, aj toto sa mi zda nafuknute.
    Keby mam skritizovat Exynos, tak sa mi zda, ze prijem wifi je slabsi ako na SD procesoroch a to mi vadi viac ako nejaky minimalny vykonnostny deficit, lebo to je realne citit. Aj ked tiez to nie je uplne hrozne. Mam na priame porovnanie OnePlus 6T a Note10+ a 6T najde wifi rychlejsie, na vacsiu vzdialenost a aj ju lepsie drzi.

    Tomas19.05.2020 - 10:58 Trvalý odkaz

    V nemenovanom obchode, ktoreho nazov zacina na "n" a konci na "y"... teraz vsetky modely S20 so zlavou 200€. S20 za 699 a S20+ za 799 je zaujimava ponuka a konkurencia k OnePlus 8 a 8 pro 🤔

    Hydrant20.05.2020 - 07:57 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    Je to lakave ale mam osobnu skusenost a nechcel by som ho, to zahrievanie tam naozaj bolo. Kolega v praci mal S20+ a naozaj po par fotkach k tomu video a tel. bol citelne teplejsi. Ja som tomu do vtedy akosi moc neveril az po osobnom vyskusani. Mozno je to varka prvych kusov pripadne to opravia casom a uz to bude dobre.
    Takze ja skor Snap ako Exynos aj ked tento rok tie telefony nic moc pre mna zatial. Mozno kupit nieco z pred roku 😏 kde su uz aj ceny lepsie lebo tento rok je to zivsie v tych cenach 🙂

    Peter27.10.2020 - 17:26 Trvalý odkaz

    Kolegovia, napíšte výdrž batérie S20. Ceny sú už celkom rozumné, či sa s ním dá dať celý deň aktívneho používania.
    Vďaka.

    Lukáš Mišenčík15.05.2021 - 14:14 Trvalý odkaz

    Zdravim, vlastnik S20 a chcem sa opytat ci je normalne ze pri vytoceni nejakeho hovoru mi na displeji zacne blikat taka gulicka .... uz som jeden telefon vratil s tymto problemom a kupil som dalsi a tak robi to isté .... je to normalne ci zase som natrafil na zly kus ??

    Lenka Ivančíková15.05.2021 - 18:45 Trvalý odkaz

    In reply to by Lukáš Mišenčík

    Vracal si ho zbytocne. To je len upozornenie o tom, ze konkretna apka pouziva mikrofon. Je to info kvoli sukromiu.