Diskusia: Apple iPhone SE (2020)

  • Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy15.04.2020 - 19:41 Trvalý odkaz

    nemysliteľné sa stalo skutočnosťou...a ludia su nadšení 😂

    Tomas15.04.2020 - 20:30 Trvalý odkaz

    Takmer 500€ za takyto mid-end s jednym fotakom nie je zas az taka vyhra...

    rtg15.04.2020 - 21:18 Trvalý odkaz

    Tá kapacita batérie, to nie je preklep? :)

    Knoxville15.04.2020 - 21:41 Trvalý odkaz

    Ovce sa pôjdu pozabíjať. To bude "výhodná" kúpa...😆

    Borland15.04.2020 - 22:01 Trvalý odkaz

    Nemam ziadne anti-iOS ambicie, ale co sa tyka tej cenovky, tak to je fakt mimo. Zakazdym sa chcem vyhnut konkretnemu porovnaniu, ale toto musim. Xiaomi Mi Note 10 Pro za menej ako 500€ je niekde uplne, ale uplne inde. Pri porovnani tyhto dvoch sa iPhone neda kupit za ziadnych okolnosti, pri prihliadnuti k akejkolvek vlastnosti alebo charakteristike.

    XiaomiManiac15.04.2020 - 22:48 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    A to sa pozri za kolko sa predava Mi 9 v 64 GB verzii a porovnaj to s tymto SE 2020 (ale ok, musim uznat ,ze velkostne mu zrovna nekonkuruje, ale vo vsetkom ostatnom ano), trosku mensie a este lacnejsie, avsak stale hodne popredu je MI9 SE.

    Je jedno co si o nom myslime, predavat sa to bude zjavne dobre. Pre najlacnejsie logo si chudoba pojde nohy dolamat

    lendelos16.04.2020 - 08:26 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    Xiaomi Mi Note 10 Pro? nemyslis vazne... ved Xiaomi zaostava vo vykone, nema vodeodolnost, nema bezdrotove nabijanie a hlavne, nie je kompaktne! Trosku zabudas na to, ze existuju ludia ako ja, ktorym tento iphone se skvele vyhovuje a kludne by som siel do androidu ak by na trhu taky bol ale proste nie je...

    Borland16.04.2020 - 13:13 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    Dobre, a teraz druha strana mince: Apple ma 1 fotoaparat (ziadny zoom, ziadny sirokouhlac, atd...), ma len zalostnych 3GB RAM, 2,5 nasobne mensiu bateriu, nema 3,5mm jack, nema infraport, ma obstarozny dizajn atd...

    Fakt chces pokracovat v tychto porovnavackach? Ja chapem, ze tento iPhone prinasa kompaktnost, ktoru mnohi vyzaduju a chapem to. Ale cena je neadekvatna. V dnesnej dobe predsa nemozem predavat telefon s jednym zadnym fotoaparatom za 600€. Ved je to vysmech. Keby bola cena okolo 400€, beriem vzhladom na to, ze ide o Apple.

    lendelos16.04.2020 - 13:32 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    Cenu ma tento iphone viac ako dobru, pretoze ma top procesor, top fotak, aj ked len jeden ale tiez ma ip ochranu a aj bezdrotove nabijanie, navyse je to apple, aplikacie, sviznost je top, softwarova podpora apple bude dalsich 4-5 rokov, takze ta cena je velmi ok... a nestoji 600 ale 480 a 128gb ktory si kupim ja, za 530... a hlavne, je to jediny kompakt na trhu, takze aj keby bol drahsi, predaval by sa, lebo NEMA KONKURENCIU.

    Emma16.04.2020 - 12:55 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    Nie vsetko je len o vykone (a nie nemam iPhone)..

    Apple ma dobre postaveny ekosystem, ak mam na jednej sieti mobil, notebook, tablet a co ja viem co dalsie tak mam notifikacie na vsetkych + viem volat alebo zdvihnut hovor napriklad na MAC-u. Zatial sa mi nikto nestazoval ze by mu to vypadlo alebo nejak nechcelo fungovat (nech sa vyjadri niekto kto pouziva iphone uz dlhsie)

    S androidom sa mi stava to ze musim restartovat mobila alebo hodinky lebo sa to rozhodlo ze netofikacie nepojdu.... Xiaomi Mi band - jedneho dna sa rozhodli ze kaslu na notifikacie a odvtedy nejdu..

    Ja pozeram skor na to ze apple ma aplikacie svoje (od jedneho vyvojara) a Android? Android od google , aplikacia k hodinkam od samsungu (alebo od ineho vyvojara) notifikacie na pocitaci aplikacia od microsoftu (a aj ta ide ako sa jej chce...) z mojho poladu ano apple je drahy ale su ludia ktori su ochotni si priplatit aby nemuseli riesit ze im veci nefunguju. Google Pay ide na mobile ale na hodinkach nie, a je toho viac...

    Ako vravim nemam od apple nic ale niekedy ma uz vytaca ze veci na android nefunguju ako by mali . A mat si teraz vybrat tak asi sa otocim za apple...

    Borland16.04.2020 - 13:17 Trvalý odkaz

    In reply to by Emma

    Neviem, aky mas telefon s Androidom, ale ocividne pojde o starsi kus, alebo low-end. Android je niekde uplne inde, ako tomu bolo pred rokmi, takze komentar o lagoch alebo restartoch patri do roku 2010.
    Pozri, ak si chces kupit tento iPhone za danu cenu, kludne. Ja si len myslim, ze cena je neadekvatna za to, co ten telefon ponuka.

    Emma16.04.2020 - 16:25 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    Mobil ma 2 roky. Poprosim precitaj si este raz komentar ;)

    Samsung galaxy watch maju raz zacas tendenciu sa odpojit a neprichadzaju notifikacie. Garmin tiez . android jednoducho zakiluje nejaky proces na pozadi a potom musis restartovat mobil aby sa to znova rozbehlo.

    Microsoft My phone - zadas ucet do pc, do mobilu nainstalujs apku a cakas a cakas po chvili to vypise ze stala sa chyba... (kde a aka? pogugli mozno najdes )

    O zaidnych lagoch nebola ani rec :)

    Tomas20.04.2020 - 12:34 Trvalý odkaz

    In reply to by Emma

    A myslis si, ze iPhone nema ziadne bugy a ze 24/7 funguje bez problemov? To si fakt na omyle. Kazda nova iOS verzia je sprevadzana bugmi, lock screen bypassmi, zlou vydrzou atd. a to napriek xy beta verziam a naslednym hot fixom. Naposledy skandal s odpocuvanim cez Face time. Len akosi sa na to vzdy zabudne a stale sa tvrdi, ze iOS je priam dokonaly a stale funguje.
    Len teraz pridali nastavenie rozlisenia priamo do apky fotaku, stale su v iOS neergonomicky a nezmyselne rozlozene rozne sw tlacidla, stale je uzavrety s nezmyselnymi obmedzeniami.
    Ano, iOS je tak isto problemovy ako Android, len mozno v inych oblastiach a stale je tu u niektorych ludi ta stara mentalita, ze Android je zalagovany a iOS je dokonaly. Ked budes musiet iPhone restartovat, lebo ti z neznameho dovodu len tak prestane fungovat rotacia obrazu v galerii, tak zistis, ze nie je, ani zdaleka. Tak ako ma Android svoje muchy, ma ich aj iOS.

    juryno15.04.2020 - 22:04 Trvalý odkaz

    Od aprila do oktobra nosim a som fanusik malych mobilov. Konkretne S10e: 5,8" bez ramcekov. To je minimum " obrazovky a kde sa da kukat net. Inak na zimu a doma na net na cely rok pouzivam naopak zase mobil s co najvacsou uhloprieckou, kvoli netu a fotkam.

    Apple nesmie ku mne domov kvoli uzavretemu systemu a predrazenej cene. 4,7" na net a fotky je ozaj viac ako zle. Spolu s tymi mega ramcekmi v r.2020 sa mi sa zase potvrdila stara pravda-iphone nikdy

    Knoxville15.04.2020 - 23:40 Trvalý odkaz

    In reply to by juryno

    A čo si čakal? Veď zákazníci Apple,boli vždy len tupé ovce,bez vlastného názoru a ako-takej technologickej zdatnosti.Masírované marketingovými žvástami firmy. Na tom si firma založila svoj biznis. Takže sa nemusí nikto báť,že sa to nedajbože nebude predávať. Ovečky sú už vychované...

    lendelos16.04.2020 - 08:50 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    aaale no, nie si nahodou ty tupa ovca ked nevies pochopit, ze niektori ludia maju ine priority ako ty? Ja mam teraz 4ty android po sebe, a teraz pojdem do tohoto iphonu SE. A nie preto, ze to je iphone ale preto, ze je to kompakt, ma bezdrotove nabijanie a zvysenu odolnost... 4,7 palcovy display je ideal na ovladanie jednou rukou... Ktory android mi toto da? skus mi menovat jeden jediny a prosimta len nie galaxy s10e, mal som, vratil som, skoro 6 palcovy display sa neda ovladat jednou rukou bez prehmatavania a to uz nevravim o jeho podpriemernej baterke a 2 nabijaniam denne. Vdaka apple, ze to vyrobil a kupil by som si ho aj keby je o 200eur drahsi lebo proste na trhu nie je jediny kompakt. Keby mne vyhovovalo padlo, idem do oneplus 8pro kludne, ten ma skvely system, bezdrotove nabijanie a ip odolnost, to je to, co ja od telefonu chcem ale bohuzial, 5 palcov je max a taky android sa proste nevyraba...

    Marián Petrík16.04.2020 - 09:14 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    ono to až taký kompakt nie je. veľkosťou displeja áno, ale tie nezmyselné rámčeky? nekúpil by som to nikdy. za 500 eur dostanem oveľa lepšie vybavené a lepšie fotiace androidy. áno, má výkonný procesor, ale ten to podľa mňa nezachraňuje. a výkonný procesor nie je všetko.

    lendelos16.04.2020 - 09:36 Trvalý odkaz

    In reply to by Marián Petrík

    Prave, ze velkostou displaya... mobil chytim pevne do ruky a prstom viem ovladat cely display bez prehmatov. Kludne by som zniesol este uzsi mobil ale ramceky nad a pod displayom mi nezavadzaju. Dole ma home button a prave vdaka dolnemu ramceku sa lahsie prstom dotahuje na koniec displaya a horny ramik mi vobec nevadi, mozno to nevyzera najlepsie, ja by som tam velmi rad videl 3D face unlock ktory bohuzial nema ale aj tak je to najkompaktnejsie co na trhu existuje a nejde mi o najlepsie fotiaci mobil, staci mi ok fotak, co tento ma, tiez mi nejde o neviem ako namakany procesor, ktory tento aj ma ale kludne by mi stacil o nieco slabsi... Kazdy si moze vybrat, pre mna je toto topka velkostou aj vybavou a musim ta poopravit, za 500eur nedostanes zas tolko lepsie vybavenych mobilov, ja mam priority kompaktnost, bezdrotove nabijanie, ip odolnost, dobra baterka (toto zvladne 12hod prehravania videa) a stoji 480eur - za 500 eur dostanes ovela lepsie vybavene mobily no tak napis ake? teda, aj keby neratas s tou kompaktnostou, tak moc ich nenajdes... mozno maju tie androidy 4 fotaky ale mne staci jeden ok fotak, priority mam inde...

    lendelos16.04.2020 - 10:45 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    to nie je zle, nie je ani taky velky aj ked ovladat jednou rukou sa neda, ma ip ochranu aj bezdrotove, skvely system, avsak nie je to najnovsi phone a stale je drahsi ako novy iphone (u nas dost nad 500 eur) a ako novinka u nas sa zacal predavat za 859 eur - to je trosku ina palka ako 479 no nie? Ked chces porovnavat veci zo zahranicneho amazonu, tak by som napisal tu hranicu 400 usd, lebo za tolko sa tento iphone zacina predavat tam... A fakt ktory mobil do 500eur, fakt nemusi byt kompakt ma bezdrotove nabijanie a ip ochranu? A myslim, tu zahajujucu cenu, nie stare telefony, tento tiez zlacnie o 2 roky na 300eur... Tak to vyzera, ze iphone SE bude fakt bestseller

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.04.2020 - 11:09 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    je to cena na nemeckom amazone ktory sa s tebou bavi po cesky na telefon mas plnou zarukou je to v podstane domaci eshop :)
    pixel ma ip68 iphone SE ma 67 a bezdrotove nabijanie samozrejme ma.
    kazdy android sa ovlada jednou rukou lepsie ako hoc aky telefon s iOS, uz len kvoli tomu ze si viem upratat ikony na ploche (tak aby boli v dosahu palca) a hlavne kvoli tomu ze nie vsetky aplikacie v ios podporuju krok spat gestom a docahovat ho v lavom hornom rohu palcom nie je mozne ani na 4,7" displeji.

    lendelos16.04.2020 - 13:24 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    inak prave som si pozrel ten amazon, ano pixel 4 tam mas za 457eur + doprava ale ten je uz pouzity, novy stoji od 600 eur + doprava, ;)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.04.2020 - 09:39 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    Xperia XZ2 Compact je ešte menšia pri 5" displeji.
    Výdrž má ďaleko lepšiu.
    Kamoš s iPhone 8 musí dať nabíjačku medzi 13~15h.

    lendelos16.04.2020 - 10:06 Trvalý odkaz

    In reply to by mental.disease

    SE bude mat odost lepsiu vydrz ako 8 ;) xperiu XZ2 compact beriem ako kompakt... a teraz si to porovnajme - xperia xz2 compact nema bezdrotove nabijanie, uvadzacia cena bola 600eur! a je to uz viac ako 2 rocny android - ziadny kompaktny potom uz vyrobeny nebol. XZ2 uz este dostava andorid 10 aj to je od nich dost ale tam to konci - a tento iphone bude mat podporu ovela dlhiu ako 2 roky ;)

    Tomas16.04.2020 - 10:59 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    Ty si kde zil doteraz? Preco si si teda uz davno nekupil iPhone 8 (alebo 7 alebo 6s alebo 6, ked sme uz pri tom), ktory presne splna vsetky tvoje poziadavky? Naco si cakal doteraz? A ak by toto stalo o 200€ viac a aj tak by si si to kupil, uz by som ta musel nazvat nejakym vulgarizmom alebo vazne spochybnit tvoje mentalne zdravie.

    lendelos16.04.2020 - 11:26 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    pred 3 rokmi som si kupil motorolu s 5,2 displejom, chcel som iphone ale hlavne vtedy bol pre mna drahy, a kupil by som si aj iphone 8 ale cakal som na tento - pretoze uz 2 roky sa hovori o novom iphone SE, cakal som, ze vyjde kazdu chvilu ale stale sa to len natahovalo, medzi tym som si kupil s10e, lebo uz som nechcel starsi iphone ale nebol som s nim spokojny, takze konecne som sa dockal... A ak by ziadny SE neprisiel, siel by som do iphonu 11 pro, len proste nechcem davat liter za mobil aj ked uz by som si ho vedel dovolit. a SE ma pre mna ovela lepsiu uhlopriecku

    Lenka Ivančíková16.04.2020 - 13:14 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    podla mna lendelos rozumne argumentuje, porovnavat novy SE so starym androidom alebo iP 8 s vybuchanou baterkou je blbost, mental. :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease16.04.2020 - 15:06 Trvalý odkaz

    In reply to by Lenka Ivančíková

    Hmm. Samotný Apple píše, že výdrž bude podobná ako na iP8. Aj ked bol nový to nebol žiaden zázrak (66h Endurance Rating).
    Áno súhlasím argumenty má dobré:
    Galaxy S10e je nepoužiteľný džad so šírkou 69.9mm
    SE sa krásne ovláda, bo má šírku 67.3👌

    lendelos16.04.2020 - 15:23 Trvalý odkaz

    In reply to by mental.disease

    asi si sedis na kabli, ano ocenil by som este mensiu sirku a tam sa kazdy milimeter pocita ale podstatne je, ze s10e ma velky display, ktory sa uz ovladat jednou rukou bez prehmatavania neda... - mal som ho a neda. Na drzanie aj do vrecka nohavic mi s10e vyhovoval ale nie na ovladanie jednou rukou...

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.04.2020 - 15:55 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    pocuj ty jednoruky Jeliman :)
    https://ibb.co/dJHWCYW chces mi povedat ze palcom dociahnes do horneho radu na ikony aplikacii? bohuzial ale iOS ti nedovoli ulozit si ikony v dosahu palca (na ovladanie jednou rukou)
    android aj ked ma o 1" vacsi displej sa ale jednou rukou ovlada uplne v pohode
    https://ibb.co/c86146R

    https://ibb.co/WzF1jjC "najnovsi iphone" a 3 roky stary android. :D 4,7" vs 5,7"

    lendelos16.04.2020 - 16:53 Trvalý odkaz

    In reply to by oxy

    mozno nie uplne do rohu ani na tomto iphone bez prehmatu ale tie pouzivanejsie appky si mozem presunut dole a hlavne ked vybehne klavesnica, budem vediet tou jednou rukou odpisat narozdiel od toho androidu.. a btw tento essential phone co si tu poslal link - je pekne, ze posielas pomaly najmensi android uz mozno 4 rocny, - btw dost som rormyslal nad jeho kupou - uz vtedy paril k tym najmensim na trhu, ked teraz vsetky ostatne su obrie phablety 6,5+ palcove....... este raz, teraz mam android, mam rad android ale okrem s10e, a pixelu 4, ktore maju podpriemernu baterku neexistuje nic na trhu, co by bolo aspon ako tak kompaktne... tento iphone to ma vsetko, + je dokonca lacnejsi + bude sa este lepsie ovladat jednou rukou ako tieto 2 - pre mna nie je o com

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.04.2020 - 17:51 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    absolútne bez problemov mi palec beha po celej šírke klávesnice, dokonca aj na note 10 obciahnem celu klavesnicu bez posuvania telefonu. 😉.
    este k baterke, S10e ju ma vyrazne lepsiu ako ip8-SE2 a pixel ju ma o fuz horsiu
    na ios si nevies presunut ikony dole 😂 dosiahnes to iba tak ze zaplnis celu obrazovku ikonami, ono ten "user-friendly" system uklada ikonky pekne od laveho horneho rohu, presne tam kam nedociahnes.

    Borland16.04.2020 - 13:21 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    Ja viem presne, co ocenujes na tomto novom iPhone a je len smutne, ze na trhu neexistuje adekvatna alternativa. Clovek potom musi platit zbytocne vela za telefon len preto, lebo nema na vyber.

    Ale ina vec mi vrta hlavou: nevies ovladat 6 palcovy telefon jednou rukou? Bude mas nejaku vadu liliputizmu (bez vysmechu) alebo si velmi drobna zena.

    lendelos16.04.2020 - 13:55 Trvalý odkaz

    In reply to by Borland

    som celkom velky chlap, akurat mam dobre oci a nemusim si kompenzovat nic ani tam dole narozdiel asi od teba ;) telefon vyuzivam na volanie, messenger, whatsapp, casto v aute, buse, kedy vacsi telefon fakt neviem obsluzit len jednou rukou,.. fotak pouzivam vynimocne, videa na telefone takmer nepozeram, mozno len ked som v tom buse obcas... ono scrolovat sa da jednou rukou aj na vacsom smartfone alebo ho drzat pri pustani videi ale odpisovat na spravy? to tazko...

    markos920.04.2020 - 14:33 Trvalý odkaz

    In reply to by Knoxville

    knox asi som tupá ovca keď som spoojný z apple, pravidelne striedam vlajkove androidy a iOS iPhony, mám rád novú techniku a potrebujem si vyskusat, ale nakoniec sa vždy vrátim k apple, mám doma macbook aj ipad, aj watch, aj apple tv, no čo ti poviem som totálna ovca a ďakujem že ty rozhoduješ o tom čo sa má ludom páčiť a len čo je podla teba vyhodne a vhodné, odpust ze nemam chut na xiaomi a one plus ani na podobne pristroje a som zvyknutý na svoje pohodlie, ale tak čo už so mnou ked som tupá ovca, knox ty si proste jasné Á-čko čo všetko vie, si super fakticky

    sam9816.04.2020 - 08:59 Trvalý odkaz

    Žeby nový zabijak vlakových lodí? 🤔😂 Však výkon to má, foťák nebude až tak zlý, cena je oproti ostatným menšia... Akurát ten dizajn (subjektívna vec, za mňa ok), displej, baterka otras. Geniálny krok Applu, to sa bude predávať ako teplé rožky.

    Lubo16.04.2020 - 10:49 Trvalý odkaz

    Podla mna je tento novy Iphone super mobil, ktory urcite nema čím sklamať.
    Možno ťo sa tyka baterky, ktora je zatial applom nešpecifikovana, ale zrejme tam bude ta ista ako ma IP8, cca 1800 mAh.
    Toho sa trochu obavam, aka bude vydrz, mohli trochu zapracovat na konstrukcii a zabudovať tam nieco cez 2100 mAh.
    Kto mal predosle Iphony a vydrz ci SOT napr 4 hodiny mu prisla v norme, bol s tym spokojny, aj vydrz IP SE 2020 mu pride ok, ale ten kto zažil aj dlhsiu vydrz, napr pri nejakom androide a uvazuje o prechode na tento Iphone, moze byt sklamany.
    Aktualne pouzivam S10e a som spokojny, vydrz je OK - 5 h SOT, niekedy ked ho velmi nepouzivam, vydrzi aj dva dni.
    Velmi som bol zvedavy na iphona, konecne dobry fon za cca fajn peniaz, nema ziaden vyrez ako nove IP11, ktore uberaju aj z displeja, tym ze ten vyrez je taky velky, vidno na nom hodiny a baterku, na tomto IP SE je fjan, ze vidis cely status bar. Cize tie ramceky by mne osobne nevadili.
    Ci mam displej na celej prednej strane, alebo mam hore aj dole nejaky ramcek, mne to je jedno, aj tak ocami sledujem len "takpovediac" strednu cast displeja, kde vnimam stred, vrchnu a spodnu cast len periferne. V tomto vidim 4,7" ako vhodnu volbu, kto nepozera vela videi, nehraje hry, tento mobil je ideal. Citacka v predu je super, lepsie ako na boku alebo v zadu, ci v displeji. Vyhoda tej spodnej brady je, ako to opisal "lendelos", ze nemusis prehmatavat a natahovat prst dole, ked mas "full displej" na celom tele, ale displej je vydvihnuty o cosi vyssie pre lepsie ovladanie.
    Fotak az tak neriesim, malo by to fotit OK, oproti S10e by mi chybal sirokac a 3,5 mm jack.
    Hlavne co mala laka na tom IP SE je plynulost systemu, ziaden bloatware a ziadne bludne nadstavby, omalovanky, kde po spusteni mobilu je uz hned zaplnenych 3GB RAM.
    Nieco na styl pixelu. Preto som si oblubil andorid one, lebo moje posledne dva mobily boli xiaomi MI A1 a A2 a po tych som presiel na S10e, ktory je fjan, ale vzdy mi tam chyba to "pozlatko" cisteho androidu, co ponuka prave apple s IOS.
    Uprimne, keby som siel dnes kupovat mobil, pri terajšich cenach mobilov, napr nova S20, ci vcera predstavane OP8, alebo Mi10 pro, tak jednoznacne by u mna vyhraval tento IP.
    Maly rozmerovo, displej je ok, mne to staci, na amoled som si zvykal skoro dva mesiace, boleli ma oci od neho :D ale to je subjektivny nazor, IPS je ok, hral som sa s IP11, aj s IP8, displeje paradne, fyzicky switch na silent mode, citacka v predu, kvalitne spracovanie, stereo repro, zarucene aktualizacie aj viac rokov, IP67 ci 68 a bezdrotove nabijanie "nice to have" no pre mna nepodstatne. Cena mohla byt nizsia, ale do 300 € sa neda kupit takyto telefon, okolo 500€ je viac moznosti, no velkostne je tento bez konkurencie, max S10e a pixel 4 no s malym uloziskom, 128 gb uz velmi drahy.
    A k tomu kazdy mobil do 500 € ma nejaky kompromis, nieco mu chyba. Tomu chyba max sirokač no a ta baterka neviem aka bude, viac prezradia recenzie.
    Nie som nejak zatazeny na apple, ale stale som chcel skusit pouzivat IOS, roky som pouzival Windows phone, vlastne od uvedenia az po jeho "zanik" a velmi ma mrzi, ze to MS zabalil,
    uzasny system ten WP, no android ma pomaly prechadza, a zivot je zmena :D tak mozno skusim tento IP - ale dost zavazia aj recenzie na YT (podotykam normalne recenzie, nie od apple fanclubu).
    Hlavne, ze konecne mal niekto gule urobit kompaktny fon, lebo dnes uz nedas nic do nohavic, ci ides do prace, ci vonku a vezmes kratasy, kde 6,5" uz trcia z vrecka a ked si sadas tak ti mobil vypadava z vrecka, nedas ho ani pomaly uz do cyklo dresu do zadneho vrecka, ani vrecka na bundach uz nie su take hlboke ako tie giganticke mobily, ides is zaviazat snurky a mobil mas uz vo vrecku, to ma vie uz vytočiť :D haha skusenost s MI A2, nevies sa zohnut :D alebo len klasicke pouzivanie v jednej ruke, kde sa vrchna cast mobilu (druha polovica mobilu) prevažuje/preklapa a vypadava z ruky.
    Chapem, vela ludi nema PC ci tablet, mobil je jedine zariadenie ktore pouzivaju na konzum, no je aj vela takych, ktori čeknu web, napisu nejaku spravu, sem tam youtube, nejake foto a primarne pouzivaju PC.
    A hlavne to nema predinstalovany bloatware, ktory sa neda ani odinstalovat, na "debloat" S10e som pouzil ADB. A na appli je fajn, ze mozem odinstalovat aj tie ich standardne appky.
    A bonus je kopec prislusenstva ktore si mozes kupit na nete.

    lendelos16.04.2020 - 11:15 Trvalý odkaz

    In reply to by Lubo

    mal som s10e, ja som ho vratil prave kvoli baterke - mne nevydrzala cely den a tento iphone bude mat lepsiu vydrz ako iphone 8, ma vydrzat 13 hodin prehravat video , je tam novsi - setrnejsi procesor a asi zvacsili aj baterku, kedze odstranili 3D touch - ved uvidime recenzie ;)

    Lubo16.04.2020 - 11:38 Trvalý odkaz

    In reply to by lendelos

    Nezvacsili, teraz bol clanok na gsmarena, ze ma baterku z IP8 a 3GB ram. Som fakt zvedavy na vydrz. Ako ked zatazim :D S10e tak baterka, ide rapidne dole, no dokazem s nim stale prezit 1 den, ale pritom mam jas stale mensi ako 50%. Uvidime prve recenzie a rozhodnem sa.

    Tomas16.04.2020 - 11:27 Trvalý odkaz

    Vsetci sa idu zblaznit aka je to vyhodna kupa, ze wau, mame tu maly iPhone... Ako keby to bola nejaka novinka. Ved sme tu mali iPhone 8, ktory je takmer totozny s tymto. Preco ste si nekupili ten, naco cakat az do teraz na tento "zazrak" vytvoreny z obsolete skladovych zasob?
    Rozoberme si to.
    Skvely procesor, uznavam. Ale na co ho vyuzijete v kombinacii s tym malym, smiesnym displejom? Fakt mi nenapada jedina vec.
    Dizajn z roku 2014, na to nie je co povedat. Hlavne ak si telefon nechas dlhsie, ako to zastanci Applu stale tvrdia, ze budu mat 5 rokov updaty. Gratulujem, pouzivat v roku 2025 mobil z roku 2014. Nehovoriac o tej baterke, ktora bude po 2 rokoch na tak zalostne malej kapacite, ze viac ako 3 hodiny SoT budu len prianim.
    Displej. Jeho velkost a kvality zostali tiez niekde okolo roku 2014 a rozlisenie je este starsie.
    Kamera. Ta bude relativne dobra, az na to, ze je len jedna. Dnes uz aj 150 eurovy low-end vie za dobreho pocasia spravit peknu sirokouhlu fotografiu, na ktoru mozete samozrejme zabudnut, lebo Apple vam v 2020 s radostou preda 1 kameru "len" za 479.
    64GB je asi fajn (I guess) za tu cenu, 128 by potesilo viac.
    Nabijanie je "rychle" na pomeri akurat tak Applu, bezdrotove tu sice je, ale zalostne pomale.
    Atd...
    Nech sa na to pozeram akokolvek, vidim totalne outdated mid-end (s high-end procesorom, pre ktory tento telefon nema vyuzitie), za cenu, ktora vobec nie je tak nizka.
    Nikde nevidim ten wau efekt, preco je tento telefon udajne zaujimavy. Ved ak by som chcel nieco ako toto, tak si kupim iPhone 8 alebo starsi uz davno a nemusim cakat na toto.

    Lubo16.04.2020 - 12:14 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    Netvrdim, ze tento IP je nejaky mega deal, ze to treba brat lebo cena. 530 je za takyto mobil dost (128gb), no vyhrava pri nom prave velkost, aj ekosystem pre toho, kto este neskusil IOS. Su aj lepsie ponuky, netvrdim, ze nie. Pre mna je cca 500€ strop, viac nedam za mobil, vsetko nad zbytocny rozmar. Mobil na dva roky fajn, akurat ta myslienka s baterkou moze byt na mieste, ze casom klesne kapacita, no mam znamych, ktori pouzivaju IP 6, 7 a dokocna aj SE a baterka je v pohodke, nestazuju sa. A "len" jednu kameru ma aj Pixel 3a (tiez som nad nim uvazoval) ci spominany Pixel 4 - pre mna telefoto nepouzitelna fičurka. Co sa tyka displeja :D mam rad tie pokusy o umelecke dielo :D kde su displeje pokrivene ci zahnute po okrajoch, a potom ti da este vyrobca fičurku eliminovania nechcenych dotykov po okraji displeja :D ako napr Xiaomi, kde ti predaju zakriveny nezmysel, a potom si ako akoze mozes sam softwaerovo "orezat" aby ta zahnuta cast nereagovala dotyky. Naco mi je potom taky vyrobok, vyzera to cool, uzitkova hodnota na houby. Ani s10e ci ine mobily nestali hned po uvedeni to co teraz.

    Lenka Ivančíková16.04.2020 - 13:23 Trvalý odkaz

    In reply to by Tomas

    Preco kupit novy SE a nie stary iP 8? Nielen kvoli novemu cipsetu, ale aj dlhsie trvajucej podpore aktualizacii a vylepsenemu fotoaparatu. To, ze ma parametre rovnake s iP 8 neznamena, ze je uplne rovnaky. Vdaka A13 Bionic ma praveze ovela lepsie moznosti spracovania fotiek. Ma sice jeden fotak, ale podla Apple ide o sirokouhly objektiv, nie sice ultra sirokouhly, ako ma na novych 11-tkach, ale je lepsi nez na iP 8.

    Radovan Urbanovic16.04.2020 - 13:14 Trvalý odkaz

    Osobne som niekedy dávno vlastnil iPhone 3G. Bol to jeden z mojich najlepších telefónov vôbec. Ten komfort používania, fungujúce aplikácie v Appstore, ktoré robili to čo naozaj mali. A to bol iPhone vtedy ešte oveľa uzatvorenejší ako je tomu dnes. Potom som prešiel na Android a som na ňom doteraz. No práve toto nové SE ma veľmi zaujalo a viem si ho predstaviť ako sekundárny mobil.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne16.04.2020 - 18:06 Trvalý odkaz

    tvl aka drama 😂😂😂
    Je to maly iPhone aky si ludia este stale ficiaci na SE ziadali. Kopa majitelov 6S, 7, aj SE prejde na novy SE (2020).
    A to je cele.
    Tolko "odbornych nazorov" 😅

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy16.04.2020 - 20:46 Trvalý odkaz

    na gsmarene je clanok ze samsung na jesen spolu s note 20 predstavi "vynovenu S5" s exynosom 990 :D

    Simon23517.04.2020 - 14:13 Trvalý odkaz

    Príde mi tento mobil ako marketingový ťah pre tých ktorý majú 6s, 7, 8 inak nič nového len procesor tam to končí . Ale priplatim si nejakú 100 viac mam XR ktorý ma aspoň dizajn dnešnej doby lepší displej 120hz a väčšiu batériu no len starší procesor ale zas nieje tak hrozný. Ale radšej by som bral Samsung s10e kompaktný moderný mobil s amoled displejom full hd lepšou batériou vie sa že vydrží jeden deň to stačí ráno odpojím večer nápojim potom zas tak dookola. Ďalej je lepší v USB portu ma 3.1 ako IPhone iba 2. 0 ktoré je na dnešnú dobu pomalé a gigant IPhone by mal také už mať v SE2 . Lepšia vode odolnosť s10e má ip68 IPhone má ip67. Nevidím nič nového prevratné v tomto mobile. Za tu cenu su oveľa lepšie mobily ktoré ponúkajú viac muziky. Neberte hate na iPhone SE2 no osobne vydarený model je 11 Pro od Apple a ešte XS ale toto nie.
    Chcem ešte dodať mam Xiaomi Mi Band 3 nemám žiaden problém s týmito hodinkami myslím tým notifikácie ďalej mám Huawei Watch Gt tiež žiaden problém môžem pridať fotku že vlastným tieto hodinky 🙂